Mislim da o Like a prayer nemam sta da kazem a da ga ne ucinim nedovoljno opisanim. Svaki drugi na ulici ce znati da vam otpeva refren i iskaze Madoninu parolu: Express yourself, don't repress yourself.
Tu je tako jako zasla u ljudsku srz. Mnogo nas je naucila.
Like a prayer je bezvremenksa pesma. I u pravu je: zasto crkva nema veze sa seksom? Zar pop kad uvece od ekuci nema seks? Nije ona trazila da neko ima sex pred oltarom, ali cemu pritisak: don't repress yourself. Zasto je nesto tako esencijalno zabranjeno?
Molitva i zalazak duboko u svest su veoma mocna sredstva i na to pomislim kada pevam Like a prayer.
Посвета албума гласи „мојој мајци, која ме научила како да се молим“.
Прва издања албума су била парфимисана пачули уљем, Мадониним омиљеним. Такође су садржала и инфо књижицу о тада релативно новој опасности од ХИВ-а, која се може наћи и у данашњим издањима албума.
Sto se tice Justify my love, vec sam ranije komentarisao pa nadjite

Ta pesma i spot su citac misli.
A Vogue je revolucionaran. Setite se kako svi vole da izgledaju lepo i mocno pred drugima, kako hodate ulicom kad znate da vas neko gleda, zasto imate tremu kad pricate pred masom, kako su cuvene slike sa premijera filmova... To zato sto je u ljudskoj prirodi da: Strike a pose. You've got to just Vogue. Jednostavno i istinito. Opet sam malo rekao, ovo je prevelika inspiracija.