Manchester United

Ma lakse mi je ovako da dodjem i da se iskucam, nego da svaki dan pisem pomalo ...

Ja mislim da sad pola drzave (ma u stvari 80%) nema pojma ko je premijer Srbije ... Mada kakav nam je premijer, ovaj tvoj poslednji odgovor je Danteova "Komedija" naspram njegovih govora :D ...

@Walken
Mi ne pricamo uopste o istom faulu nad Mesijem...to je veliki problem...sto se ponekad jako slabo shvatamo...i sve mi se cini da to nije slucajno...

Vidic je po mojoj logici veoma los covjek jer igra prljavo...afekat i prljava igra su dva potpuno razlicita pojma...prljavu igru ne volim a afekat postujem i oprastam...

To da je pogodio loptom u glavu igraca...to se desilo i Dzerardu i to protiv nas, pa ga niko nije nazivao nasilnikom...tukao je ljude i u kaficu, pa ga niko ne zove nasilnikom...vec je ponos Engleske i ``You`ll never walk alone``-a...

Ono sto je uradio Roj Kin nije bio afekat...Hocemo li se mi razumjeti? Znas li sta je afekat? Ako ne znas...nadji u Vujakliji...

Drogba nije svetac...istina je da simulira ali ce mu neko otkinuti glavu u suprotnom...jer sa njim u duelu se svako pravi vitez jer je poznato da je jak kao zemlja...
Nikoga nije udarao...a neke je trebalo da udari...
A da ima nesportsko ponasanje...pa gdje bas njega nadje? Iz afekta je postupio 2 puta ``glupo`` ali nista vise...a po meni je bilo korektno...

Da mene neko gadja novcicem dok proslavljam gol ubio bih ga na mrtvo ime...i vjerovatno bi progutao taj novcic...tako da imam razloga da ga opravdavam...on je samo gadjao novcicem...(naravno, ja nijesam fudbaler zbog toga...ali on sa svojim postupkom moze biti fudbaler)

O Cehu necu ni da komentarisem jer je to potpuna subjektivnost...i ti si vidio da je lopta bila van? Ja sam vec dva puta rekao svaka ti cast! Evo...ponavljam...svaka ti cast kad si to vidio...

Nemam ja problema...ja sam iznio svoje misljenje o sudjenju...i ne pricam o tome kao ti svakog trenutka...samo kada je prekipjelo, rekao sam sta mislim...
A posto mojim Plavcima nije prekipjelo...zato ih jos vise postujem i volim...

Maradona i Ronaldo nikako ne mogu da stanu u isti kos sa Etoom i Anrijem...stvarno mi je zao ali je tako...
Zna se sta je atomski fudbal...po meni sadasnja Barsa ne predstavlja atomski fudbal...ako Barsa igra atomski fudbal...mogu da potpisem da i Mancester Junajted igra atomski fudbal...a u stvari su obje konstatacije smijesne...
Kako mogu ja da zavidim ekipi koja ne zna za odbranu? Po meni je odbrana svojstvo sjajnih - odbrana je plemenitija...napad me ne privlaci...
Ja sam predstavnik naroda koji se branio a ne haracio druge...
U mojim genima nije da napadam ni u jednom smislu...

Recenica ``Napad je najbolja odbrana.`` nije pisana za fudbal...pisana je za zivotne situacije...npr. kada ja uradim nesto lose, umjesto da me ti napanes kako sam ja uradio nesto lose...ja odgovorim kontra paljbom kako sam pogrijesio zbog tebe...
Primjer iz zivota - Otac ti prica da treba da ucis...ti ne ucis...poslije izvjesnog vremena shvatis da si u nenadoknadivom zaostatku...i tada su ti svi krivi sto te nijesu natjerali da ucis...
Primjer je banalan ali je jasan...

Ponavljam, ta recenica nema nikakve veze sa fudbalom...
Koliko si puta vidio da ekipa napada 90 minuta i onda bude kaznjena za svoje promasaje...Napad je najbolja odbrana?! Ne bih rekao...

Ne znam da li Celzi nije smio da napane ili si ti navijao da ga primi...pa se to nije desilo...u svakom slucaju Celzi je vec u 2.-3. minutu imao akciju koja se zavrsila losim sutem Lamparda...

