ЈEDAN OD ... :
"PROTEUSE , PROTEUSE ... Kazes meni da ovde PADA KISA , i da previse otvram sestar , a ti samo sto nisi dao i imena Brace po Lozama !!!..."
Po cemu to? Pisem samo opste stvari, pune su ih i stampa (i kod nas!), i knjige, pogotovo internet. Nisam napisao nijednu rec koja nije opste poznata [ti si taj koji si napisao one dve reci, i nemoj, pls, vise nijednu, nek' ti bude dovoljno sto ti znas].
"... A nije ti bas umesno i da diskutujes o visokim stepenovima, i da nazivas ljude prebezima !!..."
Prebeg je prebeg (i ne mora da bude nista negativno, ni po te ljude [pogotovo ako su bili nezadovoljni tamo gde su bili - da nisu, ne bi ni otisli], ni po te organizacije; to ce pokazati vreme).
"Prebeg"... - dobro, nek' je i prejaka rec. OK. Ali, tesko je reci da je nesto ozbiljno ako na svakih nekoliko godina citave desetine, stotine jednih clanova odlaze kod drugih (i obrnuto!), medjusobno se proglasavaju "neregularnim", iskljucuju se VM, blati clanstvo kome se do tada pripadalo...
Zar mi, Srbi, zaista nismo u stanju da napravimo nesto sto bi trajalo (i raslo, ucvrscujuci se) bar 20 godina?!... O tome sam pisao. Sve je samo nasa osnovna boljka - bahatost; i, iz nje proizislo - iskljucivost ego-manijastva.
Kad se samo jednom nesto upropasti, sve potom, samo je odlaganje propasti. A mnogi se "sele" na svakih nekoliko godina, tamo-vamo. O tome govorim. Na zalost.
Ja, licno, i dalje sam optimista; i dalje sve to knjizim pod ''decije bolesti'' (mad mi razum kaze da nista nije slucajno, tj. da je Sluzba bezbednosti (ili vise njih) debelo umesala prste jos od samog pocetka (pogotovo od juna ove godine).
I dalje se, dakle, nadam da ce, uskoro, postojati samo 2 Obedijencije - jedna VL i jedan VO (sa svojim bratskim odnosima). Tako je i drzava jaca [koliko-toliko], i ozbiljnija.
s bratskim pozdravom,
proteus