Makedonija - Još jedna iskompleksirana država?

Makedonci su se posle oslobodjenja krvili jesu li Srbi ili Bugari , evo posle pada Juge postadose Makedonci .
P.S. sve ce to proci i ponovo ce se oni vratiti Srbiji u krilce.
Makedonija, Kosovo, Crna Gora i Stara Srbija su Srpske zemlje .
A Skoplje je jedno od najvaznijih Srpskih postojbina :ok:

Homoljac druze, sta ce nam ta buranija, samo da mi odrzimo ovo sto imamo.....jer kako smo krenuli sa natalitetom, srbija ce se svesti na beogradski pasaluk....

Sve teme na Politici se barem po necemu razlikuju (cak i kad imaju isti naslov) ali svaka bas svaka tema o Makedoniji je potpuno ista.
Mi njih za iste stvari optuzujemo, za iste ismevamo, istim imenima ih nazivamo.
Oni se na isti nacin brane, na isti nacin pokusavaju za uvredu vratiti uvredoma, na isti nacin pisu neke "mudre doskocice".
A i jedni i drugi nemamo pojma ni sta tacno zameramo ni sta ocekujemo.
Oko Crkve uvek prepirka a Crkve nam prazne nedeljom (o ostalim danima da i ne govorim). Srpski grad Prilep ili Skopje, (ne nije nego makedonski), a ono najverovatnije uskoro albanski.
Mi ih oslobodili od Turaka, (da ali smo i sami agresori), a Albanci nama vec sa nepunim sanzerom municije oteli Kosovo a njima ce bez i jednog metka pola zemlje.
Mi i oni kao "Glupan i tupan".

Makedonci su se posle oslobodjenja krvili jesu li Srbi ili Bugari , evo posle pada Juge postadose Makedonci .
P.S. sve ce to proci i ponovo ce se oni vratiti Srbiji u krilce.
Makedonija, Kosovo, Crna Gora i Stara Srbija su Srpske zemlje .
A Skoplje je jedno od najvaznijih Srpskih postojbina :ok:

Mene su ucili da su oni makedonci koji slave slavu poreklom Srbi,a oni koji ne slave Bugari.Jer..u pravoslavlju iskljucivo Srbi slave slavu i tu nema greske.E..sad ako je na osnovu teritorije dodeljena i nacija i ako se neko oseca dugacije..ja to prihvatam.Nek' se zove kako god hoce,a li neka ne uzurpira i pravo onih koji se deklarisu drugacije.I bez progona SPC i njeno svestenstva.

Poslednja izmena:
Mene su ucili da su oni makedonci koji slave slavu poreklom Srbi,a oni koji ne slave Bugari.Jer..u pravoslavlju iskljucivo Srbi slave slavu i tu nema greske.E..sad ako je na osnovu teritorije dodeljena i nacija i ako se neko oseca dugacije..ja to prihvatam.Nek' se zove kako god hoce,a li neka ne uzurpira i pravo onih koji se deklarisu drugacije
.I bez progona SPC i njeno svestenstva.
Ја стварно незнам какво је то ученје.Јел то веронаука?:hahaha::hahaha:Значи ја ако правим славу онда сам Србин?Јој циркус човече.Па ја имам кучну славу коју сам наследио од мог оца који је наследио од нјеговог итд.итд.Какве то везе има са мојим пореклом?Дали ја узурпирам некоме нешто ако кажем да сам из Македоније?Ја се тако осечам.Ја нисам Бугарин или Србин јер се осечам другачије.Као Македонац.Што се тиче прогона Српског свеченства далј реци које до сада прогонјен из Македоније?

Ја стварно незнам какво је то ученје.Јел то веронаука?:hahaha::hahaha:Значи ја ако правим славу онда сам Србин?Јој циркус човече.Па ја имам кучну славу коју сам наследио од мог оца који је наследио од нјеговог итд.итд.Какве то везе има са мојим пореклом?Дали ја узурпирам некоме нешто ако кажем да сам из Македоније?Ја се тако осечам.Ја нисам Бугарин или Србин јер се осечам другачије.Као Македонац.Што се тиче прогона Српског свеченства далј реци које до сада прогонјен из Македоније?

Ovim boldovanim si sve sam rekao..:klap:

karlos i ja sam makedonka .........90 % makedonskih crkvi su izgradili srpski kraljevi ili sto vec.......niko osim grcke ne spori nas identitet .....ali se zato mi muvamo svuda....a sto se tice uvodnog posta .......dve laste ne cine jato ...tolko od mene .........

Поздрав теби Македонко.Ја незнам дали Српски кралјеви кад су долазили затекли су празно све.Ко прије нјих да није било никаквих цивилизација и није било ничега,него како су долазили све само они градили?Дај не држи ово.Свака землја има културно-историско наслеџе.По твоме шта би било кад сутра неко се јави и каже моји претци римјани ово су градили,и ти немаш право на ово.Да у Македонија има и античких проналазишта и?

A koju to slavu slavis,..............
i ako moze ,kako si se prezivao pre nego sto si promenio u prezime sa nastavkom "ski"
hvala;)

Криво те учили

"Sveti Sava je u praksu uveo obred krsne slave na liturgijskoj osnovi. Od svetoga Save se taj obred, kao i obicaji koji ga prate, postupno formirao, dok se nije razvio do danasnjeg oblika. Danasnju formu tog obreda u proslom veku (1862) konacno je uoblicio mitropolit Srbije Mihailo. Od brojnih imena koja je imala ova pojava nekad, a ima ih i danas, najrasprostrawenija su: krsna slava i svecari."

