Malta

ljudi,nema baš puno info na podforum putovanja o malti,recite ko zna,dal se isplati iskoristit dosta jeftini ryanair da se ide tamo turistički krajem 11.mj ? žurke,ima li ih, vrijeme kakvo je ?

Pozdrav Vladimire,
Svaka čast na susretljivosti i hvala. Mislim da smo izgubili osećaj za solidarnost. Solidarna pomoć bratu u nevolji ostavlja večiti pečat na čoveku. Dobro se dobrim vraća,dobro se dobrim vraća. Ukoliko imaš više informacija napiši ,mnogima će dobro doći .
Pozdrav od srca,

Procitao sam sve, od pocetka do kraja.. i moram reci da su komentari od pre par godina mnogo lepse zvucali! Kako se priblizavao kraj tako je bivalo sve gore i izgubio sam zelju za odlaskom na Maltu :(( mozda gresim ali ispada da je pametnije otici na brod(mislim na prekookenski) ?!

Koliko lupetanja vidim pa to je strasno...

evo ovako, pre par dana sam dosao sa Malte tako da vam govorim iz licnog i skorog iskustva...

Nikoga nisam imao na malti i posao sam sam...mislio sam da je to problem ali nije, vec u kombiju do budimpeste ili u avionu do malte upoznate brdo nasih ljudi i tu vec pocinje organizacija...
Za prvih 2-3 dana bi bilo odlicno da budete u hotelu koji je oko 25 za noc(dvokrevetna soba), cisto dok dodjete sebi i dok zapisete mali milion brojeva telefona koje cete morati da zovete kako bi nasli stan...
Stanovi se krecu od 250 do 400e(dvoiposobni), tako da ako imate cimere, svako po 120e i odlicno je...
Sto se posla tice, ne preostaje vam nista drugo vec da krenete na maltu sa odstampanih 100cv-a na engleskom i delite ih redom po kaficima,restoranima,klubovima ili vec gde zelite...ja sam isao tamo kao barmen i posao sam nasao za 3 dana...dosao u jedan restoran da predam cv, pitali me jel imam iskustva i jel mogu da dodjem sutra na probu...
i eto, ostao sam tamo 3 meseca i zaradio oko 2000e...sat se placa oko 4e, radis koliko ti kazu i eto...imao sam neki sitan baksis po danu ali to je zanemarljivo...
Otisao, radio,kupao se,zaradio,vratio se...
Od same zemlje sam ocekivao mnogo vise ali nisam isao turisticki u razgledanje tako da to nije ni bitno...
Moja preporuka je da odete i probate...ali ako nemate 500e u trenutku kada sletite na maltu, nemojte se igrati...sto je sigurno, sigurno je...

Koliko lupetanja vidim pa to je strasno...

evo ovako, pre par dana sam dosao sa Malte tako da vam govorim iz licnog i skorog iskustva...

Nikoga nisam imao na malti i posao sam sam...mislio sam da je to problem ali nije, vec u kombiju do budimpeste ili u avionu do malte upoznate brdo nasih ljudi i tu vec pocinje organizacija...
Za prvih 2-3 dana bi bilo odlicno da budete u hotelu koji je oko 25 za noc(dvokrevetna soba), cisto dok dodjete sebi i dok zapisete mali milion brojeva telefona koje cete morati da zovete kako bi nasli stan...
Stanovi se krecu od 250 do 400e(dvoiposobni), tako da ako imate cimere, svako po 120e i odlicno je...
Sto se posla tice, ne preostaje vam nista drugo vec da krenete na maltu sa odstampanih 100cv-a na engleskom i delite ih redom po kaficima,restoranima,klubovima ili vec gde zelite...ja sam isao tamo kao barmen i posao sam nasao za 3 dana...dosao u jedan restoran da predam cv, pitali me jel imam iskustva i jel mogu da dodjem sutra na probu...
i eto, ostao sam tamo 3 meseca i zaradio oko 2000e...sat se placa oko 4e, radis koliko ti kazu i eto...imao sam neki sitan baksis po danu ali to je zanemarljivo...
Otisao, radio,kupao se,zaradio,vratio se...
Od same zemlje sam ocekivao mnogo vise ali nisam isao turisticki u razgledanje tako da to nije ni bitno...
Moja preporuka je da odete i probate...ali ako nemate 500e u trenutku kada sletite na maltu, nemojte se igrati...sto je sigurno, sigurno je...

Svaka cast jeasus, konacno nesto sto zvuci realno a i ohrabrujuce !! :):)

Pozdrav! Nova na forumu ;)
Ozbiljno tragam na netu kako otici na Maltu i konobarisati za pocetak. Citajuci ovaj forum, sve se svodi na tur.ag.i kasnije skola jezika. Znate li skorije slucajeve odlaska tamo, posto se sve to godinama menja?

evo vam vrlo svježe informacije za maltu..isao sam kao turist početkom 9 mjeseca,u paceville-u..sreo sam najmanje 20 srba koji rade ili ugostiteljstvo ili security,i vecina je dosla u 6,7 mjesecu..vecina radi na crno i vidim da se ne zamaraju time..kazu,gazda o tome brine..s obzirom da je mnogo stvari u paceville-u polulegalno,ni ne cudi..dodju,pitaju i pocimaju raditi..ja sam isao iz treviza,58e povratna karta..pitajte sta vas zanima

Dobro vece svima!Nova sam na forumu i potrebna mi je pomoc u vidu informacija,naime ja sam medicinska sestra sa 6 godina radnog iskustva na intenzivnoj nezi,imam eu pasos,znam engleski i zelela bi da odem odavde.Procitala sam 33 stranice (zabolela me glava ali sam izdrzala :dash: ) i vidim da su neki vec pitali za posao medicinske sestre i nostrifikacije diplome pa me zanima da li je neko uspeo od njih da se zaposli u struci ili bar kao care worker za prvu ruku?Hvala unapred na odgovoru!

