Malteški Hipogeum

A ako vas jedanaest nabasa na tu spilju, a unutra ima mesta samo za deset?

ako se dogodi tako onda sigurno ima neki valjan razlog.

Nije nužno preživjeti u tjelesnom smislu da bismo živjeli i što se više grčevito držimo za taj tjelesni dio, to smo udaljeniji od naše biti. Vjerujem da je svatko od nas s razlogom u ovom baš našem tijelu. Taj razlog je uvijek isti-rast. Ovisno o onom što odaberem ispred te pećine ću možda rasti ili ne. Nije bitno hoću li preživjeti ili umrijeti, bitno je da nešto naučim....baš ono što sam trebala naučiti i zbog čega sam i dovedena u takvu situaciju. Otišla sam malo u druge vode, ali nadam se da me kužiš ? :)

ako se dogodi tako onda sigurno ima neki valjan razlog.

Nije nužno preživjeti u tjelesnom smislu da bismo živjeli i što se više grčevito držimo za taj tjelesni dio, to smo udaljeniji od naše biti. Vjerujem da je svatko od nas s razlogom u ovom baš našem tijelu. Taj razlog je uvijek isti-rast. Ovisno o onom što odaberem ispred te pećine ću možda rasti ili ne. Nije bitno hoću li preživjeti ili umrijeti, bitno je da nešto naučim....baš ono što sam trebala naučiti i zbog čega sam i dovedena u takvu situaciju. Otišla sam malo u druge vode, ali nadam se da me kužiš ? :)

Svakako.
Voleo bih da te imam u svojoj grupi tih jedanaest.

Sta cu, kad ne umem da lazem:
Jako je dobro imati takve osobe pored sebe - zanimljivi sagovornici, tolerantne na sve, imaju razumevanja za sve, mozes se uvek osloniti na njih, .... i naravno, lako odgurnuti, ako preostane samo jedno mesto u camcu (dok "Titanik" tone).

:D :D :D da znaš da si mi uljepšao večer....a baš sam bila nekako umorna :)

Laku noć.... i ne brini čuvam ti mjesto u čamcu ;)

...je mreža podzemnih tunela na Malti. Presjeca cijelu Maltu, a postoji mogućnost da tuneli vode i dalje. Rađeni su od velikih kamenih blokova, teških i po nekoliko desetina tona. Toliko su precizno isklesani i urađeni da fasciniraju više nego egipatske piramide, a čak su i starije (čak i 1000 godina) od egipatskih piramida.
Pošto iz tog doba nemamo arheoloških nalaza alata s kojim bi se takvo nešto moglo napraviti ostaje misterija kako su uopće izrađeni ovi podzemni hodnici. Osim misterije o samoj izgradnji hipogeuma ne zna se točno ni koja mu je svrha bila. Neki pretpostavljaju da je grobnica, jer je pronađeno blizu samog ulaza preko 7 000 ljudskih kostura.
Povremeno je samo ulazna prostorija bila otvorena za javnost, no od kad su unutra nestali učiteljica, vodič i 30 učenika-najčešće je zatvorena za javnost. (a i kad je otvorena to je u strogo ograničenom broju)
Inače učenici nisu nikad nađeni, a tjednima iza su se čuli njihovi povici na raznim djelovima Malte.

Photo_Ellis_Hal_Salflieni.jpg

evo maketa onog dijela koji su istražili (ulaznog)

800px-Malta_Hypogeum_Modell.jpg

Što mislite tko je gradio hipogeum ? Na kraju krajeva i piramide ?

izgradili su ga verovatno neki solarni kultovi;

slolarni kult u newgrangeu
http://1.***************/-toFzDs12JrI/TdQgQ3yGqCI/AAAAAAAAAB4/RtuwaPCGd5k/s320/newgrange-entrance-slab.jpg
http://velikimisteriji.blogspot.com/2011/05/newgrange.html

solarni kult na malti
800px-Malta_Hal_Tarxien_BW_2011-10-04_12-41-38.JPG

pogledah danas na geografiji emisiju o hipogeumu, sinhronicitet :aha:

u par reci, istrazivali su neke frekvencije u grobnici(tacnije jednog odredjenog dela grobnice) koja se poklapa sa frekvencijom ljudskog glasa baritona i uticaju tih frekvencija na odredjeni deo mozga sve sa racunarima i opremom, doduse sazeta je i dosta kratka emisija ali moze se pogledati.

pogledah danas na geografiji emisiju o hipogeumu, sinhronicitet :aha:

u par reci, istrazivali su neke frekvencije u grobnici(tacnije jednog odredjenog dela grobnice) koja se poklapa sa frekvencijom ljudskog glasa baritona i uticaju tih frekvencija na odredjeni deo mozga sve sa racunarima i opremom, doduse sazeta je i dosta kratka emisija ali moze se pogledati.

ima na you tubu ili torrentima ?
Daš poveznicu ? :)

Sta mozes da osetis na mest na kom je nestala cela grupa dece... Nema tu sta lepo da se vidi, mene uopste ne privlace takva mesta. Mi svake godine odemo na Maltu jer su nam glavni poslovni partneri tamo.

