Masoni, Templari, Rotarijanci

Извињавам се на цитату, али нај боље образлаже масонство:

СВЕТИ ПЕТАР ЦЕТИЊСКИ
"ЗМИЈУ У ЊЕДРА НЕ ПУШТАЈТЕ!"

о масонерији и француској револуцији, из часописа Митрополије Црногорско-приморске "Светигора"

Кад jе у оно давно вриjеме силна руска царевина 1813. године потукла гордог и охолог Наполеона код Москве и када jе некада моћна француска воjска у паници почела да бjежи од силе руске, св. Петар Цетињски, велики неприjатељ Наполеонове политике, jе одмах написао jедну интересантну, поучну а и данас посебно актуелну прокламациjу народу црногорском и брдском. У њоj jе поред позива на оружjе за ослобођење Боке, Владика црногорски изнио и своjе jасне ставове о jедном великом и надолазећем злу - злу масонериjе. Тако jе св. Петар jош давне 1813. године упозорио Црну Гору на ово кукавичиjе jаjе у златно увиjеноj амбалажи коjе се нарочито данас Црноj Гори и читавом човjечанству перфидно подмеће али и крваво намеће као нешто позитивно и у циjелом свиjету општеприхваћено. Зато послушаjмо овог светог ловћенског пророка коjи у оно давно вриjеме написа следеће риjечи:

"Петар, Божиjом милошћу православни митрополит Црногорски, Скендериjе и Приморjа и рускога царскога ордена светога Александра Невског каваљер.

Благородниjема и поштениjема сердарима, воjводама, барjактарима и другиjема главарима и старjешинама и свему храбром народу црногорскоме и брдскоме, у Господа здравствовати и радовати се.

Познато jе вашиjем благородствима, и теби, љубезни народе, како jе већ наступила седма година од када су Французи погорели Бокешку провинциjу и како су они с почетка нама страшно приjетили да се отечество наше унаприjед неће називати Црна него Црвена, то ће рећи крвљу нашом обливена Гора.

Они би то и учинили по своjству њихове злоће, будући су наjприjе окаљали своjе руке у крви законитога краља и краљевске фамилиjе и основали на темељу безбожjа своjе jакобинско-фрамасонско правитељство, али благодарећи Богу ниjесу то могли учинити:

Прво, по томе, што ниjесу међу нама нашли издаjниках jакобинскога духа, коjи би им путеве отворили и человође били као што су налазили на много мjеста за несрећу своjих народа међу коjима су они издајници били.

Друго, што смо ми становити договор учинили иа Мирцу у цркви храма светога великомученика Георгиjа, када смо генералу Мармону на састанак били, да умремо при нашоj вjери и слободи с оружjем у рукама славно, и да се никад под њихову власт живи не предамо.

Треће, што су они видjели пребивалишта наша утврђена каменитиjем горама, и не само jедну Црну Гору, него многе горе коjе се не боjе бомбе ни лубарде, и што су наше краишнике при сваком движењу њихове воjске находили справне и готове к боjу на своjима границама, а навлашито кад су њихова три генерала са три тисуће и више воjске ударили на комун Браjиће, тада су они познали колико би их скупо коштало док би Црну Гору освоjили.

А четврто, што славни народ од Шпање Божиjим промислом и благовољењем, побуђен љубављу к отечеству и к своjему законитоме краљу, одведен вjероломним Наполеоном у Франциjу, свргнувши jарам француски подиже неустрашивим духом мужества своjе оружjе против онога свеопштег роду човjечанскоме неприjатеља и возмутитеља Европе.

