Manchester United

Pa gledaj to sa ove strane:
Mozda sudjenje nije bilo 100% ok, ali u svim ligama je tako. Nije da pravdam to, ali *** ne mozes protiv toga. Tako je. Uostalom imaju balerinu Kronalda koji pada k'o pokosen i kad mu igrac pridje na 1m.

Da smo mi dobili utakmice koje smo odigrali nereseno, gde smo bezveze izgubili bodove, sada bi drugu pesmu pevali. Da se ne lazemo, kakav god sudija bio i na bilo cijoj strani da bude ne moze da ponisti cist gol.
Zato ja ne krivim sudije, nego samo nas.
Mancesteru svaka cast na prikazanoj igri, ne postoji neko ko bi osporio da su fantasticni ove sezone. Pogledaj samo preokret protiv Totenhema. 5 gola za 45 minuta...

Pa gledaj to sa ove strane:
Mozda sudjenje nije bilo 100% ok, ali u svim ligama je tako. Nije da pravdam to, ali *** ne mozes protiv toga. Tako je. Uostalom imaju balerinu Kronalda koji pada k'o pokosen i kad mu igrac pridje na 1m.

Da smo mi dobili utakmice koje smo odigrali nereseno, gde smo bezveze izgubili bodove, sada bi drugu pesmu pevali. Da se ne lazemo, kakav god sudija bio i na bilo cijoj strani da bude ne moze da ponisti cist gol.
Zato ja ne krivim sudije, nego samo nas.
Mancesteru svaka cast na prikazanoj igri, ne postoji neko ko bi osporio da su fantasticni ove sezone. Pogledaj samo preokret protiv Totenhema. 5 gola za 45 minuta...

svaka cast jeko

Ove sezone nam nije sudjen nijedan nepostojeci penal...niti smo u bilo kojoj utakmici bilo kako sudijski pogurani...
Vise puta su nam odmogli...
I nema tu nikakve teorije...
Kazem da sudjenje nije u redu...ne kazem da je Mancester los...
Shvatam ja da su sudije ljudi koji grijese...ali isto tako shvatam da je to najcesce na stetu Celzija...

Mada, sve se to vremenom vrati na svoje mjesto...i vratice se...

Da zasluzeno osvajaju...nijesam siguran...jer se odlicno sjecam kako ih je Liverpul demolirao na Old Trafordu...vise utakmica je bilo sumnjivo...a svaka sumnjiva utakmica je donijela bodove...a sada je veoma mala razlika u bodovima na strani Mancestera...a ne bi bilo tako da je sudjeno kako treba...

Sampion se definitivno gura...ali promijenice se sampion...polako...

Za tebe samo Chelsea zasluženo osvaja...ali usput, shvati da će Chelsea morati da osvaja još mnogo, mnoooogo trofeja da bude u rangu jednog Uniteda.
Baš kao što je ManUtd morao da dominira Premier Ligom (otkad je liga) da bi se približio jednom Liverpoolu...Iako je meni Liverpool najmrznija ekipa, to su jednostavno činjenice...
I sad ja treba da pričam kako Liverpool nije prvak Engleske ko zna koliko godina...? Kao da će to izbrisati činjenicu da su najuspješniji engleski klub...
Elem, tješi se, šta drugo da radiš ybg...
Uostalom, ako su sudije i sudile za United, onda to nije bilo na štetu Chelsea već Liverpoola...pošto ste vi iz šampionske trke ispali...dakle gledaj šta se radi u LŠ, a englesku ligu ostavi onima koji mogu da je osvoje...

@Jeka Vidis li ti da mi upravo pricamo o toj utakmici i da je preokret bio neregularan...?
Kako neregularan?
Dobro, ajde pod predpostavkom da taj jedan gol i jeste bio neregularan, sta je sa ostalih cetiri? Nije moguce da su sva pet gola dali neregularno...

Za tebe samo Chelsea zasluženo osvaja...ali usput, shvati da će Chelsea morati da osvaja još mnogo, mnoooogo trofeja da bude u rangu jednog Uniteda.
Ja od toga ne bezim. Ali takodje mislim da nije posteno stalno nipodastavati jednu ekipu zato sto nema tako bogatu istoriju. Mi svoju istoriju tek pisemo, bice tek sezona i vremena. A takodje nema nicega ni od bogate istorije a tuzne sadasnjosti. Pogledaj recimo Liverpul - 18 godina mrka kapa u prvenstvu. Da me ne shvatis pogresno, nemam nista protiv Liverpula (posle Celzija moj najomiljeniji klub), ali to je cinjenica. Imaju oni istoriju na kojoj bi im svi pozavideli, ali zato sadasnjost, ne bas sjajna...

