Masoni, Templari, Rotarijanci

Pozdrav...

Ovde sam nov i ne bas upucen u masoneriju koliko i vi ovde.
Moram priznati da sam dosta toga saznao, dosta sam vec i sam znao.
Vidim da se dosta prica o tome da li su Masoni dobri, zli, kakva su njihova interesovanja, sfere u kojima se nalaze, deluju, sire se ...
Neki ih opisuju kao dobrocinitelje , neki kao krvolocnike, neki opet kao orgijase...

Zapitao sam se : " Kakav je onda profil zena koje oni traze za svog bracnog druga , kakve vrednosti ta osoba mora da poseduje? Da li je to po nekim propisima ili je jednostavno kao i kod svih drugih ljudi , jednostavno pitanje ljubavi? "

Moze li mi neko na ovo pitanje odgovoriti?

Pozdrav...

Ovde sam nov i ne bas upucen u masoneriju koliko i vi ovde.
Moram priznati da sam dosta toga saznao, dosta sam vec i sam znao.
Vidim da se dosta prica o tome da li su Masoni dobri, zli, kakva su njihova interesovanja, sfere u kojima se nalaze, deluju, sire se ...
Neki ih opisuju kao dobrocinitelje , neki kao krvolocnike, neki opet kao orgijase...

Zapitao sam se : " Kakav je onda profil zena koje oni traze za svog bracnog druga , kakve vrednosti ta osoba mora da poseduje? Da li je to po nekim propisima ili je jednostavno kao i kod svih drugih ljudi , jednostavno pitanje ljubavi? "

Moze li mi neko na ovo pitanje odgovoriti?

jednostavno, njihov izbor s tim sto ne smeju da budu sa zenom, cerkom ili majkom "brata".
to da li su masoni dobrice ili zloce je pitanje istog nivoa kao i pitanje da li su ljudi dobri ili zli. organizacija koja broji,ni oni ne znaju koliko ljudi, mora da ima i sljama i olosa, i onih koji su good guys :D
I koja li ce to zena otici za masona, a zna da ih oni ne smatraju ravnopravnim i ne primaju u drustvu u kojem su?! :hahaha:
apsurd !
molim te nemoj vise postovati gluposti. Masoni se karakterisu kao pre svega patriote i porodicni ljudi. Postoje i nedelje kada izlaze sa svojom zenom i decom na zajednicke vecere sa "bracom"

Poslednja izmena:
Slazete li se samnom u tome da masoni sigurno ne govore odmah svojim devojkama, ko su i sta su, vec tek posle nekog odredjenog perioda zabavljanja, kada bi devojkama bilo teze da ih ostave, jer su na emotivan nacin vezene za istog.
Verovatno im oni polako, kroz odredjene vremenske intervale otkrivaju sebe isto kao i sto iz stepena u stepen masoni vise saznaju o masoneriji.
Slazete li se ?

Jok, ti si čitao. Moral i dogma ima skoro 900 strana. Lucifer se pominje u jednoj jedinoj rečenici. I kontekst u kojem se pominje nema veze sa masonerijom. Dalje, Škotski obred je potpuno odvojeno telo koje nema kontrolu nad masonerijom. Dakle plava masonerija je masonerija. škotski obred je škotski obred, dakle nešto što nema kontrolu nad plavom masonerijom. Dalje, Pike je bio Suvereni grand Mastter Južne Jurisdikcije Škotskog Obreda. To je možda šestina onih koji pripadaju Škotskom Obredu u Americi. To znači da se išta što on kaže nije moglo odnositi na bilo koji drugi deo Amerike ili sveta nad kojim Južna Jurisdikcija nije imala baš to, dakle jurisdikciju.
Dalje, već smo videli da Lucifer nema nikakve veze sa Satanom, to je budalaština. Lucifer je vekovima bilo bogoudogno ime i već rekoh da je postojao kanonizovani biskup Lucifer. Dakle Lucifer je svetac u Crkvi. Tek sa Vulgata prevodom Biblije je ime Lucifer iskorišteno u prevodu u negativnom kontekstu od strane neprijatelja Biskupa Lucifera. Toliko i hvala.

