Madonna

• Začetnik teme Začetnik teme @Xel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
599123_10150979560715339_333939998_n.jpg
madonna-human-nature-video-cap-0001.jpg

Bas tako!
I am stunned with all these videos. Madonna looks and sounds awesome. She is dancing and singing like there is no tomorrow. Giving all her luvin to us fans. All the while being true to herself. From a spectacular entrance: religious chants singing “Madonna is the mother of Jesus” in Latin, all in a beautiful but cathedral, populated by demons and monks in high heels, and Madonna entering as a woman in rage, ready to her over her live. To a spiritual apotheosis at the end with i’m a sinner, cyberraga, and like a prayer, where western and oriental spiritual beliefs come together in a psychedelic orgy of love, great music, and frenetic dancing. I love her so much for all she gives me. Maddy is the mother of God. She is my religion
.

Bad Girl

Something's missing and I don't know why
I always feel the need to hide my feelings from you
Is it me or you that I'm afraid of
I tell myself I'll show you what I'm made of
Can't bring myself to let you go

I don't want to cause you any pain
But I love you just the same
And you'll always be my baby
In my heart I know we've come apart
And I don't know where to start
What can I do, I don't wanna feel blue

Bad girl drunk by six
Kissing someone else's lips
Smoked too many cigarettes today
I'm not happy when I act this way

Bad girl drunk by six
Kissing some kind stranger's lips
Smoked too many cigarettes today
I'm not happy, I'm not happy

Something's happened and I can't go back
I fall apart every time you hand your heart out to me
What happens now, I know I don't deserve you
I wonder how I'm ever gonna hurt you
Can't bring myself to let you go...

KRALJICA

Gej himna je popularna pesma koja je dobila posebno značajan status u okviru LGBT zajednice, a posebno u među gejevima, ili je na drugi način identifikovana sa LGBT zajednicom.

Tekst gej himni obično izražavaju nadu, ponos, zajedništvo ili neposlušnost prema ustaljenom moralu sa podtekstualno prisutnom težnjom za revidiranjem vrednosti. U tekstovima se mogu pronaći elementi sa kojima se LGBT zajednica lako identifikuje i koje prepoznaje kao vlastito iskustvo. Neke gej himne govore o iskustvu LGBT osoba, kao na primer „I’m Coming Out “ (Diana Ross), inspirisana nastupom drag queensica, koje su imitirale upravo Dajanu Ros ili Madonina pesma „Deeper and Deeper “, koja govori o tome kako se mladi gej dečak odnosi prema svojoj homoseksaulnosti.

Someone said that romance was dead
And I believed it instead of remembering
What my mama told me
Let my father mold me
Then you tried to hold me
You remind me what they said
This feeling inside
I can't explain
But my love is alive
And I'm never gonna hide it again...

A ja obozavam pesmu.

By Lambros
Ona je IXIN (isus hrist car nazarecanski ili car izrailja, kako gde) ladno zamenila sa MDNA ....
A ovi u frigijskim kapama najladnije referiraju na stare anadolske i egipatske kultove boginja majki, izida, kibela i artemida .....
Dok je ona u ispovedaonici sa sve krunom koju nosi Madonna "spasiteljka grehova" (ona koja stoji na zmiji s polumesecom u pozadini u katolickoj ikonografiji) i puca u crkvu da bi uspela da iz nje izadje kao zena a ne devica (go wild, have fun) ..... shvati covek koliko je zapravo daleko od istinske emancipacije .... i koliko je navikao na tiraniju judeohriscanstva da je vise i ne primecuje ....
Dok su monasi, ispod mantija u stiklama .... sto referira ne samo na njihovu zensku stranu, vec i na zenski princip pasivnosti u meditaciji i odbijanja aktivnog ucesca u zemaljskim stvarima .....
A onda je obozavaju, jer ona stoji izdignuta na postolju iznad njih, iako se postolja neprestano menjaju ....
Omiljenii detalj su mi ovi demoni s gotickih katedrala, koji su izgmizali ispod crkve za vreme sluzbe ... to je tek prepuno simbolike ....
I na kraju Material Girl, usred sluzbe, it's all about power and money .... i preko jedne barokne tavanice, trougla kao simbola svevideceg oka i svetog trojstva koje svetli (a i ispred bine je jedan takav) preko andjeoskih truba i najava sudnjeg dana do srca ....

