Maja&Jovana - heroji protesta

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Upravo obrnuto.Boli patka i strane vlade i strane medije za nashe jednstvo.To shto se Kosova tiche nishta ne menja i svi to znaju.Miting je trebao da bude poruka Srba Srbiji da nisu totalno potonuli i moralno i duhovno degradirani.A na svaki nachin,sve ono posle od paljenja do izveshtavanja pojedinih medija je ishlo kao dokaz poricanja toga.
Ironchno,ali da nije bilo paljevine i sam miran protest bio bi za spolja manje vazna vest.

Aha. Onda se izvinjavam. Naravno da boli "patka" strane medije za nas, ali ne vidim poentu pravljenja protesta za unutrasnju upotrebu ako se ne protestuje protiv necega sto je unutrasnje pitanje. Kosovo, nazalost, to nije. Koliko znam, u Srbiji psotoji slaganje oko toga da Kosovo ne treba da bude nezavisno,v ec da je deo Srbije. Cemu onda protest?

Слушај, игром случаја био сам и на "демократском" и узвишеном протесту против Г8 пре пар година и то је била исто прилика за неке ликове да одраде продавнице, а неки пут се такве групе и намерно пуштају да направе хаос не би ли компромитовали једну племениту идеју. Има ту свашта.
А онај који је отишао због узвишених побуда сигурно није крао нити обијао, они су сви били испред Храма.
Jasno, ali da ponovim i ovo :
Odakle je opsta pljacka , paljevina i demoliranje grada u kojima je i jedan zivot izgubljen minorna vest
i konstatujem da su nacionalni značaj događaja umanjili upravo ti i takvi "demonstranti", poenta je da su oni ti koji su protest isprljali svojim delima a ne onaj ko je to komentarisao.
Opet ponavljam da to komentarišem ja kao svedok, a ne neko kome su strani mediji isprali mozak ... opet zavere na stranu. Ne možeš ti mene osuđivati što osuđujem bahatost i destruktivnost. Rasparčavaju ti državu, a ti ćeš im valjda uništavanjem svog grada dokazati ... šta ?
A lopovluke (koji su zapravo tema) da i ne pominjemo.

Nije fora bila da se izvesti o mitingu nama, vec da to strani mediji vide. Nismo mi mitingovali da pokazemo jedni drugima nesto, vec da posaljemo doredjenu poruku. Ili sam ja debelo promasila temu?

A oni kojima je poruka bila namenjena nisu videli to, vec nesto sasvim drugo. Ono sto ja ne mogu da razumem da se sve to odigravalo u toku molebana, tj. tada ej pocelo.
Protest je imao svrhu da vrati samopouzdanje ovom narodu, kako u centralnoj Srbiji, tako i na Kosovu, tako da je svrha protesta postignuta, jer je svima jasno da za veliki broj građana Kosovo nije beznačajno pitanje, kako su tvrdili neki "nezavisni" analitičari, a što se sveta tiče, svako je video ono što je želeo da vidi, tako da izveštaji ruskih i zapadnih TV stanica neće biti identični, međutim to i ne treba da nas brine, jer šta god da su videli, ni jedni ni drugi neće promeniti svoj stav.

Aha. Onda se izvinjavam. Naravno da boli "patka" strane medije za nas, ali ne vidim poentu pravljenja protesta za unutrasnju upotrebu ako se ne protestuje protiv necega sto je unutrasnje pitanje. Kosovo, nazalost, to nije. Koliko znam, u Srbiji psotoji slaganje oko toga da Kosovo ne treba da bude nezavisno,v ec da je deo Srbije. Cemu onda protest?
trebalo je obnoviti prolecnu konfekciju

Sad ce ti JeUropejci reci da je to manipulacija da bi se narod zaludjivao ili neki slichan debilizam.I spomenuce patike.Nasmej se da im nahranish sujetu,to je pristojno.
Postoji jedinstvo samo nachelno kod nekih 95% populacije.Ostali su kao kroasan/dvojajogalvi/svetkolik trtkovitj."Boli mene za sve ako nije moja lichna stvar."Njih dalje da objashnjavam i zashto je to pogreshan i sushtinski jako jako glup rezon nemam ni zelje ni zivaca-previshe su bezznachajni.Jedinstvo je samo oko toga da je to nepravda,durimo se kao nekako svi smo neshto ljuti nezadovoljni i tu se sve zavrshava.Za nedelju ili dve maximum to ce nestati i zaboravice se kao i Kosovo neshto kasnije ako samo na tom sporadichnom osecaju nezadovoljstva ostane.Ovaj protest je ispao na kraju josh jedno seme razdora jer vidish da se samo tupi u nedogled u paljevini i shta ona predstavlja,pa ove klinke.td..A ja sam ubedjen da je to iskonstrusano..ali nisi me to pitala.Protest je bio vazan na unutrashnjem planu da to zajednichko sporadichno,nedefinisano i razlichito artikulisano nezadovoljstvo nepravdom artikulishe u jasnu ideju i stav velike vetjine srpskog naroda da se nikada nece pomiriti sa odvajanjem dela teritorije na ovaj nachin.To naravno jedan protest ne moze da uchini ali bi bio dobar pochetak kao simbol te ideje,da se ureze u svest ljudi,da se nepravda nikada ne zaboravi.Mali broj nacija je dosegao taj nivo politichke i nacionalne svesti da istraje jako jako dug vremenski period na nechemu i otme se zaboravu,recimo Izrael.Jer sushtinski prava borba za Kosovo je u glavama i srcima ljudi ne ratom koji sada ne mozemo da dobijemo ili natalitetom ili ne znam ni ja chime.Josh za vreme Hanibala su rekli da je neki narod porazen tek kada prihvati poraz kao svoju realnost.Isto je i sa Kosovom.Miting je imapo pre svega ovu unutardrushtvenu NE unutarpolitichku ulogu,odnosno trrebao je da bude potez u tom pravcu.A tako neshto i jeste poruka za svet.Ako ne cenish sebe ni malo,kako da ochekujesh da te drugi cene?

