Maltretiranje zene

BLAJBI

Zaslužan član
Poruka
103.496
Ovo je jedna ozbiljna tema.

Mnoge zene trpe velika maltretiranja u braku, kako psihicka tako i fizicka.

Nemojmo smetnuti sa uma da psihicka maltretiranja REDOVNO i UVEK zavrsavaju fizickim maltretiranjima !

Stalna prigovaranja, podizanje tona, nervoza prilikom razgovora, ismejavanje, ogovaranje, podcenjivanje pred trecim osobama - sve to spada u psihicka maltretiranja...

Ako se tome na vreme ne stane na put, jednom ce podizanje tona (vikanje) zavrsiti samarima, a mozda i ozbiljnijim povredama, pa cak i smrcu...

MNOGE ZENE DANAS TRPE U VEZI MANJA ili VECA MALTRETIRANJA....

Neke se boje partnera (jer preti), neke se stide da okolina zna kako zive, neke nece nista da preduzmu zbog dece, roditelja, prijatelja i ko zna koga jos...

Uglavnom tiho pate u cutnji i samoci....

To NE BI TREBALO DA BUDE TAKO, danas, na pocetku 21. veka.....Ali.... KAKO BI TREBALO DA BUDE? :think:

http://3.***************/-yYKDAgjcEGE/TXW7BOu_gzI/AAAAAAAAANI/2yvK0iSBWIs/s1600/maltrato_03.jpg

Pisao sam 2x za jedan slucaj, a sada se prisetih jos jednog: muz - fenomenalan u drustvu, a porodica - nista. I onda sam video oziljak - kada je on mene udario i kada sam pala na... Strasno. U stvari mi je bio najstrasniji ton, kojim mi je to rekla. Na srecu - prizvala se pameti, izvukla decu, ponovo se udala, jos dece. Exer se prizvao pameti i to je izaslo sve na dobro. A moglo je da ne izadje.

Ovo je jedna ozbiljna tema.

Mnoge zene trpe velika maltretiranja u braku, kako psihicka tako i fizicka.

Nemojmo smetnuti sa uma da psihicka maltretiranja REDOVNO i UVEK zavrsavaju fizickim maltretiranjima !

Stalna prigovaranja, podizanje tona, nervoza prilikom razgovora, ismejavanje, ogovaranje, podcenjivanje pred trecim osobama - sve to spada u psihicka maltretiranja...

Ako se tome na vreme ne stane na put, jednom ce podizanje tona (vikanje) zavrsiti samarima, a mozda i ozbiljnijim povredama, pa cak i smrcu...

MNOGE ZENE DANAS TRPE U VEZI MANJA ili VECA MALTRETIRANJA....

Neke se boje partnera (jer preti), neke se stide da okolina zna kako zive, neke nece nista da preduzmu zbog dece, roditelja, prijatelja i ko zna koga jos...

Uglavnom tiho pate u cutnji i samoci....

To NE BI TREBALO DA BUDE TAKO, danas, na pocetku 21. veka.....Ali.... KAKO BI TREBALO DA BUDE? :think:

http://3.***************/-yYKDAgjcEGE/TXW7BOu_gzI/AAAAAAAAANI/2yvK0iSBWIs/s1600/maltrato_03.jpg

pa problem je sto zene samo da se udaju sve ce trpeti :sad2:

e sad da me niko ne hvata za rec ne rekoh sve zene...

ja ne trpim nikakvo maltretiranje

ko pristane na maltretiranje njega i maltretiraju

Jednom su me u životu najstrašnije psihički maltretirali. I bilo mi je užasno i strašno. Verbalno tako popljuvali i izvređali, da je to neopisivo. Kada bih morala da kažem sve u jednoj rečenici, obrisali su patos sa mnom i načisto me ugazili. U datom momentu nisam znala šta i kako. I danas mogu sebe, da vidim kako stojim zbunjena, ne znam šta se dogodilo, otkud ja tu, kako, šta...Šta je ovo, bre. Stojim kao dete, ugaženo na putu, polupano, samo i ubljuvano. Dugo sam se nakon toga, osećala potpuno bezvredno. Jednom rečju ugov*eno. Niko mi nije rekao ni pre ni posle, tako nešto. Nekim rečima, i danas mogu da čujem ton. Imala bih što šta još da napišem, da se drugi nauče na mom primeru, ali neću. Čisto radi sopstvene bezbednosti.

U svakom slučaju, teško mi je palo i ostavilo je fizičke posledice. Od tada sam se bial povukla u sebe, bojala se puno stvari. Nekih se i danas bojim. Danas se većinom stvari, više ne plašim tako i u takvoj meri. Danas bi znala, šta bih...Tada nisam, i to me je stajalo zdravlja. Niko mi nije kriv, nego ja. Nedovoljno zrela, da shvatim na vreme sve. Ovo mi je škola. I to dobra.

Samo...veoma..."skupa" .

Više nisam dozvolila, jer više nisam isto pokazala. Tamo gde sam najranjivija.

:hvala:

Imali smo mi temu na ljis~u o papucarima i macho muskarcima i velika vecina zena se izjasnila za macho muskarce .
Da imaju malo mozga shvatile bi da macho muskarci lome kosti i da trebaju otvoriti cetvore oci i to pre bilo kakve
veze sa slicnima .Slusao sam komentare da im je bitno da su ti macho tipovi dobri prema njima , a nije im bitno
kakvi su prema drugima .E , pa drage dame . Ako su losi prema drugima , kad tad ce biti takvi i prema vama !

pa problem je sto zene samo da se udaju sve ce trpeti :sad2:
e sad da me niko ne hvata za rec ne rekoh sve zene...

ja ne trpim nikakvo maltretiranje

ko pristane na maltretiranje njega i maltretiraju

Skoro mi je jedna udata žena rekla da sumnja ozbiljno u moju nastranost (vulgarnije se izrazila), jer nisam udata...ogradi ću se, ne bih da generalizujem...većina žena, možda ne mlađe generacije, će pristati da budu i sa crnim đavolom, nego da su ne udate, ili usedelice....nevalja ljudi nijedno ni drugo...
Prosto, neko je u stanju sve da podnese, i da glumi dobar brak, ljudi radi i sveta, a neko ne može i neće da pristane na laž, kompromise nedostojne instituciji braka.
Uzgred udata dama, ima jako loš brak, decu koja su problematična i lokalni kriminalci.....