Sto se Junajteda tice, samo ludak moze da kaze da nije veliki klub. U svakom pogledu jeste veliki klub sa, po mom misljenju, najboljim menadzerom na svetu. I cinjenica je da prosle, a i ove sezone prosto haraju. To ne moze da se porekne. I ako osvoje titulu, ja apsolutno nikada necu reci da je nezasluzeno. Moze sudija nekada da pogresi u njihovu korist, ali zar se to ne desava i drugim klubovima i u drugim ligama? Toga je uvek bilo i bice. Ali najbolje je gledati u svoje dvoriste.

Kako neregularan?
Dobro, ajde pod predpostavkom da taj jedan gol i jeste bio neregularan, sta je sa ostalih cetiri? Nije moguce da su sva pet gola dali neregularno...
Da, ali to nije gol za 4-2 li 5-2, to je gol koji je bio katalizator i da nije bilo tog gola Mancester sigurno ne bi dao osala cetiri ... Mozda bi oni pobedili (ja verujem da bi, ali ne toliko ubedljivo), ali onaj gol je definitivno preokrenuo utakmicu u njihovu korist ... Pre tog gola Mancester nije briljirao, a posle toga su igrali kao nenormalni ...

Ja od toga ne bezim. Ali takodje mislim da nije posteno stalno nipodastavati jednu ekipu zato sto nema tako bogatu istoriju. Mi svoju istoriju tek pisemo, bice tek sezona i vremena. A takodje nema nicega ni od bogate istorije a tuzne sadasnjosti. Pogledaj recimo Liverpul - 18 godina mrka kapa u prvenstvu. Da me ne shvatis pogresno, nemam nista protiv Liverpula (posle Celzija moj najomiljeniji klub), ali to je cinjenica. Imaju oni istoriju na kojoj bi im svi pozavideli, ali zato sadasnjost, ne bas sjajna...
Liverpul je odlican u evropi i svaki klub bi pozeleo njihove rezultate, tako da im je sadasnjost sasvim solidna ...

Od bogate istorije imas mnogo toga, konstantno stices nove navijace, uvek si u krugu favorita, vanserijski igraci ce uvek pre doci u klub bogate istorije nego u prosecan (izuzetak su basnoslovni ugovori koje nude Celsi i Mancester Siti) itd.

Celsi niposto ne treba nipodastavati (pa ja sam navijao za njih u PL, i nikad ih ne bi nipodastavao) ali cinjenica je da oni jos nisu velik klub i da ce im to biti problem u buducnosti (pod uslovom da imaju danasnje ambicije i za 10-ak godina), jer njihove konstantne sampionske ambicije zavise od novca Abramovica, a me od istorije kluba kao kod Barse ili Milana ... Primer ti je Lacio, koji je i pre i posle Kranjotijeve vladavine bio prosecan Italijanski klub, a za vreme najjace finansijske moci od svih klubova, oni su bili jedni od najjacih u Evropi ... Istorija se pise veoma dugo, i Celsi si bi svoju morao da pise nekih 20-30 godina da bio usao u rang najvecih klubova ...

Ove sezone nam nije sudjen nijedan nepostojeci penal...niti smo u bilo kojoj utakmici bilo kako sudijski pogurani...
Vise puta su nam odmogli...
I nema tu nikakve teorije...
Kazem da sudjenje nije u redu...ne kazem da je Mancester los...
Shvatam ja da su sudije ljudi koji grijese...ali isto tako shvatam da je to najcesce na stetu Celzija...
A kako ne vidis sve ovo u italijanskoj ligi, gde je to jedno 10x ocitije i konstantnij? Po tebi tamo Inter zasluzeno dominira, a ovde je Mancester pod znakom sumnje, a razlika je vise nego ocigledna ako uporedimo sudjenje u ove dve lige ... Na stetu kalca naravno ...

Sto se tice sudijskog guranja, seti se meca u Torinu ...

Mada, sve se to vremenom vrati na svoje mjesto...i vratice se...
To i ja kazem, i ubrzo ce se kalco konsolidovati i vratiti stari sjaj ...

Da zasluzeno osvajaju...nijesam siguran...jer se odlicno sjecam kako ih je Liverpul demolirao na Old Trafordu...vise utakmica je bilo sumnjivo...a svaka sumnjiva utakmica je donijela bodove...a sada je veoma mala razlika u bodovima na strani Mancestera...a ne bi bilo tako da je sudjeno kako treba...
Ako ces gledati jednu utakmicu, onda zasluzeno osvajaju jer su demolirali glavnog konkurenta pocetkom godine ....

Sampion se definitivno gura...ali promijenice se sampion...polako...
Ja mislim da sad znas kakva je situacija u kalcu, ali ne znam sta te je ubedilo da imas drugacije misljenje ...

