Maltezer

Može,nešto se razmišljam i da je ošišam našla sam mnooogo lepu fruzuricu :aha:a zna i da peva ,pa da je ubacimo u estradne vode.:rotf:

Ma nemoj, vidim ja da bi ti htela da Popi zaradi neki dinar:whistling: ( da otplati All systems...).
Ali uz ,,zvezdu" ide i telohranitelj :mafijas: , a tu na scenu stupa Munja,( i mi bi da zaradimo neku kintu).
E ,sad, trebaće nam prateći vokali - Eni i Tezi, :zurka: ,a Mrvica bi mogao da bude menadžer :rtfm: ( to je sad moderno ,a ima i ko da ga poduči).
I tako , dobismo i ,,Maltezer bend" :orkestar:

Poslednja izmena:
Bomida dogovoreno sve,evo imam i scenu za spot,ostavlja sve i odlazi sa novim dečkom u život(ko u španskoj seriji). :zper:

leoipopiodlaze.jpg
[/URL][/IMG]

Nego Lavica neće više da nam piše,dosadili smo joj il je nešto drugo u pitanju?:lol:

Poslednja izmena:
I moj Mrvica voli pudle, ali kod nas ima jedna crna, ali se zato najviše svađao i lajao sa jednom maltezerkom, koja je doduše starija od njega, pa je možda i u toj sitnici problem ali stoji da je to ipak najveći sukob:poludeo:.Ekspres smo ih razdvojili.
E a šta nam se jutros deesiloo..
Izađemo u šetnju. I ja prosto poletim, tj odmaknem od Goce, čak i nju pospanu nateram da malo požuri i kad sam hteo da skrenem na travicu i skratim put do mirisnih kontejnera. prođem vrlo blizu jedne skupe parkirane limuzine. I na moju veliku žalost tu se moj put završava. Zaglavio mi se povodac negde ispod branika te fine limuzine. I taako vukla Goca iz sve snage, malkice pomagao i ja, (znate ono baba,deda, repa) ali povodac ni makac. I šta će Goca, otkaći povodac, mene čvrsto pod mišku, da joj opet ne zbrišem i kući. Izašao je Toza odmah posle toga da pokuša on, ali ga je neko već Daleko snažniji i sposobniji od Goce uzeo. I sad sam ja ponovo na onom kratkom od 3m, koji sva sreća imam kući. Ali se zato jako plaćim da me Ena ne pretekne. Prvo ja ću da se zablesavim pošto volim pudle, drgo mlađi sam od nje i šta ako ona sve to pretvori u svoju korist. I sad vi meni recite šta da ja jadan radim?

Poslednja izmena:
E sad Goca da se ižali. Ovi moj ukućani optužiše mene da sm ja kriva.:think: Pa ja vodim psa, pa ne smem da ga pustim da on baš odmakne svu dužinu povodca i bla bla bla. A ja jadna najukočenija, vodim kucu, jer neki spavaju (deca), a drugi iz principa nece da vode kuče napolje. Verovatno bi za nekog od 50 kg imao drugačije principe. Ali sam zato dala Mrvici dala dva kolačića:zcepanje: kad su oni krenuli napolje, a on nije zalajo i kuko za njima. I sad ih u slast ogovaram:whistling:, dok moj Mrvica spava. I samo ću njemu da spremim ručak:klap:.

Goco ja vrlo retko koristim fleksi(on mi je ok kad idemo u parkić gde znam koje kuce dolaze)Maltezeri su mali psi a ulica puna poprilično neuravnoteženih pasa(zahvaljujući vlasnicima,lutalice nam nikad nisu problem), koji bi ih otresli o zemlju očas posla,mi se šetamo na povodcu od 1.5m,a puštam je bez jedino na proverenoj stazi u šumici. Što se tiče šetnje naših jačih polovina sa maltezerom,ne brini ništa,ja sam mislila da je to nemoguća misija ,ali uvuku se oni pod kožu,postaviću sliku gde se ova moja uvali da dremne,a niko ne protestuje.:zper:
Nemoj da se brine što je Ena brža,važno je da se druže i Popi ludi:besna: ali tu nema pomoći.:bye:

laptop2n.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

Poslednja izmena:
Skoro isto kao moj muž, samo ovom fali Mrvica, tj MOJE KUČE. Da nije i tvoj u nekoj IT direkciji kao moj pa je ko blesav bez računara. U ovoj kući ima samo jedan zajednički računar, jedan je njegov a jedan ćerkin. Fina raspodela. Fleksi koristim pošto je Mrca skroz blesavo štene. Uglavnom ljudi pitaju gde se gasi i onda ja stvarno ne mogu da pretim njegov ritam. Neke sam molila da samo 5 min istrče zajedno s njim na povodcu, da ga izmore, a posle ja da ga preuzmem ali je predlog nažalost odbijen. Ovde u kraju znam sve lutalice i uglavnom ih je sve vakcinisao naš slavni vet. Primetila sam otkad imam kucu da me lutalice prate,čak mi je jedna pre neki dan legla na noge na stanici dok sam čekala autobus:D

