Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb strane. Trebalo bi da ga nadogradite ili koristite alternativni pregledač.
Nesto preko 18 sati..sve sporedne misije i glavna prica zavrsena. Definitivno ulazi u moj top2 svih vremena.
Doca i Grunt su uvek bili pored Odlicna prica, kraj je bas napravljen za trojku.
Meni poginula samo Jack ali to je zato sto sam se svadjao sa njom kako bih se poseksao sa mirandom. I posle nisam imao dovoljno paragona da se izvinim. I ona otisla besna i poginula.
******.
Meni poginula samo Jack ali to je zato sto sam se svadjao sa njom kako bih se poseksao sa mirandom. I posle nisam imao dovoljno paragona da se izvinim. I ona otisla besna i poginula.
******.
Meni se to nije desilo, posto sam dvojku igrao samo sa zenskim Separdom. A Jack je jedina na brodu koja nije lezbejka. Sve ostale jesu i Tali i ona oficirka, cak i Samara, jedino Jack nije. Mozda i Miranda, ali za nju nisam siguran posto sam se odmah na pocetku posvadjao sa njom i posle nije bilo sanse da se nesto uradi.
Inace ja sada po drugi put prelazim keca (ovaj put cu malo vise da se posvetim istrazivanju i sporednim misijama, prvi put sam samo pratio glavnu pricu) , inace porucio sam dvojku i treba da mi stigne sledece nedelje, pa do tad taman cu jos jedanput keca da odpikam
Igra je stvarno fantasticna, Normandy brod je savrseno odradjen, Citadel isto, galaksije takodje, prica odlicna (mozda ne toliko originalna ali je fenomenalno prezentovana), gejmplej, mogucnost izbora.
Inace stvarno sam se uziveo kako sam ja tamo neki baja koji krstari po galaksijama i pravi red po svemiru.
Jedino sto me mozda malo razocaralo je to sto sam ocekivao da cu sleteti na neku planetu koja ima izgradjenu kompletnu civilizaciju , znaci gradove, gradjevine, populaciju koja tamo zivi, njihovu tehnologiju, odprilike nadam sam se da cu videti neki futuristicki svet poput onog u filmu " Peti element' ili nesto poput Coruscant City-ja iz Star Wars-a ali eto pomalo sam ustao uskracen za to, tek ona poslednja planeta Ilos (originalna planeta izumrlih Proteanaca) pokazuje tragove neke civilizacije, ove ostale planete su nekako puste i sve se svode na jedan objekat , mada eto i Virmire mi je bio interesantan.
Nadam se da se promenilo nesto nabolje po tom pitanju u dvojci.
E da nadam se da je Shepard u nastavku malo opusteniji, kroz konverzacije u kecu mi se nekako cinio nekad previse kruto i pomalo je zvucao nekako mehanicki, voleo bi da je malo opusteniji, sa malo vise gestikulacija, malo vise smisla za humor i sarkazma u njegovim recima.......itd.
Sve u svemu genijalna igra, (dao bi joj ocenu 9,4/10) a od dvojke ocekujem jos vise.
Trenutno samna nekih 3 sata igre, dosao sam do onog dela kad sam oslobodio Jack iz onog svemirskog mardelja. (Inace prvi deo sam igrao na normal i casual sadigram na Veteran i nisam imao vecih problema)
Igra je stvarno fantasticna, jos dosta novih stvari je ubaceno , pogotovo me odusevio nov izgled Normandije i nov Citadel, posebnmo ono kad kupujes hranu, suvenire i ostalo, pa onda menjanje odece , itd.........stvarno genijalno. (bas su se potrudili do najsitnijeg detalja)
Mogu samo da zamislim kakve me ludosti ocekuju do kraja igre............
Jedino mi se ne svidja font slova u subtitlu, nekako su slova suvise sitna i teze uocljiva , u prvom delu su slova bila krupnija i nekako citkija.
E imam jedno pitanje sad, upravo sam doveo Jack na Normandiju , ona me pitala da joj dam one fajlove ja sam joj rekao dacu joj posle malo i ona je rekla da ce biti dole na poslednjem spratu, medjutim kad odem dole na poslednji sprat nje nema, ima samo jedna prostorija gde je pogon i gde se nalaze dvoje inzinjera i jos jedna prostorija koja je zakljucana i gde ne mogu uci, dakle kako da doprem do nje ?
U drugom delu nije bilo apsolutno nikakve razlike da li si iskoristio save ili poceo kao da nikad nisi ni igrao prvi deo. To me je bas iznerviralo. Tako da se razmisljam da brisem drugi deo. Prvi cu da ostavim i odigram ponovo pre nego sto izadje treci.
Nije tacno. Ima dosta likova koji se pojavljuju. Recimo ako si spasao Krogana u prvom delu videces ga opet. Koga si spasao od posade. Muskog ili zenskog? Ja sam prvo muskog, pa sam loadovao sejv kako bih posevio ovu zensku. Ima zilion malih stvarcica, koje su gotovo i neprimetne. A i zaboravis na te dogadjaje/likove, pogotovo jer si igricu igrao godinu dana ranije.
A to će još važnije biti u ME3, jer kako sam ja skontao, kada Reaper-i krenu da guze Zemlju, moraće da se sklapaju savezi da bi se to potamanilo.
MEĐUTIM, ja bolesnik kakav jesam, čuvam dva save-a za ME3. Jedan je onaj standardni "perfect" dobrica koji će spasiti svet, a drugi? Kuku lele.
