Malta

Ja sam trenutno na Malti , moj bratski savet ti je da ne dolazis nije kao sto se prica ,trenutno se nalazim u Pacevilu ? ako vas nesto interesuje pitajte za zene ima vece sanse da se zaposle nego za muskarce , satnica je oko 4 e

- - - - - - - - - -

Ja sam trenutno na Malti , moj bratski savet ti je da ne dolazis nije kao sto se prica ,trenutno se nalazim u Pacevilu ? ako vas nesto interesuje pitajte za zene ima vece sanse da se zaposle nego za muskarce , satnica je oko 4 e

Verovatno zavisi od toga cime se bavis, poznanik mi je preporucio Maltu i sam je tamo par godina, kaze da u elektro struci nema mnogo kvalitetnih kadrova, stavise u firmi gde on radi skoro svi sefovi su sa nasih prostora

Mnogo toga se promenilo od prosle godine ,stanovi su skocili sad nemozes da nadjes stan ispod 350 e to ti je neka mimnimala i ako imas srece da nadjes za toliko,to su onda stanovi kojima nesto fali, kao ves masina ,nemaju iternet ili posteljinu ili ti svo posudje .Hrana je skuplja nego kod nas i to dosta, evri ti izlaze iz dzepa a neznas gde si potrosio jer stedis,za muskarce je tesko naci posao, bez obzira koliki si majstor jer nismo u evropskoj unuiji, a niko nece da ti sredjuje papire da ostanes ,sto znaci treba vas 5 da dodje ovamo i nadje neki stan od 450 eura da bi ih troskovi stanovanja i rezije izasli 100 e plus 100 e depozita ,150 e hrana i troskovi prevoza po Malti dok budete trazili posao koji pitanjie da li ce te naci jer svi ti kazeu da nismo u evropskoj uniji i da Bugari i Rumuni imaju prednost,ato se tice posla samo devojke mogu da prodju kao cistacice i to je pitanje koliko ce imati sati nedeljno posto je maximum 40 sati a retko se desi da izvuces sat duze .Od 4 e sat nemozete da se nadate da cete dobiti vise jedino ako ste maltezanin ,nisam u troskove naveo jos avionsku kartu i kombi prevoz koji su oko 120 e .Znaci treba vam oko 500 e samo za jedan mesec stim sto vam se depozit vraca po izlasku iz stana ako odlucite da se vratite nazad ako nenadjete posao .Ko ima pasos evropske unije moze da pokusa jer njemu e lakse ya posao da dobije u odnosu na nas.

Svima koji planiraju da idu na Maltu,moj vam je iskreni savet,ako nemate tamo prijatelje(ne poznanika,ne moj prijatelj ima prijatelja,nego ako vi nemate nekog ko ce vam pokazati ostrvo pomoci itd itd),bolje nemojte da idete jer necete izdrzati na 2 meseca.

Pozdrav svima.... Nikada ranije nisam isao na Maltu,sada bi pokusao,prvenstveno bi isao tamo radi posla. Interesuju me svi detalji: od puta,vize,da li vredi poneti diplomu(dipl. kineziterapeut),do smestaja , do koliko kesa mi je potrebno za neki start,molim za pomoc i savete. Hvala unapred svima

Pozdrav svima.... Nikada ranije nisam isao na Maltu,sada bi pokusao,prvenstveno bi isao tamo radi posla. Interesuju me svi detalji: od puta,vize,da li vredi poneti diplomu(dipl. kineziterapeut),do smestaja , do koliko kesa mi je potrebno za neki start,molim za pomoc i savete. Hvala unapred svima

Cao!

Nemoj da ti bude mrsko da procitas par stranica unazad, tu su detalji o putu, vizi, nesto o diplomama (o tvojoj struci nismo govorili, ali generalno postoji prica o VSS), smjestaju i novcu.

Ovako, tvoje pitanje zvuci vise nego neozbiljno.

