Masonski Bog

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Znaci sledeci ljudi su bili zombiji i zlikovci(obicno ovo podrazumeva jedno te isto, ali ne u ovom slucaju, posto se pod zombi misli na "shallow man") uprkos svojim doprinosima ovom narodu, zemlji i filantropiji, jel tako:

1. Aleksandar Karadjordjevic
2. Dositej Obradovic
3. Ivo Andric
4. Jovan Ducic
5. Mihajlo Pupin
6. Vuk Stefanovic Karadzic
7. Djordje Vajfert
8. Zivojin Misic
9. Petar II Petrovic Njegos
10. Stevan Sremac
11. Josip Broz Tito
12. Stevan Mokranjac
13. itd.
. . .. . . .. . .

Ima ih koliko oces..

Znaci sledeci ljudi su bili zombiji i zlikovci(obicno ovo podrazumeva jedno te isto, ali ne u ovom slucaju, posto se pod zombi misli na "shallow man") uprkos svojim doprinosima ovom narodu, zemlji i filantropiji, jel tako:

2. Dositej Obradovic
3. Ivo Andric
4. Jovan Ducic
5. Mihajlo Pupin
7. Djordje Vajfert
8. Zivojin Misic
10. Stevan Sremac
11. Josip Broz Tito
12. Stevan Mokranjac
13. itd.
. . .. . . .. . .

Ima ih koliko oces..

Aj sad fino navedi gdje su oni za sebe tvrdili da su masoni.

Hahahahahaha... Sad ti sto pises govori da se razumes u masoneriju ko marica u politiku... I govoris o sebi da si veoma plitak(iako mislis da nisi,pravi lav), sto znaci da ne mozes da mislis iznad predrasuda naseg drustva. I ne treba da te bude sramota za to, uopste. Nisi jedini(90% ljudi ne moze).

Odao?
Ja nikad nisam ni rekao da se razumem u masoneriju nesto posebno.

Al znam vise od tebe. Sto govori koliko ti malo znas.

Znas sta sad ti radis? "Napad je najbolja odbrana" :grudvanje3:
Nemam ja tebe zasto da napadam, pogresno temeljis sve.
No ajde da te preupitam nesto?
Zasto je ubiven Kralj Aleksandar?

2. Dositej Obradovic
3. Ivo Andric
4. Jovan Ducic
5. Mihajlo Pupin
7. Djordje Vajfert
8. Zivojin Misic
10. Stevan Sremac
11. Josip Broz Tito
12. Stevan Mokranjac
13. itd.
. . .. . . .. . .

Ima ih koliko oces..

a ko to kaze da su oni bili masoni...ko?..

Masonstvo nije religija
"Svaka masonska loža je hram religije, a njena učenja predstavljaju versko uputstvo." (Albert Pajk)
"Uprkos suprotnim tvrdnjama, masonerija je religija koja traži ujedinjenje Boga i čoveka podizanjem inicijata na takav nivo svesti koja im omogućava da imaju jasnu viziju o delu Velikog Arhitekte Univerzuma (masonskog Boga)." (Menli P. Hol)
Onaj koji veruje u nesto drugo je budala.
Auuu... Pa zar masone 33 stepena da nazovemo budalama. :zstidljivko:

"Svaka masonska loža je hram religije, a njena učenja predstavljaju versko uputstvo." (Albert Pajk)
"Uprkos suprotnim tvrdnjama, masonerija je religija koja traži ujedinjenje Boga i čoveka podizanjem inicijata na takav nivo svesti koja im omogućava da imaju jasnu viziju o delu Velikog Arhitekte Univerzuma (masonskog Boga)." (Menli P. Hol)

33 stepen...sta to znaci?

zakuni se da tek na 33 stepenu imaju jasnu viziju o arhitekti...kuku al su glupi...

zakuni se da tek na 33 stepenu imaju jasnu viziju o arhitekti...kuku al su glupi...
Xexexexe...
Pa oni koji su prešli u masoneriju da bi "tragali za svetlošću", oni znaju ko je arhitekta i traže da stupe u kontakt sa njim. Zato prolaze kroz razne stepene "prosvetljenja".
Dok ovi materijalisti, koji su prešli u masoneriju zbog njima poznatih razloga su tu samo da popune mesto. Ogrovna većina njih nema pretstavu ko je u stvari "arhitekta" masonerije.

