Maltezer

Nemam ni ja iskustva ali nesto sam nacula da u poslednje vreme veterinari koji prate desavanja i saznanja od preko i primenjuju, ne preporucuju operaciju, vidi ti ipak sa jos kojim vetom.

:cao::cao: evo mene malo da i ja odrzim neki govor:zcepanje:
prvo da napisem da sam u album BEBE U SVOJIM NOVIM PORODICAMA ubacila 3 slicice.. ne mogu da ubacim slike ovde jer su mi izgleda modelatori blokirali da sa drugog kompa ulazim... pitacu ...
ovako ukratko cu da opisem od parenja do sada sta se desavalo :)
uglavnom je sve proslo manje vise isto kao i prvi put :D samo sto ovog puta i nismo bili toliko napeti kao prvi put.... sam okot je trajao duze kod obe ali ne nesto znacajno... mislim nije trajalo 20 sati... e sad su i abica i arica imale po 5 bebaca...
hranjenje beba je trajalo isto kao i prvi put i onda opet pocinje izbegavanje :whistling: ali sta cemo ima zamena naravno :D
e posle pocinje i uopsteno izbegavanje ... mozda zato sto svi kad su tu bebice navalimo vise na njih :zper: da se izmazimo dok su tu :)
inace u ovo poslednje vreme cak ni sa abom nismo imali nikakvih problema oko hrane... ruckala je za medalju :D ... cini mi se da nije zbog stenaca vec zbog kana
kad smo vec i kod kana da pomenem da su ga do pre dve nedelje skroz ignorisale iako se on mukica trudio da ga primete :( ali evo vec dve nedelje prave haos... hoce ovu mrvicu da nam umrse skroz
e sad druga stvar - kan se nesto primio pa kad nesto cuje on kao pocne da laje ... kad i ove dve se javljaju... eeeeeeeeee reko prosla je zivela sloboda, brzo se dovodite svi u red da ne bude haos :azdaja:
e sad za prodaju - stavila sam najnizu mogucu cenu - zbog svih mojih obaveza koje neki od vas i znate- najavila sam kada ce biti leglo, pa kada je stiglo i kada je preuzimanje... da bih nekom sacuvala moralo se kaparisati i tako sam u samom startu imala kaparisane stence, zatim su se kaparisali i ostali i onda su svi samo cekali vreme preuzimanja... tako da je i tu islo sve lepo.... ali ovog puta ja mislim da sam imala sto senkica sve bih prodala.... svi hoce zenku... prosli put niko nece zenku... :dontunderstand: pa jave se ljudi koji ne bi zenku jer nece da im se koti ili pa nece muzjaka da mi ne zapisava sve.... cuju jadni ljudi tako svasta ... pa eto valjda tako i odluce...
a jooooj ljudi a od od ovih finih sto kukumavcu da covek izludi kad cujem DA LI POKLANJATE pa da poklanjam ja bih napisala da poklanjam a ne da prodajem
drugo ako hoces na poklon daj oglas a ne da gnjavis ljude.... a jos kad pocnu da objasnjavaju zasto bi oni na poklon...DA DA JA SAM CRVENI KRST I ULAZEM SVOJE PARE I VREME DA BIH DELILA.... drskosti nema kraja .... a tu su i oni koji bi bez papira... ima u azilu i bez para i bez papira pa izvolite.... e od takvih mi je bilo muka jednom recju da opisem...
pa sam na svoj fb postavila za takve i obavestenje... ne znam valjda su tako navikli pa im verovatno negde i prolazi ... ne znam da li i ja da zovem ove sto prodaju dzip pajero da vidim da li bi mi poklonili jer ja bih bas volela da ga imam .... lepo bi ga i odrzavala ...
i eto tako sada smo opet u malom coporu... kornjaca nam jos uvek spava... lukas pravi haos, ali ide lepo vreme pa ce se i on dovesti u red... kad sredimo abino, arino i kanovo dvoriste postavicu u album slicice... aaaaaaaaaaa zaboravi da pomenem da je ara bila jakoooooo bezobrazna pa je pocela piskiti po kuci ... ali znate vec .... BRZO SAM JE PODSETILA REDU...
inace niste nam bili u poseti :( ali dobro ... vidimo se negde u setnji gradom,...:heart:

Mimi s mom ne pamtim kad sam se tako slatko smejala, kao kad sam procitala - Kako mački dati tabletu: -
Mada sam se prepoznala u nekim delovima taksta , kad sam Munji davala istu. :rotf: :rotf: :rotf:
Nemoj se ljutiti ali moram da kopiram tvoj tekst jer je fenomenalan .