Sto se tice taktike... Koliko znam, Barselona spada u pet najboljih ekipa u Evropi trenutno...
Celzi je otisao na stadion koji prima preko 90 hiljada gledalaca...vrlo malo je bilo Celzijevih navijaca ali su stigli da se cuju vise puta...da se zna da su tu...u takvoj atmosferi na beskrajnoj livadi koja nije napravljena za odbranu vec za napad...jer je izuzetno tesko pokrivati toliki prostor...Celzi se odlucio za odbranu...odlucio se za tezu varijantu...
Ako znas nesto o odbrani...znas da je za odbranu potrebna izuzetna koncentracija i izuzetna fizicka spremnost...Celzi je odradio svojih 90 minuta kao iz bajke...
Blage veze nema da su igraci Celzija stojali na 20 metara od svog gola...mozda kada je bila neka moguca sansa ili kad je bio prekid...mozda si ti bio impresioniran time sto je Barselona drzala loptu ali to ne znaci da su nesto pametno radili sa njom...
Jer najbolju sansu na mecu je imao Celzi...

Kada vec pricamo o atomskom fudbalu...vjerovatno takav fudbal zna i za fer-plej...mada nijesam to primjetio kada je Hleb imao sansu...ali jesam primjetio povrijedjenog Balaka koji ustaje da odbrani svoj gol...

Majstorsku odbranu na onakvom terenu je mnogo tesko odigrati...a to je uradio Celzi...svaki igrac je bio disciplinovan i znao je svoju poziciju...u svakom trenutku meca mogao si da znas tacnu formaciju Celzija jer se iz pticje perspektive vidjelo sve kao na papiru...

To isto se za Barselonu ne moze reci...jer je napadala haoticno...njeni igraci su cesto mijenjali pozicije vidjevsi da ne mogu da stvore sansu...i to je tako trajalo citavu utakmicu...

Celzi je znao svoj posao i odradio ga je...Barsa je znala svoj posao i nije ga odradila...Ko je sprijecio Barsu? Nevrijeme, crna magija ili momci u Plavom?
Cast i pozdrav Celziju a ne oplakivanju Barselone...

Nije nikad bila sramota braniti se...bila je sramota samo za one koji su bili na strani napada ako nijesu uspjevali da probiju odbranu...a cesto su i ti koji su napadali izuzetno postovali ove koji se brane...

@Walken
Mi ne pricamo uopste o istom faulu nad Mesijem...to je veliki problem...sto se ponekad jako slabo shvatamo...i sve mi se cini da to nije slucajno...

Vidic je po mojoj logici veoma los covjek jer igra prljavo...afekat i prljava igra su dva potpuno razlicita pojma...prljavu igru ne volim a afekat postujem i oprastam...

To da je pogodio loptom u glavu igraca...to se desilo i Dzerardu i to protiv nas, pa ga niko nije nazivao nasilnikom...tukao je ljude i u kaficu, pa ga niko ne zove nasilnikom...vec je ponos Engleske i ``You`ll never walk alone``-a...

Ono sto je uradio Roj Kin nije bio afekat...Hocemo li se mi razumjeti? Znas li sta je afekat? Ako ne znas...nadji u Vujakliji...

Drogba nije svetac...istina je da simulira ali ce mu neko otkinuti glavu u suprotnom...jer sa njim u duelu se svako pravi vitez jer je poznato da je jak kao zemlja...
A da ima nesportsko ponasanje...pa gdje bas njega nadje? Iz afekta je postupio 2 puta ``glupo`` ali nista vise...a po meni je bilo korektno...

Da mene neko gadja novcicem dok proslavljam gol ubio bih ga na mrtvo ime...i vjerovatno bi progutao taj novcic...tako da imam razloga da ga opravdavam...on je samo gadjao novcicem...(naravno, ja nijesam fudbaler zbog toga...ali on sa svojim postupkom moze biti fudbaler)

O Cehu necu ni da komentarisem jer je to potpuna subjektivnost...i ti si vidio da je lopta bila van? Ja sam vec dva puta rekao svaka ti cast! Evo...ponavljam...svaka ti cast kad si to vidio...