Nemam te zbog čega pogrešno shvatiti, ja sam o Liverpoolu dovoljno rekao u svom postu.
Ja ne nipodaštavam Chelsea, sve i da hoću, ne mogu jer su zadnjih godina u vrhu evropskog fudbala.
Ali Grizli konstantno priča tipa ''da je nama podrška sudija...'', ''da je nama sviran penal tad...'', što su meni zaista glupe priče jer djeluje kao da nipodaštava United i njegove uspjehe.
Ne zaboravimo da je United aktuelni šampion Evrope i Engleske, kao i trenutni lider u Premier ligi i polufinalista LŠ...a do toga se došlo strpljivim radom i ulaganjem u talente, kao i uspješnom smjenom generacija. Ne tako davno, United je bio 4. u grupnoj fazi LŠ...

@Walken
Ima jedan veliki problem u svemu tome sto si ti zakljucio...
U Kalcu su 2 velikana provaljena da namjestaju svoje meceve...tim koji se favorizuje je favorizovan pod motivom da nije namjestao...
U Premijer ligi...motiv guranja Mancestera je drugaciji...osvojili su dvije najbitnije titule prosle sezone a onda osvojili i svjetsku...i time su dokazali da su sjajan tim...ove godine ne zasluzuju titulu ni blizu kao prosle ali tu su sudije da ih poguraju kada treba jer imaju izuzetnu sadasnju reputaciju...

U Torinu su greske sudija bile veoma male...i ti si objektivna osoba i siguran sam da bi se pomirio sa takvim greskama pa da se ponavljaju u svakoj utakmici...problem je sto mi pricamo o mnogo vecim greskama koje su mnogo vidljivije(i takve greske se ponavljaju redovno i na strani Mancestera i na strani Intera...a iskreno i na strani Milana...ali sve te greske su iz razlicitih motiva)...

@peti ligament
Ja ne zelim da trazim svaku situaciju...ali bilo je mnogo nepostenih utakmica koje je Mancester odigrao ove sezone...i u kojima su blago pogurani...i oni ove godine zasluzuju polufinale Lige sampiona primarno zahvaljujuci sreci u zrijebu i zahvaljujuci tome sto su prosle godine osvojili to takmicenje...Celzi ima mnogo trnovitiji put svake godine, i tako je i ove...
A sto se tice Premijer lige...tu tek nemamo sta da pricamo...Mancester je mnogo gori nego prosle sezone...i upravo je u svom domacem prvenstvu poguran zestoko...i uvijek tako suptilno da se to moze opravdati...
Celziju se otkine nekoliko bodova u utakmicama sa drugim rivalima...Liverpulu se otkine nekoliko bodova sa drugim rivalima...
Protiv Mancestera se nikad ne dosudjuje penal ako vec ne vodi sa pristojnom razlikom...ako imaju problem da slome rivala, uvijek im se moze dosuditi penal...
I tu se krije sva prednost Mancestera ove sezone...jer je Mancester i pored te pomoci jedva na prvom mjestu...
Ove sezone Mancester zasluzuje da bude treci...a da se Celzi i Liverpul bore za titulu...
Nazalost, na tabeli to sve izgleda mnogo drugacije...

Ako ti kazes pred gostovanje Midlzbrou da je Celzi van trke za titulu...onda si ti...ili momak pun samopouzdanja pa ponekad cak vjerujes da umijes i da letis...ili nemas respekt prema mom klubu...

Sto se tice respekta prema tvom klubu s moje strane...on je izuzetan...i to je jedini tim koji smatram institucijom u Engleskoj pored mog kluba...ostali velikani su velikani samo zahvaljujuci istoriji...

Ja cak nijesam siguran da ti respektujes svoj klub, koliko ja tvoj klub respektujem...jer vidim da nijesi ni pomenuo da je Gigs ove godine najbolji igrac Premijer lige...

@Jeka Neka nama dosude penal kada nam treba pa ces da vidis...ima da osvajamo titule kao od sale...a onda ces i ti nauciti da ne treba da postujes ekipe na osnovu pozicije u ligi vec na osnovu toga koliko znoja daju da bi bili na toj poziciji...

@peti ligament
Ja ne zelim da trazim svaku situaciju...ali bilo je mnogo nepostenih utakmica koje je Mancester odigrao ove sezone...i u kojima su blago pogurani...i oni ove godine zasluzuju polufinale Lige sampiona primarno zahvaljujuci sreci u zrijebu i zahvaljujuci tome sto su prosle godine osvojili to takmicenje...Celzi ima mnogo trnovitiji put svake godine, i tako je i ove...
A sto se tice Premijer lige...tu tek nemamo sta da pricamo...Mancester je mnogo gori nego prosle sezone...i upravo je u svom domacem prvenstvu poguran zestoko...i uvijek tako suptilno da se to moze opravdati...
Celziju se otkine nekoliko bodova u utakmicama sa drugim rivalima...Liverpulu se otkine nekoliko bodova sa drugim rivalima...
Protiv Mancestera se nikad ne dosudjuje penal ako vec ne vodi sa pristojnom razlikom...ako imaju problem da slome rivala, uvijek im se moze dosuditi penal...
I tu se krije sva prednost Mancestera ove sezone...jer je Mancester i pored te pomoci jedva na prvom mjestu...
Ove sezone Mancester zasluzuje da bude treci...a da se Celzi i Liverpul bore za titulu...
Nazalost, na tabeli to sve izgleda mnogo drugacije...