Mnogo toga se promenilo od prosle godine ,stanovi su skocili sad nemozes da nadjes stan ispod 350 e to ti je neka mimnimala i ako imas srece da nadjes za toliko,to su onda stanovi kojima nesto fali, kao ves masina ,nemaju iternet ili posteljinu ili ti svo posudje .Hrana je skuplja nego kod nas i to dosta, evri ti izlaze iz dzepa a neznas gde si potrosio jer stedis,za muskarce je tesko naci posao, bez obzira koliki si majstor jer nismo u evropskoj unuiji, a niko nece da ti sredjuje papire da ostanes ,sto znaci treba vas 5 da dodje ovamo i nadje neki stan od 450 eura da bi ih troskovi stanovanja i rezije izasli 100 e plus 100 e depozita ,150 e hrana i troskovi prevoza po Malti dok budete trazili posao koji pitanjie da li ce te naci jer svi ti kazeu da nismo u evropskoj uniji i da Bugari i Rumuni imaju prednost,ato se tice posla samo devojke mogu da prodju kao cistacice i to je pitanje koliko ce imati sati nedeljno posto je maximum 40 sati a retko se desi da izvuces sat duze .Od 4 e sat nemozete da se nadate da cete dobiti vise jedino ako ste maltezanin ,nisam u troskove naveo jos avionsku kartu i kombi prevoz koji su oko 120 e .Znaci treba vam oko 500 e samo za jedan mesec stim sto vam se depozit vraca po izlasku iz stana ako odlucite da se vratite nazad ako nenadjete posao .Ko ima pasos evropske unije moze da pokusa jer njemu e lakse ya posao da dobije u odnosu na nas.
a da li ti je iko ikad od poslodavaca trazio pasos na uvid?meni nije tako da se komotno svako moze predstaviti kao bugarin

Pozdrav svima...Kao i mnogi ovde imam par pitanja uvezi Malte, ali ponesto o meni sto bi moglo kasnije koristiti prilikom Vasim odgovorima ako ih i bude :-).Imam 28god.ozenjen i otac jedne male devojcice od 3god.Imam radno iskustvo vec 9 god.od toga 7god provedenih u fabrici proizvodnje opeke,i 2 god u fabrici sokova RAUCH u Srbiji,gde sam jos uvek zaposlen...Radno mesto mi je operater na uparivacu konkretno proizvodnja koncentrata od kojih kasnije nastaju sokovi,veoma je odgovoran posao i trazen u zemljama zapada ali zbog toga sto smo mi ne EU ,nema ni tracka nade za nase ljude sa ovih prostora za takvo radno mesto,nazalost razlikuje se i u plati kod nas je to mnogo bedno u odnosu na ostale...Na ideju Malte sam dosao zbog razgovora sa jednim od nasih ljudi koji radi na Malti upoznali smo se u Srbiji zato sto svakog meseca imamo izvoz sokova za Maltu i rekao mi je da ima fabrika sokova na Malti i da mozda mogu da se ubacim za neki posao ,e sadtog coveka nisam vec odavno video poceo je da dolazi neki dr a i Maltezanin je,pa se pitam da li je sve ovo istina posto nije mi trazio neke pare kao uslugu da me zaposli niti sta slicno...Malta mi odgovara i zbog dr stvari konkretno zbog engleskog jezika imam dobro znanje Engleskog i osnovno Nemackog...Planirao sam da se preselim sa porodicom i ostanem sto je duze moguce ,pare nam nisu prioritet vec pokusaj da ostanemo dovoljno dugo da bi ostvarili njihovo drzavljanstvo (mislim da je to 5 god)..e sad pitanja..
1-Da li postoji potraznja za neko od mojih radnih iskustva...
2-Da li postoji neko ko je dovoljno dugo tamo da je dobio njihovo drzavljanstvo ,sta je potrebno...
3-Sem ugostiteljstva i gradjevinarstva jer postoje neka druga mogucnost za posao koje fabrike postoje...
Unapred hvala svima na odgovorima ...srecno ....

Pozdrav svima...Kao i mnogi ovde imam par pitanja uvezi Malte, ali ponesto o meni sto bi moglo kasnije koristiti prilikom Vasim odgovorima ako ih i bude :-).Imam 28god.ozenjen i otac jedne male devojcice od 3god.Imam radno iskustvo vec 9 god.od toga 7god provedenih u fabrici proizvodnje opeke,i 2 god u fabrici sokova RAUCH u Srbiji,gde sam jos uvek zaposlen...Radno mesto mi je operater na uparivacu konkretno proizvodnja koncentrata od kojih kasnije nastaju sokovi,veoma je odgovoran posao i trazen u zemljama zapada ali zbog toga sto smo mi ne EU ,nema ni tracka nade za nase ljude sa ovih prostora za takvo radno mesto,nazalost razlikuje se i u plati kod nas je to mnogo bedno u odnosu na ostale...Na ideju Malte sam dosao zbog razgovora sa jednim od nasih ljudi koji radi na Malti upoznali smo se u Srbiji zato sto svakog meseca imamo izvoz sokova za Maltu i rekao mi je da ima fabrika sokova na Malti i da mozda mogu da se ubacim za neki posao ,e sadtog coveka nisam vec odavno video poceo je da dolazi neki dr a i Maltezanin je,pa se pitam da li je sve ovo istina posto nije mi trazio neke pare kao uslugu da me zaposli niti sta slicno...Malta mi odgovara i zbog dr stvari konkretno zbog engleskog jezika imam dobro znanje Engleskog i osnovno Nemackog...Planirao sam da se preselim sa porodicom i ostanem sto je duze moguce ,pare nam nisu prioritet vec pokusaj da ostanemo dovoljno dugo da bi ostvarili njihovo drzavljanstvo (mislim da je to 5 god)..e sad pitanja..
1-Da li postoji potraznja za neko od mojih radnih iskustva...
2-Da li postoji neko ko je dovoljno dugo tamo da je dobio njihovo drzavljanstvo ,sta je potrebno...
3-Sem ugostiteljstva i gradjevinarstva jer postoje neka druga mogucnost za posao koje fabrike postoje...
Unapred hvala svima na odgovorima ...srecno ....