ME1:
1. Pobio sam Council
2. Ubio Wrex-a
3. Upao u romansu sa Ashley pa je ostavio na Virmire-u da umre
4. Sve one sitne misije spasi/ubi, sve sam klao xD
ME2:
4. Odradio loyalty quest za Samaru, koknuo nju i umesto nje uzeo njenu psycho-ćerkicu 8D
5. Odradio loyalty quest za Tali, prognao je sa flotile
6. Izbegavao SVE ostale loyalty quest-ove (nisam aktivirao krogana!)
7. Ostavio skoro sve kompanjone da mi izginu u poslednjoj misiji (davao assignmente pogrešnim ljudima)
8. Spasio članove Normandy (glupi cinematic) pa ih poslao nazad na brod same, svi zaginuli
9. Again, generalno klanje svih koje sam mogao ostaviti u životu, dakle, urnisao sam svaku galaktičku rasu koju sam mogao
Možda ima i još, ali se ne sećam više; u svakom slučaju, jedva čekam da vidim kako ću i da li ću uopšte moći da odigram ME3 uz taj save xDDD
Skini zadnji DLC Arrival da vidiš tu tek šta je krvoproliće... xD
The reapers are cumin!! 2 sata su udaljeni od neke Batarijanske (sećate se onih 6-8 okih lizard-monkeya što mrze ljude) kolonije bogu iza nogu, na kraju galaksije. Šepard ima 2 (čitaj: JEDNU) opciju: da zvizne oveći asteroid (omanji planetoid) u Mass Relay, i tako efektivno odseče ripere od ostatka galaksije. Ali, there's a catch (isn't there always ): uništavanje mass relaya stvara super novu, koja će zbrisati ceo sistem, zajedno sa 300.000++ batarijanaca koji ga naseljavaju...
Ajde samo da kažemo da će u ME3 Šepard, osim ripera i cerberusa (illusive man, naravno, nije baš prijateljski raspoložen, source: glavni pisac priče), će morati da brine i o Haškom tribunalu. Bukvalno, jer će ispasti žrtveno jare pošto humani neće da ratuju sa batarijancima, i sudiće mu se zbog genocida... xD
Šta mislite, hoće li Šepard i Šešelj deliti iste zatvorske odaje? xD
Nisam skidao Arrival jer sam ga video u akciji, i totalni je bullshit. DLC apsolutno nema smisla niti je potreban za gameplay ME3. Ortak mi je pokazao, slatko smo se nasmejali i to je bilo to... Neka, čekaćemo ME3
Doduše, posle DA2 strahujem da će Bioware napraviti neki fantasy cheese u odnosu na prethodne igre. Videćemo.
Odlična igra! Mnogo volem Šeparda. Btw. izgleda da će u ME3 biti biseksualaca. Kako divno. A ME3 se nastavlja na onaj DLC Arrival, mislim... Btw. pošto me mrzi da pišem esej, samo ću da kopiram sa gejmerskog foruma moj stari post...
Jedva čekam treći deo. Obično kad bih čula nesto o svemiru samo bih prevrnula očima. Svi su hvalili tu igru i uzdisali je u neba, tako da sam morala i ja da probam. Kada sam instalirala igru, prvih deset minuta mi je bilo dosadno pa sam je deinstalirala.. Ne znam što, ali iz nekog razloga sam se predomislila pa opet instalirala, i uopste se ne kajem. Mass Effect je jedna od boljih igara koje sam ikad igrala. Smejala sam se i bila tužna na kraju,
kad sam pomislila da je umro Šepard
Odmah posle prvog dela sam instalirala drugi deo, i on me je isto oduševio, mada primećujem da su se malo okrenuli ka akciji, ali ne smeta mi. Grafika je postala još bolja. Mislim da cu poludeti ako ne izađe uskoro, valjda sledeće godine.
Garrus je najjači. Koliko ja njega volim... Znam onu glumicu što je dala glas Mirandi, iz serije Chuck. Zaboravih i Jokera, koliko volim, posle velikih misija da dodjem kod njega.
Mane iz prvog dela su bile, dosadni sporedni kvestovi. Mutne teksture, ali sve je to u drugom delu popravljeno. Odigracu opet i jedva iscekivati treci deo. )
Svi su mi bili lojalni u drugom delu
.samo je Mordin umro.
Evo vam esej.
Ali, ima bolja igra još od ME, to je KOTOR. Me se jako ugledao na njega, i ima puno sličnosti. KOTOR nema akcionu borbu kao ME, ali je svejedno fenomenalna igra, i svima koji nisu igrali tu igru, preporučujem, ako vole taktičku borbu i zanimljivu priču! Starija je igra, i BioWareova..
Ali, ima bolja igra još od ME, to je KOTOR. Me se jako ugledao na njega, i ima puno sličnosti. KOTOR nema akcionu borbu kao ME, ali je svejedno fenomenalna igra, i svima koji nisu igrali tu igru, preporučujem, ako vole taktičku borbu i zanimljivu priču! Starija je igra, i BioWareova..
U potpunosti se slažem sa tobom, od KoTOR-a nema bolje igre, niti će skoro biti.
P.S. - Ako nisi znala, lik koji je pisao priču za KoTOR, Drew Karpyshyn, piše i knjige vezane za te igre. Pošto je radio i na ME, izdao je tri zanimljiva romančića na tu temu. Ali, ono što je najvažnije, uskoro izdaje roman "Revan"!! Priča o najjačem liku iz sveta igara dobiće napokon malo razjašnjenja!! Više info na: http://drewkarpyshyn.com/