Nemam ja problema...ja sam iznio svoje misljenje o sudjenju...i ne pricam o tome kao ti svakog trenutka...samo kada je prekipjelo, rekao sam sta mislim...

Maradona i Ronaldo nikako ne mogu da stanu u isti kos sa Etoom i Anrijem...stvarno mi je zao ali je tako...
Zna se sta je atomski fudbal...po meni sadasnja Barsa ne predstavlja atomski fudbal...ako Barsa igra atomski fudbal...mogu da potpisem da i Mancester Junajted igra atomski fudbal...a u stvari su obje konstatacije smijesne...
Kako mogu ja da zavidim ekipi koja ne zna za odbranu? Po meni je odbrana svojstvo sjajnih - odbrana je plemenitija...napad me ne privlaci...

Recenica ``Napad je najbolja odbrana.`` nije pisana za fudbal...pisana je za zivotne situacije...npr. kada ja uradim nesto lose, umjesto da me ti napanes kako sam ja uradio nesto lose...ja odgovorim kontra paljbom kako sam pogrijesio zbog tebe...
Primjer iz zivota - Otac ti prica da treba da ucis...ti ne ucis...poslije izvjesnog vremena shvatis da si u nenadoknadivom zaostatku...i tada su ti svi krivi sto te nijesu natjerali da ucis...

Ponavljam, ta recenica nema nikakve veze sa fudbalom...
Koliko si puta vidio da ekipa napada 90 minuta i onda bude kaznjena za svoje promasaje...Napad je najbolja odbrana?! Ne bih rekao...

Ne znam da li Celzi nije smio da napane ili si ti navijao da ga primi...pa se to nije desilo...u svakom slucaju Celzi je vec u 2.-3. minutu imao akciju koja se zavrsila losim sutem Lamparda...

Sto se tice taktike... Koliko znam, Barselona spada u pet najboljih ekipa u Evropi trenutno...
Celzi je otisao na stadion koji prima preko 90 hiljada gledalaca...vrlo malo je bilo Celzijevih navijaca ali su stigli da se cuju vise puta...da se zna da su tu...u takvoj atmosferi na beskrajnoj livadi koja nije napravljena za odbranu vec za napad...jer je izuzetno tesko pokrivati toliki prostor...Celzi se odlucio za odbranu...odlucio se za tezu varijantu...
Ako znas nesto o odbrani...znas da je za odbranu potrebna izuzetna koncentracija i izuzetna fizicka spremnost...Celzi je odradio svojih 90 minuta kao iz bajke...
Blage veze nema da su igraci Celzija stojali na 20 metara od svog gola...mozda kada je bila neka moguca sansa ili kad je bio prekid...mozda si ti bio impresioniran time sto je Barselona drzala loptu ali to ne znaci da su nesto pametno radili sa njom...

Kada vec pricamo o atomskom fudbalu...vjerovatno takav fudbal zna i za fer-plej...mada nijesam to primjetio kada je Hleb imao sansu...ali jesam primjetio povrijedjenog Balaka koji ustaje da odbrani svoj gol...

Majstorsku odbranu na onakvom terenu je mnogo tesko odigrati...a to je uradio Celzi...svaki igrac je bio disciplinovan i znao je svoju poziciju...u svakom trenutku meca mogao si da znas tacnu formaciju Celzija jer se iz pticje perspektive vidjelo sve kao na papiru...

To isto se za Barselonu ne moze reci...jer je napadala haoticno...njeni igraci su cesto mijenjali pozicije vidjevsi da ne mogu da stvore sansu...i to je tako trajalo citavu utakmicu...

Celzi je znao svoj posao i odradio ga je...Barsa je znala svoj posao i nije ga odradila...Ko je sprijecio Barsu? Nevrijeme, crna magija ili momci u Plavom?

Nije nikad bila sramota braniti se...bila je sramota samo za one koji su bili na strani napada ako nijesu uspjevali da probiju odbranu...a cesto su i ti koji su napadali izuzetno postovali ove koji se brane...

kakve ovo ima veze sa mancesterom

@GRIZZLY
Ne znam po čemu si zaključio da je Vidić prljav igrač...čovek jednostavno daje 110% iz sebe i zbog toga se i njemu dešavaju neki neobični kiksevi...Nemanja je legenda a to englezi znaju da prepoznaju.