"Malo je ljudi sposobno da staloženo izrazi mišljenje koje se razlikuje od predrasuda
njihove društvene sredine.Većina ljudi nije u stanju čak ni da oblikuje takvo mišljenje."
Albert Einstein

Sto se mene tice, vidim da ste takvi kakvi ste, i to je to. Nema tu vise sta da se prica. Niti planiram.
Verujte u sta zelite, budite srecni i zivi i zdravi i sve najbolje u zivotu. z:)

Ja vama sam ja zavrsio.

Xexexexe...
Pa oni koji su prešli u masoneriju da bi "tragali za svetlošću", oni znaju ko je arhitekta i traže da stupe u kontakt sa njim. Zato prolaze kroz razne stepene "prosvetljenja".
Dok ovi materijalisti, koji su prešli u masoneriju zbog njima poznatih razloga su tu samo da popune mesto. Ogrovna većina njih nema pretstavu ko je u stvari "arhitekta" masonerije.

a sad kapiram...oni hteli i jare i pare....pa ne moze

Evo šta kaže Albert Pajk, koji je dosegnuo 33 stepen: "U svakom stepenu masonerije, kandidat traži da dosegne Svetlost."
Dakle, ko dosegne 33 stepen, od je "prosvetljen". Prostim rečima, stupio je u direktnu komunikaciju sa demonima.

posto demon ne postoji taj mason moze samo da komunicira sa svojim demonima u glavi a to znaci da je sto posto lud...znaci mason 33 stepena je potpuni ludak...:zima:

a kako zna ovaj drugi sto mu daje te stepene da je kandidat dostigo to nesto in?
Pa imaju svoje kriterijume...imaju komunikaciju sa Arhitektom.
Kad osoba uđe u masonstvo, najpre postaje član Plave lože. Njeni članovi imaju mogućnost da zasluže prva tri stepena. Prvi stepen čine učenici, drugi pomoćnici, a treći majstori. Pošto zasluže ta tri stepena, imaju mogućnost da napreduju u Škotskom obredu ili Jorškom obredu. U Škotskom obredu najviše se može napredovati do 33 stepena. Jorški obred pored prva tri, dodeljuje još 10 stepeni. Njegov poslednji stepen odgovara 33 stepenu Škotskog obreda.
Kandidat polaže zakletvu, a ako nekom otkrije tajne masonstva, sleduju mu strahovite kazne. Na primer, zakletva prvog stepena glasi:
"... podležem sledećoj kazni: neka mi grkljan bude rasečen od uha do uha, neka mi jezik bude iščupan iz korena i zakopan na dnu mora, na udaljenosti 200 metara od obale, gde se plima i oseka smenjuju dvaput u 24 časa, ako ikada svojevoljno, svesno i bezakono prekršim svoju zakletvu Učenika, tako mi Bog pomogao i držao me snažnim."

posto demon ne postoji taj mason moze samo da komunicira sa svojim demonima u glavi a to znaci da je sto posto lud...znaci mason 33 stepena je potpuni ludak...:zima:
Zar misliš da bi se oni zaluđivali time, da većina njih (ovih što znaju pravu pozadinu masonerije) nije stupila u kontakt sa Arhitektom? Oni imaju iskustvo, njima je otkrivena "tajna" od strane Arhitekte. Kada bi čitala kako njihov Ahitekta rešava "problem" na planeti Zemlji, i to poredila sa Biblijom, videla bi koliko je to usko povezano....kakav je Luciferov plan i koliko se sve to uklapa u Bibliju.

Знаш ли ти шта симболизује ова рука и шта уствари представља?

horns.jpg

Nekada su bili dva odvojena tajna društva, ali danas se to promenilo. Iluminat znači prosvetljen, kada se mason "prosvetli", tj dostigne 33 stepen, postaje iluminat (prosvetljeni).

Први пут чујем за то да су Илуминати масони 33. степена. Имаш неки доказ за своје тврдње? Неки сајт где си прочитао то или видео?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back