Doćiće i njemu Mrvica da se uglavi samo polako,videćeš.:lol:
On baš i nije lud za kompom nego i kad dođe kući mora još po nešto da odradi.:(
Moraću uskoro da vidim Mrvicu,mnogo ga nagrdiste, sumnjivo je to meni,pošto se kuce uglavnom ponašaju onako kako im je dopušteno,nemoguće da je jedino Mrvica izuzetak.:think: Ajde kad nam stigne kozmetika organizujemo neki zajednički izlazak.:bye:

E, sad sam i ja zabrinuta za lavicu.:dontunderstand: što se ne javlja?

Goco, nemoj da se više žališ na Mrvicu.Za koji mesec, kada budeš dovela liniju u red, ima da ga hvališ.:super:i nosiš miniće :butkice:
Nešto mi ga žao , Mrvica ovo, Mrvica ono... A on samo misli kako tebe da izvuče na čist vazduh, da malo protegneš noge, jer zna kako dosadan posao u sedećem položaju radiš- sve on to radi samo zbog tebe.
Pesme da mu pišeš:rtfm: i poslastice :kolac: da mu daješ , kao naknadu za silan trud i individualni trening.
Znaš li ti koliko to košta? A ti to imaš za džabe i još kukaš....Hm hm Kad se budemo videli ima da ga nagovorim na još veći tempo ,i podmitiću ga :pas:

Mi smo dve godine za redom isli sa psima u Split. To smo vezali sa splitskim izlozbama, ali smo ostali oba puta dve nedelje i zujali po celoj Dalmaciji. Prvi put smo bili sa 3 psa, drugi put sa 4. Nekada smo ih ostavljali u stanu dok smo mi na plazi, a nekada smo ih i vodili sa sobom. Plivali su, uzivali na plazi... uzivancija. Tako da sam ja uvek za to :)

E da bi ja dovela liniju u red treba bar 3-4 meseca da on mene šeta, a ne ja nega.:zper: da :mesi: je vrlo opasno, pošto ja mnogo volim da :zjede:iste što se po mojoj liniji može zaključiti, a ima još jedan član koji mnooogo voli :kolac:tako da ih izbegavamo što nam slabo polazi za rukom.

Opet ja, kad ne pročitam sve porukice. Jeste sumnjiv. Skroz je blesav. A nije ni čudo kad je kod nas došao, mora da je još dodatno poblesaveo.
I ja sam za viđanje. Znamo da se sa pudlama lepo slažemo i danas se lepo igrao sa jednom sivom, sa dečacima maltezera nismo imali problema, bio je dosadan pa je jedan mali šnaucer hteo da ga gricne, ali smo se najviše svađali sa maltezerkom Mazom i sad se :sad2:kako ću da se složim sa Popi.
I još nešto. Nemojte samo u Košutnjak, svaki dan idem tamo na posao:besna:

Za Popi ne brigaj ona reži na sve pse koji joj uzbuđeno prilaze :kletva:,(isto tako i na nepoznate ljude koji bi rukom po glavi)samo na mirne pse reaguje ok(i na poznate ljude :flert:),tako da bi bilo čudo neviđeno da iz prve pristane da se igra,ali možemo makar da se popričamo,ona ako neće odmah da se igra sedeće mi u krilu ili će biti u svojoj torbi bez problema,nekad i u parku ako su joj nepoznati svi, sama uskoči u torbu.:hahaha:

A, šta da radim sa Munjom ,pošto povraća tokom vožnje? Vodila bih ga sa nama za Uskrs na planinu.Da li postoje i za pse tablete protiv povraćanja?