Daje on 110% odsto od sebe...ali kada vidi da to nije dovoljno...zna da postavi lakat...zna da uhvati rukom za nogu...ponekad za genitalije...cesto zna dok trci sa svojim suparnikom po loptu da ga udari ramenom u trku...u skok igri veoma cesto zna da casti igraca kojenom u ledja...cesto zna kada napravi krvav start, da se buni bez razloga(to su slike koje su mi se dobro urezale u pamcenje)...

To po meni nije cist igrac...

Kada bismo uzeli njegove dobre osobine da nabrajamo...ima ih mnogo...pozrtvovan je, hrabar, ima sjajan tajming za klizece startove, kidise na igrace, odlican u igri glavom...

Sjajan je, spada medju 5 najboljih defanzivaca...

Ali onaj gornji dio, meni posebno pada u oci...jer ja mnogo volim defanzivne igrace...
Meni je Teri nesto posebno...pratim svaki njegov pokret...i uporedjujem sve odbrambene sa njim i njega sa legendarnim odbrambenim igracima...
Mogu samo da ti kazem da je najruznija stvar koju mozes vidjeti od Terija...mala greska u tajmingu kod klizeceg starta gdje ce pokupiti loptu pa i igraca ali nikad ne sa motivom da pokupi igraca...

Kada to uporedis sa manama gornjeg...lako je razlikovati prljavog i cistog igraca...
A mora se uzeti u obzir da je stoper izuzetno teska pozicija da bi covjek bio cist...tu Teri dobija jos vise na znacaju...

@Walken
Pa i mislim da nije slucajno, posto sam jedno 100x rekao da Del Orno nije crveni za onaj start kod korne, nego da je sudija uzeo u obzir ovaj prvi zestoki start, a vi ste trubili o tome kako je Mesi glumac, kako mu nije niste, te je malo pocepao sorc ...

A zasto se Vidicevo zove prljava igra, a sve ostalo je afekat? To su ti ona dvostruka merila ...

Pa ne pricamo mi o Dzerardu, a ne znam dal je pogodio Celsijevog igraca namerno loptom dok je ovaj lezao ... Daj neki video, a ako je to zaista uradio onda je to za svaku osudu, kao i Pepeov potez, a ne za hvaljenje i divljenje jer je u afektu ...

Znam ja vrlo dobro sta je afekat, ali ja ne mogu da shvatim da ti mislis da je afekat i opravdano da Pepe sutira par puta igraca na zemlji, pesnici igrace koji dolaze da ga razdvoje, i jos prigovara sudiji!!! Pa kakav je to afekat koji traje nekoliko minuta? Afekat je kad Drogba baci novcic, sto traje sekundu, a razmislis sta si uradio, ali ovo nikako nije ... To je ogromna sramota prvo za Pepea, a onda za kompletan Real Madrid ...

Pa rekoh ti, to je samo moje misljenje, kao sto je i tvoje da je Vidic prljav igrac i los covek ... Po meni je i Drogba ...

Da mene protivnicki igrac provocira nakon sto je dao gol i ja bih njega ubio na mrtvo ime ... Pogledaj radovanje Van Bomela u Madridu, i reci da li zasluzuje novcic ili ne ...

A kazi kad sam ja sa sigurnoscu rekao da je lopta bila napolju???

Rekao sam sto puta da nisam dobro video (kao sto nisam ni video dal je presla gol crtu nakon Drogbinog suta), nego sam rekao da je sudija pogresio sto je za ruku van 16 dao zuti a ne crveni ... Ceh je bio van 16-erca, lopta je bila negde na ivici, i kao sto ti sa sigurnoscu ne mozes reci da je bila unutra, ni ja ne mogu reci da je bila napolju ...

Ti ne pricas o tome zato sto se to u Engleskoj retko desava, u kalcu je svaki vikend sporan, i o sudjenju prica cela Italija, i meni to prekipi svake nedelje, a ne jednom ili dva puta godisnje kao tebi ...

Da navijas za neki tim iz kalca znao bi o cemu govorim ...

