Makedonija - Još jedna iskompleksirana država?

Морам да признам да сам лично слаб према Македонцима,зато што знам да су углавном добричине у којима нема злобе.Чак и кад нас "поткаче" понекад на неким форумима,они су можда једини за које знам да то не раде из отровне мржње и пакости.
Иако је њихова власт учинила неке ствари према нама које су проблематичне,сам Македонски народ је пријатељски,што је најважније.

Што се тиче црквених проблема,на знам што би се Македонска власт мешала у то,кад је њихова држава секуларна.
Проблем цркве у Македонији није само због става СПЦ (која је ипак дала знатну аутономију локалним епархијама),него Грчке и Бугарске цркве које такође не признају МПЦ,да не говорим о Васељенској патријаршији која доноси коначну одлуку.
Грци и Бугари имају знатно тврђи став према том питању од саме СПЦ.

П.С

Што се тиче саме Македоније,јако је добро што је она независна држава,јер је она била извор сталног тешког сукоба између Србије и Бугарске,а овако је тај сукоб решен стварањем Македонске државе.
Додуше,Македонија је ушла у оквире Југославије као део Србије,а изашла је као независна држава,што сумњам да би се догодило да је била део Бугарске или Грчке.
Сукоб са Грчком око имена и историје је већ ствар те две стране,и није Српски проблем.

Можда си у праву али и то није доказ да смо ми Срби.Можда су славе остали од Српског.Па сваки народ нешто поприми од туџе.Ми имамо и много турцизма,па и српског,бугарског али то ништо не доказује.По вама Турци могу да траже од вас све јер они су били 500 год. на ове просторе.Логика је та.Него ниси ми рекла ко је протеран из Сртпског свеченства из Македоније?

Progonite vladiku Jovana koji je SRPSKI VLADIKA.Pretprosle godine za Uskrs,on je bio izaslanik njegovog preosvestenstva Patrijarha srpskog gospodina Pavla u Jerusalimu . Primljen je sa svim pocastima od Jerusalimskog Patrijarha (jedini od pravoslavnih izaslanika).O tome vi u sekti mpc mozete samo da sanjate. Ne pitate se sta za vas narod znaci to sto ste izvan vere vec predugi niz godina?:think:

A...za slavu sam ti jasno rekla.Niko nije primio slavu od Srba-NIKADA.Sto je nisu primili Bugari u pogranicnim krajevima ili Rumuni??? Samo Srbi slave kucnog sveca i to nam je ostavio nas Sv. Sava..:)

Dok su Hrvati iskompleksirani na Srpski jezik i sve sto je Srpsko, Makedonci su iskompleksirani na Srpsku Pravoslavnu Crkvu... Toliko da se i drzava umesala...
Dosta Srba na Makedonce gleda kao na prijatelje... A prijatelji, sta nam rede...

Sta god da nam razni iskompleksirani rade, i dalje ce u nedostatku svog nacionalnog bica da se za kulturu, veru, folklor i tradiciju grebu od nas. Jedino sto ne damo je da se grebu za teritoriju pa dokle god ostanu u svojim granicama, na ostalo nismo sebicni jer imamo na pretek, samo nek izvole da chupkaju, time ce Balkan biti lepse i kulturnije podrucje.:cool:

Знам одговор ако ти кажем моју славу."Ето кад ти кажем .Видиш да сам у праву"Ето то че бити твој одговор.Али нема везе:Св.Никола ја славим.Око презимена:Није презиме никакав доказ.Ми у Егејској Македонији имамо презимена и то све на "oс"па то незначи да смо Грци.Ко је дошао овде ставлјао је негова презимена.
Ponavljam sto je ikel rekla,slavu slave samo SRBI,
meni je majka Makedonka,Makedonci NEMAJU slavu,
prezime ne mora biti dokaz,ako ga imas stotine godina,
ali ako ga je tvoj deda promenio,onda jeste jos jedan dokaz,
znam momka koji se preziva Popovski,
i zna da mu je deda promenio prezime iz Popovic,
i da su Srbi,al sad je naravno veliki Makedonac,
zato ne pravi se lud,znas ti dobro o cemu pricam

Ако доџете у Скопје онда чете промашити.А ако доџете на право место онда ја частим наше најболје пиво.Пиво уз познату надалеко скару јер код мене је пиво-фест.Уз то можете посетити наше културно-историско наслеџе од које чете бити одушевлјени.Важи?

