Mama tata ili Ja

Da li bi ste poslusali mamu i tatu?

• Da

glasova: 4 7,4%
  • Ne

glasova: 33 61,1%
  • Zavisi od ostalog dela price

glasova: 17 31,5%

• Ukupno glasova
    54
  • Anketa je zatvorena .
i onolika prica na drugoj temi zbog ovog!
ona tamo kuka place, ne zna sta ce, ljudi pomislili da si umro. e svasta!
ostala sam bez komentara.
pa sta i da ti je majka romkinja! a da si kojim slucajem usvojen (od strane vrlo imucnih, u drustvu viskocenjenih roditelja) i da se ne zna ko su ti bioloski roditelji (mozda romi?) je l bi bila ista prica? pitam se pitam?

nikodim:
Uvek... roditelji su mali Bogovi na zemlji i nema tu mnogo filozofije. Imaju vise zivotnog i kojekakvog ostalog iskustva i smatram da bi oni uvek mogli znati sta je najbolje za mene, daleko bolje nego ja sam.
Sa druge strane... roditelji su uvek upravu, ta sila im je data odmah po dobijanju prvog deteta.
Znam prijatelju,dzaba sam ja tukao njenog caleta- ona je sad s`njim,ne sa mnom.

cvele_kv:
Mama je bila smuvana,sve je bilo ok,nije to veza od mesec dana pa da se ne zna ko je sta i tako,nego veza od godinu dana,i odjednom cvele cigance ne mozes da budes sa njim,a cvela niko nista ne pita,mada mozda je i bolje sto se to sad sto bi rekli na pocetku rasturilo,nego da kasnije bude problema.
Prijatelju,zahvali Bogu sto nisi upao u tu pricu,oni -a ocigledno ni ona nisu vredni tebe. :evil:

Cvele imaš li ti gdje da živiš sa njom???? Radiš li??? A ona???? Znam da zvuči bezosjećajno, ali ako nemaš gdje i od čega da živiš, ljubav prije ili kasnije odleti kroz prozor. Gledala sam to x puta! Dok oni drže novčanik, njihova je zadnja! Tvoja priča je bezveze sa njihove strane s' obzirom da je ta veza trajala već godinu dana...
Nisam imala tih problema sa mojim roditeljima. No, nisam imala ni takvu situaciju... pa ne znam kako bih postupila... Mislim da moji ne bi bili toliko okrutni...I ne slažem se sa onim da su roditelji"vlasnici"svoje djece! Imate vi dovoljno godina oboje da se osamostalite i oni vam, u suštini, ne mogu zabraniti ništa. E sada što je situacija kod nas takva kakva je, pa mnogi čitav život provedu sa mamom i tatom... Iskreno, ne vijerujem da vas iko voli više od vaših roditelja! Oni samo žele najbolje! Mada, nisu ni roditelji uvijek u pravu!!!! I oni su ljudi i griješe!!!! Srećno!

Ps: Lako je kao posmatrač reći:" ljubav je najjača, ko ih šiša"... Razmislite svi da li kada ste gladni (ali pravo, mada mislim da većina vas to nije osjetila) mislite na ljubav, seks, poljupce i sve te lijepe stvari koje čive tu famoznu ljubav???????

alexb:
Cvele imaš li ti gdje da živiš sa njom???? Radiš li??? A ona???? Znam da zvuči bezosjećajno, ali ako nemaš gdje i od čega da živiš, ljubav prije ili kasnije odleti kroz prozor. Gledala sam to x puta! Dok oni drže novčanik, njihova je zadnja! Tvoja priča je bezveze sa njihove strane s' obzirom da je ta veza trajala već godinu dana...
Nisam imala tih problema sa mojim roditeljima. No, nisam imala ni takvu situaciju... pa ne znam kako bih postupila... Mislim da moji ne bi bili toliko okrutni...I ne slažem se sa onim da su roditelji"vlasnici"svoje djece! Imate vi dovoljno godina oboje da se osamostalite i oni vam, u suštini, ne mogu zabraniti ništa. E sada što je situacija kod nas takva kakva je, pa mnogi čitav život provedu sa mamom i tatom... Iskreno, ne vijerujem da vas iko voli više od vaših roditelja! Oni samo žele najbolje! Mada, nisu ni roditelji uvijek u pravu!!!! I oni su ljudi i griješe!!!! Srećno!

Ps: Lako je kao posmatrač reći:" ljubav je najjača, ko ih šiša"... Razmislite svi da li kada ste gladni (ali pravo, mada mislim da većina vas to nije osjetila) mislite na ljubav, seks, poljupce i sve te lijepe stvari koje čive tu famoznu ljubav???????

Reko sam na pocetku da mi nista ne fali,radim tj. drzim prodavnicu mobilnih telefona,imam auto,neku ustedjevinu to je licno moje a imam 22god,dalje imam stan i dve kuce,ok da sam neka sirotinaj ili da stvarno nemam uslove ali ne nije to razlog.

