Manchester City F.C.

Postupak protiv Adebajora

Fudbalski savez Engleske pokrenuće istragu povodom kontroverznog poteza napadača Mančester Sitija Emanuela Adebajora.

Togoanac je gol u pobedi nad Arsenalom od 4:2 proslavio pred navijačima poraženog tima. Adebajor je u Siti i stigao u letnjem prelaznom roku iz Arsenala sa čijim navijačima je još od ranije u sukobu.
Gol koji je postigao na subotnjoj utakmici, treći za "građane", proslavio je provocirajući navijače Arsenala, pa su redari morali da intervenišu i smire besne pristalice londonskog tima.
Prethodno je Adebajor u duelu povredio i napadača Arsenala Robina van Persija, koji je zaradio posekotinu na licu.
"Ispitaćemo oba incidenta i medijima predstaviti odluku početkom sledeće nedelje", rekao je izvršni direktor Saveza Ajan Votmor za radio Bi-Bi-Si (BBC).
Votmor je priznao da je vrlo razočaran načinom na koji je napadač iz Togoa proslavio gol, zbog čega je dobio i žuti karton.
"Nisam bio zadivljen njegovim postupkom", naveo je Votmor i pohvalio redare Mančester Sitija na dobroj reakciji.
Votmor nije želeo da govori o mogućoj kazni za Adebajora.

Za ovo boldovano ga treba kazniti zabranom igranja od 6 meseci do godinu dana. Sutnuo coveka u glavu, dok je bio na zemlji, bez lopte.
Gowno.

Adebajor: Zašto bi me kaznili?

00009762.jpg

Emanuel Adebajor, napadač Mančester sitija, ne misli da su njegovi postupci - gaženje protivnika po licu i žestoko provociranje navijača - razlozi zbog kojih bi trebalo da bude kažnjen, iako ga, po svoj prilici, ista sigurno čeka.

Fudbalska federacija Engleske (FA) je najavila odvojenu istragu povodom dva incidenta na utakmici Siti - Arsenal (4:2) čiji je glavni akter bio upravo vižljasti Togoanac, bivši fudbaler "tobdžija". On je prvo, navodno nehotice, zgazio Van Persija po licu dok je ovaj ležao na zemlji, a kasnije je, nakon postizanja trećeg gola, otrčao prema pristalicama londonskog kluba jasno ih provocirajući.

- Ne znam stvarno šta sam toliko loše uradio da bi me kaznili. Nisam čuo da policija i predstavnici FA žele da me saslušaju, ljudi iz kluba mi ništa nisu rekli. Čuo sam samo da su neki pripadnici obezbeđenja povređeni i žao mi je zbog toga. Ovom prilikom izvinjavam se Van Persiju, a što se tiče proslave gola, istina, bilo je glupo što sam ga proslavio ispod tribine sa Arsenalovim navijačima, ali ti ljudi su me vređali tokom čitavog meča - rekao je Adebajor.

Robinjo - nesrećni „građanin"

00009812.jpg

Brazilski fudbaler iz redova Mančester sitija, Robinjo (25), otkrio je nedavno da nije srećan u Engleskoj i klubu za koji nastupa.

Kako prenose ostrvski mediji, Robinjo je nedavno boravio u poseti domovini kada se požalio svojim prijateljima kako je nesrećan u Sitiju. Vezni fudbaler „građana" je izjavio da je za njegovu karijeru potreban novi „bljesak" koji bi najverovatnije bio izazvan novom promenom sredine.

Robinjo je prema pisanju medija umoran od priča kako on poseduje ogroman, nesvakidašnji potencijal i on želi da se u narednim godinama dokaže kao jedan od najboljih igrača sveta.

Trener Barselone, Pepe Gvardiola, je veliki fan Robinja i potrudiće se da bivšeg asa Real Madrida dovede ponovo u Španiju, ovaj put na „Nou Kamp".

dve optužbe FA protiv Adebajora
Napadač Mančester sitija Emanuel Adebajor optužen je od strane Fudbalske asocijacije zbog nasilničkog i nesportskog ponašanja tokom subotnjeg meča sa Arsenalom.

Bivši igrač ’topdžija’, koji je u Mančester stigao u letnjem prelaznom roku, optužen je zbog namernog gaženja Robina van Persija, kao i zbog načina na koji je proslavio postizanje gola, pred gostujućim navijačima u pobedi Sitija nad Arsenalom od 4:2.

00009812.jpg

Brazilski fudbaler iz redova Mančester sitija, Robinjo (25), otkrio je nedavno da nije srećan u Engleskoj i klubu za koji nastupa.

Kako prenose ostrvski mediji, Robinjo je nedavno boravio u poseti domovini kada se požalio svojim prijateljima kako je nesrećan u Sitiju. Vezni fudbaler „građana" je izjavio da je za njegovu karijeru potreban novi „bljesak" koji bi najverovatnije bio izazvan novom promenom sredine.

Robinjo je prema pisanju medija umoran od priča kako on poseduje ogroman, nesvakidašnji potencijal i on želi da se u narednim godinama dokaže kao jedan od najboljih igrača sveta.

Trener Barselone, Pepe Gvardiola, je veliki fan Robinja i potrudiće se da bivšeg asa Real Madrida dovede ponovo u Španiju, ovaj put na „Nou Kamp".

