Madonna

• Začetnik teme Začetnik teme @Xel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Hvala nasao sam ;)
Evo malo rekorada S&S turneje...

11. rujna 2008, Madonna je je pjevala pred rasprodanim stadionom s 74.000 gledatelja i zaradila 12 milijuna $ što je najviše ikada u povijesti novog i starog Wembley Stadiuma.
Održan je koncert u Lisabonu pred rasprodanim koncertom od 75.000 ljudi 14. rujna 2008.
U Švicarskoj u Zurichu je održan najveći koncert tamo ikada sa 72.000 gledatelja
20. rujna 2008. je koncert na Stade de Franceu od 80.000 karata prodan za manje od 10 dana, tako da je bio najavljen još jedan koncert
50.000 karata u Vancuveru je prodano za 29 minuta
Dva koncerta u Mexico Cityu su rasprodana za manje od 3 sata
U Budvi je koncert bio jedan od najvećih ikada tamo održanih
Madonnin koncert u Grčkoj je najveći ikada održan tamo, s 75.637 gledatelja
U New Yorku je Madonna rasprodala 4 koncerta za Madison Square Garden i time postala vlasnica 23 rasprodana koncerta tamo od 2001., što je rekord za samostalnog umjetnika po broju koncerata u desetljeću
Koncerti najavljeni za 2009. također bilježe ogromne uspjehe:
U Londonu i Manchesteru su karte rasprodane u par minuta, te su zakazani i drugi koncerti kao zadnji u UK u toj turneji
U Helsinkiju (30. srpnja), Gothenburgu (9. kolovoza), Werchteru i Tallinnu su koncerti rasprodani isti dan kada su karte puštene u prodaju
Helsinki – 80.000 karata je rasprodano za manje od 3 sata, te je postao najveći koncert jednog izvođača u Finskoj. Na koncertu je bilo preko 85.000 ljudi što čini koncert najvećim u cijeloj povijesti Skandinavije i ostalih sjevernih zemalja
Oslo – svih 40.000 karata za prvi koncert je rasprodano za 34 minute, te je najavljen još jedan koncert
Gothenburg – svih 56.000 karata je rasprodano za 2 sata (brzinom kojom je server dopuštao), te je najvaljen još jedan koncert koji je također rasprodan za par sati. Ukupno je prodano 119.709 karata.
Werchter – 70.000 karata je rasprodano u jednom danu
Tallinn – 70.300 karata je rasprodano u 24h što je rekord za Estoniju (prethodni je držala Metallica koja je isti koncert rasprodala za 3 dana). To je i najveći koncert ikada održan u baltičkim državama.
Tel Aviv - 50.000 karata za prvi koncert je brzo rasprodano, te je najavljen još jedan koncert koji se također rasprodao

Madonna je dobila izvrsne recenzije za svoju turneju.
"The Independent": "Oni koji su u zadnje vrijeme vidjeli nešto tako glatko, inovativno i energično, neka kažu. Koreografija, vizualna slika i talent su svjetske klase i odlično izvedeni, inteligentni i duhoviti."
"The Times": "U premijer ligi pjevačko-plesnog spektakla, Kraljica popa je ostala nenadmašna i nepobjeđena."
"The Sun": "Bez ikakve sumnje Madonna je i dalje Kraljica popa. Živjela nam Kraljica."
"The Daily Mail": "Nitko ne radi takav šou na stadionima kao Madonna – to je teatralno, 2 sata blockbustera."