Malta je skupa (hotel) i treba ti rentacar jer samo autom mozes negde da stignes. Inace fenomenalno mesto za razgledanje najmanje bitan je glupi Hipogenum i one kamencine pored mora ...

Sta mozes da osetis na mest na kom je nestala cela grupa dece... Nema tu sta lepo da se vidi, mene uopste ne privlace takva mesta. Mi svake godine odemo na Maltu jer su nam glavni poslovni partneri tamo.

Malta je skupa (hotel) i treba ti rentacar jer samo autom mozes negde da stignes. Inace fenomenalno mesto za razgledanje najmanje bitan je glupi Hipogenum i one kamencine pored mora ...

Lepog da se vidi, nema mnogo pretpostavljam ali dosta zanimljivog verujem ima.
Ne mislim da je nešto glupo samo zato što ga ne razumem.

Lepog da se vidi, nema mnogo pretpostavljam ali dosta zanimljivog verujem ima.
Ne mislim da je nešto glupo samo zato što ga ne razumem.

Ovaj tvoj odgovor je poziv na raspravu, ali mene to ne zanima. Bila sam ljubazna da podelim malo informacija o Malti. Mogla bih roman napisati o tim ljudima i njihovom kamenju i dala sam svoj sud da tamo ima daleko boljih i poucnijih stvari ... Ali vi zudite za mistikom i maglom jer vam je to normalno drustveno okruzenje.

Ovaj tvoj odgovor je poziv na raspravu, ali mene to ne zanima. Bila sam ljubazna da podelim malo informacija o Malti. Mogla bih roman napisati o tim ljudima i njihovom kamenju i dala sam svoj sud da tamo ima daleko boljih i poucnijih stvari ... Ali vi zudite za mistikom i maglom jer vam je to normalno drustveno okruzenje.
jasno da te ne zanima rasprava, ti si očito došla samo drugima soliti pamet....a sve to ide, draga, zbog nedostatka iste. Jako si ljubazna vidi se po tvojim slovima, sreća pa slova ne mogu gristi preko ekrana z:lol:
Tvoj vlastiti sud je tvoj vlastiti što ti ne daje pravo da tuđa mišljenja omalovažavaš, kad si već toliko slobodna da pišeš kakvo nam je društveno okruženje mene baš zanima kakvo je tvoje i što ti je učinilo pa si takva ? Još te ljubazno molim da taj svoj roman o kamenju i ljudima podijeliš s nama. Džek stalno o hororima nešto, dobra komedija je dobrodošla.

Ljubazan pozdrav iz mističnog i maglovitog okruženja !

Poslednja izmena:
jasno da te ne zanima rasprava, ti si očito došla samo drugima soliti pamet....a sve to ide, draga, zbog nedostatka iste. Jako si ljubazna vidi se po tvojim slovima, sreća pa slova ne mogu gristi preko ekrana z:lol:
Tvoj vlastiti sud je tvoj vlastiti što ti ne daje pravo da tuđa mišljenja omalovažavaš, kad si već toliko slobodna da pišeš kakvo nam je društveno okruženje mene baš zanima kakvo je tvoje i što ti je učinilo pa si takva ? Još te ljubazno molim da taj svoj roman o kamenju i ljudima podijeliš s nama. Džek stalno o hororima nešto, dobra komedija je dobrodošla.

Ljubazan pozdrav iz mističnog i maglovitog okruženja !

Koliko otrova u tako malo prostora. Na srecu pa sam potpuno lisena sujete, ali ne i licnih sudova. Nisam ovde dosla da razmenjujem komsijske mada sumnjam da su boravili na Malti.

Mogla bih vam pticati o istinski carobnim stvarima na Malti , a umem i da pisem... Nekada sam se time profesionalno bavila, ali otrovnicama ne pruzam ruke.

Koliko otrova u tako malo prostora. Na srecu pa sam potpuno lisena sujete, ali ne i licnih sudova. Nisam ovde dosla da razmenjujem komsijske mada sumnjam da su boravili na Malti.

Mogla bih vam pticati o istinski carobnim stvarima na Malti , a umem i da pisem... Nekada sam se time profesionalno bavila, ali otrovnicama ne pruzam ruke.

protuotrov, draga, protuotrov. ;)

u pravilno odmjerenoj dozi znaš da je lijek...očito je bila mala doza :D :D

a ti ne žudiš za mistikom i maglom pa si došla na forum natprirodne pojave i misterije...exexexxe, ajoj majko moja...z:D

Back