Baraba na kvadrat
Elita
- Poruka
- 17.135
a šta ima da se piše na tu temu? i šta je dvostruki i polovični ugao?
tako mala deca zovu 2alfa i alfapola

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
a šta ima da se piše na tu temu? i šta je dvostruki i polovični ugao?
Imas 8, jedna za pola ugla (pa 4 funkcije) i onda za dvostruki ugao i to je to. . . Bice duzi naslov no rad![]()
Mrzim matematiku. Ja sam i dalje u osnovnoj ali me uzasno nervira. Obozavam Geo,Bio,Istoriju i Fiziku (Fizika se koristi u Mate xD). Inace svi u mom razredu je mrze xD.
Baš me interesuje kako ćeš da rešavaš zadatke iz fizike a da ne znaš matematiku?
Pa znas kako, i meni su tako pricali ko voli matu voli i fiziku i te gluposto ali to uopste nije tacno . Niti fizika (barem ona srednjoskolska i osnovnoskolska) zahteva toliko poznavanje matematike . Klasicne operacije, eventualno neke slozenije jednacine kao sto su logaritamske , eksponencijalne i sl . Ostalo , manje vise je cista fizika . E i da , malo geometrije zbog vektora , slicnosti trouglova ovo ono .
Pa ne znam koliko su to baš gluposti. Radio sam godinu dve u srednjoj školi i mogu ti reći da nisam među par stotina(i više) đaka našao slučaj da neko ima pet iz fizike a dva(čak ni tri) iz matematike. A baš sam tražio. Gde se u srednjoškolskoj matematici koriste eksponencijalne/logaritamske jednačine?
Ja eto u odeljenju imam likova, koje ne podnose matematiku niti je znaju nesto posebno a vole fiziku obrnuto .... Zavisi .. I stvarno nema veze ....
Vole ili znaju fiziku? To su dve različite stvari.
Vole i znaju fiziku .
Znači ima 5 iz fizike a 1(ili 2) iz matematike? Baš bih voleo da znam kako.
A da moguće je ako je u pitanju recimo medicinska škola, društveni gimnazijski smer i sl.
Eto tako lepo .I ne, upitanju je gimnazija matematikcog smera, i ne profesori nisu tra la la .
Ja eto u odeljenju imam likova, koje ne podnose matematiku niti je znaju nesto posebno a vole fiziku obrnuto .... Zavisi .. I stvarno nema veze ....
Čuo sam za Matematičke Gimnazije(nema ih mnogo) i za Gimnazije prirodnog smera ali za Gimnaziju matematičkog smera ne.
Ne podnose matematiku a upisali "Gimnaziju matematičkog smera"!!??Baš zanimljivo.
Da se ti Stevo nisu malo zbunio?
Postoje gimnazije prirodno-matematickog smera , drustvenog smera i opsta gimnazija , to su osnovne podele . Osim ovih postoje i posebne gimnazije specijalizovane za matematiku (matematicke gimnazije iliti gimnazija za ucenike sa specijalnim sposobnostima za matematiku , fiziku(gimnazija za ucenikke sa specijalnim sposobnostima za fiziku) i jezike (filoloske) . Ajmo pitanja ?![]()
Stevice,
ne postoji gimnazija prirodno-matematičkog smera, niti društvenog niti opšteg. Postoji samo gimnazija-srednja škola za opšte obrazovanje koja priprema učenike za fakultet(def). U okviru gimnazije postoje odeljenja koja mogu biti : prirodno-matematički smer(ne matematički, razlika je drastična), društveno-jezički smer ili opšti smer. Znači odeljenja mogu biti određenog usmerenja a ne cele gimnazije(izuzetak Matematička i Filološka). Gde u Srbiji postoji gimnazija za učenike sa specijalnim sposobnostima za fiziku(a da nije Matematička gimnazija)? Ja za takvu nisam čuo(što ne znači da je nema).
To da neko zna "fiziku jako dobro" a da iz matematike "vuče 2" postoji al na Marsu.