GocaMrvica
Stara legenda
- Poruka
- 80.564
Ali uz ,,zvezdu" ide i telohranitelj, a tu na scenu stupa Munja,( i mi bi da zaradimo neku kintu).
Blago njemu bar ima dvorište da vežba, dok ja moram da
i ima Goca da se okilavi dok me sve to uvežba.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ali uz ,,zvezdu" ide i telohranitelj, a tu na scenu stupa Munja,( i mi bi da zaradimo neku kintu).
Blago njemu bar ima dvorište da vežba, dok ja moram da
i ima Goca da se okilavi dok me sve to uvežba.
Taj titar test me i brine,čuh da je retkost da posle prve vakcine rezultati budu pozitivni pa mnogi pribegavaju tome da se pas dodatno vakciniše,kako bi test bio ok,da li neko zna koliko je ovo rizično za psa ?Meni lično se ne sviđa ta ideja,ali nisam baš kompetentna za to,pa bih volela da čujem iskustva .
Oće li neko iz Bg danas mozda u park ispod Avale,mi se planiramo pa ako ima zainteresovanih bilo bi lepo sresti vas![]()
U principu, vakcina protiv besnila sme/treba da se daje na 6-12 meseci, ako se sekiras zbog titra antitela a proslo je 6 meseci od prethodne, nece joj nista faliti, ne sekiraj se.

Nema za pse. U stvari, postoji nesto na biljnoj bazi, ali nema kod nas. Vidjala sam po sajtovima.
Ali pola ljudske tablete protiv povracanja (one sa avionom na pakovanju) resava problem![]()

, samo ja sam tako postupila pa da prenesem moje iskustvo) ( a moguće da sam i u pravu sa zaključkom
)
To je tirar antitela na besnilo. Vadi se mesec dana posle prve vakcine protiv besnila ili bilo kad kasnije. Vrednost koja se dobije mora biti iznad 0.5 jedinica i onda se racuna da je pas zasticen. Krv vadi veterinar i salje u Pasterov zavod u NS, a rezultat stize posle desetak dana. Radi se jednom u zivotu psa i na granici ga morate imati (original), kako biste usli u zemlje EU, kao i u Hrvatsku.
Iako su Bugari i Rumuni u EU, za njih nam ne treba.
Nismo se razumele,Popi je primila jednu jedinu vakcinu protiv besnila, pre oko mesec ipo ,svi me savetuju da je vakcinišem još jednom dodatnom pre nego uradim titar da bi se primilo,jer nakon prve je retko kom psu pozitivan,mene to brine da li će to loše da se odrazi na njeno zdravlje,mada joj je sestra primila dve u razmaku od mesec dana i zasad je ok a i titar je urađen i pozitivan je.
E da, i na sajtovima proizvodjača vakcine savetuje se primena na svake 2-3 godine(a kod nas pošto smo rizično područje se daje 1x godišnje).
Čipovati možeš psa i mimo vakcine protiv besnila,što je jako korisno ako se ne daj Bože izgubi,vakcina protiv besnila se daje već posle 4.meseca mada su neki veterinari zagovarali teoriju da je bolje što kasnije jer smanjuje rast(što maltezerima i ne bi bilo loše s 'obzirom da i jesu mala rasa),mada to nikad nije dokazano,i naravno nema nikakve medicinske osnove.![]()