Које ваше?
Који ви?
Мислиш: Србско, Бугарско или Грчко наслеђе?

Морам да признам да сам лично слаб према Македонцима,зато што знам да су углавном добричине у којима нема злобе.Чак и кад нас "поткаче" понекад на неким форумима,они су можда једини за које знам да то не раде из отровне мржње и пакости.

:hahaha::hahaha::hahaha: Idiote. :)
Ti si jedan obican idiot ako vjerujes u to. :hahaha:

:hahaha::hahaha::hahaha: Idiote. :)
Ti si jedan obican idiot ako vjerujes u to. :hahaha:

Хвала на комплиментима....:mrgreen:

Ви "Дукљани" сте сасвим друга прича.

А лепо је видети,да нас на овом форуму посећују најумније Дукљанске главе,све са убедљивим интелектуалним аргументима типа (:hahaha::hahaha::hahaha:),(Idiote)...итд.

"Циганска посла" што би се рекло....:mrgreen:

Poslednja izmena:
Ponavljam sto je ikel rekla,slavu slave samo SRBI,
meni je majka Makedonka,Makedonci NEMAJU slavu,
prezime ne mora biti dokaz,ako ga imas stotine godina,
ali ako ga je tvoj deda promenio,onda jeste jos jedan dokaz,
znam momka koji se preziva Popovski,
i zna da mu je deda promenio prezime iz Popovic,
i da su Srbi,al sad je naravno veliki Makedonac,
zato ne pravi se lud,znas ti dobro o cemu pricam

Немораш понавлјати него читај што пишем.Ја нисам реко да славе нису нешто Српско.Ја сам реко да је то могуче.Можда су славе остали од Српског јер и Срби су били овде у неколлико наврата.Дакле ни то није доказ да смо ми Срби.Па то што има турцизма у говору не значи валјда да смо Турци.Хрвати и Словенци имају по нешто Австриског или Маџарског па опет су Хрвати односно Словенци.

Нема везе болите ташак уз пиво решичемо ми и највече проблеме.Тад чеш видети да и Деда Мраз је био Србин.:hahaha:

***..па ти немаш благе везе са животом..
Де скенирај и постави Крштеницу твог ђеда..или документ..па види шта му пише у рубрици НАЦИОНАЛНОСТ!

***..па ти немаш благе везе са животом..
Де скенирај и постави Крштеницу твог ђеда..или документ..па види шта му пише у рубрици НАЦИОНАЛНОСТ!

Ја те каним на пиво а ти?Добро нема везе.Да те питам а ко је дао националност мог ѓеде или шта ти је ово.Можда неки твој прапрадеда?Па и кад би дошо неки Ганчо исто би ми реко.Него реци ми у Грчку живи словенско населеније.Јел тако?Тамо су протерали што су протерали али нешто је остало.По вама то мора да су Срби.Па како онда не тражите права за нјих пошто су Срби него Грчка је вама највечи пријателј?

Ја те каним на пиво а ти?Добро нема везе.Да те питам а ко је дао националност мог ѓеде или шта ти је ово.Можда неки твој прапрадеда?Па и кад би дошо неки Ганчо исто би ми реко.Него реци ми у Грчку живи словенско населеније.Јел тако?Тамо су протерали што су протерали али нешто је остало.По вама то мора да су Срби.Па како онда не тражите права за нјих пошто су Срби него Грчка је вама највечи пријателј?
Ne trazimo mi nigde pravo za Srbe,
jer da ga trazimo to bi izgledalo drugacije,
mi smo vas sve pustili na miru,
i trazimo isto od vas,
ne pravimo nigde antimakedonsku propagandu,
korektno bi bilo da ni vi to ne radite,
ps.jel znas koji maternji jezik ti je deda ucio u skoli?
ja znam,.........
moj je ucio srpski u Bitolju:manikir:

