bubamarica:)
Početnik
- Poruka
- 42
Ovaj zadatak postavljam u ime cijelog svog razreda, posto ocigledno niko od nas nije ''potrefio'' kako treba uraditi: za koje X elemenat od R zadani izraz je prirodni broj x/(x2-5x+7) ?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ovaj zadatak postavljam u ime cijelog svog razreda, posto ocigledno niko od nas nije ''potrefio'' kako treba uraditi: za koje X elemenat od R zadani izraz je prirodni broj x/(x2-5x+7) ?
Nađeš maksimum ove funkcije (pomoću izvoda). On je negde između 3 i 4. Prema tome moguće vrednosti prirodnih brojeva koje ovaj izraz može da da su: 1,2,3.
Izjednačavanjem te tri vrednosti za funkcijom iz zadatka dobijaju se tri kvadratne jednačine čija su realna rešenja ujedno i jedina rešenja zadatka.
E ljudi, ajde prost zadatak treba mojoj sestri, u pitanju je diferencijalna jednacina. Radio sam ih pre 2 godine ali sam skroz zaboravio, pa evo neko ko je u toku sa tim da resi ovaj lak zadatak
d/dx*(-2*x*y^2) ako mi je y'=dy/dx
ovo ^2 znaci na kvadrat
Mislim da oni nisu radili izvode....
Odredite maksimum i minimum funkcije : f (x,y)= x^2 y
uz uslov : x^2 + 2y^2=6 ako ima iko da mi pomogne, probala sam al mi ne ide, hvala!!
Odredite maksimum i minimum funkcije : f (x,y)= x^2 y
uz uslov : x^2 + 2y^2=6 ako ima iko da mi pomogne, probala sam al mi ne ide, hvala!!
Moze neko da mi pomogne oko ovog sistema linearnih jednacina sa parametnom.
x +y +(a-2)z=1
2x +ay +az =2
-x +(1-a)y+az =2a+3
trazim rang ali mi se na kraju ne poklapa resenje sa wolframom
Ovo dobijam na kraju
1 1 a-2 | 1
0 a-2 -a+4 | 0
0 0 a+2 | 2a+4
i onda samo za a=-2 ima beskonacno mnogo resenja
dobijam sistem
x+y-4z=1
-4y+6z=0
iz druge imam trivijalno resenjev y=0,z=0 odakle sledi da je x =1 sto je ne poklapa sa wolframom.
Mogu da napisem da mi je jedna nepoznata slobodna(nezavisna) i da izrazim druge dve preko nje...