Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Koliko lupetanja vidim pa to je strasno...
evo ovako, pre par dana sam dosao sa Malte tako da vam govorim iz licnog i skorog iskustva...
Nikoga nisam imao na malti i posao sam sam...mislio sam da je to problem ali nije, vec u kombiju do budimpeste ili u avionu do malte upoznate brdo nasih ljudi i tu vec pocinje organizacija...
Za prvih 2-3 dana bi bilo odlicno da budete u hotelu koji je oko 25 za noc(dvokrevetna soba), cisto dok dodjete sebi i dok zapisete mali milion brojeva telefona koje cete morati da zovete kako bi nasli stan...
Stanovi se krecu od 250 do 400e(dvoiposobni), tako da ako imate cimere, svako po 120e i odlicno je...
Sto se posla tice, ne preostaje vam nista drugo vec da krenete na maltu sa odstampanih 100cv-a na engleskom i delite ih redom po kaficima,restoranima,klubovima ili vec gde zelite...ja sam isao tamo kao barmen i posao sam nasao za 3 dana...dosao u jedan restoran da predam cv, pitali me jel imam iskustva i jel mogu da dodjem sutra na probu...
i eto, ostao sam tamo 3 meseca i zaradio oko 2000e...sat se placa oko 4e, radis koliko ti kazu i eto...imao sam neki sitan baksis po danu ali to je zanemarljivo...
Otisao, radio,kupao se,zaradio,vratio se...
Od same zemlje sam ocekivao mnogo vise ali nisam isao turisticki u razgledanje tako da to nije ni bitno...
Moja preporuka je da odete i probate...ali ako nemate 500e u trenutku kada sletite na maltu, nemojte se igrati...sto je sigurno, sigurno je...
Dobro vece svima!Nova sam na forumu i potrebna mi je pomoc u vidu informacija,naime ja sam medicinska sestra sa 6 godina radnog iskustva na intenzivnoj nezi,imam eu pasos,znam engleski i zelela bi da odem odavde.Procitala sam 33 stranice (zabolela me glava ali sam izdrzala) i vidim da su neki vec pitali za posao medicinske sestre i nostrifikacije diplome pa me zanima da li je neko uspeo od njih da se zaposli u struci ili bar kao care worker za prvu ruku?Hvala unapred na odgovoru!
Bolje ti je da 'vataš granicu Norveške sa tim što imaš.
Aha, nećeš, a Dubaji? A Havaji? A Kajmakčalanska ostrva?![]()
358 Malta da li si ti htela u skorije vreme da ideš? Ja imam kartu za 10. jul ali nešto ne bi da idem sama :-)
Razmisljala sam o tome i ko zna gde cu na kraju zavrsiti.Imam prijatelja iz Norveske,bas pravog norvezanina i voljan bi bio pomoci,meni se nekako ne ide,prvo zbog jezika jer ne znam ni rec a sad da pocnem uciti to mi znaci bar sest meseci da naucim solidno,a ja u decembru moram da se vratim sa porodiljskog na posao i onda ce biti mnogo teze organizovati odlazak.Drugo je zima,ja sneg ne volim videti ni na slikama.Prijatelj iz Norveske dva meseca godisnje provede u Spaniji i na Filipinima,kaze dosta mu je hladnoce i snega.Nije sve ni u parama
.Ako uspem otici na Maltu necu morati trositi novac na letovanja
.
Da li neko ide krajem novembra ili pocetkom decembra na Maltu?Idemo ortak i ja,ako je neko zainteresovan mozemo podeliti troskove stanovanja.