Kako mački dati tabletu:

1. Uzmite mačku i smestite je na levu podlakticu, kao da držite bebu. Desnim kažiprstom i palcem obuhvatite mačija usta sa obe strane i nežno pritiskajte obraze držeći tabletu u desnoj ruci. Kad mačka otvori usta, ubacite tabletu. Dopustite mački da zatvori usta i proguta tabletu.

2. Pokupite tabletu s poda i mačku iza kauča. Smestite mačku na levu ruku i ponovite postupak.

3. Pokupite mačku iz spavaće sobe i bacite mokru tabletu.

4. Uzmite novu tabletu iz pakovanja, smestite mačku na levu ruku, istovremeno levom rukom čvrsto držeći šape. Prisilno otvorite čeljust i pogurajte tabletu u dno usta desnim kažiprstom. Zatvorite joj usta i držite ih zatvorenima dok odbrojite do deset.

5. Pokupite tabletu iz akvarijuma i mačku iz ormana. Pozovite supruga iz bašte.

6. Kleknite na pod s mačkom čvrsto uklještenom između kolena, držeći joj prednje i zadnje noge. Ignorišite potmulo režanje koje dolazi od mačke. Supruga navedite da joj čvrsto drži glavu jednom rukom, dok joj vi u usta gurate drveni lenjir. Namestite tabletu da sklizne niz lenjir i žustro istrljajte mačkin vrat.

7. Pokupite mačku s garnišne, izvadite novu tabletu iz pakovanja. Zapišite u podsetnik da kupite nov lenjir i zakrpite zavese. Oprezno počistite razbijene figurice i delove vazne s polica i ostavite ih sa strane za kasnije lepljenje.

8. Zamotajte mačku u debeli peškir i supruga zamolite da legne na mačku tako da joj samo glava viri iz njegovog pazuha. Stavite tabletu na kraj slamke, olovkom mački prisilno otvorite usta i snažno dunite u slamku.

9. Pročitajte uputstvo s kutije tableta i proverite da nisu štetne za ljude, zatim popijte pivo da odstranite ukus tablete. Zalepite flaster na ranu na ruci supruga, te hladnom vodom i sapunom operite krv s tepiha.

10. Pokupite mačku iz komšijine garaže. Uzmite novu tabletu. Otvorite još jedno pivo. Stavite mačku u kuhinjski ormarić, zatvorite vrata ormarića na mačkin vrat, tako da samo glava viri. Kafenom kašičicom odlučno otvorite usta mački. Elastičnom gumicom ubacite tabletu u grlo.

11. Donesite šrafciger iz garaže i ponovo montirajte vrata kuhinjskog ormarića. Popijte pivo. Dohvatite bocu šljivovice. Sipajte u veću čašu i popijte. Stavite hladne obloge na obraz i proverite datum kad ste zadnji put primili injekciju protiv tetanusa. Dezinfikujte povrede na obrazu gazom namočenom u šljivovicu. Popijte još jednu čašicu. Bacite pocepanu majicu koju ste nosili i uzmite novu iz spavaće sobe.

12. Pozovite vatrogasce da skinu mačku s drveta preko puta ulice. Izvinite se komšiji koji se zabio u ogradu dok je pokušavao da izbegne mačku. Uzmite poslednju tabletu iz kutije.

13. Zavežite prednje noge prokletog skota konopcem za kuhinjski sto, pronađite debele baštenske rukavice u garaži. Ugurajte joj tabletu u grlo i nakon toga veliki zalogaj mesa. Slobodno budite grubi. Držite joj glavu vertikalno i sipajte pola litre vode u grlo kako bi se sprala tableta.

14. Popijte ostatak šljivovice. Zamolite supruga da vas odveze u hitnu pomoć, mirno sedite dok vam doktor zašije prste i podlakticu, te odstrani komadiće tablete iz desnog oka. Na putu kući nazovite prodavnicu nameštaja i naručite novi kuhinjski sto.

Kako psu dati tabletu:

1. Ugurajte tabletu u komadić slanine.
2. Bacite je u vazduh.

Mimi s mom ne pamtim kad sam se tako slatko smejala, kao kad sam procitala - Kako mački dati tabletu: -
Mada sam se prepoznala u nekim delovima taksta , kad sam Munji davala istu. :rotf: :rotf: :rotf:
Nemoj se ljutiti ali moram da kopiram tvoj tekst jer je fenomenalan .

Kako mački dati tabletu:

1. Uzmite mačku i smestite je na levu podlakticu, kao da držite bebu. Desnim kažiprstom i palcem obuhvatite mačija usta sa obe strane i nežno pritiskajte obraze držeći tabletu u desnoj ruci. Kad mačka otvori usta, ubacite tabletu. Dopustite mački da zatvori usta i proguta tabletu.

