malo sam posrnula

Najvise me spotaklo u zivotu poverenje u druge ljude,narocito bliske.
Posle nekoliko takvih padova,prestao sam da verujem ljudima,cak i u svakodnevnim stvarima imam rezervu.Nekad dolazi do toga da sam sebe proverim...
Kad sam dotakao dno,poceo sam da menjam sebe u tom pravcu.Emotivno sam postao skoro nedodirljiv,osim dece nista ne moze da me pogodi,ili potrese.
Ali i dalje me spotice nedostatak bezobrazluka i prodornosyi u nekim situacijama,jednostavno nisam takav.I to vise i ne moze da se promeni.

Najvise me spotaklo u zivotu poverenje u druge ljude,narocito bliske.
Posle nekoliko takvih padova,prestao sam da verujem ljudima,cak i u svakodnevnim stvarima imam rezervu.Nekad dolazi do toga da sam sebe proverim...
Kad sam dotakao dno,poceo sam da menjam sebe u tom pravcu.Emotivno sam postao skoro nedodirljiv,osim dece nista ne moze da me pogodi,ili potrese.
Ali i dalje me spotice nedostatak bezobrazluka i prodornosyi u nekim situacijama,jednostavno nisam takav.I to vise i ne moze da se promeni.

je l te spotaklo poverenje ili ocekivanje?

- - - - - - - - - -

Po temi, kao dete , mislio sam da cu biti astronaut , posrnuo sam od prevelike zelje , a nije mi se ispunila , i to sam potisnuo negde u sebi , pa se zamislim zasto je to tako bilo. :(

na kraju zivota, svi mi postanemo na neki nacin astronauti, nemoj biti tuzan :)

je l te spotaklo poverenje ili ocekivanje?
Poverenje...
Kad pomazes nesebicno svima ko ti se obrati,a ne trazis nista zauzvrat.A kad tebi zatreba SAMO JEDAN PUT pomoc,svi se prave ludi,i jos pocnu da koriste to sto si im verovao protiv tebe.
U toj i takvoj situaciji mi je pomogao covek od koga sam najmanje ocekivao.Ali posle toga sam drasticno izmenio prioritete....

Poverenje...
Kad pomazes nesebicno svima ko ti se obrati,a ne trazis nista zauzvrat.A kad tebi zatreba SAMO JEDAN PUT pomoc,svi se prave ludi,i jos pocnu da koriste to sto si im verovao protiv tebe.
U toj i takvoj situaciji mi je pomogao covek od koga sam najmanje ocekivao.Ali posle toga sam drasticno izmenio prioritete....

onda to nije poverenje, nego ocekivanje
ocekivao si da ti oni pomognu kad tebi zatreba
nema ocekivanja, nema razocarenja
a sto se pomoci i davanja tice, to je energija koja treba da kruzi - ti pomognes ovde, tebi pomognu tamo
nemoj da zatvaras krug
daj od sebe uvek kad mozes i uvek ce se pojaviti neko negde ko ce i tebi moci da utrci kad ti pomoc zatreba
to je sve u redu, nemoj da si razocaran, samo drugacije pogledaj na stvari

Poverenje...

Слично... Али још верујем у људе. Тужно би ми било да погрешни учине да се огрешим и о праве. То би значило да нас је лоше поразило.

a sto se pomoci i davanja tice, to je energija koja treba da kruzi - ti pomognes ovde, tebi pomognu tamo
nemoj da zatvaras krug
daj od sebe uvek kad mozes i uvek ce se pojaviti neko negde ko ce i tebi moci da utrci kad ti pomoc zatreba

Ma to je davno proslo :)
Nisam ocekivao nikad da mi neko uzvrati,i dan danas pomognem i potpunom neznancu ako mogu,meni je to sasvim normalno,vaspitanje i donekle vera mi govore da pravilno postupam.Meni je pomoc zatrebala nenadano,i iskreno mi se zivor preturio naglavacke.To je u principu dobro,kako rece neko ovde,prosejes ljude oko sebe i vidis pravo lice.A i kad dodjes do dna,ono ti postane mesto sa kojeg se odbacis na povrsinu.

nemoj da zatvaras krug

Овако сам ја почела да размишљам. Уопште није поента одужити се по сваку цену ономе ко је теби учинио. Него да свако чини када може, коме може. Тако свако може пружити и добити помоћ када затреба :)

Ma to je davno proslo :)
Nisam ocekivao nikad da mi neko uzvrati,i dan danas pomognem i potpunom neznancu ako mogu,meni je to sasvim normalno,vaspitanje i donekle vera mi govore da pravilno postupam.Meni je pomoc zatrebala nenadano,i iskreno mi se zivor preturio naglavacke.To je u principu dobro,kako rece neko ovde,prosejes ljude oko sebe i vidis pravo lice.A i kad dodjes do dna,ono ti postane mesto sa kojeg se odbacis na povrsinu.

sasvim je u redu praviti generalna ciscenja i svog zivotnog prostora i prostora oko sebe

Sad posto su me spucavali godinama nemam vise ni hrabrosti ni snage za veliki let
Naucila sam da cutim i smrdim jer je na zalost tacno ko visoko leti nisko pada
A i cemu sve to
Da okrecem zivot za 180 stepeni u godinama kada vise nemam zelje da otkrivam ne znam sta

- - - - - - - - - -

Nisam vise ljubitelj rizika jer je u danasnjem svetu rizik cist gubitak a ne sansa

Svako od nas je imao neke svoje male I velike zivotne planove, koji su iz nekog razloga skrenuli sa planiranog puta..
Za neke smo krivi mi, za neke su okolnosti..
Zbog cega ste vi posrnuli?

KAd čujem posrnula, pomislim na nemoral :rumenko:
A obično POSRNULA - pa uvek sam posrnula zbog sebe isključivo, jer svakom posrtanju prethodi naša akcija neka.
Ako su i oklonosti dovele do toga, opet smo MI ti koji stavljamo "krunu" ili tačku odozgo na sve.

Back