GocaMrvica
Stara legenda
- Poruka
- 80.564
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ja slusam o razlozima za i protiv angel eyes...Evo sta mi je prijatelj poslao ,mada ne znam odakle su informacije :
O MRLJAMA OD SUZA
Mnogi ljudi se pitaju zato oči nekih pasa i mačaka suze preterano, što dovodi do pojave fleka na dlaci ispod očiju. Ovo stanje naziva se epiphora. Kada je dlaka mokra od suza predstavlja idealnu podlogu za razvoj nekih bakterija i gljivica. To ne samo da nije lep prizor već može da bude veoma iritirajuće za vašeg ljubimca. Može se takodje javiti i neprijatan miris, različitog intenziteta.
Sve do sada je ove braonkasto-crvene mrlje koje potiču iz pigmenata suza bilo teško potpuno ukloniti. Tragovi od suza mogu biti povezani sa zdravljem ili ishranom, kao i sa genetikom. Ovde je nekoliko korisnih saveta kako da doprinesete dobrobiti vašeg ljubimca.
Vodite računa o zdravlju vašeg ljubimca: odvedite ga bar dva puta godišnje na pregled kod veterinara, gde će mu proveriti stanje ušiju, zuba, desni, očiju ( bakterijske ili gljivične infekcije (posebno “crveni kvasac”) ) , kao i da li su mu suzni kanali prohodni.
Obratite pažnju i na ishranu svog ljubimca: veštačke boje u hrani, aditivi i konzervansi, kukuruz, pšenica i soja mogu da izazovu alergije kod pasa i mačaka.Ove alergije mogu biti uzrok pojave mrlja od suza. Takodje se kao manifrstacije alergije mogu javiti i trljanje (češanje) njuške, lizanje prednjih šapa, trešenje glavom, kao i upala uha alergijskog porekla. Minerali iz vode takodje mogu doprineti mrljama od suza. Koristite flaširanu ili filtriranu vodu, i obezbedite svom ljubimcu činiju za vodu od nerdjajućeg čelika.
Održavajte higijenu očiju svog ljubimca: dlake u očima mogu da izazovu irataciju i infekciju. Trepavice mogu da rastu pod neprirodnim uglom i da grebu oko. Redovno proveravajte stanje očiju vašeg ljubimca. Takodje vodite računa i o nakupljenoj prašini, dlakama i krmeljima. Sve strane materije u oku vrlo verovatno će dovesti do pojave mrlja od suza.
Detalji o proizvodu ANGELS' EYES®
Angels' Eyes® je prvi proizvod koji je specijalno razvijen i za pse, i za mačke, u cilju eliminacije ružnih mrlja od suza, i to od iznutra ka spolja! Angels' Eyes® takodje pomaže u eliminaciji mrlja oko usta i na dlaci izazvanih lizanjem odredjenih regija..
Drugi proizvodi su topikalni (površinski) i zahtevaju komplikovane procedure , i deluju samo trenutno na mrlje koje su već nastale, čineći da se vrate gore nego pre po prestanku primene.. Angels' Eyes® počinje da deluje pre stvaranja mrlja, u njemu nema veštačkih sastojaka , niti pšenice, koji mogu da imaju negativne efekte na vašeg ljubimca i njegovo zdravlje.
* 100% Angels' Eyes® sastojaka se proizvodi u SAD-u! *
Govedina :
100% čista govedja džigerica
Tylosin u obliku tartarata Piletina :
100% čista pileća džigerica
Tylosin u obliku tartarata Slatki krompir:
Slatki krompir, integralni pirinač
Tylosin u obliku tartarata
Pakovanja su od 30, 60, 120 i 240 grama.
Uputstvo za upotreburotresite pre sipanja na hranu. Preporuka : koristite svakog dana , dok se mrlje ne povuku i nastavite upotrebu dodatnih 30 dana.Ukoliko se mrlje ponovo pojave, ponovite proceduru. Čuvajte na suvom i hladnom mestu
DOZIRANJE PREMA VELIČINI PAKOVANJA
Težina ljubimca Dnevna doza Pakovanje od 30 gr Pak. od 60 gr Pak. od 120 gr Pak. od 240 gr
Štenad do 3 meseca 1/8 kašičice 120 dana
(4 meseca) 240 dana
(8 meseci) 480 dana
(16 meseci ) 960 dana
(32 meseca)
Psi : 0,9-2,3 kg
¼ kašičice 60 dana
(2 meseca) 120 dana
(4 meseca) 240 dana
(8 meseci) 480 dana
(16 meseci)
Psi : 2,4-3,6 kg ½ kašičice 30 dana 60 dana
(2 meseca ) 120 dana
( 4 meseca ) 240 dana
(8 meseci )
Psi : 3,7-5,4 kg ¾ kašičice 20 dana 40 dana 80 dana
(2.5 meseca ) 160 dana
(5 meseci)
Psi preko 5,5 kg 1 kašičice 15 dana 30 dana 60 dana
(2 meseca ) 120 dana
(4 meseca)
Ukoliko ošišate potamnelu dlaku svog ljubimca primetićete da je dlaka koja raste čista. Brzina rasta dlake vašeg ljbimca odrediće i brzinu nestanka mrlja, za šta je obično dovoljno 3 do 5 nedelja.