1. Pogledaj par stranica unazad, vidjeces sajtove sa ponudom poslova.
2. Ukratko o drzavljanstvu (Persons would be eligible to apply after having resided in Malta for 5 years. Maltese Citizens or the parents, who have authority over a minor child may, at any time, apply for a certificate of naturalization, on behalf of the said child, to be naturalized as a citizen of Malta. Applications are considered in the light of current citizenship guidelines and except in the case of minors citizenship is granted mainly to persons who have been residing in Malta for a considerable number of years.) Vise na:http://www.foreign.gov.mt/default.aspx?mdis=553
3. Pogledaj pod 1

Zdravo drugari,
od 15.maja ce mi biti potrebni cimeri,stan sam planirala da trazim u San Gwann-u posto nije popularno turisticko mesto. Cene stanova su bas kako je stefan76 naveo i sto je bliza sezona cene su vece.
Molim iskljucivo ozbiljne ljude da mi se javljaju,koji su u mogucnosti da plate minimum 3 kirije.Moj mail je lucky.ca84@yahoo.com

Pozdrav, ja planiram da dođem na Maltu na mjesec dva, prvenstveno htjeo bih da unaprijedim svoj engleski jezik. Tako da mi je potreban smještaj za neki kraći period, mjesec-dva. Ako ima ko da mu je potreban cimer neka mi se javi na spale82@gmail.com.
Pozz

Pozdrav svima i hvala svima na odgovorima! Ja sam nov ovde ali sam sve citao sto ste pisali! :D

Imam par pitanja,koja bih postavio posetiocima Malte.:D Izvinjavam se ako su vec bila postavljena,ali ako neko ima vremena da odg,znaci ce mi mnogo,a mislim i drugima koji budu citali.

Ako bi neko samo mogao da kaze kakva je procedura na granici,tj. pre ulazak na Maltu?
Da li proveravaju koliko novaca imas uz sebe pre ulaska? Svakog ponaosob?
I da li bi neko mogao da isprica svoje iskustvo na ulazu i mozda podeli neki savet kako da se postavis u datoj situaciji? (nemam mnogo iskustva na granicama. :D )

Koja je fora sa ispekcijama i poslom? Cujem razne price,ostre kontrole? Koliko je to tacno? Kako ste se snasli za posao,tj. kako se predavali CV i to? Samo banuli do lokala ili gde vec,trazili menadzera i to?

I ako bi neko mogao da podeli iskustvo sa agencijama s kojim ste putovali? Verujem da su mnogi isli preko Wizz air i Rayan air,pa me interesuje,prtljag i to,jeste li imali kakvih problema oo toga?

Svako iskustvo i svaka informacija ce mi supor pomoci! Hvala vam unapred!

Imam jos par pitanja ali da ne preterujem sad. :) Ukoliko neko odgovori,ne zamerite mi,pitacu jos,verovatno i trudicu se da budem precizniji.:D

Pozdrav!

Zamolila bih one koji su skoro dosli na Maltu da mi kazu kakva je procedura na granici? Da li su vam trazili povratne karte, novac, garantno pismo?
Putujem Lukibusom do Mestre pa iz Treviza avionom. Hvala unapred!

LJUDI JA BIH NA MALTU TRBUHOM ZA KRUHOM,POSTO SAM NOVI CLAN MOLIM VAS DA MI POMOGNETE OKO INFORMACIJA VEZANIH ZA MALTU!!!PO STRUCI SAM ARGONSKI VARIOC DALI TAMO IMA POSLA ZA MENE?TRBA MI CIMER I SA KOLIKO MINIMUM NOVCA DA BIH SE SNASAO TREBAM DA ODEM?

Back