Madonna

• Začetnik teme Začetnik teme @Xel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Hocemo li Like A Virgin sutra? Nek postavi neko cover posto pisem s mobilnog...

Procurele nefotosopovane D&G fotke. Popizdela je. :mrgreen:

A Britney seljanka snima album sa Williamom Orbitom (producent Ray Of Lighta). :confused:

Samo ja da se ubacim i da prokomentarisem Madonna album...
Kao prvo mislim da je cover za ovaj album jedan od njenih naj originalnijih i najlepsih...Pesme su kao sto je neko rekao skoro sve iste...imaju istu liniju...skorz su tralala..kad vam je dosadno kad ste tuzni..pustite ovaj disc i odmah se oraspolozite..Pored nezaobilaznih hitova Borderline,Holiday,Lucky star..treba pomenuti Physical attraction koja je meni beskrajno zanimljiva...:D

Krenimo sa Like a virgin......... :D
177892_1_f.jpg

Ja prosto ne znam odakle da pocnem.
Ovaj album je revolucionaran, pricali su mi kako su svi znali za Madonu i njen Like a virgin tada, bez obzira da li su je voleli. Cover je veoma pametan, a sama pesma Like a virgin je po meni filozofska. Bar ja mogu na taj nacin da je interpretiram.

Sta reci za ovaj album stvarno. :lol:
Cover :worth: Najomiljenija pesma sa ovog albuma mi je Into the groove. Iako mi je remix sa S&S turneje neuporedivo bolji :mrgreen: Sta cu kad je soo sticky :lol:

Madonin brat o njoj..
When asked if he still recognised Madonna from the girl he grew up with, Christopher replied: "Not after the facelift." :roll:
He added to US TV show 'Good Morning America': "I do recognise her in some ways, but I think ultimately she is a lonely person. It is truly lonely at the top."

Sa ovog albuma meni je osim glavnih hitova...predobra pesma Angel koja je po meni njena naj sexy pesma...a dress you up aaaaaaaaaaaaa predobro..mada ima i boljih albuma...nisu miu sve pesme bas nesto

Blake, prelepa je na tim slikama... :eek:
Sminka i facelift i jos ponesto cine cuda. :mrgreen:
Odavno je on to rekao, posvadjali su se zbog te knjige.
A i mislim da je ipak radila facelift (i jagodice) tamo negde, posle Drowned World Toura, jer je tad izgledala starije nego za vreme novijih turneja.
Kakve su joj ruke... Presisace Svarcenegera uskoro. :hahaha:

Nego, da se ja vratim muzici...

Blake, prelepa je na tim slikama... :eek:
Sminka i facelift i jos ponesto cine cuda. :mrgreen:
Odavno je on to rekao, posvadjali su se zbog te knjige.
A i mislim da je ipak radila facelift (i jagodice) tamo negde, posle Drowned World Toura, jer je tad izgledala starije nego za vreme novijih turneja.
Kakve su joj ruke... Presisace Svarcenegera uskoro. :hahaha:

Nego, da se ja vratim muzici...

Jeste na ove dve slike je prelepa i mislim da joj je ova frizura zakon :mrgreen: i te slike su bez fotosopa.
Definitivno je uradila facelift i popunila jagodice, i mislim da je to to.

Like A Virgin... Ovim albumom je definitivno stupila na scenu kao neko ko ce provokacijama i skandalima drzati paznju javnosti decenijama.
Pesme Like A Virgin i Material Girl ne slusam narocito cesto, mnogo su mi zenske. :lol:
Ali zato Into The Groove i Dress You Up bas volim. ;)

Poza sa covera je identicna Majklovoj na Thriller coveru, u pesmi LAV maltene sempluje cuveni Billie Jean bassline... I tu slicnosti prestaju.
S druge strane MG spot je 'omaz' Marilyn Monroe.
Mnogo je ona 'pozajmljivala' tokom karijere. :neutral: Zato je pre smatram dobrom kopijom drugih nego preterano originalnom.

Ono zbog cega joj se neizmerno divim i sto joj se ne moze zameriti niti joj to moze neko oduzeti su Express Yourself i Re-Invent Yourself filozofije. :ok:
Balls, istrajnost, promene...

Spot MG i ne znam sta si jos mislio (uglavnom 2%) i originalnost (98%) i ti je dozivljavas kao kopiju??? Jedna pesma sa jednog albuma od milion pesama i milion albuma je sasvim komotno mogla da bude osvrt na Monro. A sad i MJ?
Da li Vogue smatras za imitaciju?