Angels’ Eyes® može da pomogne u uklanjanju mrlja tako što smanjuje oksidaciju materija koje se oslobadjaju kroz suzne kanale, i takodje da smanji crvenkasto – braon pigmente koji se vezuju za dlaku. Izuzetno je ukusan..
Sugestije za davanje Angels’ Eyes®
Većina korisnika složila se da je najlakši način za davanje Angels’ Eyes da preporučenu dozu dodate jednom dnevno direktno u hranu vašeg ljubimca. Može se dati i kao poslastica, pomešan sa hranom iz konzerve, jogurtom, neslanim sirom… Drugi način je da ga rastvorite u malo vode u špricom date polako direktno u usta
NAJČEŠĆA PITANJA O PREPARATU ANGELS' EYES
P : Šta je Angels' Eyes®?
O : Angels' Eyes je proizvod koji vam može pomoći da se oslobodite ružnih mrlja od suza. Mrlje od suza prouzrokovane su preteranim lučenjem suza (epiphora) . Crvenkasto-braon boja mrlja potiče od pigmenata porfirina (gvoždje/magmezijum) koje sadrže.
P: Kako deluje Angels' Eyes® ?
O : Angels’ Eyes® deluje tako što smanjuje cirkulaciju porfirina. Porfirin je komponenta koja reaguje u dodiru sa svetlošću i daje crvenkasto-braon mrlje koje vode do medijalnog očnog ugla. Aktivna supstanca u preparatu Angels' Eyes® je Tylosin Tartrate( tilozin tartarat) , i on sprečava infekcije Ptyrosporin-om (crveni kvasac) , kao i bakterijske infekcije koje izazivaju pojačano lučenje suza i stvaranje mrlja. Tilozin vezuje pigmente porfirina i sprečava ih da se vežu za dlaku životinje.
P : Koji su sastojci preparata Angels' Eyes®?
O : Angels' Eyes ne sadrži pšenicu , niti veštačke boje i konzervanse. Napravljen je od čiste govedje jetre (100%) i tilozin tartarata kao aktivne supstance.
Postoje 3 formule ( 3 ukusa) : govedja džigerica, pileća džigerica i slatki krompir
P : Kakva je razlika izmedju preparata Angels' Eyes® i svih ostalih koji se mogu naći na tržištu?
O: Svi ostali prepaarti sadrže veštačke boje , aditive i konzervanse , kukuruz, pšenicu ili soju. Oni mogu da izazovu ponovno pojavljivanje suza čak i gorih nego ranije. Angels' Eyes® ne zahteva trljanje niti bilo kakvu zahtevnu procedure. Sa Angels' Eyes® preparatom nećete morati da koristite izbeljivače, hidrogen (vodonik peroksid), ili bilo koje sredstvo koje se nanosi spolja ,a može da prouzrokuje alergije i iritacije. Mnogi proizvodi za spoljnu upotrebu čak nemaju ni navedene sve sastojke.
P : Koliko vremena je potrebno da bi se videli rezultati?
O : Od 3 do 5 nedelja. To zavisi od rasta dlake vašeg ljubimca. Ošišajte kratko obojenu dlaku, i učinite to više puta kako dlaka raste, dok ne dodjete do čiste dlake, bez mrlja. Za optimalne rezultate Angels' Eyes® se mora upotrebljavati svakodnevno, kako je navedeno.
P: Koji higijenski faktori mogu da izazovu mrlje od suza?
O : Higijena je očigledan factor kod pojave mrlja od suza. Strane materije koje dospeju u oko nakupljaju se u unutrašnjem (medijalnom) očnom uglu. Ako su oči vašeg ljubimca izložene vetru, prašni, sredstvima za uredjivanje dlake, otpalim ili uraslim dlakama ili drugim iritirajućim materijama, one će se u većoj količini nakupiti u uglovima očiju. Ove materije su iritanti i dovode do pojačanog lučenja suza i stoga do pojave mrlja od suza.
P : Postoje li sporedni, neželjeni efekti povezani sa upotrebom Angels' Eyes® ?
O : Angels' Eyes® je veoma bezbedan za upotrebu kod pasa i mačaka. Ne postoje izveštaji o toksičnosti kod dugotrajne upotrebe, a bezbedan je u kraćem vremenskom periodu čak i ako se predozira . Angels' Eyes® sadržia makrolidni antibiotik, tilozin u obliku tartarata koji može da izazove lažno povišene nivoe AST i ALT (enzimi jetre) kada se koriste kolorimetrijske metode odredjivanja.
P : Da li postoje toksikološka istraživanja preparata on Angels' Eyes®?
O : Da. Istraživanja na ciljnim organima : nema efekata u studijama na životinjama
Organi za reprodukciju : nema efekata u studijama na životinjama
P : Kako čuvati Angels' Eyes®?
