Marko Vidojković

Није написао, то му се десило; нашли га данас мортус пијаног. У милицији се чуде како је уопште остао жив јер је имао у крви 0,5 промила.

voleti ga ili mrzeti, ima obavljene knjige koje ljudi kupuje, pise kolumne..."djavo je moj drug" je knjiga koju svako prozivljava na svoj nacin i "taj" cudni period nasih zivota.

nase je licno misljenje kakav utisak njegove knjige ostavljaju.

a posle MOMO ispade dzins pisac...hmmmm

ukusi su razliciti

''Hajde, videcemo za dve-tri godine da li ce ga se iko vise secati. Zivi bili, pa videli. Vreme je ionako najbolji sudija za sve.'' rece neko na ovom forumu 2005. godine... Hehehe... Mislim da je sada 2010. i to na izmaku, a Marko je popularniji i bolji nego ikad! Objavio je 6 romana, 1 zbirku prica i zbirku pesama.
''Za roman "Kandže" dobio je nagrade Zlatni bestseler i Kočićevo pero, a za "Sve crnvekape su iste", Vitalov Zlatni suncokret za knjigu godine 2006. "Kandže" su do sad doživele devet izdanja i prodate su u preko 20 hiljada primeraka, a objavljene su i u Hrvatskoj, Sloveniji i Bugarskoj. Prema romanu "Ples sitnih demona" napravljena je istoimena pozorišna predstava u pozorištu Dadov, u režiji Milana Neškovića (april 2010). Sa Miljenkom Jergovićem bio protagonista dokumentarnog filma "Dugo putovanje kroz istoriju, histroiju i povijest", u režiji Željka Mirkovića (mart, 2010). Izvršni urednik srpskog Playboya i vlasnik agencije BGHC. Dobitnik prestižne Writers in Residence 2008 stipendije, koju dodeljuje Kulturna mreža grada Graca. Prema podacima portala knjizara.com nalazi se među deset najprodavanijih domaćih i stranih autora u srpskim knjižarama u periodu 2003 - 2008. Prvu kratku zbirku poezije objavio u julu 2010, kao sastavni deo multimedijalne izložbe "XII", u Galeriji "Progres" u Beogradu.'' Toliko o tome da je los pisac i da nece dugo trajati.... Da ne spominjem koliko je popularan medju devojkama, zbog cega je vecina muskaraca ljubomorna na njega ;)

Marko je sjajan pisac. I evo, traje samo tako, romani koji su mu objavljeni pred deset godina čitaju se sa jednakim žarom, više nego mnogi drugi. Čini mi se da na njega mogu biti ljubomorni samo ljudi koji još uvek misle da je u književnosti bitnija forma od suštine. Takve, najiskrenije, žalim.

Ja sam pročitao samo Kandže i nisam bio impresioniran. Malo mi je išao na živce mačo tough guy fazon koji junak stalno fura. Kao da se pisac prečitao Bukovskog, što vjerovatno i jeste slučaj. Nisam tu primijetio, na žalost, ni malo Hemingveja, kod kog je, inače, forma, bila itekako važna.

Onda mora da je do mene... ne mogu da udjem u "sustinu" price o tome kako je junak kakio u wc-u svoje devojke :eek:
swoon2.gif
... niti nalazim ista originalno u takvim pricama... cenim da bi tako mogao pisati svaki drugi klipan sa ulice...

Manipulator. Naucio je, doduse, zanat pisanja. Narkoman i bludnik. Pise prosto, zato sto su i teme o kojima pise proste. Bolje je spavati, nego citati njegove knjige. Nema tu nicega pametnog ili novog. Kao sto rekoh, samo manipulacija.

Manipulator. Naucio je, doduse, zanat pisanja. Narkoman i bludnik. Pise prosto, zato sto su i teme o kojima pise proste. Bolje je spavati, nego citati njegove knjige. Nema tu nicega pametnog ili novog. Kao sto rekoh, samo manipulacija.

malo mu zavidis ne?
za mene je kao pisac o (nula) ali mu skidam kapu jer je makar objavio neke knjige, ja nisam, a ni ti :mrgreen:

To što je objavio , ne znači da je kvalitetan. I Karleuša, Seka i Boki13, i gomila drugih kreatura se ne skidaju
sa tv-a, pa ne bih mogao reći da su muzičari, tj.umetnici. To što neko kod nas ima prođu u medijima,
nije dokaz umetničkog kvaliteta. A uglavnom prolaze bahati, drski, nevaspitani, ali drčni, bezobrazni i provokativni.

Citao sam razne knjige pripovetki od Mopasana i svugde se medju prevodiocima navodi Marko Vidojkovic. Prvo nisam mogao da verujem da su njemu dali da prevodi Mopasana, posle sam shvatio da je u pitanju drugi Marko Vidojkovic. :D ..ovaj mladji je nula!

Back