gost 261067
Primećen član
- Poruka
- 581
Dakle, konacno sam se odlucila za kucu, i to bas za maltezera.I to zenkicu.
Sutra bih trebala da javim da li je uzimam..
Medjutim, decko je uradio svoj domaci zadataki raspitao se kod coveka koji ima maltezera kakvi su, koliko su zahtevni i osetljivi,
i dobih najgore moguce komentare. Razboljevaju se stalno, osetljive oci, kapi, crvenilo na dlaci oko ociju.. bla... bla..
E sad, ja to nisam uzela za ozbiljno, ali me on sad magija da se odlucimo za neku drugu rasu ili macku.
Ja hocu bas ovog, i zato, please dajte svoja iskustva...
Inace preslatke su vam kuce, sve do jedne
PS. Traze mi 200 e za kucu sa papirima, nije vakcinisana.. To je ok cena?
Hvaaaalaaa!![]()
evo ja imam 3 maltezera - dve zenkice koje ce za 2 meseca da napune 3 godine, 1 muzjaka koji ce isto za 2 meseca da napuni 1 godinu i ni jedno od njih nije bilo bolesno... ni jednom...nekad povrate ili brljave sa hranom, ali to nije nista....
i oko ociju nije neki problem.....
pa taj sto je pricao tvom decku moze sad da kaze da je i problem sto treba da je u kuci ili sto ce se ponekad upiskiti dok je stene.... ciste znaci gluposti... nisu bolesljivi psi, nista im ne fali , e sad naravno uvek moze nesto da se desi, ali ko ce to znati.... moze i nama svasta da se desi pa nece nam proci zivot u mislima da cemo jednog dana razboleti se ili umreti....ako ne daj boze dode do tako neceg u tom trenutku ces i resiti...
e sad obaveza jeste, pogotovu ako vec imas jednog psa, a to je u smislu kad je odmor da li ces ih moci sve ostaviti nekom na cuvanje ili ces ih moci povesti sa sobom ili eto u tako nekom smislu.... u hrani sigurno nije problem
sto se tice preuzimanja ovako - ja sam znaci imala po dva legla od mojih zenkica i aba i ara moja vec sa mesec dana ne zele vise da ih hrane... ja bih mogla naravno da ih prisilim kako neko verovatno i radi, ali ja to ne radim vec im pocnem davati omeksane brikete, a aba i ara kad hoce da ih hrane one udu kod njih ali ako i ne udu nije ni bitno jer oni dobijaju vec hranu.... sa cetrdesetak dana oni vec uveliko lepo ruckaku, naravno neko uvek jede manje a neko vise, ali bitno je da ruckaju svi.....
vakcinu ja dajem prvu sa mesec dana i to je papi vakcina i za to naravno svakom kupcu dajem veterinarsku knjizicu sa nalepnicom o vakcini, pecatom i potpisom veterinara..... to kod nas obicno niko ne daje - ni vakcinu a ni potvrdu, nego svi idu na ono majke mi --.... ne daju ni ovu drugu koja se dobija sa 2 meseca i to je petovalentna vakcina.... sa tri meseca ide sedmovalentna.... i onda sa 4 moze cip i besnilo i tada se dobije pasos.
e sad bukvalno stene moze da se preuzme i sa tih cetrdesetak dana ako mozes lepo da mu se posvetis, nista mu nece faliti, ali obicno se uzima sa 8 nedelja starosti.
moji stenci su dobili papi vakcinu i bili su svi rezervisani pa ko je hteo da mu ja dam i drugu vakcinu prilikom rezervacije mi je doplatio i za nju i onda su ih preuzimali, ali neko je uzeo i par dana pre pa ili zvao bas mog veterinara ili je imao svog pa sam dao... jednostavno neko zeli da uzme sto pre svoje kuce... i ja bih tako....
evo npr ja za mog dobermana nisam imala potvrdu o vakcini i sta sad... nista ja sam lepo zvala mog veta i dala mu tu drugu pa zatim i trecu vakcinu... posle i cip i besnilo.... papi nije dobio jer se ta vakcina dobija samo kad je stene staro mesec dana posle toga dobija ove normalne da kazem... bio je i pun glista i opet nista cistila sam ga i cistila i cistila..., dok ga nisam skroz ocistila.... naravno da je to kostalo ali sta sad... mogu i nama zatrebati neki lekovi ili slicno pa sta treba da gledam koliko sta kosta ili da pljujem odgajivaca.... tako je kako je ... svugde se nesto muva, petlja, svako gleda da nesto ustedi.... ali to sve nije nista strasno... strasno je ako hoces maltezera a on ti uvali mesanca maltezera i pudle ili slicno... ali i to posle kad vec uzmes je tvoje zavolis ga i jesi prevaren ali gotovo je ti ga vec volis i to je to...
i jos nesto - to da ti neko cuva stene do ne znam koliko meseci nemoj ni da se nadas... to moze da se desi ako se nije prodalo- inace ja prva ne bi cuvala - ili ako naravno to platis a to ne znam koliko bi ti se isplatilo...
e i cena- ja sam moja prva legla prodavala po 350 i 300 evra, sada sam zbog svojih obaveza- 3 maltezera, 1 doberman, tada jos ziva 1 kornjaca, 1 dete, drugo na putu, renoviranje kuce i dvorista ... prodavala za skoro dzabe a to je tih 200 evra, ali iako sam davala po toj ceni nista nisam smanjila u odnosu na ove sto sam prodavala skuplje... znaci dobili su prvu vakcinu i vet knjizicu, pedigre i radnu knjizicu, cisceni su od parazite po 3-4 puta, hranjeni rojalom, pa belkandom... znaci nije bilo nikakve stete po stence vec po mom dzepu...
e ovo sam napisala i iz ugla kupca a i iz ugla prodavca.... pa mozda nesto i pomogne.... pozdrav i srecno

, ali ne bih volela da dam toliki novac i ne dobijem ono za sta sam platila)
,i sada njihov maltezer koji nema ni 6 meseci ima i 5 kg.
Pas je presladak
,ali da je maltezer nije, njuška ko u pudle,dlaka jaka,glava široka ko u bišona,a on ima i papire,toliko o našoj kinologiji.