Dobro vece svima!Nova sam na forumu i potrebna mi je pomoc u vidu informacija,naime ja sam medicinska sestra sa 6 godina radnog iskustva na intenzivnoj nezi,imam eu pasos,znam engleski i zelela bi da odem odavde.Procitala sam 33 stranice (zabolela me glava ali sam izdrzala :dash: ) i vidim da su neki vec pitali za posao medicinske sestre i nostrifikacije diplome pa me zanima da li je neko uspeo od njih da se zaposli u struci ili bar kao care worker za prvu ruku?Hvala unapred na odgovoru!

Bolje ti je da 'vataš granicu Norveške sa tim što imaš.

Bolje ti je da 'vataš granicu Norveške sa tim što imaš.

Razmisljala sam o tome i ko zna gde cu na kraju zavrsiti:D.Imam prijatelja iz Norveske,bas pravog norvezanina i voljan bi bio pomoci,meni se nekako ne ide,prvo zbog jezika jer ne znam ni rec a sad da pocnem uciti to mi znaci bar sest meseci da naucim solidno,a ja u decembru moram da se vratim sa porodiljskog na posao i onda ce biti mnogo teze organizovati odlazak.Drugo je zima,ja sneg ne volim videti ni na slikama.Prijatelj iz Norveske dva meseca godisnje provede u Spaniji i na Filipinima,kaze dosta mu je hladnoce i snega.Nije sve ni u parama;).Ako uspem otici na Maltu necu morati trositi novac na letovanja :hahaha:.

Razmisljala sam o tome i ko zna gde cu na kraju zavrsiti:D.Imam prijatelja iz Norveske,bas pravog norvezanina i voljan bi bio pomoci,meni se nekako ne ide,prvo zbog jezika jer ne znam ni rec a sad da pocnem uciti to mi znaci bar sest meseci da naucim solidno,a ja u decembru moram da se vratim sa porodiljskog na posao i onda ce biti mnogo teze organizovati odlazak.Drugo je zima,ja sneg ne volim videti ni na slikama.Prijatelj iz Norveske dva meseca godisnje provede u Spaniji i na Filipinima,kaze dosta mu je hladnoce i snega.Nije sve ni u parama;).Ako uspem otici na Maltu necu morati trositi novac na letovanja :hahaha:.

Raspitaj se malo oko norge i tvoje struke... Pogotovo sa EU pasosem...:) kakva zima i budalastine...
Eee za srecu je tako malo potrebno...;) sretno i ...razmisli!!

Raspitala sam se:prosli vikend je bio prijatelj iz Norveske,kaze ide na Filipine da popravlja zube jer je to preskupo kod njih,to kaze covek koji radi u naftnoj kompaniji kao neki strucnjak i ne mogu ni zamisliti koliku platu ima.Jeste lepo kad cujes plata 4000 evra prosek ali nije lepo kad vidis da je stan 1500 evra,da je hleb 3 evra,imam troje dece,cisto sumnjam da ti tamo mozes ziveti sa tolikom decom u dve sobe kao u Srbiji.Tamo ti zakon nalaze koliki stan trebas iznajmiti na koliko clanova porodice.I ne svidja mi se sama drzava,jeste lepa priroda ali ja zaista ne zelim svoj zivot provesti u sobicku,jeduci hleba i margarina da bi ustekala koji dinar da posaljem porodici.Da ne pricam o tome da ti stanodavci vecinom traze kiriju i depozit unapred kako sam citala,znaci da u startu treba krenuti sa minimum 3000-4000 evra u dzepu.Da je tamo toliko lepo svi bi isli tamo.Meni je za srecu malo potrebno,sunce,more i da su moji najmiliji samnom.Otom potom,skrenuli smo sa teme a to je Malta,jel ide neko pocetkom decembra,da ne idem sama?:D

Prvo nikakav zakon ti ne nalaze da zivis u takvom ili onakvom stanu, kao drugo kirija nije tolika , ima svega...moze se naci i za manje i za vise, kao trece hleb se krece od 6 nok tj 0,5 e do 28 nok tj 4 e ... Kao cetvrto zubar jeste skup ali ne bas toliko da se ide na filipine!!!! Tvoj prijatelj ide verovatno zbog jeftine"robe" i jeftinog odmora... Za decu dobijas pomoc drzave + ako si samohrana majka... Ima jos 997685 razloga zasto bas Norge ali nije na meni da objasnjavam to majci 3 dece sa EU papirima... Pozz iz Haugesunda

Da li neko ide krajem novembra ili pocetkom decembra na Maltu?Idemo ortak i ja,ako je neko zainteresovan mozemo podeliti troskove stanovanja.

Druze ja planiram pocetkom decembra da odem,imam neke drugove dole,ali su stanovi u kojima zive krcati,da bi troskovi bili manji,pa sam odlucio za ih ne smaram sa smestajem,zive ko sardine u konzervi.Ukoliko niste nasli nikog oko stanovanja mozemo da se dogovorimo oko toga,samo ces mi res mi poslati email da se cujemo mimo foruma.Pozdrav

Back