2. Pokupite tabletu s poda i mačku iza kauča. Smestite mačku na levu ruku i ponovite postupak.

3. Pokupite mačku iz spavaće sobe i bacite mokru tabletu.

4. Uzmite novu tabletu iz pakovanja, smestite mačku na levu ruku, istovremeno levom rukom čvrsto držeći šape. Prisilno otvorite čeljust i pogurajte tabletu u dno usta desnim kažiprstom. Zatvorite joj usta i držite ih zatvorenima dok odbrojite do deset.

5. Pokupite tabletu iz akvarijuma i mačku iz ormana. Pozovite supruga iz bašte.

6. Kleknite na pod s mačkom čvrsto uklještenom između kolena, držeći joj prednje i zadnje noge. Ignorišite potmulo režanje koje dolazi od mačke. Supruga navedite da joj čvrsto drži glavu jednom rukom, dok joj vi u usta gurate drveni lenjir. Namestite tabletu da sklizne niz lenjir i žustro istrljajte mačkin vrat.

7. Pokupite mačku s garnišne, izvadite novu tabletu iz pakovanja. Zapišite u podsetnik da kupite nov lenjir i zakrpite zavese. Oprezno počistite razbijene figurice i delove vazne s polica i ostavite ih sa strane za kasnije lepljenje.

8. Zamotajte mačku u debeli peškir i supruga zamolite da legne na mačku tako da joj samo glava viri iz njegovog pazuha. Stavite tabletu na kraj slamke, olovkom mački prisilno otvorite usta i snažno dunite u slamku.

9. Pročitajte uputstvo s kutije tableta i proverite da nisu štetne za ljude, zatim popijte pivo da odstranite ukus tablete. Zalepite flaster na ranu na ruci supruga, te hladnom vodom i sapunom operite krv s tepiha.

10. Pokupite mačku iz komšijine garaže. Uzmite novu tabletu. Otvorite još jedno pivo. Stavite mačku u kuhinjski ormarić, zatvorite vrata ormarića na mačkin vrat, tako da samo glava viri. Kafenom kašičicom odlučno otvorite usta mački. Elastičnom gumicom ubacite tabletu u grlo.

11. Donesite šrafciger iz garaže i ponovo montirajte vrata kuhinjskog ormarića. Popijte pivo. Dohvatite bocu šljivovice. Sipajte u veću čašu i popijte. Stavite hladne obloge na obraz i proverite datum kad ste zadnji put primili injekciju protiv tetanusa. Dezinfikujte povrede na obrazu gazom namočenom u šljivovicu. Popijte još jednu čašicu. Bacite pocepanu majicu koju ste nosili i uzmite novu iz spavaće sobe.

12. Pozovite vatrogasce da skinu mačku s drveta preko puta ulice. Izvinite se komšiji koji se zabio u ogradu dok je pokušavao da izbegne mačku. Uzmite poslednju tabletu iz kutije.

13. Zavežite prednje noge prokletog skota konopcem za kuhinjski sto, pronađite debele baštenske rukavice u garaži. Ugurajte joj tabletu u grlo i nakon toga veliki zalogaj mesa. Slobodno budite grubi. Držite joj glavu vertikalno i sipajte pola litre vode u grlo kako bi se sprala tableta.

14. Popijte ostatak šljivovice. Zamolite supruga da vas odveze u hitnu pomoć, mirno sedite dok vam doktor zašije prste i podlakticu, te odstrani komadiće tablete iz desnog oka. Na putu kući nazovite prodavnicu nameštaja i naručite novi kuhinjski sto.

Kako psu dati tabletu:

1. Ugurajte tabletu u komadić slanine.
2. Bacite je u vazduh.

uh sto je dobro... crkla sam od smeha, a zamisljala sam i da vec davim macku....:zcepanje:

Gde ste ljudi?
Sutra idemo iz Beograda na cist vazduh.Naravno, vodim i Munju.Naoruzali se tabletama protiv povracanja, tretirali se frontlajnom,... samo jos da nas posluzi vreme-javicu se kad stignemo. A vi, aktivirajte se malo, zamrla nam tema-, a jel neko poklanja maltezera ?????? :hahaha: :rotf: :rotf: :zper: :per:

Gde ste ljudi?
Sutra idemo iz Beograda na cist vazduh.Naravno, vodim i Munju.Naoruzali se tabletama protiv povracanja, tretirali se frontlajnom,... samo jos da nas posluzi vreme-javicu se kad stignemo. A vi, aktivirajte se malo, zamrla nam tema-, a jel neko poklanja maltezera ?????? :hahaha: :rotf: :rotf: :zper: :per:

ocu i ja te sto se poklanjaju:rotf::rotf::rotf::rotf:

