Maltezer

Za povraćanje. Meni je vet rekao da su te male rase sklone povraćanju pogotovu kad su gladne, pa onda povrati nešto kao umućeno belance. Ništa strašno dešava se. Ako je to to. Znao je ponekad da povrati i ono što pojede ali isto to odmah pojede ponovo. :roll:
za hranu.
I to me je savetovao vet da u sve što mu dajem stavim granule, jer meso i ostalo mnogo više vole. Neće granule zbog mesa. I može tako da se inati i 3-4 dana dok ne počne ponovo da jede granule. Dakle moj savet ti je da u to meso i džigericu staviš malo granula za početak, dobro izmešaš i da postepeno povećavaš količinu granula u mesu, pirinču. Moja izelica zna da se nećlka ali kad počne da jede pojede sve.

@catycat
Lara baš si slatka :heart:

Poslednja izmena:
Ovo je predstavljanje za Bomidu:bye:.
Uz izvinjenje, ali malo sam lenja i mrzelo me da tražim slike po kompu :(. U svakom slučaju ovo je moja mala gospođica Lara. Miš ima tačno 2,6 kg i stvarno je obožavani šećer. Doduše, i mi se čudimo :think: kako je tako sićušna obzirom na njene mogućnosti unošenja hrane, ali tako je.

Ovakva je bila kada je došla i još slika ispod.
Pogledajte prilog 233177
Pogledajte prilog 233178

Ovo je zimus, pre šišanja.
Pogledajte prilog 233179

A ovo nas je sačekalo jednog dana po povratku sa posla :worth::dash::sad2::evil::rotf:. Kad nisam pala u nesvest. A taj nevini pogled, pa ne može čovek pošteno ni da se naljuti.
Pogledajte prilog 233180

E, a ovo je nakon gnjuranja po trosedu. Posle takvih aktivnosti ne mogu da je raščešljam, ali obožava da gurne glavu izmedju jastuka na trosedu i da tako spava :dontunderstand:?!?
Pogledajte prilog 233182

Pozdrav svima. :bye:

Kakva je! :rotf: Nisam ja i necu vise nikad! :heart:

Evo mene opet..moram da vas pitam nesto, ne znam da li ste vec diskutovali o tome, ali ja ne znam sta da radim,..moj Kiki nista nece da jede. Ranije je lepo jeo granule i uvek je sve pojeo, onda mu je moja mama dala malo obarenog belog i pirinca i pojeo je..posle vise nije hteo uopse da jede granule, nece nista da jede! sad sta god da mu damo nece, jede samo meso i dzigericu..:/ i skoro svako jutro povrati..jel ima neko neki savet? jel ste se ranije sretali sa tim?

Diskutovali su, svi vremenom pocnu da mrljave. (Osim Gocinog Mrce. :lol:)

Pa da dok nije stigla baba i bio je po standardu imao je oko 4.1-4.3 što je za mužjaka ok. Ma i sad je dobar, na izložbe neće, mnogo je umiljat, voli da se mazi , ma jedina mana mu je to lajanje kad vidi patike i hoće napolje. Moji vet su zaljubljeni u njega i kažu da je mnogo lep i dobar i obećali da će da mu nađu devojku, a i pitali me još neki ali mi se još nismo ocenili. Opet sam bila bolesna za vreme izložbe.

povracanje, ne jedenje, odbijanje granula smo apsolvirali
udario tuk na luk
ne zna se ko je tvrdoglaviji
pas ili gazdarica
mucili se mucili i napokon nasli zajednicko resenje
ujutru kuvani obrok uvece granule
i tako vec mesec mozda i dva

Mia je stigla pre 2 dana :klap:

Photo2548.jpg
Photo2554.jpg
Photo2549.jpg
Photo2527.jpg
Photo2531.jpg

Evo i nas. Vreme -tako- tako, pa nismo mnogo setali.Bio je u ogromnom dvoristu (koje je moj muz pokosio), pa nismo navatali krpelje i slicne gamadi.Povracao je za desetku,(osim kad smo bili na auto-putu) iako sam mu dala tabletu protiv povracanja.
Lara i Mia su preslatke, kao i Savini bebci.
Anja-Sto se tice mrljanja kod klope, mislim da je Munja i po tom pitanju bio za desetku. Terao inat on, terala inat ja- on pobedio.Ali...sada sam se i ja opustila. Mesec dana sam mu davala vitaminske tablete, i popodne pojede ceo obrok(dve sake granula+ jedva kuvana pileca dzigerica i srce ili toliki komad govedine) pa sve to umuljam i dobro izmesam sa malo tecnosti u kojoj se meso kuvalo(1 supene kasika)-da ne budu granule mokre -i to slisti ,pa smo se malko i ugojili.Desi se da i sada da ne pojede obrok , ja mu to ostavim i kad dodjem s posla , nema ih.

Nema pravog saveta, svi su oni prica za sebe i treba naci neku meru na obobstrano zadoviljstvo.
Tek u poslednje vreme sam se ja opustila i mnogo je bolje, ali to je trajalo i trajalo... Zato Anja ,naoruzaj se strpljenjem i provali sta mlada gospodjica najvise voli.:gace:

E daaaa , imali smo okrsaj sa pcelom, ujela ga na najnezgodnije mesto (jajce)-bilo je bolno, ali mu nisam dala injekciju jer nije preterano burno reagovao. Drzali smo hladno kamenje i mazala sam sinodermom.Kad je sve proslo, ljubomorni muz je komentarisao da ce i on kod pcela, ako cu ga na isti nacin leciti...:per:

Munjice mnogo si mi lep :zaljubljena:

I još jedno upozorene
Juče sam sa Mrce skinula dva krpelja.Jedan se čak zakačio za kožu ali se nije uvuko.Tretiran je oko 20 marta sa Frontline Combo. Izgleda da ih ima u velikom broju.

Ta mala crna je imuna na Popine rekcije,koje služe zaplašivanju neprijatelja (režanje lajanja...) :mrgreen:,tako da se nonšalantno uselila ,čak je ulazila i u njen krevetić dok nije dobila svoj,pa je ovoj ostalo samo da prihvati situaciju.:zcepanje:

Back