Lucifar je imenica koja se koristi za palog andjela.
Iliti za onog koga oznacavaju imenicom - djavo.
Ili za onog koga su zvali Crni Bog (Zernebogus).
Donosilac svetlosti, odnosno znanja, na Zemlju.
Ako mislis da je to u bilo kakvoj vezi sa nekim biskupom..... okej.

To što govoriš nije istina. A broj u bibliji nije 666 već, dokazano je najstarijim tekstom Apokalipse, 616. Kasnije su falsifikovali taj broj u 666 da bi ga vezali za Nerona i tako diskreditovali Rim.

Broj 666 se jos jednom javlja u Svetom Pismu, tako da nema sumnje u njegovu istinitost.
Kao sto rekoh, broj "6" uvek pocinje na "s" ili "z", te tako ta tri slova imitiraju glas zmije, a ona je simbol Lucifara, te tako i ova tri broja - 666.

Ne moraju nikada nikome da kazu a i mogu.Stvar izbora.

zena, deca i roditelji moraju da znaju.
Broj 666 se jos jednom javlja u Svetom Pismu, tako da nema sumnje u njegovu istinitost.
Kao sto rekoh, broj "6" uvek pocinje na "s" ili "z", te tako ta tri slova imitiraju glas zmije, a ona je simbol Lucifara, te tako i ova tri broja - 666.

mislim da je dato sasvim jasno objasnjenje zasto tzv. djavolji broj nije 666. tako da je odgovor isuvisan.

Sta mislite o ovim tajnim drustvima i kakav uticaj imaju u nasem svakodnevnom zivotu, koliko znate o tome? Dosta se govori o knjizi "Da Vincijev kod" sta mislite o tome?

Da Vincijev kod, ja bih tu knjigu preveo kao Den Braunov Kod...Ali sigurno je pokrenula polemiku o Isusu, Mariji Magdaleni, sv.Jovanu, Svetom Gralu i navela ljude da pocnu da istrazuju neke tajne...
Iako se misli da su templari nestali sa unistenjem njihovog reda i da su masoni njihovi naslednici, sumnjam da je tako.Verujem da su templari te kobne godine isplovili iz La Rosela za la Merique zemlju iz Herkulovih stubova...Moje licno misljenje je da templari verovatno i dana danas pvlace konce iz senke i upravljaju vladama sirom sveta...

Ima dosta knjiga sa zanimljivom tematikom na tu temu...Otkrovenje templara, Otkrovenje Siona, Hiramov kljuc, Drugi Mesija, pa vredi procitati i Sveta Krv, Sveti Gral...

Da Vincijev kod, ja bih tu knjigu preveo kao Den Braunov Kod...Ali sigurno je pokrenula polemiku o Isusu, Mariji Magdaleni, sv.Jovanu, Svetom Gralu i navela ljude da pocnu da istrazuju neke tajne...
Iako se misli da su templari nestali sa unistenjem njihovog reda i da su masoni njihovi naslednici, sumnjam da je tako.Verujem da su templari te kobne godine isplovili iz La Rosela za la Merique zemlju iz Herkulovih stubova...Moje licno misljenje je da templari verovatno i dana danas pvlace konce iz senke i upravljaju vladama sirom sveta...

Ima dosta knjiga sa zanimljivom tematikom na tu temu...Otkrovenje templara, Otkrovenje Siona, Hiramov kljuc, Drugi Mesija, pa vredi procitati i Sveta Krv, Sveti Gral...

polemika o Isusa je trajala, traje i trajace i bez Den Brauna.
danas je najprihvatljivija tvrdnja da su masoni nastali od nekadasnjih "monaha-ratnika"

Lucifar je imenica koja se koristi za palog andjela.
Iliti za onog koga oznacavaju imenicom - djavo.
Ili za onog koga su zvali Crni Bog (Zernebogus).
Donosilac svetlosti, odnosno znanja, na Zemlju.
Ako mislis da je to u bilo kakvoj vezi sa nekim biskupom..... okej.

