Maltezer

prvi put koristim ovaj forum jer me neke stvari zanimaju, tako da ne znam da li mogu ovako neupuceno se ukljuciti u razg od pre par godina (ne snalazim se nikako pa nemojte zameriti, ne znam ni kako poceti drugu temu niti bilo sta)... ja zelim da kupim MINI maltezera i zanima me da li neko zna gde bih mogla naci da mi neko 'ne podvali' nesto... da li znate neke uzgajivacnice ili ljude koje ih prodaju?

Jako lepe maltezere za solidne novce ima g-dja Biljana https://www.facebook.com/biljana.antonic.5?fref=ts Ovde na forumu je vec postavljala slike Dorothy1111, a jednog njenog muzjacica sam i ja stavljala ovde na temi. Za novac koji odvojite za njenog psa, dobijete po meni stvarno maksimum, sto je ovde prava retkost, ali eto ima i toga :)
Inace, maltezera nema u mini, maxi ili bogtepita kojoj velicini, vec samo u jednoj pravoj-psi u standardu rase. Ovde je standard vec postavljan, a i jednostavnim ubacivanjem u googl izacice ti sigurno, sto ce ti pomoci da steknes pravu sliku kako taj pas treba da izgleda :)

Samo da ste otisli na predhodnu stranu, sve vam vec pise...
Inace, ne bi bilo zgored da malo i procitate nesto, sto na ovoj temi (kada ste vec na njoj) a mozet i ostalo sto je dostupno na internetu...

kad sam se prijavila i postavila pitanje, tada sam i pocela da citam sa prethodnih stranica.. inace, puno sam se raspitivala, ali mi nikad dosta informacija:) i na svakom sajtu ili uzgajivacnici dobijam razlicitu informaciju o postojanju "mini" maltezera. :think:hvala vam u svakom slucaju, pozdrav :uja:

kad sam se prijavila i postavila pitanje, tada sam i pocela da citam sa prethodnih stranica.. inace, puno sam se raspitivala, ali mi nikad dosta informacija:) i na svakom sajtu ili uzgajivacnici dobijam razlicitu informaciju o postojanju "mini" maltezera. :think:hvala vam u svakom slucaju, pozdrav :uja:

Postoje uzgaivaci i Uzgaivaci, a kako mislite da ih razlikujete pricom preko telefona?:(
Za samu rasu, bilo koju, JEDINO je merodavan FCI standard i to sto u njemu pise, a ne sto vam pricaju kojekakvi uzgaivaci koji ni rasu koju prodaju ne znaju kako treba da izgleda. Zalosno, ali istinito!
Uostalom, kada iscitate ovu temu, nadam se da ce vam dosta toga biti jasnije!

:amen: A maltezeri su očigledan primer, drugi najočigledniji posle zlatnih retrivera šta popularnost može da uradi rasi, kad svi odjednom hoće da ih imaju pa se i nesavesni "odgajivači" alavi na pare upletu u priču. Žalosno, ali u KV recimo sam videla možda 2-3 psa koji zadovoljavaju standard, pa recimo za neku trojku-četvorku, ako se izuzme pet frizura i još gomilu škartova, ukrštanih sa ko zna čim što koti veća legla...

Hvala hvala hvalaaa..:D Imam jednoo pitanje,mozete li da mi kazete cime hranite svoje pse? Planiram da je hranim granulama i kuvanom hranom (znam da ne smem da ih kombinujem u istom obroku jer se drugacije vremenski vare)..koje granule,kakvu kolicinu hrane mi sad preporucujete da joj dajem? Jela je Royal starter,pa je presla na Royal junior(nesto nije odusevljena ovom hranom,uzme 3 zalogaja i ostavi),mesala sam i sa konzervama,jok,ista situacija,ali same konzerve jede..ne zelim time da je hranim,kao dodatak ok,ali kao glavni obrok ni slucajno..kupila sam i Brit Care,njom planiram da pocnem da je hranim posto joj se Royal ne dopada..kakve su vase preporuke?

Mi smo najvise na Hills-u, ali smo probali i neke druge preporucene granule -Taste of the Wild, on je rado jeo Royal-od koga je dosta crveneo, i na kraju se vratili Hills-u. Od samom starta sam imala problem sa Munjinom probirljivoscu.Posle duge-duge borbe ,Munja je pobedio .U granule mu uvek dodam sasvim malu kolicinu nečega-tek da zamiriše( pileće džigerice ili kuvane piletine ili mali deo nekog sosića-kesica traje za 3-4 puta...) čiste granule pored njega mogu stajati danima iiiii nista . :dontunderstand:

Teodora, pojavile su se Josera bez žitarica( ja preferiram hranu bez žitarica , žitarice ću sama dodati ako mislim da im fale :) ) , od pačetine, granule su jako velike, ali moja Popi ih rado jede, nisam planirala da joj dajem , zasad mi skroz dobro jede http://www.dogloversgold.rs/ , isto bez žitarica, ali ove velike je sama maznula mojoj većoj kuci iz činije, i jeste da u njenim ustima izgleda kao cepanica , ali jede. :) Ponekad se zasite istih granula , pa nije loše malo im i promeniti, ali dok je štene jako je riskantno naglo menjati. Ne znam šta kod tebe ima da se kupi, jer ova koju ja koristim kad se poručuje uzima se na džak, mada u njihovim pet radnjama može i na kilo.