Poslije Ronalda (R9), moj omiljeni igrac, nikad necu shvatiti zasto je otisao iz Reala :dontunderstand: :sad2:

00009812.jpg

nek dodje u Partizan da bude zamena Bogunu :lol:

Hjuz: Tevez će umeti da proslaviti gol u derbiju

00010234.jpg

Menadžer Mančester sitija, Mark Hjuz smatra da ukoliko Karlos Tevez bude bio strelac na današnjoj utakmici protiv svog bivšeg kluba, Mančetser junajteda, neće proslavljati pogodak kao što bi to učinio Emanuel Adebajor.

- Junajtedovi navijači su voleli Teveza. Nihov odnos bio je drugačiji nego što je bio slučaj sa bivšim napadačem Arsenala, Emanuelom Adebajorom. Ukoliko Tevez bude igrao protiv Mančestera, sigurno će želeti da postigne gol kao što bi to želeo svaki profesionalni fudbaler. Uprkos njegovom odnosu sa navijačima „crvenih đavola" smatram da će Tevez umeti da u pravom maniru proslavi postizanje gola - rekao je Mark Hjuz.

U okviru 6.kola danas od 13.30 časova na "Old Trafordu" sastaju se gradski rivali, Mančester junajted i Mančetser siti.

Pa hteo je u jaci klub,salim se...:D....njega u Realu niko nije zelo osim tadasnjeg trenera Sustera,ali njegova rec nije puno znacila....

On je trebao preci u Celzi (govorio je da mu je svejedno da li ce ostati ili otici u Celzi), ali Real je na kraju prekinuo taj transfer (cini mi se da su bili u pitanju dresovi neki dresovi Robinja koje je Celzi stavio u prodaju...), i odjednom dolazi ponuda Cityja i na iznenadjenje svih (a posebno Pelea) Robinjo bez razmisljanja prelazi :mrgreen:

Hughes: Opljačkani smo!

MENADŽER Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson nije krio svoje zadovoljstvo nakon dramatične pobjede nad gradskim rivalom Cityjem (4:3) u 6. kolu engleskog nogometnog prvenstva.

Iako su “crveni vragovi” tijekom utakmice imali vodstvo tri puta, za konačan trijumf morali su čekati šestu minutu sudačke nadoknade kada je “džoker” s klupe Michael Owen zatresao mrežu.

"Mogli smo ih poniziti danas. Poklonili smo im tri gola. Mogli smo pobijediti 6-0 ili čak 7-0 da smo se branili kako spada. Ali na kraju smo pobijedili u jednom od najboljih mančesterskih derbija, čiji su neizvjestan ishod uvjetovale pogreške", rekao je Ferguson nakon utakmice i onda poentirao izjavom da su njegovi igrači “utišali bučne susjede”.

"Ponekad vam se dogodi da imate bučne susjede i ne možete učiniti ništa po tom pitanju jer će oni uvijek biti bučni. Morate nastaviti sa svojim životom i pojačati televiziju. Danas su moji igrači pokazali svoju formu i svoju snagu na travnjaku", dodao je škotski stručnjak.

S druge strane menadžer Manchester Cityja Mark Hughes bio je neutješan, a posebne je zamjerke imao na glavnog suca Martina Atkinsona koji je prema njegovom mišljenju dopustio predugu igru u sudačkoj nadoknadi.

"Užasno je razočaravajuće ovako izgubiti utakmicu od velikog značaja i za nas i za Manchester United. Pokazali smo karakter i kvalitetu danas, ali na kraju smo jako frustrirani jer smo opljačkani. Sudac je pustio sedam minuta sudačke nadoknade iako su se trebale igrati četiri", objasnio je Hughes.

On je trebao preci u Celzi (govorio je da mu je svejedno da li ce ostati ili otici u Celzi), ali Real je na kraju prekinuo taj transfer (cini mi se da su bili u pitanju dresovi neki dresovi Robinja koje je Celzi stavio u prodaju...), i odjednom dolazi ponuda Cityja i na iznenadjenje svih (a posebno Pelea) Robinjo bez razmisljanja prelazi :mrgreen:

Da su ga u Realu hteli oni bi ga zadrzali.

Maestralno komentarisanje danas od strane Ace Stojanovica. Uopste, bilo sta da on komentarise bude vrhunski odradjeno :ok: koliko sam ja cuo nije spominjao tetovazu

A sto se tice utakmice... ne znam, vidi se da City ima kvalitet, ali dok je rezultat neresen, nekako se povuku i daju United-u inicijativu, i onda kad United postigne gol, ovi pocnu da igraju kako treba i izjednace...

Šeik Mansur jedini vlasnik Sitija
Šeik Mansur bin Zajed Al Najan, član kraljevske porodice iz Abu Dabija, postao je jedini vlasnik fudbalskog kluba Mančester siti.

U saopštenju kluba navodi se da je jedan od najbogatijih ljudi na svetu postao jedini vlasnik Mančester sitija, nakon što je kupio i poslednjih deset odsto akcija tog kluba. U saopštenju se dodaje i da je dosadašnji vlasnih tih akcija bila kompanina ’Vorldvajd investment limitid’, ali klub nije objavio koliko ih je šeik Mansur platio.

Šeik Mansur preuzeo je Mančester Siti prošle godine od bivšeg premijera Tajlanda Takšna Šinavatre i odmah je obećao da će pojačati klub sa vrhunskim igračima. On je do danas uložio 140 miliona evra na razna pojačanja. U klub su došli Roke Santa Kruz, Geret Beri, Robinjo, Kolo Toure, Emanuel Adebajor i Karlos Tevez.

Siti je ove sezone odlično startovao u engleskoj Premijer ligi, pošto je zabeležio četiri pobede u prva četiri kola. Prvi poraz je doživeo u nedelju u gradskom derbiju sa Mančester Junajtedom.

Back