Nisam ih ni medjusobno, nego je to bilo u konotaciji tvog vidjenja atomskog fudbala ... Maradona i Ronaldo su sami igrali kao ceo tim Barse - furiozno tokom svih 90 minuta, i to je za mene atomski i totalni fudbal ... Ne samo za mene, nego po svim enciklopedijama fudbala i po svim strucnjacima ...

Mancester trenutno ne igra takav, niti je igrao prosle sezone, ali je ona generacija krajem 90-ih bila najbliza Barsi po tome ... Ono ti je isto primer atomskog fudbala, kao i ovo danas ...

A ja samo ne znam odakle tebi to da Barsa ne zna da igra odbranu ... Prvi put cujem da ekipa koja je primila najmanje golova u ligi ne zna da igra odbranu ... Ekipa koja ima cetiri fantasticna centralna beka (Pujol, Markez, Milito i Pike) i jednog zastrasujuceg def. eznog u vidu Turea (potpomognut sjajnim Keitom), ne moze a da ne igra fantasticnu odbranu ... Nije samo odbrana kad ti stavis sve igrace na 20 metara, za mene je odbrana kad Jaja Ture napadne protivnika na njegovoj polovini i igra presing ... Pogledaj savrsenstvo Pikeovog performansa u tekmi sa Realom, pa onda pricaj da Barsa ne zna da igra odbranu ... Pa i najveci laik bi video da Barca odlicno igra odbranu, samo na drugi nacin ...

Pogledaj prvih 20 sekundi pa mi onda reci da ta recenica ne moze da prodje u fudbalu ... E tako igra odbranu Barsa, samo u mnogo manjoj meri nego Krojfova Holandija ... Ova je odbrana mnogo teza nego Celsijeva bunkercina ili italijanski katanaco ...

Primer ti nema nikakve veze sa ovim sto ja pricam ... "Napad je najbolja odbrana" bi se najlakse razumelo recenicom "Udari protivnika pre nego sto on udari tebe"

Ja sam navijao za pre svega odlicnu utakmicu, kakve su uvek bile izmedju ta dva kluba ... Hidink je zgadio utakmicu svim ljubiteljima fudbala, ali coveku se ne sme i ne moze zameriti jer je igrao jedino kako je mogao protiv Barse - najgora bunkercina ... Bajern, Lion, Real, Sevilja, Atletiko su hteli da se nadigravaju sa njima i video si kako su prosli ... To su bile spektakularne utakmice, i za takve utakmice ja navijam ... Da je Celsi igrao kao Barca, a Barca kao Celsi, ja bih sada pljuvao po Barsinoj bunkercini ...

Nije se Celsi tu odlucio na odbranu, nego je bio prinudjen zato sto je Barsa ofanzivna ekipa koja drugacije ne zna da igra, i koja je klasu iznad svih ekipa ... Zamisli situaciju da neko krene na tebe macetom i ko zna da vitla time, nema tu sta ti da odlucujes nego si prinudjen da nadjes stit i da se branis svo vreme, osim ako nemas hrabrosti i krenes golim rukama, a u tom slucaju ces biti isecen ... Celsi je bio prinudjen da se brani sa 10 igraca, jer veliki je ulog u pitanju da bi pokazivali hrabrost i kurcili se kako mogu da se nadigravaju sa Barsom ...

Znam i previse o odbrani, 10 godina sam je igrao ni sa jednim igracem nisam imao problema ... Sa svim sam lako izlazio na kraj, i to zato sto sam gledao kako igraju vanserijski fudbaleri poput Montera, Barezija, Maldinija ili Blana ... Sta bih mogao da naucim gledajuci tvoju vanserijsku odbranu koji je Celsi odigrao? Nista, osim da napravim guzvu zajedno sa jos 9-icom i da se zbijem na malom prostoru ...

Ja sam impresioniran time da majstori poput Balaka, Esijena ili Lamaprda izgledaju kao amateri naspram Barsinog veznog reda, da ne mogu da uzmu loptu Barsi na sredini, i da njih trojca zajedno imaju duplo manje dodavanja nego Cavi ... Igracine poput Lamparda i Esijena ne mogu da se sastave na sredini, da postenu akciju od 4 dodavanja sklope, i kako onda da ne budem impresioniran majstorima sa druge strane ... To je kao da ne budem impresioniran Ronaldom koji pravi budalom sve odbrambene tokom citave svoje karijere ...