Nasilje bilo koje vrste se NE SME trpeti.Žene tuku i maltretiraju primitivni i ograniceni.A i ne srlja se u brak tek tako ili u zajednicu.Malo malo čujem e ona mala pobegla od kuće napustila školu.. udalo se dete.Vaspitanje dolazi iz roditeljske kuće, zato sa decom treba na vreme pričati o svemu bez tabu tema i sl.

Pisala sam o mojoj drugarici koja se sad u nedelju udaje za coveka koji je i psihicki i fizicki maltletira. A znam i jednu zenu koju je bivsi muz prebio tusem i polivao vrelom vodom, sreca pa se opametila i pobegla od njega. Nadam se da ce i ova moja da se opameti.

Zivot pise takve scenarije, da je to cudo!
Moj muz je bio covek od karijere, ugledan i priznat. Ja sam bila zena u senci koja se bavila kucom i decom i zapostavila svoju.
Uspeo je da mi nametne milion kompleksa. Zasto stalno narucujem te glupe knjige? Zasto nas maltretiras sa kolacima? Jel to opet slikas, majketi, ne moze se disati od smrada? A ti bi da radis,sto jel ti to nesto fali?

Sta je bilo, bilo je.
Danas ljudi vise ne kazu "To je njegova zena" nego " Onaj xy je njen bivsi muz", a on dolazi da pozajmi knjigu, da pojede kolac, da se divi mojoj novoj slici i meni.

Zivot pise takve scenarije, da je to cudo!
Moj muz je bio covek od karijere, ugledan i priznat. Ja sam bila zena u senci koja se bavila kucom i decom i zapostavila svoju.
Uspeo je da mi nametne milion kompleksa. Zasto stalno narucujem te glupe knjige? Zasto nas maltretiras sa kolacima? Jel to opet slikas, majketi, ne moze se disati od smrada? A ti bi da radis,sto jel ti to nesto fali?

Sta je bilo, bilo je.
Danas ljudi vise ne kazu "To je njegova zena" nego " Onaj xy je njen bivsi muz", a on dolazi da pozajmi knjigu, da pojede kolac, da se divi mojoj novoj slici i meni.

Cesto se prica tako zavrsi...."Ko visoko leti......!"

Pisala sam o mojoj drugarici koja se sad u nedelju udaje za coveka koji je i psihicki i fizicki maltletira. A znam i jednu zenu koju je bivsi muz prebio tusem i polivao vrelom vodom, sreca pa se opametila i pobegla od njega. Nadam se da ce i ova moja da se opameti.

Uzas :( ali ne razumem da se udaje ako je zlostavlja....
kada da se opameti ako vec nije

Dakle zene su krive sto to trpe

da ne trpe koga bi muskarci zlostavljali?

- - - - - - - - - -

Skoro mi je jedna udata žena rekla da sumnja ozbiljno u moju nastranost (vulgarnije se izrazila), jer nisam udata...ogradi ću se, ne bih da generalizujem...većina žena, možda ne mlađe generacije, će pristati da budu i sa crnim đavolom, nego da su ne udate, ili usedelice....nevalja ljudi nijedno ni drugo...
Prosto, neko je u stanju sve da podnese, i da glumi dobar brak, ljudi radi i sveta, a neko ne može i neće da pristane na laž, kompromise nedostojne instituciji braka.
Uzgred udata dama, ima jako loš brak, decu koja su problematična i lokalni kriminalci.....

da to je to o cemu pricas....:(

pre dosta godina, najbolje ribe su iz moje srednje škole su se poudavale za boksere i takve slične tipove. i kao po pravilu imale život kao što Blajbi opisuje. ne znam kako razmišljaju današnje mlade cure i da li je prošla moda da su najpoželjniji muškarci oni iz "vidimo se u čitulji"...

Imali smo mi temu na ljis~u o papucarima i macho muskarcima i velika vecina zena se izjasnila za macho muskarce .
Da imaju malo mozga shvatile bi da macho muskarci lome kosti i da trebaju otvoriti cetvore oci i to pre bilo kakve
veze sa slicnima .Slusao sam komentare da im je bitno da su ti macho tipovi dobri prema njima , a nije im bitno
kakvi su prema drugima .E , pa drage dame . Ako su losi prema drugima , kad tad ce biti takvi i prema vama !

a sta su to macho mskarciiii

ima i treća kategorija: pravi muškarac! ni macho egotripaš ni papučarska sisica (inače, obojica su potencijalni zlostavljači, prvi zlostavlja ženu, drugi sebe)

http://www.kurir-info.rs/pretucena-misteriozna-devojka-trazi-pomoc-clanak-704311
Svi pokušaji medijskih kuća koje su se zainteresovale za ovu devojku, da saznaju nešto više o njoj, ostali su jalovi pa još uvek nije dokazano da li je snimak autentičan i da li je ova devojka stvarno u opasnosti ili se sve svodi na kampanju, koja ukazuje na gorući problema nasilja, kako nad ženama tako uopšte u porodici i čitavom našem društvu.

Back