Madonna

• Začetnik teme Začetnik teme @Xel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Samo bih da kažem da je M. bila apsolutno savršenstvo krajem '80-tih i početkom '90-ih... :aha:
Spotovi iz tog perioda - Express Yourself, Vogue, Justify My Love (i malo kasnije - Rain, Bad Girl, Secret, Human Nature, Bedtime Story, Frozen, Ray Of Light, The Power Of Good-Bye) su joj najbolji... :ok:

madonnatourbook.jpg

Pa da krenemo :lol:
Madonin prvi album ''Madonna''

Sa tog albuma meni najomiljenija pesma je Borderline. (I dan danas medju omiljenima).
Volim ceo album, samo sada kad ga slusam malo mi cudno da je to njen glas :D

Album Madonna sam poslednji zavoleo.
Deluje mi da je u to vreme bila više plesačica nego pevačica.
Ona je i došla u NYC sa 100$ da postane plesačica.
Ali kad je videla da od toga nema leba, latila se mikrofona i snimila ovaj simpatičan albumčić.

Najviše volim Holiday, mislim da i ona voli tu pesmu i raspevavanje sa Niki i Donom uz ovu pesmu.
Onda, super mi je Lucky Star, i dobro je što joj je to prva pesma na prvom albumu, jer izgleda da je stvarno rođena pod srećnom zvezdom, mada ništa bez hard work-a.
Sviđaju mi se i Burning Up i Borderline.
Ostale su mi OK, ali ništa posebno. I previše su mi slične.

Spotovi su kičerica i cheap, al šta da se radi, napredovala je u tome samo tako.
Glas joj je takođe napredovao, ovde je pevala baš bebeći.

I to je to. :mrgreen:
Gde su nam ostali?

@S&S Tour & Hard Candy
Lično, dosadilo mi je to rozilo (:lol:), ovog i prethodnog albuma.
Kapiram da je poenta S&S bila da pokaže kako je mlada i trendi.

Mogla bi malo da se uozbilji.
Od Ray Of Light do Hard Candy je prošlo tačno 10 godina, a kad se uporede ti albumi ne mogu da se otrgnem utisku da nije napredovala, ne trudi se da snimi nešto bolje...
Don't hate on me. :rida: Znam da mnogo volite S&S. :lol:

@S&S Tour & Hard Candy
Lično, dosadilo mi je to rozilo (:lol:), ovog i prethodnog albuma.
Kapiram da je poenta S&S bila da pokaže kako je mlada i trendi.

Mogla bi malo da se uozbilji.
Od Ray Of Light do Hard Candy je prošlo tačno 10 godina, a kad se uporede ti albumi ne mogu da se otrgnem utisku da nije napredovala, ne trudi se da snimi nešto bolje...
Don't hate on me. :rida: Znam da mnogo volite S&S. :lol:

Pokazala i dokazala :mrgreen:
Slazem se da je Hard Candy najslabiji album u poslednjih 10 god ali prosek izvlaci nezaboravna ''Give to me'' :super: :zurka:
I stvarno ostali koji volte Madonnu ukljucite se :p

Madonna.

Prvo da kazem da sam poduze napisao o svom vidjenju njenog pocetka i sve slucajno izbrisao.
Sad ukratko kazem da je veoma bitno sto je mogla da startuje svojim paradigmama, a oni malo pametniji u tadasnje vreme nisu prepoznali Miki Mausa, vec nekoga ko je zaista drugaciji i ko mozda nije toliko dobar kao ostali, ali ko je sasvim najbolji da ostane u bitci duze od svih.
Veoma mi je bitno sto ne peva 'o njemu i njoj', o izlascima i porukama tipa 'superstar'. Iako neki misle da je tako, preporucujem im da shvate sustinu pesme. Ona je zaista zaisla u esencijalna ljudska osecanja. To cu vrlo dokumentovati kada stignemo do nekih albuma. Retko slusam pesme sa ovog albuma, vec live verzije, jer se slazem za njen glas i vidjenje plesacice, ali katkad volim da pustim i vidim da je jos jednom i to for the very first time bila u pravu.
Holiday, Borderline i Lucky star su definitivno srecne zvezde ovog albuma. Ne bih da ulazim u analizu pesama, bolje je da ih jednostavno osetimo. It would be so nice.

When Madonna appeared on American Bandstand to promote the album in January 14, 1984, Madonna expressed her dream "to rule the world."

I ne znam sta je sa ostalima. Ajde sto ovi odavde ne dolaze. Nego ima jos dosta clanova koji su Madonini fanovi a ovde nikad nijedan komentar nisu ostavili.
Da li ste znali za forum: poznate licnosti-Madonna, ovde na krstarici i to na erotske slike(18+), ali tema nema veze sa tim...

Madonin koncert u Beogradu je najskuplji koncert u Srbiji 2,1 milion, i na 6 mestu po posecenosti 42.000 ljudi.
Ispred nje su Stonsi,Colic, Pepersi, Ceca i Bjelo dugme na 1 mestu..;)

Madonin koncert u Beogradu je najskuplji koncert u Srbiji 2,1 milion, i na 6 mestu po posecenosti 42.000 ljudi.
Ispred nje su Stonsi,Colic, Pepersi, Ceca i Bjelo dugme na 1 mestu..;)

Uz duzno postovanje svih pomenutih, ova statistika moze samo predstavljati uzorak globalnog srpskog raspolozenja a ne i ko je od njih najbolji.
Cak se i ne bih raspravljao. Mozda i bih, da je Madonna uporedjena sa nekim ozbiljnijim. Moglo je na Cecu da dodje i milion ljudi, kao sto Gagu na youtube-u gledaju milijarde, ali Madonna je po meni posebna kategorija. Tako da Ceca, Gaga, Stonsi mogu da se takmice, a nju da obidju...

Back