Veca je koncentracija potrebna za odbranu, ali vece je umece ipak potrebno za napad, i daleko je mnogo teze dati gol nego ga odbraniti, inace bi se sve tekme zavrsavale po 4-4 npr.

Ako je tebi Celsijeva igra bajka, onda nek tako igraju i protiv Hala, i svaku sledecu utakmicu i nece videti pobede ... Ako ti je takva defanziva genijalna, onda nece videti jedne postene sanse, i morace da cekaju kiks protivnika (kao Markeza npr.) a to se desava jako retko ...

Evo jos jedan primer dvostrukog arsina, koji ti izgleda nije stran ... Prilikom iste situacije si kritikovao K. Ronalda (kad je lezao povredjen, a onda potrcao kao gepard), a sada je Balak junak jer je branio svoj gol ... Znaci Balak nije simultant kad lezi u 90 minutu, i krade vreme, nego je junak ... Balak je lezao smrtno povredjen, a onda ustaje i brzinom svetlosti ide da brani gol ... KLasicna simulacija (nista cudno, tog aj euvek bilo i bice pre Balaka), samo sto je kod Celsijevih igraca to junastvo a kod drugih je potez za osudu ...

Pa o tome ti pricam, samo se ne slazemo o majstorstvu ... Tacno si znao da ce se Celsi braniti sa svim igracima osim Drogbe, i tacno si znao gde ce ko da stoji, jer su 85 minuta branili svoj gol, i sve si mogao da vidis .... Za mene to nije majstorstvo nego neminovnost koja je usledila zbog Barsine sile ...

Nije to haoticno, nego totalni fudbal ... Pa normalno je da ce promeniti nacin i da ce menjati pozicije kad vide da ne mogu tako da stvore sansu ... Znas kako klinci kod psihologa tobiju tablu sa rupama u obliku geometrijskih tela, i odgovarajuce figure za te rupe ... Dal bi ti uporno gurao figuru u obliku valjka u rupu od trougla, ili bi promenio nesto, i pokusao sa drugom figurom?

Pa o tome i pricam - Celsijev posao je da se brani i odradili su ga kako jesu ... Ja samo ne mogu da se divim ekipi koja se brani na taj nacin i gola nema zelju da postigne gol ... Da pozdravljam ekipu koja misli da sa 0 datih golova osvoji Evropu? Hvala, ali ne hvala ...

Pa niko nije ni rekao da je sramota braniti se, sramota je braniti se onako tokom citavog meca i ne pokazati zelju da postignes gol ... Golovi su ono zbog cega se vole neke ekipe, zbog golova se dobijaju trofeju, i zbog golova se igra fudbal ... Celsi nije pokazao zelju da postigne gol (u stvari nije ni smeo), prema tome nisu ni pokazali zelju da igraju fudbal ...

To je kao kad bi ja tebe izazvao na boks mec, i odma na pocetku meca cucnem u korner i pokrijem se rukavicama ... Jel bi mogao da me nokautiras? Jel bi to bila majstorska odbrana ili sramna?

Daje on 110% odsto od sebe...ali kada vidi da to nije dovoljno...zna da postavi lakat...zna da uhvati rukom za nogu...ponekad za genitalije...cesto zna dok trci sa svojim suparnikom po loptu da ga udari ramenom u trku...u skok igri veoma cesto zna da casti igraca kojenom u ledja...cesto zna kada napravi krvav start, da se buni bez razloga(to su slike koje su mi se dobro urezale u pamcenje)...

To po meni nije cist igrac...

A šta si ti sad ovde našao što drugi fudbaleri ne primenjuju...očigledno tražiš baletane :think:

Nijesam znao da je Dzon Teri baletan...

Trazim da ako hoces da me ubijes...da mi izadjes na megdan...a ne da mi zarijes noz u ledja...
Tu je razlika izmedju prljavosti i vitestva...tu je sve jasno...
Balet nije pitan za pricu...

A što si se odmah uhvatio za nekog vašeg...tebi je izgleda namera da preko Terija praviš "idealnog ubicu za svačije ukuse" da bi dobio reputaciju (nije slučajnost,zna se ko je ovde moderator) :rtfm:

Back