malo sam posrnula

ja mislim da nam se odredjene stvari desavaju sa ciljem da kod sebe popravimo to sto o sta se saplicemo
meni je neshvatljivo bilo da se na nekoga oslonim
a sad sam se svom tezinom svojih godina prepustila
imala sam kao i koto taj neizdrz nestrpljenja
moram sad, a veoma cesto je to bilo prevremeno
sad sam se naucila strpljenju, cak i u zivanju u tom trenutku ocekivanja
i vise uzivam u cekanju planiranog, nego u samom dozivljaju desavanja

jes jes:))
i koto se pripitomila mnooogo kakva je bila.
sto kazes ne mogu ni kosti vise da ponesu tu zivcanocu:;)))
i kad udjem u zen, mnogo mi je lepsi i opusteniji zivot.
no, ponese me posao frka ludilo i opet udjem u moj uraganski mod..
nervira me to.
radim na tome.

Mozda nisam lepo postavila pitanje, vise sam mislila - na sta ste se sapleli :)

Баш хтедох да напишем, нисам посрнула, али сам се саплела о рат и санкције.
Вратила се кући док се ствари не среде, ствари су потрајале,упознала мужа, запослила се и то је то.
Остао је тај горак укус у устима, али са ове дистанце, мислим да је испало јако добро...можда је то била Божја промисао, можда судбина, назовимо то како ко жели, али на неке стари у том тренутку нисам могла да утичем.

Баш хтедох да напишем, нисам посрнула, али сам се саплела о рат и санкције.
Вратила се кући док се ствари не среде, ствари су потрајале,упознала мужа, запослила се и то је то.
Остао је тај горак укус у устима, али са ове дистанце, мислим да је испало јако добро...можда је то била Божја промисао, можда судбина, назовимо то како ко жели, али на неке стари у том тренутку нисам могла да утичем.
rat i sankcije kataliticki su prodrmali sve nas i donekle su i isli na ruku nama mentalno ubrzanijim; za mnogo krace vreme prsejala su se i prava prijateljstva, ono sto bi smo spoznali kod sebe i ljudi oko sebe za 10 god postajalo je jasno preko noci. naravno, sve ovo odnosi se na populaciju iskrenih prema sebi. evo i dan danas nekome sluze kao dosta mocan izgovor, a nekome eto zivotna sansa da se par godina iskustveno bude destak, dvadesetak godina zreliji i mudriji.

rat i sankcije kataliticki su prodrmali sve nas i donekle su i isli na ruku nama mentalno ubrzanijim; za mnogo krace vreme prsejala su se i prava prijateljstva, ono sto bi smo spoznali kod sebe i ljudi oko sebe za 10 god postajalo je jasno preko noci. naravno, sve ovo odnosi se na populaciju iskrenih prema sebi. evo i dan danas nekome sluze kao dosta mocan izgovor, a nekome eto zivotna sansa da se par godina iskustveno bude destak, dvadesetak godina zreliji i mudriji.

Па, види, ја сам завршила арапски, и мени циљ нису биле Канада, Нови Зеланд и остале државе у које су људи бежали.
Мени није био циљ да побегнем из земље, него да регуларно радим у некој од наших амбасада, представништву или агенцији.
Дакле, рат мени није био изговор да одем или останем, једино где сам могла да одем су Ирак и Либија, а то ми нису биле циљане земље.
Надам се да сам сада била јаснија.

Па, види, ја сам завршила арапски, и мени циљ нису биле Канада, Нови Зеланд и остале државе у које су људи бежали.
Мени није био циљ да побегнем из земље, него да регуларно радим у некој од наших амбасада, представништву или агенцији.
Дакле, рат мени није био изговор да одем или останем, једино где сам могла да одем су Ирак и Либија, а то ми нису биле циљане земље.

i jao :D

nije mina jedino i tome i jeste kvaka da se otvorio, doduse nasilno, citav spekrat mogucnosti da se bude i uradi nesto van godinama prethodno planiranog. msm ne moze se sve rusiti oko tebe a da se drzis svojih planova ko pijan plota; o tome pisem

Давно било, Злози, пре 2 године сиу ме звали Органи да им преводим разговоре са мигрантима, питала сам их где су били кад сам завршила и нудила своје услуге...тад нам није било потребно...е, па сад ви мени нисте потребни.
Заборавила сам, Злози, језици се брзо заборављају кад се не користе, а прошло је 26 година...
Првих неколико година сам читала, одржавала кондицију, а онда сам просто престала, није било сврхе.