Ovaj dio neću ni komentarisati, zaista nema potrebe.

Ako ti kazes pred gostovanje Midlzbrou da je Celzi van trke za titulu...onda si ti...ili momak pun samopouzdanja pa ponekad cak vjerujes da umijes i da letis...ili nemas respekt prema mom klubu...

Sto se tice respekta prema tvom klubu s moje strane...on je izuzetan...i to je jedini tim koji smatram institucijom u Engleskoj pored mog kluba...ostali velikani su velikani samo zahvaljujuci istoriji...

Imamo 6 bodova i utakmicu manje u odnosu na Chelsea...šanse da i ManUtd i Liverpool kiksaju a da Chelsea to iskoristi su zaista toliko male da mogu reći da više niste u trci za titulu. Dakle ako United ne osvoji, osvojiće Liverpool.
To nema nikakve veze sa respektom, već prostim činjenicama koje bodu oči kada se pogleda tabela. Nema veze sa pokušajima čovjeka da leti...:roll:
Ako Chelsea osvoji ove sezone, to će biti velika senzacija, i slobodno možete da se hvalite sa tom titulom dok klub postoji, jer bi to bio neočekivan preokret.

Ja cak nijesam siguran da ti respektujes svoj klub, koliko ja tvoj klub respektujem...jer vidim da nijesi ni pomenuo da je Gigs ove godine najbolji igrac Premijer lige...

A da sam napisao onda bi to bio znak moje ljubavi prema Unitedu? :mrgreen:
Ne budi smiješan...

@Walken
Ima jedan veliki problem u svemu tome sto si ti zakljucio...
U Kalcu su 2 velikana provaljena da namjestaju svoje meceve...tim koji se favorizuje je favorizovan pod motivom da nije namjestao...
E tu ima jos jedan problem - Juve nije provaljen da "namesta" svoje meceve, jer nikad nije uhvacen kako daje pare sudijama ili drugim protivnickim igracima ... Mdji i Juve su optuzeni i osudjeni zbog snimljenog razgovora Modjija i nekih sudija, nigde se u tim razgovorima ne cuje da Modji trazi od njih da sude za Juventus i da poklanjaju pobede, nego je on trazio odredjene sudije za odredjene meceve ...

Druga bi prica bila da je Modji njima davao pare ili zlatne Rolekse kao Sensi i Berluskoni pre nekoliko godina ...

U Torinu su greske sudija bile veoma male...i ti si objektivna osoba i siguran sam da bi se pomirio sa takvim greskama pa da se ponavljaju u svakoj utakmici...problem je sto mi pricamo o mnogo vecim greskama koje su mnogo vidljivije(i takve greske se ponavljaju redovno i na strani Mancestera i na strani Intera...a iskreno i na strani Milana...ali sve te greske su iz razlicitih motiva)...
E pa onda Mancester nije nimalo favorizovan, jer to su greske male i ti se kao objektivna osoba pomiri sa time ...

I reci mi samo koje su to velike sudijske greske, ako su nedosudjena 2 crvena kartona za Celsi male greske?

U toj tekmi su postojala 3 crvena kartona, a dobio ga je samo Kjelini ...

@Walken Ne da pretjerujes...nego je to strasno... Koja 2 crvena? Jedino je Beletiju mogao biti sudjen...ali i nije morao...jer je mogao i penal da se ne sudi...vjeruj mi, niko nista ne bi rekao...

Pomiren sam ja potpuno...

P.S. U zadnjoj utakmici 1.gol Mancestera je bio nakon nedosudjenog faula nad defanzivcem Midlzbroa...

@Walken Ne da pretjerujes...nego je to strasno... Koja 2 crvena? Jedino je Beletiju mogao biti sudjen...ali i nije morao...jer je mogao i penal da se ne sudi...vjeruj mi, niko nista ne bi rekao...

Pomiren sam ja potpuno...

P.S. U zadnjoj utakmici 1.gol Mancestera je bio nakon nedosudjenog faula nad defanzivcem Midlzbroa...

e grizzly ostavi me tih fazona da samo jadnom celsiju odmazu sudije a da se liverpul i mancester guraj

Back