Maltezer

Dobar dan svima ;). Nova sam na temi o maltezerima i imam pitanje za sve koji su voljni da mi odgovore.Moja maltezerka Pegi je strašno zimogrožljiva.Zimus je spavala iza peći koju smo ložili, a sada u prelaznom periodu spava na TA peći.Da li je to karakteristično za maltezere kao rasu ili je je ova moja neka posebna cura?:dontunderstand: Inače, sva je mazna i lepi se kao čičak svakome ko hoće da je mazi:lol: Prva slika je novijeg datuma, a na ostalim se vidi kako je kao mala uspela da šarmira jednog " velikog, opasnog " psa :cao::super:

mnogoooo slatka druzina.... necemo valjda hvaliti samo pufnicu, a drugara zaboraviti :)

Sve nešto hoću da vas pitam, pa zaboravim. Evo sad je upravo Munja završio s klopom i podrignuo,to čujem u poslednje vreme, da li i vaši podriguju? Da li možda treba da ga podignem na rame, potapšem po leđima i kažem:,,Guc prase?" :hahaha: :hahaha: :hahaha:

Sve nešto hoću da vas pitam, pa zaboravim. Evo sad je upravo Munja završio s klopom i podrignuo,to čujem u poslednje vreme, da li i vaši podriguju? Da li možda treba da ga podignem na rame, potapšem po leđima i kažem:,,Guc prase?" :hahaha: :hahaha: :hahaha:

Moja ne podriguje,čak ni kad jede mesni obrok,to je valjda individualno,kao i kod ljudi. ;)

:cao::cao:
e ovako - nasa kornjacica je uginula :( sve smo se nadali da se jos nije probudila iz zimskog sna, ali eto.... bas nam je i bila agonija svo to vreme dok mo cekali jer sve se nadas i na kraju... ..... ....
e sad da ne bude da pisem o kornjaci na temu maltezer da vam kazemo da se sledeci vikend sisamo... aba i ara.... pa cemo se slikati pa eto i nas da se malo pravimo vazni....

:cao::cao:
e ovako - nasa kornjacica je uginula :( sve smo se nadali da se jos nije probudila iz zimskog sna, ali eto.... bas nam je i bila agonija svo to vreme dok mo cekali jer sve se nadas i na kraju... ..... ....
e sad da ne bude da pisem o kornjaci na temu maltezer da vam kazemo da se sledeci vikend sisamo... aba i ara.... pa cemo se slikati pa eto i nas da se malo pravimo vazni....

jedva cekamo slicice. Ali vasa kornjaca se stvarno nije probudila (niti ce):rida::rida::rida::rida::rida:

narode treba mi Vasa pomoc
da li sam ja umislilla ili se Ariju jedno oko zacrvenelo
tj ne oko nego kapak iznad gornjih i ispod donjih ,,trepavica,,

DSCN5479.JPG

DSCN5481.JPG

ne znam da li se dobro vidi
nije hteo da miruje pa da ga lepo uslikam

Jeste malkice crveno, a oko terapije, ipak su malo specifični mali beli. Mada kaže jedan kolega od mimi's dad kaže da se crvenilo povuče ako im se pojačaju proteini tj. da im se daju šnicle umesto granula. Ali ovo je ipak verovatno za lečenje, 3% borna kiselina za početak, nije jaka upala.

Jeste malkice crveno, a oko terapije, ipak su malo specifični mali beli. Mada kaže jedan kolega od mimi's dad kaže da se crvenilo povuče ako im se pojačaju proteini tj. da im se daju šnicle umesto granula. Ali ovo je ipak verovatno za lečenje, 3% borna kiselina za početak, nije jaka upala.

ok Ari i jede kombinovanu hranu ujutru kuvano ( meso sargarepu celer tikvicu pirinac ) a uvece granule

a ac borici imam kuci tako da cu da mu ispiram
jel dovoljno 2x denevno ili vise

Mima76 i meni je izgledalo da je nateceno, dobro je da mu je bolje.

nije nataceno nego ga je tako sin namestio tj povukao mu je dlake da bi se bolje videlo
ali je zato crveno
pocela sam da mu ispiram sa ac borici
a u cetvrtak ga vodim na sisanje
bas mu je porasla dlaka pa mu je mozda i to iritiralo oko
najvaznije je da ne krmelja pa cu da vidim sta dalje

zanima me da li postoje maltezeri dugodlaki i maltezeri kratkodlaki? i da li se moraju sisati?

Maltezeri bi trebali da budu dugodlaki,ali to puno zavisi od genetike,što su kvalitetnije kuce to im je i dlaka kvalitetnija,tako da neki i pored sve nege nikad ne izgledaju kao oni što ih viđamo na slikama po internetu i što je svima prva asocijacija kad se kaže maltezer. Nekima je dlaka kao svila a nekima kao kod kotona,puno deblja i više liči na pamuk,to su najčešće ovi naši domaći maltezeri . ;) Ako želiš da vidiš kako zaista treba da izgleda maltezer i da opipaš dlaku,preporuujem ti da na nekoj od izložbi priđeš nekom od uzgajivača koje smo spominjali na predhodnim stranama,jer ništa ne vredi pisati dok čovek svojim očima ne vidi očigledne razlike. :cao:

Maltezeri bi trebali da budu dugodlaki,ali to puno zavisi od genetike,što su kvalitetnije kuce to im je i dlaka kvalitetnija,tako da neki i pored sve nege nikad ne izgledaju kao oni što ih viđamo na slikama po internetu i što je svima prva asocijacija kad se kaže maltezer. Nekima je dlaka kao svila a nekima kao kod kotona,puno deblja i više liči na pamuk,to su najčešće ovi naši domaći maltezeri . ;) Ako želiš da vidiš kako zaista treba da izgleda maltezer i da opipaš dlaku,preporuujem ti da na nekoj od izložbi priđeš nekom od uzgajivača koje smo spominjali na predhodnim stranama,jer ništa ne vredi pisati dok čovek svojim očima ne vidi očigledne razlike. :cao:

Ti mesanci se i dalje provlace? :( Secam se, mozda 2002. na CACIBu je bilo svega par maltezera ali je zato Gordana Vuk iz Zagreba odnela sve sto se moglo sa kotonima i secam se da je za jedinog konkurenta u razredu mladih komentarisala (i ona i onaj sudija Dusan ako se dobro secam, onaj sto je poceo sa civavama) da suvise lici na maltica, sa prejakim stopom i... (Zadesila sam se tu pored ringa, divila se njenim psima i smarala je gomilom pitanja. :rumenka: Divna je zena, svima je odgovorila, prema svima bila ljubazna, ma nemam reci!)

Back