- - - - - - - - - -

nije mina jedino i tome i jeste kvaka da se otvorio, doduse nasilno, citav spekrat mogucnosti da se bude i uradi nesto van godinama prethodno planiranog. msm ne moze se sve rusiti oko tebe a da se drzis svojih planova ko pijan plota; o tome pisem

А ја пишем о томе да мени није био циљ само да одем из земље, као многима, већ тачно циљане.
Кад већ нисам могла тамо, мој је избор био да останем овде.
Ја и јесам урадила нешто ван годинама планираног, остала сам овде.

Давно било, Злози, пре 2 године сиу ме звали Органи да им преводим разговоре са мигрантима, питала сам их где су били кад сам завршила и нудила своје услуге...тад нам није било потребно...е, па сад ви мени нисте потребни.
Заборавила сам, Злози, језици се брзо заборављају кад се не користе, а прошло је 26 година...
Првих неколико година сам читала, одржавала кондицију, а онда сам просто престала, није било сврхе.

:( sad si me rastuzila...posto je arapski egzotican jezik, a ja volim kad neko zna nesto egzoticno.

nije da bih ja ucila arapski, jer je jako tezak i ne treba mi, ali bi bilo lepo da si ti sacuvala znanje kada si vec ulozila trud.

:( sad si me rastuzila...posto je arapski egzotican jezik, a ja volim kad neko zna nesto egzoticno.

nije da bih ja ucila arapski, jer je jako tezak i ne treba mi, ali bi bilo lepo da si ti sacuvala znanje kada si vec ulozila trud.

Почело је да боли, Злози, гадан је то био осећај...

Почело је да боли, Злози, гадан је то био осећај...

nije da se i ja bavim svojom strukom, blizi su mi sada pravo i ekonomija.

jedino sto sada od svoje struke imam jeste izvesno postovanje i vidim da se ljudi odmah prema meni drugacije postave kada saznaju. znimljivo je posmatrati ljude i te prelaze.

nije da se i ja bavim svojom strukom, blizi su mi sada pravo i ekonomija.

jedino sto sada od svoje struke imam jeste izvesno postovanje i vidim da se ljudi odmah prema meni drugacije postave kada saznaju. znimljivo je posmatrati ljude i te prelaze.

Ово није била само струка, ово је била љубав према позиву...нема везе, није испало тако лоше.

ko bre posrno....znaš ti, dive, koliko imam još savršenih planova i ideja...a more njih će da se tek rodi.....inačke, na plaćem za prosutim mlekom, malo mi bude žao neko vreme, pa teram dalje

Ово није била само струка, ово је била љубав према позиву...нема везе, није испало тако лоше.

Другарица моје маме је завршила арапски. Цео живот била замена у школама, енглески. А тако тежак језик... Труд... Штета...

Другарица моје маме је завршила арапски. Цео живот била замена у школама, енглески. А тако тежак језик... Труд... Штета...

Ја нисам прихватила да предајем руски у школи, нисам нашла себе у томе...

Nama je prof. na faxu govorio da učimo arapski jer je to jezik budućnosti....tako da, možda MIna se sada nije snašla najbolje sa faxom, ai to ne znači da će tako biti i kasnije. Nema potrebe da kao "sažaljevam slučaj"....pa to možemo da kažemo i nekom sa Geološkog...

Iako arapski ima knjižvevni, koji nema veze sa govornim, hiljadu nekih lingvističkih začkoljica....sam polako, bitje ga korisno znati sve više...

- - - - - - - - - -

Zna Buki...

Kosmos kaže - može ( :

- - - - - - - - - -

Ša je važno.....samo da smo zdravi, a to nije mala stva i toeto....sve može....i kosmos i ebaiga...sfe...

Ja sam bila pu prva :(
A ima i ona,ako smo pali,bili smo padu skloni...sto bi znacilo,mogli smo mi 200 % sebe da damo,al ako ne ide,ne ide i nije do nas

Da, samo ja verujem da su padovi i dobri, da je nekad dobro dotaći i dno da se prestroje malo unutrašnji resursi, malo poviju rogovi, malo gleda na život i iz drugačije perspektive.

- - - - - - - - - -

Kad se setim onih studentskih protesta koji me nisu sačekali. :heart:
E to su bili protesti, svaki dan koncerti na trgu, pivce, viši ideali iz susedne teme... sve dok Sloba nije pokvario zabavu i rekao aj dođite da kažete zahteve. :rotf:

- - - - - - - - - -

Ups, pogrešan tab. :lol:

Back