Nema za pse. U stvari, postoji nesto na biljnoj bazi, ali nema kod nas. Vidjala sam po sajtovima.
Ali pola ljudske tablete protiv povracanja (one sa avionom na pakovanju) resava problem ;)

Nema za pse. U stvari, postoji nesto na biljnoj bazi, ali nema kod nas. Vidjala sam po sajtovima.
Ali pola ljudske tablete protiv povracanja (one sa avionom na pakovanju) resava problem ;)

Pola je previše, premali su oni. Bolje kod veta na bocu klometola, preciznije je doziranje, ili nabaviti vrrrlo oštar nož i najmanju moguću dozu podeliti proporcionalno težini psa.

Goco, mogu ti reći da ima istine u tome što kaže Bomida, i mama i ja smo nabacile po koje kilo otkako sam pre godinu i nešto uspavala psa, manje se krećemo, ovako, delile smo "starateljstvo" nad njim i mnogo više smo se kretale.

Ok, moguce. Moji prasici su malo krupniji od maltezera, imaju oko 7kg (ili malo vise), i do sad smo imali kod jednog - dva psa taj problem, te sam prenela nase iskustvo.

Ok, moguce. Moji prasici su malo krupniji od maltezera, imaju oko 7kg (ili malo vise), i do sad smo imali kod jednog - dva psa taj problem, te sam prenela nase iskustvo.

Dobro, one Dramamine, ako se dobro sećam naziva, su prilagođene deci, pa bi za naše pse (i moj je imao oko 7kg) pola bilo OK ali maltići su baš sitni.

Ma nemoj, vidim ja da bi ti htela da Popi zaradi neki dinar:whistling: ( da otplati All systems...).
Ali uz ,,zvezdu" ide i telohranitelj :mafijas: , a tu na scenu stupa Munja,( i mi bi da zaradimo neku kintu).
E ,sad, trebaće nam prateći vokali - Eni i Tezi, :zurka: ,a Mrvica bi mogao da bude menadžer :rtfm: ( to je sad moderno ,a ima i ko da ga poduči).
I tako , dobismo i ,,Maltezer bend" :orkestar:

Pa normalno da ima ko da ga poduči. Goca je sekretarica kod jednog finog finansijskog direktora,skuplja sve fazone, veze, ma prosto je izmišljen za ulogu menadžera. A i nemojte da zaboravite da ja prosto plenim svojom lepotom, šarmom, energijom. Ma ima da napravimo VELIKU međunarodnu karijeru kad stupim ja na scenu.

A ko neko putuje u inostranstvo , mora da vadi kuci krv (7.000,00-8.000,00 din.) da se utvrdi da li su neki elementi ne nam tačno šta,pa da ne lupim, ali je uvezi sa besnilom,prisutni u krvi i tek tada kuca može i inostranstvo. Mi sva sreća imamo spisak,za sada troje prijavljenih,koji bi da ga čuvaju. Namerno sam onaj iznos napisala onako, jer tako pišuovi koji se bave finansijama.

To je tirar antitela na besnilo. Vadi se mesec dana posle prve vakcine protiv besnila ili bilo kad kasnije. Vrednost koja se dobije mora biti iznad 0.5 jedinica i onda se racuna da je pas zasticen. Krv vadi veterinar i salje u Pasterov zavod u NS, a rezultat stize posle desetak dana. Radi se jednom u zivotu psa i na granici ga morate imati (original), kako biste usli u zemlje EU, kao i u Hrvatsku.
Iako su Bugari i Rumuni u EU, za njih nam ne treba.

Taj titar test me i brine,čuh da je retkost da posle prve vakcine rezultati budu pozitivni pa mnogi pribegavaju tome da se pas dodatno vakciniše,kako bi test bio ok,da li neko zna koliko je ovo rizično za psa ?Meni lično se ne sviđa ta ideja,ali nisam baš kompetentna za to,pa bih volela da čujem iskustva .
Oće li neko iz Bg danas mozda u park ispod Avale,mi se planiramo pa ako ima zainteresovanih bilo bi lepo sresti vas :bye:

Ja sam za taj test pitala veta zbog puta u Švajcarsku. To nije naš poznati Marko (moraće da mi plati besplatnu reklamu), nego onaj kod koga smo morali da idemo na revakcinaciju da bi mu stavili čip,koji je bio uračunat u Mrvicinu cenu, ali ja nisam pristala jer isti ide uz vakcinu za besnilo, a to mi je rekao opet onaj poznati i da to država sponzoriše i da oni od vakcine za besnilo koju daju psu imaju zaradu od samo 20 din. Ali da se napokon vratim na ovo prvo.

I meni je rečeno da bi bilo najpametnije da se vakciniše dva puta i onda će sigurno imati titara u krvi koliko je potrebno.

Back