Da, a da li bi to bili toliki hitovi da ih peva neko drugi? Neko bez Madonine snage? Ti ako nisi shvatio velicinu njenog Vogue-a, ja ne znam o cemu pricamo. Da pogledam na wiki? To o cemu ti pricas moze da se izmisli za svako delo nekog umetnika. I ona nije pevala Billie Jean, vec se cula melodija uz Like a virgin, i jeste lepa. Ja tu pesmu volim i ponekad je odslusam, ali nikada mi ni iz bliza nije dala ono sto dobijem kada slusam Madonu. To je razlika izmedju nje i drugih, pa cak i Dzeksona. Kakav smisao ja mogu naci slusajuci Billie Jean? The kid is not my son - what? Za tu pesmu mi treba smisao da bih je slusao, a za moje omiljene Madonine pesme mi ne treba, one mi ga daju. Kada se na to doda njena velicina i najbolji koncerti, ona je zaista najbolja.
Naravno za ljubitelje Dzeksonovih pokreta ili obicnih svirki Stonsa oni su najbolji... I zasto je tako ponosno istaknuto da on nije njenu nijednu pesmu pevao? Zar mislis da je trebao? Pa on je vise vremena proveo van nego u muzici.

I da, obozavam True blue, ali necu komentarisati, osecam se da to jedini radim, vec sam najvise o Like a virgin napisao...

p.s. Frozen=Madonna(Frozen)

Poslednja izmena:
Ona nije pevala samoj sebi da nece biti ona, vec svim ostalima koji misle da su veci od nje i koji to pokusavaju. U cemu je problem sto je ona obucena kao iz Material girl? Ona je neverovatno prerasla problem da li nekog imitira, ako hoce da to uradi uradice. Ako hoce da obuce cipkaste carape obuci ce ih, ako hoce da svira gitaru svirace je. Uvek ce delovati originalno, i ne pricaam o Madoni, to je jedna klasa osoba koje postoje i oko nas...

madonna.jpg

Previse si fanatican da bih sa tobom diskutovao. Ja ili bilo ko. :)
Toliko si zaslepljen fanatizmom da ne zelis da priznas da ona ima bilo kakvu manu.

I nije tacno da samo ti pises o albumima, ja pisem sasvim dovoljno,.
Ne znam u cemu je problem? Ja sam i izneo tu ideju...
Najbolje da lepo nastavimo o muzici i da vise nikada ne uporedjujemo MJ-a i M jer ti nisi kompetentan na pricas o njemu. :bye:

Madonna_likeaprayer.jpg

LIKE A PRAYER

Jedan od njenih najboljih albuma i jedan od najboljih albuma pop muzike uopšte.
Lep nastavak onoga što je radila sa True Blue, pravi instrumenti, ozbiljnije teme, bolje pevanje, hor u naslovnoj pesmi...

Favoriti sa albuma su mi Like A Prayer, Express Yourself, Keep It Together i Spanish Eyes. :heart:
Like A Prayer se redovno spominje kao njena najbolja pesma, ili bar top 3.
Nemam šta da kažem, savršena pesma. Kontroverzna doduše, jer meša religiju i seksualnost, naročito u spotu, mada i u samom tekstu pesme.
Express Yourself, feministička himna, mada se može shvatiti i šire, samo ono što naslov poručuje - izrasi sebe.
Spot je odličan, ispred svog vremena. Sviđa mi se i remix korišćen u spotu.
Keep It Together je super pesma, po mom mišljenju potcenjena.
Ima odličan ritam, tera na igranje, a lyrics mi se takođe sviđa, govori naravno o porodici.
Spanish Eyes mi je jedna od omiljenijih iz njenog repertoara pesama sa španskim prizvukom.
Ostale pesme iskreno ne slušam tako često, ali nisu loše...

Obožavam Blond Ambition Tour i Truth Or Dare.
Mislim da na drugim turnejama nije ostvarila takvu prisnost sa plesačima, pratećim vokalima itd. Ili to bar nije dokumentovano.
Sve je tu, Nikki i Donna, live pevanje (uglavnom), set lista koja obuhvata skoro sve najbolje pesme koje je do tada snimila (samo bih La Isla Bonita dodao).

Samo još da spomenem Vogue i Justify My Love koje je izbacila između ovog i sledećeg albuma.
Nemam komentar, savršene pesme, spadaju u lični top 5 Madonninih pesama.

