dadel
Aktivan član
- Poruka
- 1.421
A da li ona ima protiv tebe ?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
no vratimo se mi na bajku koja se zove Kraljević Marko
jel je itko o toj bajci pisao na ovom svijetu a da nije iz Srbije
pa da i povjerujem da je taj lik ikada i postojao
ima li koji sajt gdje o njemu mogu išta pročitati??
Wilkołak:@crow
Bratac, svako da plati za svoje ...
Mislim ako nama to onda nije smetalo, zasto se ne vodimo tom istom logikom i ne kazemo - "zasto to sada njima smeta". Mislim, glupe su mi te severininne izjave strasno...
I da, necemo i ovde da pocnemo o pokucstvu da pricamo!
crow:ja protiv kyo-a nemam nishta...
nisam prochitao taj deo... u pravu si. (mislim na zeleno)Bi2:Izvini, druže, al ja imam..Al ne samo protiv Kyo, već protiv svakog ko ima hrabrosti uzeti reč, i bilo šta komentarisati a da zapravo nema pojma o čemu priča! To je strašno, nemoralno.
Pogotovu ako se radi o pokojnicima. Ako neko misli da su pesme o Kraljević Marku - bajke, neka ga. A, ako pri tome, i ne zna da je u XIV veku postojao na Balkanu jedan kralj koji se zvao Marko, onda on teme o istoriji neka zaobidje.
Ne može svako znati sve, al ne može ni svako pričati o svemu sve! Majku mu..![]()
Inače, pozdrave iz Hrvatske srdačno primam. U slučaju da nisu deo pod*ebavanja.

dadel:Ostanite tu zbog onih koje interesuje i kojima je drago da cuju nesto i prosire svoje znanje.
Ja vas srdacno pozdravljam !
kalvina:Marko Kraljević je proglašen junakom zato što je između ostalog narodu trebala nada, a pronašli su je u čudesnom junaku sa šestoperom, za kog tvrde da je živeo trista godina, kao gavran. Ljudima je valjda uvek potreban heroj koji će ih spasiti. Kad smo već kod narodnih junaka, zašto Vuka Brankovića, ni kriva ni dužna, proglasiše izdajnikom?
zbog 600 kg zlata, + drago kamenje +srebrokalvina:Marko Kraljević je proglašen junakom zato što je između ostalog narodu trebala nada, a pronašli su je u čudesnom junaku sa šestoperom, za kog tvrde da je živeo trista godina, kao gavran. Ljudima je valjda uvek potreban heroj koji će ih spasiti. Kad smo već kod narodnih junaka, zašto Vuka Brankovića, ni kriva ni dužna, proglasiše izdajnikom?
a ne na svetu gorudadel:Da je Milica prihvatila Vuka ona bi se morala povuci sa politicke scene i njemu prepustiti poslove.
Znaci nebi bila glavna Gospa.
Mozda se plasila da i njenog sina ne snadje sudbina Urosa/Dusanovog sina/
Po nekom rezonu je mislila - mozda je bolje da mi je glavni gazda u Stambolu a ja ovde vladam pa posle moj sin, nego da mi je zet gazda.
Mozda je mislila da su turci prejaki i hriscani na tom podrucju protiv njih nemaju sanse.Zato je ostala uz jaceg.
Naravno Marko je tu najtragicnija licnost svi su ga gurkali ali ga je narod uzdigao i za dobro se oduzio svojim pesmama...
Tako ja rezonujem.

crow:zbog 600 kg zlata, + drago kamenje +srebro
koje ode u dubrovnik zlim katolicimaa ne na svetu goru
josh mu nisu oprostili...
kako car pa vazalBi2:Ma, ni Lazar nije. I on je bio vazal. Samo to nikome ne pada na pamet, al Marko..![]()
crow:kako car pa vazal
ocesh da te streljaju rodoljubi 8)
dadel:Tacno da je Marko u sadasnjoj makedoniji ali mu je to ostalo od tadasnje srbije.![]()
Da nisu izgubili na marici Marko bi bio znacajniji ali verovatno
kasnije poceo da vlada/posle oca/ Najposle njega su srbi odsrbili.![]()
Oslabljen posle Marice bio je plen za sve grabljivce. :-?
pa nije on za DZ bio carBi2:Jeste bio ugarski ! Al, to niko ne pominje. Bitno je da niko ne propušta u priči o Marku da kaže kako je bio - vazal. To mu dodje nešto tako odvratno i ružno...![]()
Ybt, i vizantijski car (zaboravih mu sad ime.) u to vreme je bio turski vazal. Pa, to niko i ne zna. Al, Marko je bio vazal, a Laza je bio bogom dan..Cvrc