Makrobiotika

• Začetnik teme Začetnik teme *milicica*
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
"Makrobiotičke špagete
Naravno integralna testenina
Na susamovom ulju lagano pržiš crni luk, nakon 3 min. dodaš praziluk, nakon 5 min mladi luk, pa onda 2 rendane šargarepe.Posle 5 min na laganoj vatri i povremenog mešanja, dodamo iseckane pečurke, morsku so i kašiku tamari sosa. Za 10 min. imate neverovatno ukusne i zdrave špagete.... "

E, hvala... :D

Zvuci interesantno, samo ne znam sta mu dodje ovaj tamari sos?

lady me:
"Makrobiotičke špagete
Naravno integralna testenina
Na susamovom ulju lagano pržiš crni luk, nakon 3 min. dodaš praziluk, nakon 5 min mladi luk, pa onda 2 rendane šargarepe.Posle 5 min na laganoj vatri i povremenog mešanja, dodamo iseckane pečurke, morsku so i kašiku tamari sosa. Za 10 min. imate neverovatno ukusne i zdrave špagete.... "

E, hvala... :D

Zvuci interesantno, samo ne znam sta mu dodje ovaj tamari sos?
Ima da se kupi u prodavnicama zdrave hrane

U vegetarijanstvu su dozvoljene neke namirnice životinjskog porekla - jaja, sir, mleko. Meso i suhomesnato nikako.
U makrobiotici dozvoljena je samo riba a sir i mleko menjaju tofu sir od soje i sojino mleko.
Takođe postoji i sojino i pšenično meso, ali ja ga ne upotrebljavam jer ne osećam potrebu.

Ja spremam jedan kolač sa varijacijama u zavisnosti od sezonskog voća:
Poslažeš red posnog keksa nakvašenog sokom od jabuke.
Preko njega pospeš iseckano sezonsko voće i suvo grožđe, pa preliješ pudingom od soje spremljenim sa vodom ili sojinim mlekom i malteksom ili žutim šećerom.
Opet red keksa, voća i pudinga, i tako nekoliko puta, završava se keksom i dekoriše šlagom od soje.
Ko kaže da ne valja, ne mora da jede :wink:

apotekarka:
Ja spremam jedan kolač sa varijacijama u zavisnosti od sezonskog voća:
Poslažeš red posnog keksa nakvašenog sokom od jabuke.
Preko njega pospeš iseckano sezonsko voće i suvo grožđe, pa preliješ pudingom od soje spremljenim sa vodom ili sojinim mlekom i malteksom ili žutim šećerom.
Opet red keksa, voća i pudinga, i tako nekoliko puta, završava se keksom i dekoriše šlagom od soje.
Ko kaže da ne valja, ne mora da jede :wink:
...lik kritikovan godinama od okoline zbog neurednog života odlazi kod lekara i pita:"Doktore, šta će se desiti ako prestanem da pušim, pijem, neuredno živim, jurim besomučno ženske, itd., itd...
Dok se zamisli i odgovori:"Ništa, umrećete zdravi!"
Šta se htelo reći? Ne budalite ljudi više sa sojama i glupostima. Ta soja ( uglavnom genetski modifikovana) godinama se pazari bam-badava po svetu i prodaje naivnima kao zdrava hrana. Koje zdravlje iz voća i povrća prskanog najgorim ****** i raslog u zemlji otrovanoj uranijumom, cezijumom... Uživajte u ukusu prave klope, pušite ako volite, cepajte alkohol ako vam prija. Pravila nema. Od čega kovač ozdravi, od toga šnajder umire. Udahnite život kako treba pre bacanja kašike. Bolje da je puna prave robe nego soje!!! :wink:

Back