Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne znam kada si ti druze dosao na Maltu kako je bilo, ali sada nije tako. Ukoliko nemas nekog da prespavas kod njega i uzdas se u Malta park sto se stana tice, kao i u zvanje telefona sa prozora stanova... Moze se desiti da prespavas i napolje bar jedno vece. Meni se desilo da mi u toku jednog dana zakazu vidjenje za stan cetvorica i ni jedan se ne pojavi na dogovoreni sastanak, jedan se javi samo telefonom na moj poziv i kaze mi da je stan vec izdao. Ova trojica se i ne jave na poziv. Imaju pravo svi novi koji dodju na Maltu i kazu da su ljudi koji borave duze na Malti ustvari izgubili kompas kako sve sada ide i pricaju bajate price. ''Znas kad sam ja dosao, bilo je ovako...''Za stanove ja licno ne bih preporucio agencije jer im poklanjate pola kirije, ima dovoljno stanova na doticnom sajtu koji je spominjan sa moje strane, mada ce vam svi bukvalno traziti dve kirije odmah, jedna je ako nesto unistite ili za racune, ali pola kirije agencijama je po meni poklon, ne znam, ja sam nasao svoj prvi stan preko maltaparka bez ikakvog cimanja za jedan dan. Sto se puta tice ja sam leteo najcesce preko budimpeste, jednom bec i jednom skoplje(skoplje-trevizo-malta), mada je i sofija verovatno ok opcija. Ne znam samo kako funkcionise oko sengena sa bugarskom jer su njih tretirali kao nas do nove godine, samo su mogli neograniceno da borave kao turisti ali su morali da rade radne dozvole kao i mi. Cuo sam da od Nove godine to ne vazi za Bugare i Rumune vise, ali nisam siguran, tako da ne znam da li prolazis kontrolu kad sletis ovde iz bugarske?
zdravo svima,moze li mi bilo ko dati informacije o radu na malti,kakav je tamo zivot,koji poslovi su najtrazeniji?I kako naci posao tamo,bez obzira na vrstu posla?![]()
Oko papira to vise nije tako! Mnogo ih manje ljudi od nas Srba dobija nego do prosle godine; Bar za poslove tipa gradjevina, ciscenje... Pa kao IT inzinjer koji dobro zna posao u bransi ces i u Nemackoj da dobijes papire ko od sale, ne vidim zasto nebi na Malti. Maltezani su u vecem broju, ''tutubani'' njima sve treba, svaki kadar! Nesto nisam provalio da su u bilo cemu drugom dobri, osim u dzabolebarenju.Predlog za maltapark se odnosio na to da moze da proceni koji tipovi poslova su najtrazeniji jer ja ne vidim ni jedan drugi nacin da se informise o tome sta se ovde trazi. A pored toga oko maltaparka se ne slazem uopste sa ovim da je to gubljenje vremena, kao prvo treba pokusati sve, kao drugo znam ljude koji su dugo ovde na malti i koji su tako pronalazili poslove. Naravno da treba da se ode u firmu pa nece niko posle telefonskog poziva ili slanja cv-a da zaposli nikog na lepe oci. Za satnice se slazem ali ja poznajem i veliki broj maltezana koj i rade kao cleaner-i pa imaju 4 do 4.50e i rade vec po par godina. Jednostavno to su poslovi koji su najslabije placeni i tu je prici kraj, takodje su i medjuradni odnosi najgori verovatno. E sad npr. u IT sektoru je prica drugacija a i za papire je dosta lakse, mada i tu zavisi koja profesija, koja kompanija a i dosta od toga ko koga zna. Sto se stanovanja tice stanovi su na celom ostrvu negde od 300e pa krecu na gore, mozda ima vise nasih u bugibi ili auri, ali i na jugu u marsaxlokku ili birzebuggi mogu da se nadju po toj ceni negde i jeftinije. Zavisi i ko sta trazi, na severu je npr. engleski dominantan tacnije vecina ljudi ga koristi dok od vallette juznije to nije slucaj, cak ima i dosta ljudi koji ga ne znaju uopste npr. u zejtunu ili rabat(rabat kod mdine ne viktorija na gozou, mada je tamo jos gore
) ili zebugg. Za apliciranje preko ETC se slazem u potpunosti jer od tog posla nema nista, jedino preko poslodavca, e sad u ovim kompanijama za cistace oni to odbijaju oko plate, za gradjevinu ne znam iskreno mogu da pitam ali je verovatno slicno ili isto, dok je kod vecine drugih poslova suprotno, firma uvek snos troskove apliciranja i svega ostalog. Ali kao sto sam vec napisao stvarno sve zavisi od profesije, kako se ko snadje i gde zaposli, nema nikakvog pravila.
Zanima me da li ima potraznje za stolara za rad na malti? imam 10 god radnog iskustva na masinama ,sklapanju,farbanju u komori i svih vrsta montaza! Molim vas ako znate sta i kako bi moglo da se dodje do posla da mi odgovorite na poruku! pozdrav i hvala unapred
da li ima zaintersovanih za odlazak na maltu u aprilu ili maju zbog jeftinijeg placanja smestaja ako ima nek se jave
Na Kominu nema naselja ni zitelja, zimi samo jedan pandur. Tamo mozes da kampujes za DZ. Ima i jedan hotel koji radi u letnjem periodu, farma svinja, kula gde je snimljen Grof monte kristo i preko nekoliko pecina.Nov sam,pročitao sam celu temu. Našao sam mnogo korisnih informacija,ali i dalje imam par pitanja. Naime,planiram doći sredinom marta i tražiti posao kao konobar. Zanima me kakve su šanse ići na Comino i tamo tražiti stan i posao. Još jedna stvar. Kakav je bakšiš tamo,i koliko okvirno izlazi na mesečnom nivou(znam da zavisi od mesta do mesta),ali neko ako može da napiše. Hvala
dali je nekome potreban cimer na malti? dali ima neko ko hoce da ide na maltu,da podelimo troskove stana,sto vise to bolje...vec sam bio tamo pre par god. znam jezik,,,,znaci ako neko hoce nek se javi ,sigurno ce nam biti lakse kad smo zajedno...