По овиjем дакле узроцима, не могући они нечестивци успjети у своjим предузећима, ниjесу се постидjели претстављати нама толике милости и награде од њиховог цара, ако ми његово покровитељство заиштемо и ако његова конзула међу нама прихватимо мислећи да ми као горски иарод нећемо разумjети: jер то ће рећи да сами себе своjима рукама синџир на грло ставимо и да змиjу у наша њедра пустимо. Но будући су и на сва претстављења добили како усмено тако и писмено противни одговор, ниjе им остало друго него чрез посредство мира прекратити смутњу коjа се бjеше међу наше краjишнике и њихове солдате около Котора започела, боjећи се да не бисмо и Бокешки народ против њих узбунили. И тако смо с ђенералом Бертраном на кондициjе мир учинили и с ђенералом Готиjеом потврдили до заповиjеди коjу бисмо имали од нашега цара. Но што искаше ђенерал Бертнар да му предаjемо њихове људе у наша мjеста добjежале, то ниjесмо примили; и зато jе њихов цар толико расрђен био, да jе говорио не само да ће нас огњу и мачу предати, него да ће и горе и планине наше сажећи. Али се ниjе надао да ће из Русиjе главом без обзира бjежати, оставивши пространа московска, смоленска и литванска поља посиjана костима своjих воjника, и да ће своjе високоумно надмено намjерење о осваjању Русиjе и циjелога свиjета наћи закопано под пепелом московским. Из овога свега, љубазна браћо, jасно видjети можете што су они тирани мислили од нас учинити и што би учинили да су силе имали; а сваки дан гледате што чине од браће наше примораца, и по томе расудити можете колико би ваш народ у свиjету несрећан био, да ниjе свеблаги Бог благословио оружjе великога Александра, милостиваго покровитеља. Тога ради принесимо сви и приносите непрестано свеблагоме Богу благодарење и славу, коjи jе даровао своjему помазанику Александру крепост и силу на истребљење тмачислене воjске крволочнога Наполеона, љутога и непримиримога неприjатеља човjечанства.

А при томе споменимо и друге дужности наше, коjе нас позиваjу у садашње од самога Бога послано вриjеме на витешка воjничка дjела, да не останемо између осталих народа наjзадњи, него да тjерамо опште неприjатеље из нашега краjа, када их по мору и по суву тjера и биjе сила руска, инглешка, ћесарова и шпањолска.

Приготовите се дакле, jунаци, с природним духом храбрости на витешки оваj подвиг да, призвавши Бога на помоћ, што скориjе ступимо у Бокешку провинциjу под славодобитним барjаком великога Александра, милостива покровитеља нашега.

Дано у резиденциjи иашоj на Цетињу, августа 27. 1813. године.

Петар Петровић

Ове риjечи, риjечи златне и благодатне, су прве риjечи jедног светог човjека у нашем народу у коjима се jасно осуђуjе зло масонериjе. Њима jе њихов писац, св. Петар и првиjенац и претеча у борби против овог зла у народу српскоме. Преко њих се баца и сасвим ново свjетло на jедну од великих прекретница у историjи свиjета - Француску буржоаску револуциjу, коjа jе за св. Петра и сваког здравомислећег човjека била и остала jедно велико jакобинско-фрамасонско безбожно зло коjе jе, покриваjући се медно-слатким паролама (као уосталом и свака безбожна револуциjа) слободе, правде и jеднакости прогутало стотине хиљада људи заjедно са краљем, краљицом и скоро читавим племством Француске, и оставило "отров своjе адске душе" да до данас хара свиjетом, увиjек под видом "нових поредака", од коjих нека нас сачува Господ молитвама св. Петра Цетињског.

монах Петар

shta smarate sa tim "jeres".Pa i mismo jeres!Ovamo kao poshtovanje,ljubev a mrzim sve ostale "jeretike"!Dajte ne ser.ite molim vas!!!!

Mislim - ne znam sta da ti kazem - MI NISMO JERES - ne, izvini, moracu da se ogranicim - ja nisam jeres...

Zapravo, mozda je nebitno ko je sta - ja na to pitanje vera i nevera gledam cisto sociajlno i politicki... uz primese tradicije...
Zato me nista u toj 'dimenziji' ne moze iznenaditi, pa cak ni potezi samog Vatikana...

MiEnA:
Mislim - ne znam sta da ti kazem - MI NISMO JERES - ne, izvini, moracu da se ogranicim - ja nisam jeres...