Into the groove je odlicna pesma kad si raspolozen, posebno na re-invention i S&S turneji, bas je skroz cool, daje ti neku snagu. Dress you up je laka da se shvati...
Ali Like a virgin je za sva raspolozenja, po meni nije ni muska ni zenska, vec pesma o esencijalnim ljudskim osecanjima. Ja zaista ne mogu da analiziram celu pesmu, malo je nezahvalno na ovom mestu (da su bar citaoci bolji:)),
ali npr. kada kaze: Yeah you made me feel, I've nothing to hide, misli se na to koliko je divno da se pored nekoga mozes osecati podjednako slobodno kao kada si sam, toliko slobodno da nista nemas da sakrijes i to toliko slobodno da nikada ranije nisi osetio pa si Like a Virgin jer prvi put nesto osecas. To sto ovi stihovi 99% osoba podsecaju na to da treba da se skine za sex je njihov problem.
I mnogo drugog ima u toj pesmi.

S druge strane MG spot je 'omaz' Marilyn Monroe.
Mnogo je ona 'pozajmljivala' tokom karijere. :neutral: Zato je pre smatram dobrom kopijom drugih nego preterano originalnom.

Madonna has stated that the song she most regrets recording is "Material Girl" and if she had known that the label would be attached to her for decades, she would probably never have done so. After making the video, Madonna said she never wanted to be compared to Monroe, despite posing like her and recreating many of Monroe's signature poses for various photos shoots, most notably in a 1991 issue of Vanity Fair. Reflecting on the song, Madonna told Taraborrelli:

"I can't completely disdain the song and the video, because they certainly were important to my career. But talk about the media hanging on a phrase and misinterpreting the damn thing as well. I didn't write that song, you know, and the video was about how the girl rejected diamonds and money. But God forbid irony should be understood. So when I'm ninety, I'll still be the Material Girl. I guess it's not so bad. Lana Turner was the Sweater Girl until the day she died."

De, de, oladi. :lol:
Mrzi me sad da trazim slike, mislim da ih je cak Pokelpo kacio ovde (where is he btw?), ali tu ima gomila stvari koje je ona imitirala kad je menjala imidz tokom godina...
Pa tzv. 'prava Madonna' (iz Vogue) je bas sa Marilyn frizurom. ;)
Pesma Vogue inace 'pozajmljuje' tj. sempluje gomilu pesama (vidi na Wiki), svaki element pesme je preuzet iz neke druge.
Znam da ona ne voli pesmu MG. Ali vrhunac licemerja je kad peva She's Not Me sa onom lutkom iz MG koja toboz predstavlja nju a ne Merlinku. :mrgreen:
A sto se MJ-a tice, ona je sama izjavila da joj je krivo sto ona nije napisala Billie Jean.
Pa i pevala BJ na jednoj turneji, s druge strane on nije pevao ni jednu njenu pesmu.

U svakom slucaju, daleko od toga da mislim da je plagijator i da je vecinu stvari maznula drugima, ali morate da priznate da je tu bilo vise od samo MM uticaja za MG!
Njen najuspesniji singl je Hung Up - sempl Gimme, Gimme, Gimme.
Najpopularnija pesma Frozen - optuzena da je plagijat.

PS I fuckin love Madonna anyway. :cool:

Nadam se da se nece skoro prepustiti godinama, mada mi se cini da je dosta omatorila za poslednje dve godine.
(Da nije usla u menopauzu?) :eek: :lol:
Nadam se da cemo dobiti jos par albuma i turneja pre penzije.
A sa 60 bi stvarno bilo bezveze gledati je kako igra u gacama. :mrgreen:

Stvarno? Meni je True Blue jedan od njenih najboljih albuma.
Mislim da joj je La Isla Bonita najpopularnija pesma kod nas (zbog retardiranog 'Plela sad dzemper za Pedra' :roll::lol:), a odmah iza nje Papa Don't Preach.

Dakle: Live To Tell, Papa Don't Preach, La Isla Bonita - :worth:
+White Heat, Where's The Party, Open Your Heart, True Blue.

Ne svidja mi se kako izgleda u ovom periodu, sa kratkom kosom. :confused:
Generalno, Madonna iz '80-ih jeste legendarna, ali ja je preferiram iz '90-ih. :per:

Back