:bye:

Ti si i dalje u Sticky and Sweet svetu :lol:

Ko mi kaze:D

Sto se tice True Blue-a, mislim da je pokazala odredjenu dozu zrelosti. True Blue kao pesma je dobra, ali ne mogu reci savrsena. Ali neretko je poslusam, a u spotu mi je ona vrh, vidi se da je iskrena. U tom spotu podseca na cover albuma, tako da mislim da ovaj album treba pokazati da je iskrena i da iznosi svoje misli (kako joj je glava zabacena). Pesma Open your heart je definitivno sa najvecom porukom na ovom albumu, sam spot govori o trenucima u onoj kuci i sa decakom na ulici.

Madonna commented on the events happening surrounding the song:

"Papa Don't Preach" is a message song that everyone is going to take the wrong way. Immediately they're going to say I am advising every young girl to go out and get pregnant. When I first heard the song, I thought it was silly. But then I thought, wait a minute, this song is really about a girl who is making a decision in her life. She has a very close relationship with her father and wants to maintain that closeness. To me it's a celebration of life. It says, 'I love you, father, and I love this man and this child that is growing inside me'. Of course, who knows how it will end? But at least it starts off positive."

Sal Cinquemani from Slant Magazine called the album "the supreme archetype for late '80s and early '90s pop music.

I naravno moji omiljeni stihovi iz Where's the party, koji otkrivaju ko je Madonna i zasto jos uvek postoji:

Don't want to grow old too fast, don't want to let the system get me down.
I'd like to find the way to make the good times last.

Ja sam taman napisao jos nesto o True Blue, ionako mi se cinilo da idemo prebrzo.
Ali za Like a prayer, Vogue, Justify my love mi treba mnogo vise nego sto mogu sad da napisem...

Samo bih da napomenem da Thriller odlicno poznaje Madonu iz tog perioda (mozda i sire, ne znam), ja npr ne znam kako ide pesma Spanish eyes (moja greska)...

Madonna_likeaprayer.jpg

LIKE A PRAYER

Jedan od njenih najboljih albuma i jedan od najboljih albuma pop muzike uopšte.
Lep nastavak onoga što je radila sa True Blue, pravi instrumenti, ozbiljnije teme, bolje pevanje, hor u naslovnoj pesmi...

Favoriti sa albuma su mi Like A Prayer, Express Yourself, Keep It Together i Spanish Eyes. :heart:
Like A Prayer se redovno spominje kao njena najbolja pesma, ili bar top 3.
Nemam šta da kažem, savršena pesma. Kontroverzna doduše, jer meša religiju i seksualnost, naročito u spotu, mada i u samom tekstu pesme.
Express Yourself, feministička himna, mada se može shvatiti i šire, samo ono što naslov poručuje - izrasi sebe.
Spot je odličan, ispred svog vremena. Sviđa mi se i remix korišćen u spotu.
Keep It Together je super pesma, po mom mišljenju potcenjena.
Ima odličan ritam, tera na igranje, a lyrics mi se takođe sviđa, govori naravno o porodici.
Spanish Eyes mi je jedna od omiljenijih iz njenog repertoara pesama sa španskim prizvukom.
Ostale pesme iskreno ne slušam tako često, ali nisu loše...

Obožavam Blond Ambition Tour i Truth Or Dare.
Mislim da na drugim turnejama nije ostvarila takvu prisnost sa plesačima, pratećim vokalima itd. Ili to bar nije dokumentovano.
Sve je tu, Nikki i Donna, live pevanje (uglavnom), set lista koja obuhvata skoro sve najbolje pesme koje je do tada snimila (samo bih La Isla Bonita dodao).

Samo još da spomenem Vogue i Justify My Love koje je izbacila između ovog i sledećeg albuma.
Nemam komentar, savršene pesme, spadaju u lični top 5 Madonninih pesama.

:bye:

Pa ne znam sta bih dodao, sve sto sam i ja hteo rekao si ti.
A sta reci za Vogue sem da mi se vise svidja sa S&S turneje :hahaha: Salim se.
Mislim da je to legendarna pesma u pop muzici.:lol:

Back