Zapravo, mozda je nebitno ko je sta - ja na to pitanje vera i nevera gledam cisto sociajlno i politicki... uz primese tradicije...
Zato me nista u toj 'dimenziji' ne moze iznenaditi, pa cak ni potezi samog Vatikana...

Treba definistai sta je to uopste "JERES"?!?!
U samom zacetku Hriscanstva ili pokret koji mi tako nazivamo , od strane Judeizma sam isus Hrist je smatran jevrejskim disidentom. Hriscanstvo je nastalo od jedne nazovi sekte ili pokreta, a njegovi sledbenici Nazorejima ili Nazarenima. Jovan Krstitelj (baptist) je bio jedan od vodja ovog pokreta a sam Isus Hrist njegov sledbenik. Tako da je jako tesko definistai sta je to jeres i iz kog ugla se sve to gleda.

МАСОНЕРИЈА

1 Ста је то масонерија ?

Толико цесто употребљавана рец, са толико много разлицитих знацења и тумацења, рец која се са страхом изговара. Ко су масони? Ко им припада? Који су и какви су им циљеви? Теско да ико од нас мозе да да пун одговор на ова питања сем запаво самих масона или тацније
само врх илумината, тј. илуминизоване масонерије.
Мало је изворне градје о деловању масона у свету. Па и оно сто допре до јавности све је у сифрама. Цини се да су они 'светска друствена елита' која усмерава друствене процесе и ствара историју. Али да ли је бас тако?
Поцнимо дефиницијом из Енциклопедије зивих религија где стоји: Масонство је » заједницки назив за тајна братства и сродне заједнице који потицу од средњовековних зидарских еснафа « (зато су масони слободни зидари).
Колико су поврсна знања о овоме илуструје и објасњење појма масон из БИГЗ-ове Популарне енциклопедије из 1976.године: » Слободни зидар, припадник тајног, религиозно-мистицног, етицког покрета насталог у XVIII веку с реакционарним циљевима; организовани су у лозе у којима се пријем врси уз одговарајуци церемонијал. Прва 'велика лоза' створена је 1717 у Енглеској; пре рата и у нас «.
Цињеница је да немамо поузданих података о постојању и деловању масона пре XВИИ века иако постоје тврдње да је то организација мозда не бас са таквим именом али старија и од Христа примена езотерицних кабалистицних уцења у политицкој пракси.

