Mass Effect

Zvuci kao jos gore dumbdown sranje, tj ne da zvuci nego su kreatori ekspliitnor ekli
ranije je bio rpg vs shoter, a sada je shoter vs rpg... :lol:
Koja glupost.. A kad se setim da je prvi deo i vrede nesto
PS: i da ubacice MNOGO GEY SEKSA, bice da2 reborn :S... Kakvo razocarenje

upravo zavrih dvojku posle 2 godine ...ja volim da uzivam polako...:D....taman trojku da sacekam (ukupno 25 sati igranja...dakle,mogla sam za jedan dan)
sve super,mada ima premalo RPGa u dvojci i biranje oruzja je sjebano nekad...super pricha...da...svi koje nisam organski podnosila su prezivjeli...samara i ona riba...zato su mi poginuli garrus i thane i jack...:( ...pih.makar je mordin tu :). i tali.
kao infiltrator zavrsih...mozda obrnem ponovo ako budem imala strpljenja...:D neku drugu klasu,da pravim manje idealisticnih odluka(slucajno,mada mi je ipak prevagnuo renegade) i da sacuvam ovo troje kretena...makar jednog
zanima me da l da cuvam moju likushu,ima li to ikakvog smisla, ili da fino oslobodim prostor? to je osnovni razlog zasto sam toliko odugovlacila sa krajem...
pozz

Poslednja izmena:
Juce sam poceo da igram trojku. Sest sati bez prekida. I moram da kazem da sam odusevljen. Jedva sam se naterao da ugasim komp. :D

Vratili su neke stvari kao u kecu - oruzje - apgrejd i modifikacije, borbe su odlicne, atmosfera, prica, sve je super. Tu su i stari likovi... Velika preporuka. :D

Hm. Prvi deo je bajkovit. Heroj i njegova sarena sklepana vanzemaljska druzina u borbi protiv nepoznatog. Mala ekipa koju stignes da upoznas i zavolis. Klasicni Bajover.
Drugi deo je rskav. Iz groba vraceni heroj i njegova u kozu obucena vanzemaljska druzina psihopata, lopova, masovnih ubica, osvetnika, robota. Ogroman tim stvorova od kojih neke nije bezbedno pustati da se nenadgledano setaju po palubi. Sve puno sisa, porodicnih osveta i dupeta. RPG sistem malo sutra. Klasicni Eaware.
Treci deo nisam igrao. Mislim da je Bajover uglavnom raskinuo sa nama fanovima i nasao sebi drugog decka.
Okrenucu dvojku jos par puta, imam jos dva lika da prodjem kroz pricu pa idem na trojku.
Verovatno cu morati kasnije da se vratim u ME1 i ostavim onu latino muskobanjastu soldzerku u zivotu, da vidim i taj deo price. Uvek je ostavim da crkne. Mnogo me nervira.

Sumnjam da ce mi se svideti. Ali vec sam previse sati izgubio igrajuci ME. Ispraticu pricu do kraja. Ali to je to. Ako prica ne valja i ako naprave pobacaj od C&C Generala 2, Bioware za mene vise ne postoji. Kao da ih je pa briga. Prokleti Eaware.

Prica je vrhunska. Bas za one koji su igrali sve prethodne delove. Sreces sve likove iz proslosti, a znacajni su bas moji omiljeni Liara i Tali. :D

Ali nije samo prica dobra vec je i sve drugo ispeglano. Menadzment oruzjem i armorom, koji je uvek igra u igri, je vracen na kao u kecu i jos poboljsan, zamorno skupljanje resursa iz dvojke je ukinuto - moze ako hoces ali nije obaveza, borbe su vrhunski odradjene, filmske sekvence su kao pravi film - mozes da se opustis i uzivas, rezija odlicna, voice acting savrsen... Sve je po volji sem kraja koji je malo zaguljen. Postoji srecan kraj, ali nije ocigledan. Tako da je to jedina zamerka koju bi neko mogao da izrekne.

Hm. Meni su omiljeni Wrex i Samara. Wrex zato sto je jedini koji je imao dva para muda da kaze Sheposlavu shta je shta makar izgubio glavu. Samara zato sto je strasno jebeno poremecena na neki svemirsko-plemeniti nacin. Tali mi je mnogo uhocimbalicasta sa tim etno purrrrrrr. A i plasi me sta bi moglo da se to zadesi ispod te kacige. Liara, Julian Bashir serijala, mnogo mi se razoblila od ME1, gde je bila stidljivi bilbiotekar. I te obrve. Jedina Asari sa obrvama. Da li ih crta posebno za Shepa? Covece, moram da spavam. Sto se tice trojke.. otkud znam. Videcemo.

Ima i Wrexa i Samare.

Cela prica u kojoj se pojavljuje Samara je odlicna. Ali ona dolazi tek na kraju te epizode. A sa Wrexom imas bas, bas, dosta toga. Ali nije standardni clan ekipe kao Liara, Tali, Garrus, Edi...

Trojka je 98% оdlična. Samo preskoči kraj ... mada iznervirali su me. Prvi dan kada su izbacili trojku, istog dana su izbacili DLC koji je čujem baš neophodan, uvodi novog člana tima... ali dobro, igra je i dalje odlična.

Prica je vrhunska. Bas za one koji su igrali sve prethodne delove. Sreces sve likove iz proslosti, a znacajni su bas moji omiljeni Liara i Tali. :D

Ali nije samo prica dobra vec je i sve drugo ispeglano. Menadzment oruzjem i armorom, koji je uvek igra u igri, je vracen na kao u kecu i jos poboljsan, zamorno skupljanje resursa iz dvojke je ukinuto - moze ako hoces ali nije obaveza, borbe su vrhunski odradjene, filmske sekvence su kao pravi film - mozes da se opustis i uzivas, rezija odlicna, voice acting savrsen... Sve je po volji sem kraja koji je malo zaguljen. Postoji srecan kraj, ali nije ocigledan. Tako da je to jedina zamerka koju bi neko mogao da izrekne.

Jeste prica je dobra. Mozda prelinearna, ali mislim da ne skodi preterano. Pokusali su da zaokruze sve izbore u prethodnih dveju igara i sprovedu Sheparda do logicnog zavrsetka koliko vesto su mogli. Ako mene pitas, trebalo je jos dva-tri meseca polirati dijaloge i smotuljke od price, jer zavrsetak, iako mi se svidja i mislim da je.. prirodan, kakav god odabrao, je pomalo nevesto napisan. Zadovoljan sam. Shvatam zasto su digli toliku halabuku oko mogucih zavrsetaka, ali za to je EA kriv, zato sto je lazno reklamirao proizvod. ME2 je bila prokleta orgija nevaznih sims izbora, te se ogromna masa navukla na kontrolu. ME3 ti daje daleko manje te sims kontrole i prilicno brutalan epilog. Narocito ako si navucen na ME2 i sveprisutnu kontrolu koju ti obezbedjuje.
Ljudi se navikli da je Shepard (to jest oni, njihov virtuelni egoi) Chuck Norris, te kada videli kako je zavrsio na kraju price uznemirli se i trazili pare nazad. Navikli da bleje i pucaju u asteriode uz
me je odusevio.

Back