O : Na suvom i hladnom mestu. Zaštititi od toplote i vlage.
CaoMene zanima da li je bolonjezer ili maltezer umiljatiji i maloo mirniji? Iscitavala sam mnogo toga o njima, ali mi je sigurnije da pitam i ovako, da mi neko kaze iz iskustva? Takodje me zanima, gde u Bgu mogu da kupim iste, da su od 'boljih' porodica? Da li neko zna i moze provereno da mi odgovori
I izvinjavam se ako je ovo pitanje vec postavljano, ali stvarno nemam vremena da iscitavam celu temu. Hvala unapred.
![]()
HvalaaMislim da šta god uzmeš nećeš pogrešiti, to su psi za pratnju i razonodu i jako se vezuju za vlasnika, a maženja im nikad nije dosta.U Beogradu najbolja legla ima www.facebook.com/nada.kostic.50?fref=ts ali su meni lično mnogo bolji , a jako blizu Beograda, i mislim da trenutno imaju štene za prodaju www.facebook.com/dalibor.marusic.9?fref=ts. Dobra legla bolonjezera ne znam ni u Beogradu, ni u okolini, možda se javi neko ko zna.
![]()
Sve je to lepo i tacno ali to je biznis i neko za te preparate uzima debele pare od ljudi kojima je stalo da njihov ljubimac bude lep i zderav. Ovo sto cu sada napisati nece se dopasti onima koji prodaju preparate kao sto su ANGELS EYES , ALNGELS GLOOW...;.. Ovi preparati u Americi kostaju oko 20 dolara a kod nas pakovanje od 60g 50-70e.Naravno moze se kupiti samo na crnom trzistu (bar ga ja nisam nasao ni u jednoj vet. apoteci).
Ovim preparatima je glavni sastojak TILOSIN (antibiotik) koji pogadja bas ove bakterije koje izazivaju crvrnilo kod Vasih ljubimaca. Taj isti antibiotik TILOSIN moze se kupiti u svakoj veterinatskoj apoteci pod nazivom TILOMAX i namenjen je za lecenje pilica. Posto nema dodatka dzigerice i ko zna cega (sto sluzi samo ukusu i boji) daje se rastvoren u vodi za pice steneta isto kao i ovi "preparati". Licno sam probao ja a i neki moji poznanici i prezadovoljni su rezultatom. Ako pomaze jednom piletu od 5 dana i 50g ne moze skoditi psu koji je neuporedivo tezi. Uz to, TILOMAX kosta oko 350 din (3e). Znam da ce me sad neki "dusebriznici" napasti zbog ovog posta ali ga ja nisam postavio zbog njih vec zboj ogromnog broja ljubitelja maltezera koji imaju ovaj problem a mnogo im je da daju 50-70e za kutiju lepo upakovanog i dobrio izlekramiranog americkog preparata.
HvalaaPrelepi su im psi
Svi mi kazu da su umiljati i jedni i drugi, ali moji roditelji imaju maltezera, koji je jaaako prgav i ne voli bas da se mazi, pa se samo iz tog razloga dvoumim.. Takodje, njihova kuca je malo veca od ovih preemalih maltezera, to, pretpostavljam sve zavisi od porekla... zato se raspitujem oko roditelja kuce, jer bih ja patuljastog rasta
![]()
HvalaaPrelepi su im psi
Svi mi kazu da su umiljati i jedni i drugi, ali moji roditelji imaju maltezera, koji je jaaako prgav i ne voli bas da se mazi, pa se samo iz tog razloga dvoumim.. Takodje, njihova kuca je malo veca od ovih preemalih maltezera, to, pretpostavljam sve zavisi od porekla... zato se raspitujem oko roditelja kuce, jer bih ja patuljastog rasta
![]()
A gde si ti kupila kucu?Čak i veći maltezeri su patuljci u odnosu na druge rase, ja imam verovatno jednog od najmanjih ali to i nije neka prednost, jako su krhki, i sa njima se mora postupati još pažljivije nego sa ostalim maltezerima koji su ipak mali ali ne tako osetljivi .Kakva mu je narav zavisi od genetike koju ponese sa sobom, zbog toga se dobro bira leglo. Moja maltezerka je verovatno najmažljivije stvorenje na svetu, ona želi 24h da je držimo na rukama i da je mazimo, ali samo mi , porodica i dve moje prijateljice, svi ostali su joj na distanci.
Koliko sam ja slušala od grumera i ljudi koji su u kontaktu sa puno pasa, kažu da kod nas ima dosta tih nervoznih maltezera, što je posledica lošeg odabira kod parenja, jer danas svako pari i svako je odgajivač
Raspitaj se još o bolonjezerima, možda oni nisu toliko isforsirani, pa nađeš sebi baš ono što želiš.
![]()
A gde si ti kupila kucu?Odustala sam od bolonjezera, lepsi su mi maltezeri
Ali ove koje si mi preporucila, jako su skupi, cene im se krecu preko 1000e.. Verovatno, jer su izlozbeni, a ja ne planiram da ga vodim na izlozbe
![]()