Инаце, сами масонски писци деле своју историју на два дела:
- када су се у лозе примали само радници зидари и
- када су вецину посвеценика цинили симболицки градитељи - градитељи светске хармоније и науке.
Однос према Богу је код масона однос према Великом архитекти, Творцу, (Луциферу), али безлицном и неприпадајуцем било којој религији, јер све познате религије треба склонити са сцене и поставити ново веровање у новог предводника.
Да би се боље разумели масони треба се осврнуту на њихов устав - 'Андерсонову конституцију' из 1723.године.
Ту измедју осталог стоји да је први масон био сам Адам - а сетимо се како је и због кога овај напустио рај, да га је Луцифер из својих побуда на то навео (види напред изнето). Адам је своје утиске из раја пренео својим синовима, а они даље преносе с колена на колено. Масони су по том тумацењу били и Мојсије, Давид, Ноје, Соломон, кинески цар Фо Хи, Александар Македноски, Исус Христ, Рицард Лавље Срце, итд.
Према овом уставу један од кљуцних момената је градња Соломоновог храма у цаст јеврејског бога Јахвеа.
Храм је градјен од камена обрадјиваног вец у самом каменолому, да се то не би цуло у току градње у самом храму и реметило мајсторе зидаре. На целу мајстора био је Хирам Абиф. Инаце, сви су били подељени у тројке: уценици, сегрти и мајстори. Медјусобно је постојала хијерерхија, а Хирам Абиф је водио посао, успут их обасипајуци мудростима. Мајстори су сходно правилима, разговарали уз помоц лозинки које им је Абиф откривао. Једнога дана тројица мајсторских помоцника хтели су преко реда, пре него сто постану мајстори, да сазнају мајсторске лозинке. Организују заверу, те у једној куци хватају главног мајстора и терају га да им открије лозинке. Он то наравно, одбија и они га убију. Један га удара угломером (металним), други лењиром, (такодје маталним), а треци мистријом. Медјутим, тајну нису сазнали. Хирам Абиф сахрањен је испод багрема (тако да нико не сазна). Али девет великих мајстора после неколико дана пронадју лес свог пословодје и један реце када виде призор: 'Месо се одваја од костију', а други: 'Багрем зна тајну'. То постадосе симболоцко мистицне реци масона уопсте, а угломер, лењир, сестар и троугао постадосе масонске реликвије. У сваком слуцају, тајне лозинке биле су сацуване и преносене даље кроз историју са колена на колено, сходно степену мајстора. Од тада обрада камена симболисе обраду појединца, цовека, а изградња Соломоновог храма симболизује изградњу светске хармоније".
(према књизи 'Верске секте' Зорана Луковица).
Али задрзимо се на ономе сто је мање висе познато.
У XVII и XVIII веку насталим еснафима су се придрузили и они који нису били зидари по занату, вец их је занимала спекулативна страна братства, тј. уцења на којима су се заснивали импресивни ритуали еснафа. Овај покрет је осназен оснивањем Енглеске велике лозе 1717.
У XVII веку масонске лозе су постале популарне у редовима тзв слободних мислилаца, деиста и политицких прогресиста, сто је допринело сирењу одговарајуцих идеја... Ритуали су обликовани под утицајем симбола средњовековног и ренесанског окултизма... По правилу масони су такодје и припадали разним сектам и правцима и то је спојиво, цак до те тацке да је масонерија под своје окриље узела и многе од ових покрета.
Крајем XIX века и поцетком XX века масонерија преузима у себе и висе других харизматски јаких и добро организованих групација које укуљуцују у своје пирамидално устројство. Тако масони присвајају и илуминате и припаднике ОТО и теозофе и антропозофе.
Розенкројцери - владаоци врховне истине - временом це, као касније и илуминати, полако улазити у пирамидалну структуру масона, сто их једно време функционално осназује, али потом све висе изазива контраефекат, јер брзо бивају просто прогутани од масона.

Седамдесетих година XX века било је око сест милиона масона сиром света, од тога цетри милиона у сједињеним Америцким Дрзавама, а један милион у Великој Британији, сто недвосмислено показује да им је упористе бас у Енглеској - јер ни једна друга земља нема процентуално тај број масона.
У насе време нема угледнијег цовека на западу, а да није масон, сто ствара уверење да иза свега сто се догадја стоје » слободни зидари «.
Масонима је припадао и један од напознатијих Енглеза XX века, бивси премијер Винстон Церцил. Био је од 1901.г цлан Студхолм лозе. Драмски писац Оскар Вајлд је припадао Аполо лози.
Не мозе се пренебрегнути тврдња да су масони тесно повезани и са сатанизмом (око Луцифера у врху пирамиде на пецату САД).
Када је рец о односу масонерије и сатанизма мозе се слободно говорити о ентитетима који су само правно-формално посебни. Масонерија је интелектуални, мислеци, креативни део, а сатанистицке секте делатни, практицни, трговацки део јединственог организма.
Мр. Ранко Мандиц у књизи » Канибал у Српској куци « казе:
Делатност масонерије и сатаниста била је синхронизована кроз епохе, а како и не би кад им је све заједницко: мрзња према Богоцовеку Христу и свему сто је хрисцанско, циљеви, методе и срества реализације циљева, култови, иконографија, ритуали, амблеми, креатори, водје и изврсиоци, итд. Историја масонерије и сатанизма непогресиво сведоци о њиховом заједниству. Ево неких примера тог заједниства. У Француској је у XВИИИ веку основан масонски ред Изабраног свестенства. Његови цланови баве се призивањем духова, белом магијом, теургијом. Њихов рад мозе се пратити у Француској до данас.