Cao svima, nova sam na ovom forumu a tokodje sam i sveza vlasnica maltezera Hanija :) Kupila sam ga u odgajvacnici u subotici. Ima 4 meseca. Pre mesec dana sam pocela aktivno da ga izvodim napolje po par puta dnevno. Na njegovo ponasanje ne mogu da se pozalim, u kuci je prilicno miran sem kad dodju gosti i neko od ukucana kada skace do plafona od srece (sto nikome i ne smeta toliko :D ). Jedini problem je odnos prema drugim psima. Cim naidjemo na drugog psa on histericno laje skace i ja ne smem da ga pustim da se ponjuska zato sto je par puta hteo da ugrize drugog psa. Znam da je mlad dosta i da ce mozda prevazici taj problem. Samo me interesuje da li je nego imao slicno iskustvo i da li ima neki savet. Hvala unapred! Evo i slicice jedne :)
photo.php

Pozdrav svima :bye: Priblizava se medjunarodna izlozba pasa u Beogradu, i ja verujem da su neki od vas vec bili. Ja planiram sad da odem, pa me zanima koja je mogucnost da se tamo kupi stene maltezera i koje je najbolje vreme da se dodje, s'obzirom da pocinje vec do 8:00h? :D

Izlozba ne pocinje u 8, vec u 10. Od 8 je otvoreno za izlagace koji treba da se smeste, pripreme pse jer ocenjivanje krece u 10.
Za tebe koja dolzais u setnju je i 10 i 11 sasvim OK za dolazak.
A kupovina steneta na izlozbi je u najmanjem slucaju za mene neprihvatljiva, posebno sto znam sta se i kako prodaje na istoj.
Bolje se malo vrati i iscitaj temu, trebace ti....

Cao svima, nova sam na ovom forumu a tokodje sam i sveza vlasnica maltezera Hanija :) Kupila sam ga u odgajvacnici u subotici. Ima 4 meseca. Pre mesec dana sam pocela aktivno da ga izvodim napolje po par puta dnevno. Na njegovo ponasanje ne mogu da se pozalim, u kuci je prilicno miran sem kad dodju gosti i neko od ukucana kada skace do plafona od srece (sto nikome i ne smeta toliko :D ). Jedini problem je odnos prema drugim psima. Cim naidjemo na drugog psa on histericno laje skace i ja ne smem da ga pustim da se ponjuska zato sto je par puta hteo da ugrize drugog psa. Znam da je mlad dosta i da ce mozda prevazici taj problem. Samo me interesuje da li je nego imao slicno iskustvo i da li ima neki savet. Hvala unapred! Evo i slicice jedne :)
photo.php
Morate da radite na socijalizaciji, to što vaš pas radi je neprihvatljivo ponašanje, znam iz ličnog iskustva jer je i moja kuca bila takva i ja sam je nesvesno štitila umesto da je korigujem. Maltezer ili bernadinac, svejedno je, pas je i mora da nauči da se ponaša. Zaguglaj sve o socijalizaciji i osnovnoj dresuri i počni dok nije kasno. :cao:
Saritaa, a što bi kupovala maltezera na izložbi, pa tamo samo štanceri prodaju, niko kome je stalo do psa ne prodaje psa tako kao robu na buvljaku, raspitajte se i kupite po preporuci ako želite jeftinijeg psa, a ako idete na izložbu da bi kupili kvalitetno izložbeno štene onda pitajte direktno nekog od izlagača čiji pas vam se dopada kad će imati leglo.

hocu da kupim maltezera. Cula sam za odgajivacnicu AS ZEMUNSKI pa da pitam Vas da li neko imam neka iskustva sanjim ? kakvi su mu maltezeri i da li je neko uzeo od njega pa da mi kaze svoje iskustvo. Unapred se zahvaljujem :)

Jaooo ja sam se lose izrazila. Nikako nisam mislila na kupovinu maltezera iz neke kartonske kutije. Mislila sam na dogovor sa odgajivacem kako bi imala vecu sigurnost pri kupovini, nego preko oglasa. :) Mala lea - moja drugarica je uzela maltezera iz te odgajivacnice i nije zadovoljna. Pas izgleda kao mesavina bolonjezer-pudla-maltezer.

Hvala na informacijama. I ja sam se malo raspitala na drugim stranama i dobila sam slicne informacije. Covek ima zvaku i prica za troicu ali ti ne dozvoljava da vidis ni roditelje ni celo leglo. Navodno sve cuva sterilno pa zato ne dozvoljava kontakt sa njegovim psima. A kao da kupim kuce a da mu ne vidim roditelje ili bar da bitram stene koje se meni svidja?

Nazalost, ali mogu da potvrdim da su sve te informacije tacne. Stvarno je komplikovano kupiti pravo stene maltezera. Evo ja trazim vec duze vreme i jos uvek nisam nasla gde cu kupiti svoju kucu :sad2:

Drustvo, samo da vas obavestim da sam napokon nasla maltezera:). Obidjoh pola zemlje a covek mi pred vratima. Tamo gde sam kupila i moju pudlu pre cetiti godine ja nadjoh i maltezera. Covek mi pokazao i oca i majku (stvarno lepi mali maltezeri) i dozvolio da biram stene. Stize kod mene za petnaestak dana. Kaze da ih je tek vakcinisao pa da sacekam jedno petnaest dana da se vakcina "primi". Kucu sam inace nasla u Jagodini (Ribare kod Jagodine)
. Cim stigne kacim slike. Pozdrav.

Back