Ооооо добро дошла натраг.Како на одмору.(претпоставлјам да си била на одмор)?Ево ми опет у кругу једно па исто.Лјепо написано осим оно о Српским граддовима и оно око Турке.Шта бисмо ми радили без вас?Тако и треба ми имамо вечите чуваре.И Бугари су наши чувари.Ко од ко забринутији.И точно док ви нас чувате шиптари не питају.Али ја се надам да и они једног дана че да најебу.Па није сваки дан Великдан.

Ti si danas bas lose volje, je l'? :evil:
Zasto vidis uvrede tamo gde ih nema?
Citirala sam nase najcesce argumente u prepirci sa vama i vase najcesce protuargumente u prepirci sa nama. Ni jednom reci nisam vredjala niti pokusala predstaviti Srbe kao cuvare bilo koga. Srbi najcesce ne znaju cuvati ni sami sebe a ne nekog drugog.
I zasto odmah reagujes kad ti pomenem gradove u Makedoniji? Stotinu puta sam ti pisala da sto se tice Makedonije imam pretenzije samo na Ohrid i na Nikolu Ristanovskog, pa sad ako ti je i to mnogo sta mogu, ratovacemo pa kom opanci kom obojci. :mrgreen:

Немораш понавлјати него читај што пишем.Ја нисам реко да славе нису нешто Српско.Ја сам реко да је то могуче.Можда су славе остали од Српског јер и Срби су били овде у неколлико наврата.Дакле ни то није доказ да смо ми Срби.Па то што има турцизма у говору не значи валјда да смо Турци.Хрвати и Словенци имају по нешто Австриског или Маџарског па опет су Хрвати односно Словенци.

Ti si ono sto osecas da jesi. I ne dozvoli da te iko ubedi u suprotno, cak i ove moje lavice na forumu (ako nastave mogao bi ti i pokleknuti :) ). I mene ovde u BIH ubedjuju 20 godina kako sam Bosanka a ne Srpkinja pa kako je Vuk karadzic izmislio Srbe preko Drine a mi smo u stvari Bosnjaci pravoslavci i sve tako nesto slicno. Gluposti su to.
A vi i niste Srbi, pa uopste ne licite na Srbe, tamniji ste, nizi u proseku, malo ste i deblji, miroljubivi...
Kako volim da generalizujem :zper:

Ti si danas bas lose volje, je l'? :evil:
Zasto vidis uvrede tamo gde ih nema?
Citirala sam nase najcesce argumente u prepirci sa vama i vase najcesce protuargumente u prepirci sa nama. Ni jednom reci nisam vredjala niti pokusala predstaviti Srbe kao cuvare bilo koga. Srbi najcesce ne znaju cuvati ni sami sebe a ne nekog drugog.
I zasto odmah reagujes kad ti pomenem gradove u Makedoniji? Stotinu puta sam ti pisala da sto se tice Makedonije imam pretenzije samo na Ohrid i na Nikolu Ristanovskog, pa sad ako ti je i to mnogo sta mogu, ratovacemo pa kom opanci kom obojci. :mrgreen:

:hahaha::hahaha:Веч сам ти реко да Ристановског имаш што се мене тиче а за Охрид...не не може.Па да ми после причаш како је Охрид најболји Српски град?Не не Охрид не.:whistling:

Ако доџете у Скопје онда чете промашити.А ако доџете на право место онда ја частим наше најболје пиво.Пиво уз познату надалеко скару јер код мене је пиво-фест.Уз то можете посетити наше културно-историско наслеџе од које чете бити одушевлјени.Важи?

Sta zna on gde je Makedonski grad Prilep, nego ziveo ti meni karlos, da ispieme po eden Dab
drinks.gif

243_4385.JPG

E nije ti Slava ni pita,ni burek,a ni turska kafa,
da ti onako "ostane" od Srba:zcepanje::zcepanje:

Back