I ti si to saznao od masona?
Ne, to je opsta obrazovanost... O tome se uci u osnovnoj skoli... Secas se, ako si isao, radio si egipatsku mitologiju, ne sa stanovista ni hriscanstva, ni satanizma, nego onako skroz objektivno... Onako kako su te bogove kapirali ljudi koji su tada ziveli....
Ovo je jos jedan dokaz da treba bezati od njih dok covek skroz ne prolupa.
I opet ne... Ovo je jos jedan dokaz tvog ispranog mozga... Ne zelis uopste da cujes bilo sta sto ti nije servirano od strane onih koje ti smatras "dobrima"... Jednostavno odbijas i da razmislis malo objektivnije o necemu sto i nije tako fundamentalna stvar....
Posto kazes da su judaisticke religije banalizovale neke stvari, sto bi znacilo da podaci sadrzani u Mojsijevim knjigama nisu tacni,
Nisam ja to rekao. To ti izvlacis moje reci iz konteksta jer drugacije ne mozes da pobijes nesto opstepoznato... To sto se tebi ne svidja, ne znaci da nije tako...
Ja sam samo rekao da pojmovi, bogovi o kojima pricamo, nisu hriscanski bogovi, pa tako ni ne mogu da se gledaju kroz hriscanstvo... Hriscanstvo je postavilo dve apsolutne suprotnosti, dobro i zlo. Svaka od tih strana ima svoje nemenjive osobine... Apsolutno zlo i apsolutno dobro u starom svetu nije postojalo. Kao sto verujem da ne postoji ni sada, ali to je moje misljenje koje mozes, a i ne moras da prihvatis.
Ono sto nije moje misljenje, nego fakat, jeste da su ti stari bogovi imali neke osobine koje judaisticke religije smatraju losim, a takodje su posedovali osobine koje danasnje religije smatraju dobrim...
Prevagnule su one prve, normalno, jer se ne prica o bogu kog propagiraju najbrojnije religije...
Eh da je malo objektivnosti...
mogao bi da ne netu pogledas ispovesti bivsih satanista, pa da cujes od njih sta demoni kazu ko je bio Oziris
Da ponovim... Bas me briga kako gledaju na boga starog Egipta neki tamo satanisti, ili Jevreji, ili Hriscani...
Tacno se zna sta je on predstavljao ljudima u Egiptu i nista drugo nije bitno...
i cela ta ekipa kojoj se klanjaju masoni i o kojoj pricaju u svojim lozama.
Masoni postuju sve stare i nove religije, a ko ce kome da se "klanja" je njegova licna stvar... Kao sto ni mene ne zanima da li si ti hriscanin, musliman, ili nesto drugo, tako nije ni tvoja stvar kome se koji Mason "klanja"...
To je vec stvar elementarnog vaspitanja...
A takodje od njih, a i od nekih drugih mozes cuti razliku u tumacenju alegorija masona 33. stepena u odnosu na masone nizih stepena koji su de facto profani za masone od 30-33. stepena.
Tacno se zna sta su i ko su profani... Ne lupaj...
Jer u masoneriji je fazon da onaj na visem stepenu zna vise od onog na nizem, i da ce mason tek na sledecem stepenu, u odnosu na kom je tada, saznati to za cim traga.
Zato i postoji to sto se zove stepen... Dah...