Riba je sado-mazohista, ali ti to jos uvek ne vidis, videces kad te propisno izmaltretira mizerijom i patetikom..
ja ovo ne mogu da shvatim, da neko ostavi nekog koga voli pa da onda kuka i place za njim, a sama je kriva, ona je tebe sutnula zar ne?
klasicni sadomazohisam, da se ovo nije desilo, sigurno bi izmislila nesto drugo da muci sebe i tebe...
u ovakvim slucajevima kad roditelji pocnu da se mesaju i da nam zagorcavaju zivot, roditeljima se kaze: izvini, odjebi, ovo je moj intimni zivot i nemoj da guras nos, nije tvoj biznis...
bar tako svako normalan radi...
svi smo prosli kroz to da su roditelji pokusali da nam se mesaju u ovo i ono, ali onda ustanes za sebe, ako treba dreknes na njih i izboris se za svoja prava i svoj zivot..
roditelji cesto znaju da budu jako glupavi u tom smislu, zele da nas kontrolisu, ako su roditelji nisu savrseni, a ovo je ocigledan primer i ne znaci da su pametniji od nas....oni vaspitavaju nas ali takodje je nekad potrebno da mi vaspitavamo njih, jer nisu uvek u pravu....znaci borba....
a ona je podlegla , ne znam zasto?
zbog nasledstva?????

cvele_kv:
Reko sam na pocetku da mi nista ne fali,radim tj. drzim prodavnicu mobilnih telefona,imam auto,neku ustedjevinu to je licno moje a imam 22god,dalje imam stan i dve kuce,ok da sam neka sirotinaj ili da stvarno nemam uslove ali ne nije to razlog.
E onda te druže ne voli dovoljno! Sorry but je.. ga! Roditelji koliko god bili protiv nekog ili nečeg vremenom se smire... E sada ima i ptanje: jesi li ti njoj predložio da živite zajedno ili biste vi da se samo zabavljate?????

Uvek roditelji imaju taj zastitnicki osecaj prema svojoj deci i zele im sto bolje ali tu naravno da ponekad naprave i greske... Ja sam imao srecu sto sam imam stariju sestru pa je ona na neki nacin prezivela 100-tinu tih gluposti i tkanja tipa "on nije dovoljno dobar za tebe", "iz kakve je kuce" i ostale gluposti... I ona se na neki nacin izborila(kroz silna svadjanja i objasnjavanja) da joj ne sviraju...
Svako bi trebalo da ima svoj mozak...

alexb:
E onda te druže ne voli dovoljno! Sorry but je.. ga! Roditelji koliko god bili protiv nekog ili nečeg vremenom se smire... E sada ima i ptanje: jesi li ti njoj predložio da živite zajedno ili biste vi da se samo zabavljate?????

Pa da zivimo zajedno,ne odmah,ali uskoro,i onda je i pocelo sve.Mada sad je sve uzalud,sve je zavrseno.

He... Cvele, ja tek sad ukapirao pricu iz ove i one njene teme...
Vidi ovako, jel moguce da ona ipak nije odrasla? Mislim odrasla u smislu da joj nije frka da se odlepi od roditelja i roditeljskog doma? To je bitan momenat u zivotu.
Drugo, jesi li razmatrao da li postoji neka visa sila koja njoj ne dozvoljava da rizikuje sukob sa tako ocigledno zaebanim roditeljima? To da ce izgubiti neki bitan faktor u zivotu, ako sad napravi tako radikalnu promenu ode od roditeljskog doma ili izgubi podrsku roditelja?

I naravno uvek stoji ono da vasa ljubav jos nije prioritetnija od nekih drugih stvari u njenom zivotu, samo sto devojka ne kapira da je NAJJEDNOSTAVNIJE, NAJLAKSE, NAJBEZBOLNIJE i samim tim onda NAJBOLJE da to tako i kaze umesto sto okolise i zbunjuje sve zivo ukljucujuci i sebe. Ja se iskreno nadam da nije tako, jer mozda postoji i razuman razlog s kojim se uvek mozes pomiriti.

;)

Poz i izvini sto sam imao onako otrovnu fazu na njenoj temi pre dva dana. Nisam bio svoj tog momenta.

Ali ona je meni to predlozila ne ja njoj,ona je htela da se uzmemo i da zivimo zajedno,zasto bi neko ko nije dovoljno odrastao(a odrasla je sigurno cak i vise ne nego sto treba) predlozio tako nesto.
Visa sila?Hmm,ok ima i toga,mozda,mozda jednostavno nije sudjeno.

Nije isto zabavljati se s nekim i ziveti s nekim...Mozda devojka jednostavno nije bila dovoljno spremna ....Kada zivish s nekim,s njim delish sve...od kashike do kreveta..Uostalom upoznajesh i one njegove strane koje je veshto skrivao...Razumesh shta hocu da ti kazem?To shto je uradila ne znachi da te ne voli,naprotiv....Ali,generalno,smatram da niko nema prava da ti se mesha u zivot,pa chak ni roditelji...Tu su da te posavetuju,a da li cesh ti taj savet prihvatiti zavisi samo od tebe...Tako da...nemoj da se opterecujesh....sve ce se vratiti na svoje...

cvele_kv:
Imate decka/devojku volite se,sve je ok,lepo se slazete,super vam je,dok u jednom trenutku vasi roditelji zabrane vam da se vidjate sa tim deckom/tom devojkom,i to bez nekih jakih argumenata(cak sta vise glupih i ne proverenih),jednostavno to je njihovo misljenje i ili tako ili nikako.Nema potrebe da napominjem da decku nista ne fali,normalan u svakom pogledu,mlad,lep,perspektivan,situiran....

Pitanje je:

Da li bi ste poslusali mamu i tatu??
ej bre, 'si normalan?

Back