U je. Ti bas nista ne kapiras. Posto smo nominalno na istoj strani, uzdrzacu se od daljih komentara.

I rekoshe"kad je 300 000 ljudi pljachkalo shto ne i mi?"
I naravno,sasvim sluchajno same se javile bash b92 da sve to izjave:lol:

Pa kod nas su pljackaci vrlo kulturni i demokratski civilizovani pa se javljaju na demokratsku tv da objasne svoje domekratske postupke. Samo jos neko da mi objasni koja to budala ide da pljacka a da za njim ide kamera kao da snima dokumetarac. Zanima me sta se one imaju javljati U92 ako policija radi svoj posao? Koliko ja znam one su medju prvima trebale biti uhapsene jer im se lica jasno vide a i dokazi su tu. One ne samo da nisu uhpasene nego se jos javljaju da daju izjavu za tv!!! Pa ko je lud u ovoj zemlji? Pa sta radite zuti? Jeste sve kompase pogubili?

Nije namesteno... ma joook. :lol:

Nema nishta o patikama?
Hajde,mozesh ti to i bolje.
Jbga Derer, dečko gleda samo B92, moraš da ga razumeš, i ti kada bi gledao 15 sati gluposti, počeo bi da ih ponavljaš kao papagaj. Ako je nešto B92 naučio od miloševićevog RTS-a, to je kako da kljuka ove "konzumente" svog "edukativnog" programa kako da misle u okvirima jedne matrice. Do skoro im je bila mantra "EU nema alternativu", današnja mantra im je "500.000 lopova su pokrali patike", sutra će već biti nešto drugo, jer nedopustivo bi bilo da svojim ljubimcima ne udeli neku mantru koju će u zanosu EU "vernika" disciplinovano ponavljati, a i bez mantre bi došli do neprijatnog zaključka, a to je da im je glava prazna.

znači, smatra se da je sve montirano i namešteno jer su nedojebane koze kaz'le "ako može 300 000 mogu i nas dve"??!!
jel nekome palo na pamet da se radi o devojčicama koje zajedno imaju IQ veličine patike na nozi?

Vazi.Nije nameshteno.Jedna od 5 najvaznijih vesti iz zemlje je snimak 2 klinke koje kradu patike..i to u ovoj drushtvenoj situaciji.Pa i da su rekle: "ziveo Koshtunica!" svejedno.Stavi prst na chelo pa se zapitaj zashto je bash to toliko vazno u ovom trenutku.I shta treba da nam sugerira.

Pa kod nas su pljackaci vrlo kulturni i demokratski civilizovani pa se javljaju na demokratsku tv da objasne svoje domekratske postupke. Samo jos neko da mi objasni koja to budala ide da pljacka a da za njim ide kamera kao da snima dokumetarac. Zanima me sta se one imaju javljati U92 ako policija radi svoj posao? Koliko ja znam one su medju prvima trebale biti uhapsene jer im se lica jasno vide a i dokazi su tu. One ne samo da nisu uhpasene nego se jos javljaju da daju izjavu za tv!!! Pa ko je lud u ovoj zemlji? Pa sta radite zuti? Jeste sve kompase pogubili?

Nije namesteno... ma joook. :lol:
Kako bre nameštno :shock: Ma sve je živa istina.
Da su u pitanju bili oni iz 'druge Srbije', one iz mračnih 90-ih, da su to bili ovi krezubi, retardirani, nepismeni radikali....pa polomili bi i kameru i kamermana, da ne postoji dokaz.
A jes' vido šta je ona 'bolja Srbija', demokratska, civilizovana.....kako je to fin kulturan svet :shock:...ribe ćorišu, muškarci mirno šetaju ulicom, kamerman lepo snima kratkometražni film (možda mu je to diplomski). Sutra idem da se učlanim u 'žuticu'. Oću i ja nove nike....za početak.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back