Mozete jos jednom procitati pa videti da sam napisala-ali to nam svakako treba za ulazak u druge zemlje-Odakle Vam ideja da nema potrebe za titrom i mikrocipom? Da li ste nekad pokusali da udjete u Madjarsku ili Hrvatsku bez toga? Ako jeste, a jos ste i uspeli, to samo znaci da niste dovoljno puta probali. Jednom ce Vas neko vratiti. Nemojte davati ljudima netacne i pre svega stetne informacije, jer ako se nadju u problemu na granici, Vi sigurno necete biti ti koji ce im pomoci.
Ogrlica nikako nije za dugodlake pse, bar ne one koji zele da ih odrzavaju u dlaci.
Mozete jos jednom procitati pa videti da sam napisala-ali to nam svakako treba za ulazak u druge zemlje-
Sto se tice ogrlica,ona nije zasivena njima za vrat-znaci moze se skidati, tako da meni nije problem,a kome je problem radi kako mu odgovara.
Ja moje kucice kupam svaki treci dan ,znaci od ampula nista-osim ako bi bila toliko luda da ih kupam u tome.
Znaci i to sam objasnila zasto... opet da kazem procitajte jos jednom...
Mozete jos jednom procitati pa videti da sam napisala-ali to nam svakako treba za ulazak u druge zemlje-
Sto se tice ogrlica,ona nije zasivena njima za vrat-znaci moze se skidati, tako da meni nije problem,a kome je problem radi kako mu odgovara.
Ja moje kucice kupam svaki treci dan ,znaci od ampula nista-osim ako bi bila toliko luda da ih kupam u tome.
Znaci i to sam objasnila zasto... opet da kazem procitajte jos jednom...
Procitala dva puta, ali bez potrebe.
Ogrlica nije srasla, ali nema svrhe ako se ne nosi onako kako je propisano. Inace, spot-on se ne stavlja dva dana pre i dva dana posle kupanja, nema veze uopste koliko cesto ce te kasnije psa kupati. On ima svoj "vek trajanja " i to je to. Ali bi TO uputstvo trebalo procitati i videti na kom principu ta sredstva rade.
Dugodlakim psima, ogrlica skida dlaku, znaci i ono malo napolju, mrsi i kida dlaku, cak i ono sto moraju, nasim cupavcima stavljamo posebne vrste ogrlica da ne bi ostali bez dlake na mestima koja su nam posebno bitna za frizure. A onaj ko zna, zna i da na tim mestima i inace raste najsporije.
Inace i za titar, niko nije rekao da mora, ali ako putujete onda MORA!

Dobro je ako vasim ljubimcima pomazu ampule, mojim maltezerima ne.
Cak veterinar je to obavljao-ali nista-krpelje svakog dana smo skidali dok nismo probali sa ogrlicom.Dlaka im je dobra,kada im odrzavam dlaku cesljam ih 4-5 puta dnevno, skinem oglicu, ocesljam i vratim.Na takmicenje ih ne vodim tako da kad hocu ih osisam onda opet pustam i tako u krug.Svugde im raste ravnomerno i lepo(ravno)dlaka. Pa tako je kod nas,nemoj to da nekome smeta...svako moze da proba sve pa sta vidi da mu je najbolje tako da radi
evo stize nam decko ...![]()
Mi smo advantix stavljali i nista.Virbacov duowin-nismo probali jer nisam znala, mislila sam advantix da je najbolji,ali evo probacemo sada pa cemo videtiZnaš, buve su mutirale, i krpelji takođe, na FL su postali imuni. Uvezeno je u međuvremenu više različitih vrsta spot-on preparata od više različitih proizvođača, Bayer čak ima jedan koji deluje i na unutrašnje parazite. Ni nama, dok je moj mešanac pekinezera bio živ, FL nije pomagao, ali smo onda otkrili Virbacov Duowin i nisam imala zamerki, čak je bio u to vreme duplo jeftiniji od FL, a delotvoran i protiv buva i protiv krpelja.

Mi smo advantix stavljali i nista.Virbacov duowin-nismo probali jer nisam znala, mislila sam advantix da je najbolji,ali evo probacemo sada pa cemo videti
Joj kako sam nervozna da me stomak boli-zbog parenja,da se bar zavrsilo u jednoj nedelji ,a ovako vec dve nedelje mi nije dobro-sve se brinem kako ce sta ce....joj
Još belih bebica! 
i tako u krug....