Ne da mislim, već je t odokazana činjenica. Isto kao št oje dokazano da je 616 bio originalni broj. A šest nepočinje uvek sa z i s, u hebrejskom je šest oznaćeno slovom vav. Vav kojenema veze sa siktanjem zmije, već sa čavlom ili kukom. Ima veze sa zakačaljkama koje su držale zavesu oko svetilišta u Hramu. Nadam se sam ti malo razjasnio...

polemika o Isusa je trajala, traje i trajace i bez Den Brauna.
danas je najprihvatljivija tvrdnja da su masoni nastali od nekadasnjih "monaha-ratnika"

To nikad nije bila najprihvatljivija tvrdnja... to je samo jedna od teorija i to najmanje prihvacena...
Sistem upravljanja Loze i organizacije bitisanja Loze moze da se prati unazad do samog Enoha. Moje je misljenje da je Enoh prvi Majstor cije ime i dela su zapisana. Nacin na koji su gradjene Piramide, Velika Piramida u Gizi kao jedino preostalo svedocanstvo Sedam Svetskih Cuda, te principi koji se kriju u njenoj arhitekturi i geometriji jasno ukazuju na postojanje Masonskog Sistema iz vremena gradnje Velike Piramide...

Misliš da je ono što činiš i što si do sada činio plod tvog razmišljanja?
Nije. Ja tobom manipulišem. Zaveo sam te u gotovo svim područjima
tvog života. Ispunjen si predrasudama, imaš pogrešno postavljene
životne prioritete, nametnuo sam ti pogrešne životne stavove i
uverenja. Naveo sam te na pogubna zadovoljstva. Postavio sam ti
pogrešne ciljeve. U potpunom si mraku. Moj trijumf je time veći što
sam sve to uspeo učiniti ostavljajući tebe u uverenju kako si pametan
i mudar, kako si slobodan da radiš što želiš, kako imaš mogućnosti uživati
u životu, kako si do svega toga došao sopstvenom kreativnošću.
Nije mi više zanimljivo da te držam u neznanju. Shvatio sam da
sam ljudsku vrstu toliko unizio da i nakon što saznaš gotovo sve o
meni, i nakon što shvatiš da je sve ono što činiš zapravo rezultat
onoga što sam ti ja nametnuo, nećeš imati snage promeniti bilo šta.
Ići ću toliko daleko da ćeš, budeš li pažljivo čitao, moći da shvatiš
kako da se izvučeš iz mojih ruku, ali će tvoj uzvišeni ego biti moj
saveznik koji će te i dalje držati u mojoj vlasti

Jesi li spreman? Jesi li spreman upoznati biće koje je uzrok svega
ružnog i zlog na ovoj Zemlji? Jesi li spreman shvatiti da, bez obzira što
misliš da nemaš nikakve veze sa mnom, zapravo pripadaš meni i služiš
meni? Jesi li spreman na spoznaju da si sam odlučio da ja gospodarim
tvojim životom? Nisi? Niko nije spreman za to. Ali činjenice su takve.
Misliš da nisi pod mojom vlašću zato jer si religiozan? Jer si hrišćanin?
Dobar hrišćanin? Misliš da nisi pod mojom vlašću jer nisi religiozan?
Jer ne veruješ u Stvoritelja? Jer ne veruješ da JA postojim?
Počni da čitaš i pronađi mnoga životna područja gde sam te zaveo,
gde si, i kada, svojevoljno prešao na moju stranu i pod moju vlast.
Razotkriću ti svu bedu u koju sam te uveo, bedu koju ti zoveš životom.
Shvatićeš da posledice koje sada snosiš nisu posledica nekog
slučaja, već mog pažljivo i istrajno sprovedenog plana nad tobom.
Smešno ti je ovo? Samo nastavi da čitaš, obećavam ti da ću JA biti
taj koji će se na kraju smejati:zcepanje:

Back