Ova turneja je SAVRSENA! :worth: Miljama daleko bolja od S&S

Preteterujes!
U S&S se ni u jednom trenutku nije setkala, sve je bilo osmisljeno.
Ali ovde mora da se setka zbog ovog ogromnog trougla.
GGW je potpuno drugaciji od onoga sto sam hteo, i Gang Bang (mada je on tu negde). Ovo je prvi put da mi je lepsa pesma nego nastup.
U ostalom svaka turneja ima neku svoju ideju. S&S je bio sticky and sweet i sve je bilo kao neki candy galore,
MDNA je grandiozniji ali i mracniji. CNF je jednostavno najbolji :)
Za sad obozavam Express yourself, GMAYL, Human nature, Like a prayer, Vogue, Like a virgin, Candy shop. Ostalo posteno nismo ni videli.
A znam da kada sve to vidim i kada se sve filmuje da ce biti vrh.
A Aleksandar Lambros je kao neke pametnice iz moje srednje koje od jednog stiha neke glupe pesme napravise novi pravac u filozofiji.

A ja obozavam pesmu.

Pa i meni je, ali ti stihovi mogu da se shvate da potpuno drugu stranu...

Poslednja izmena:
Preteterujes!
U S&S se ni u jednom trenutku nije setkala, sve je bilo osmisljeno.
Ali ovde mora da se setka zbog ovog ogromnog trougla.
GGW je potpuno drugaciji od onoga sto sam hteo, i Gang Bang (mada je on tu negde). Ovo je prvi put da mi je lepsa pesma nego nastup.
U ostalom svaka turneja ima neku svoju ideju. S&S je bio sticky and sweet i sve je bilo kao neki candy galore,
MDNA je grandiozniji ali i mracniji. CNF je jednostavno najbolji :)
Za sad obozavam Express yourself, GMAYL, Human nature, Like a prayer, Vogue, Like a virgin. Ostalo posteno nismo ni videli.
A znam da kada sve to vidim i kada se sve filmuje da ce biti vrh.

Ne obozavas GGW? :eek: :lol:
GGW joj je medju naj nastupima u karijeri!

Ne obozavas GGW? :eek: :lol:
GGW joj je medju naj nastupima u karijeri!

E sad, u karijeri!!!?
Nije nimalo los, naprotiv.
Samo "Girls, they just wanna have some fun" i ona koreografija mi ne ide da je igraju u Notre Dame. Nekako ne volim kada se simbolika ne uklopi, a pesma i crkva imaju razlicitu. Taj nastup je trebao da bude nesto poput Hung up ili Give it to me. Ne znam, mozda lupam...
Sad sam pogledao malo detaljnije, koncert rastura! Ima mnogo dobre delove!

Poslednja izmena:
E sad, u karijeri!!!?
Nije nimalo los, naprotiv.
Samo "Girls, they just wanna have some fun" i ona koreografija mi ne ide da je igraju u Notre Dame. Nekako ne volim kada se simbolika ne uklopi, a pesma i crkva imaju razlicitu. Taj nastup je trebao da bude nesto poput Hung up ili Give it to me. Ne znam, mozda lupam...

E takav nastup bi bio da je u pitanju S&S tour, ali ovde je pesma upotrebljena u drugu svrhu, iskoriscena je za provokaciju i kritiku crkve. Ipak ima mnogo smisla ako malo bolje pogledas nastup i poslusas o cemu zapravo peva u pesmi. Jeste da Lambros mnogo kaki, ali je potpuno u pravu sto se ovoga tice. Nije ona JK pa da nakaci crkveni dekor tek tako, bez nekog smisla... Sve je povezano i jako dobro osmisljeno, samo sto nismo videli normalan snimak da bi mogli da sudimo. Na osnovu ovoga mogu reci da je na umetnickom nivou jaca od S&S, ali je i mracna i skroz drugacija, pa ne mogu bas da se porede. Znam samo da mi je S&S izgledao katastrofalno, dok nisam video DVD snimak.

The stage design is truely amazing and definately represents the maximum of what you can achieve with modern technolgy at the moment. Quite frankly, you don't need a styrofoam castle when you can create something like THIS on screens. What the creative arts department and its programmers did here is AMAZING und revolutionary. The 3D effects It's nothing short of the gold standard for this kind of productions and once again she sets the bar higher. They say "only the sky is the limit". Well, obviously Madonna took this literally and shows you can go even higher as seen in this Material Girl/Give it to me sequence.
Anyway, this is not for everyone. The budget for the opening scene alone must have been insane. But it' so worth it.

Back