E..sad ako se pronalazis negde u ovome i ako ti je slava ostala od doba SV.Save...to je tvoj problem.Slavu u pravoslavlju imaju iskljucivo i samo SRBI.A..vi mozete da tvrdite da vam je ostavio i Aleksandar Makedonski..ne bih se cudila..:zcepanje::zcepanje:

Бугарине..ако ти дођемо у Скопље, има да видиш..ко је преверзњак!

Ако доџете у Скопје онда чете промашити.А ако доџете на право место онда ја частим наше најболје пиво.Пиво уз познату надалеко скару јер код мене је пиво-фест.Уз то можете посетити наше културно-историско наслеџе од које чете бити одушевлјени.Важи?

A koju to slavu slavis,..............
i ako moze ,kako si se prezivao pre nego sto si promenio u prezime sa nastavkom "ski"
hvala;)

Знам одговор ако ти кажем моју славу."Ето кад ти кажем .Видиш да сам у праву"Ето то че бити твој одговор.Али нема везе:Св.Никола ја славим.Око презимена:Није презиме никакав доказ.Ми у Егејској Македонији имамо презимена и то све на "oс"па то незначи да смо Грци.Ко је дошао овде ставлјао је негова презимена.

Знам одговор ако ти кажем моју славу."Ето кад ти кажем .Видиш да сам у праву"Ето то че бити твој одговор.Али нема везе:Св.Никола ја славим.Око презимена:Није презиме никакав доказ.Ми у Егејској Македонији имамо презимена и то све на "oс"па то незначи да смо Грци.Ко је дошао овде ставлјао је негова презимена.

Sa ovim boldovanim se i vecina istoricara slaze. Ali..najpouzdaniji dokaz je slava. Prezime se menjalo po potrebi,ali slava vrlo retko i samo u posebnim okolnostima.Srbi ce mnogo lakse naci svoje korene po slavi nego po prezimenu.:cool:

Sve teme na Politici se barem po necemu razlikuju (cak i kad imaju isti naslov) ali svaka bas svaka tema o Makedoniji je potpuno ista.
Mi njih za iste stvari optuzujemo, za iste ismevamo, istim imenima ih nazivamo.
Oni se na isti nacin brane, na isti nacin pokusavaju za uvredu vratiti uvredoma, na isti nacin pisu neke "mudre doskocice".
A i jedni i drugi nemamo pojma ni sta tacno zameramo ni sta ocekujemo.
Oko Crkve uvek prepirka a Crkve nam prazne nedeljom (o ostalim danima da i ne govorim). Srpski grad Prilep ili Skopje, (ne nije nego makedonski), a ono najverovatnije uskoro albanski.
Mi ih oslobodili od Turaka, (da ali smo i sami agresori), a Albanci nama vec sa nepunim sanzerom municije oteli Kosovo a njima ce bez i jednog metka pola zemlje.
Mi i oni kao "Glupan i tupan".

Ооооо добро дошла натраг.Како на одмору.(претпоставлјам да си била на одмор)?Ево ми опет у кругу једно па исто.Лјепо написано осим оно о Српским граддовима и оно око Турке.Шта бисмо ми радили без вас?Тако и треба ми имамо вечите чуваре.И Бугари су наши чувари.Ко од ко забринутији.И точно док ви нас чувате шиптари не питају.Али ја се надам да и они једног дана че да најебу.Па није сваки дан Великдан.

Sta mislite o ovome?

Izbacicu neke adrese...
http://www.revija92.rs/code/navigate.php?Id=65
http://www.nin.co.rs/2002-06/27/23842.html

Dok su Hrvati iskompleksirani na Srpski jezik i sve sto je Srpsko, Makedonci su iskompleksirani na Srpsku Pravoslavnu Crkvu... Toliko da se i drzava umesala...
Dosta Srba na Makedonce gleda kao na prijatelje. A prijatelji, sta nam rede...

Država je i stvorila tu tzv.makedonsku crkvu tamo neke 1957.Po crkvama su uništili ikone Svetog Save i drugih srpskih svetitelja.Preorali su i mnoga srpska vojnička groblja .Nema tu prijateljstva ni savezništva a nema ni nekog interesa.
Posle napada aviona u americi 11 semptembra,makedonci su iz čista mira ubili desetak arapa koji su pokušavali da se prebace u Evropu ,najobičnijih ekonomskih emigranata,i na sva zvona objavili da se radi o islamskim teroristima.Sve da bi se dopali amerikancima.:hahaha:

Sa ovim boldovanim se i vecina istoricara slaze. Ali..najpouzdaniji dokaz je slava. Prezime se menjalo po potrebi,ali slava vrlo retko i samo u posebnim okolnostima.Srbi ce mnogo lakse naci svoje korene po slavi nego po prezimenu.:cool:

Можда си у праву али и то није доказ да смо ми Срби.Можда су славе остали од Српског.Па сваки народ нешто поприми од туџе.Ми имамо и много турцизма,па и српског,бугарског али то ништо не доказује.По вама Турци могу да траже од вас све јер они су били 500 год. на ове просторе.Логика је та.Него ниси ми рекла ко је протеран из Сртпског свеченства из Македоније?

Država je i stvorila tu tzv.makedonsku crkvu tamo neke 1957.Po crkvama su uništili ikone Svetog Save i drugih srpskih svetitelja.Preorali su i mnoga srpska vojnička groblja .Nema tu prijateljstva ni savezništva a nema ni nekog interesa.
Posle napada aviona u americi 11 semptembra,makedonci su iz čista mira ubili desetak arapa koji su pokušavali da se prebace u Evropu ,najobičnijih ekonomskih emigranata,i na sva zvona objavili da se radi o islamskim teroristima.Sve da bi se dopali amerikancima.:hahaha:

Ево једног који нема благе везе и који никад није био у Македонију па да види дали стоје Српске иконе.

Back