Dragi moj KiM, dodji u Beograd pa osmotri malo arhitekturu i ornamentiku zgrada i gradjevina ako ti to uospte nesto i moze pomoci pa ces i sam shvatiti koliko je sam Beograd obelezen i bitan kao centar slobodnog zidarstva. Po tvojoj logici znacilo bi da je grad Beograd jedan sektaski grad ?!?!?!?!
Posto si vidim Hriscanin-Pravoslavac kao i ja trebalo bi onda da znas da su mnoge crkve kao i manastiri u Srbiji kao i u Beogradu gradjeni na jedan nacin koji po ovom svemu o cemu ti pricas i pises bi predstavljao jeres i sektastvo...

Знам ккве симболе користим, зато их и држим, али их полко преправљам у грб УСД
Тропар Арханђелу, глас 4.

Војсковођо Небеских Војски, непрестано те молимо ми недостојни, да нас твојим молитвама заштитиш као заклоном крила твоје непропадљиве слaве. Чувај нас који падамо на колена и усрдно вапијемо: Избави нас од беда, као поглавар Вишњих Сила.

Drustvo malo smo nesto pricali o Rotary pokretu iliti Rotarijancima hm u chemu je stvar :) da li je to sto nesto i nisu zanimljivi i ne uklapaju se u ovu temu??? Medjutim i oni su prisutni ali koliko je ezoterija prisutna u njihovim radovima to je vec pitanje :)
Sta mislite o tome? : )

Rotary nisu i ne mogu biti predvorje Masonerije i nemoj pricati o stvarima koje ne poznajes a voleo bi da se pravis pametan. Rotary klubovi ili rotarijanci jesu zasebna organizacija koja nema nikakvih veza sa sistemom masona ili masonerije!!!! To ne znaci da medju Rotarijancima nema masona i obrnuto ali medjusobna veza ili kako kazes predvorje masonerije apsolutno je ne tacna!!!

Ротаријанци у Србији су пре свега утицајни бизнисмени, академици, професори... Наравно не сви...
Циљ? Направити чврсте везе међу њима.
Разлог? Контрола.

Misha :.:
Rotary nisu i ne mogu biti predvorje Masonerije i nemoj pricati o stvarima koje ne poznajes a voleo bi da se pravis pametan. Rotary klubovi ili rotarijanci jesu zasebna organizacija koja nema nikakvih veza sa sistemom masona ili masonerije!!!! To ne znaci da medju Rotarijancima nema masona i obrnuto ali medjusobna veza ili kako kazes predvorje masonerije apsolutno je ne tacna!!!
Ротаријанци су осуђени од стране СПЦ и паметном доста :?

milica_03:
Ротаријанци у Србији су пре свега утицајни бизнисмени, академици, професори... Наравно не сви...
Циљ? Направити чврсте везе међу њима.
Разлог? Контрола.

KONTROLA CHEGA??? KAKVA KONTROLA?
KAO STO SI I SAMA NAVELA DAKLE DRUSTVENA ELITA SE OKUPLJA PO ROTARY KLUBOVIMA.

"Када је рец о односу масонерије и сатанизма мозе се слободно говорити о ентитетима који су само правно-формално посебни. Масонерија је интелектуални, мислеци, креативни део, а сатанистицке секте делатни, практицни, трговацки део јединственог организма."
Ово се односи и на регрутни центар масона, А ТО ЈЕ РАТАРИ КЛУБ, односно РОТАРИ КЛУБ

КиМ:
Ротаријанци су осуђени од стране СПЦ и паметном доста :?

Ne znam odakle izvlacis te informacije i podatke ali ne bi me ni cudilo da su osudjeni kako ti kazes od SPC.
"Pametnom dosta" tebi izgleda stalno treba necije misljenje da bi onda formirao svoje imas li ti neke svoje zakljucke da doneses ili te je deduktivna moc slabija strana???? :razz:

Back