Ma nista onda, ja ocekivala rat i malo zivosti , ali se ne primate, smislicu nesto drugo .
Odoh da se pakujem . Tamo gde idem nema interneta ni racunara, pa vam stoga zelim svima srecan i ovaj i onaj Uskrs- ko sta slavi, nek proslavi u zdravlju i veselju. Mislicemo na vas. :bye: :bye: :bye:

srecan put bomida.... lep provod pa ce biti valjda slicica kad se vratite :heart:
poceli su krpelji, ima ih na sve strane i to mnoooooogoooooo....
nego ja vec napisala.... meni bi trebao jedan dzip pajero... ako moze neko da mi pokloni.... da vozim moja tri maltezera....:zcepanje::zcepanje::zcepanje:

e da znas.... ili da pocnem da zovem ove sto prodaju da vidim da li bi ipak zeleli da mi poklone... mislim mozda zele a nisu svesni;)

Ja se nisam šalila kad rekoh da je žena zaista poklonila štene maltezera,čak joj je maltezerka jedna od lepših koje vidoh,mi se nešto i dogovarale da idemo u isto vreme na izložbu ali nismo uspele da se ukombinujemo,mislim da je i Mimi's videla taj post ,pošto i ona posećuje neke od istih grupa na face-u,uslov je bio da ostane u Beogradu,da naravno ljudi imaju dobre uslove i da nemaju malu decu,pa je među onima koji su se javili izabrala. :)
E, za džip još ne vidoh da iko nudi,ali ako ti oformiš grupu i ja ću se učlaniti.:lol:

Zdravo catycat :bye: , da li bi nam slikom predstavila svoju lepoticu?

Ovo je predstavljanje za Bomidu:bye:.
Uz izvinjenje, ali malo sam lenja i mrzelo me da tražim slike po kompu :(. U svakom slučaju ovo je moja mala gospođica Lara. Miš ima tačno 2,6 kg i stvarno je obožavani šećer. Doduše, i mi se čudimo :think: kako je tako sićušna obzirom na njene mogućnosti unošenja hrane, ali tako je.

Ovakva je bila kada je došla i još slika ispod.
mala Lara.jpg

P6196845-2.jpg

Ovo je zimus, pre šišanja.
2.jpg

A ovo nas je sačekalo jednog dana po povratku sa posla :worth::dash::sad2::evil::rotf:. Kad nisam pala u nesvest. A taj nevini pogled, pa ne može čovek pošteno ni da se naljuti.
Slika010.jpg

E, a ovo je nakon gnjuranja po trosedu. Posle takvih aktivnosti ne mogu da je raščešljam, ali obožava da gurne glavu izmedju jastuka na trosedu i da tako spava :dontunderstand:?!?
Clip.jpg

Pozdrav svima. :bye:

catycat -ova ova četvrta je za reklamu :zcepanje:,i moja gospođica voli papirne maramice i papiriće,to je jedini nered koji bi napravila ako nešto od toga nađe na podu a dugo bude sama,inače je predobra nikad nikakvu štetu nije napravila koliko god da je bila sama u stanu. ;)

Ovo je predstavljanje za Bomidu:bye:.
Uz izvinjenje, ali malo sam lenja i mrzelo me da tražim slike po kompu :(. U svakom slučaju ovo je moja mala gospođica Lara. Miš ima tačno 2,6 kg i stvarno je obožavani šećer. Doduše, i mi se čudimo :think: kako je tako sićušna obzirom na njene mogućnosti unošenja hrane, ali tako je.

Ovakva je bila kada je došla i još slika ispod.
Pogledajte prilog 233177
Pogledajte prilog 233178

Ovo je zimus, pre šišanja.
Pogledajte prilog 233179

A ovo nas je sačekalo jednog dana po povratku sa posla :worth::dash::sad2::evil::rotf:. Kad nisam pala u nesvest. A taj nevini pogled, pa ne može čovek pošteno ni da se naljuti.
Pogledajte prilog 233180

E, a ovo je nakon gnjuranja po trosedu. Posle takvih aktivnosti ne mogu da je raščešljam, ali obožava da gurne glavu izmedju jastuka na trosedu i da tako spava :dontunderstand:?!?
Pogledajte prilog 233182

Pozdrav svima. :bye:

E BAS JE PRESLATKA :heart::heart::heart:

Evo mene opet..moram da vas pitam nesto, ne znam da li ste vec diskutovali o tome, ali ja ne znam sta da radim,..moj Kiki nista nece da jede. Ranije je lepo jeo granule i uvek je sve pojeo, onda mu je moja mama dala malo obarenog belog i pirinca i pojeo je..posle vise nije hteo uopse da jede granule, nece nista da jede! sad sta god da mu damo nece, jede samo meso i dzigericu..:/ i skoro svako jutro povrati..jel ima neko neki savet? jel ste se ranije sretali sa tim?

Back