Џорџи
Srebrna tastatura
- Poruka
- 238.237
uh ako mora se znaju boje madjarske zastave nista onda
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ja ga dobih juče![]()

Da preformulisem... da li neko zna da li se za dobijanje pasosa zakazuje I koliko traje izrada, tj za koliko dana se preuzima

Ja ga dobih juče![]()
Zakazes u BG. Dobijes termin za mesec dana. Odes odradis zahtev i posle mesec dana podignes pasos.
- - - - - - - - - -
Pravi si Madjar![]()
Nije bas tako!Moji prijatelji vec dva puta idu za Budimpestu gde su pali test madjarskog.
Losmim molim te javi i se na
Hvala
Dragan[/QUOTE]
Dragane, jel ne valja Kanada?

Hvala na odgovoru.
Još jedno pitanje, Da li je onima što imaju i mađarski pasoš potrebno putno osiguranje prilikom putovanja u EU ?![]()
Pozdrav,
Da li sa mađarskim pasošom može da se boravi i radi u Velikoj Britaniji, pod istim uslovima kao i u ostatku EU?
Da li to važi i za Norvešku i Švajcarsku?
pozdrav svima...
E ovako...ljudi ne predajite sad papire ako ne znate Madjarski jezik jakoooo puno traze skoro pa perfekt madjarski jezik to vam kazem iz iskustva ja sam jos u Avgustu predala papire da bi mi pre dva dana poslali iz Madjasrke pismo da se licno javim u konzulat radi provere Madjarskog jezika uzasss morate da znate i boje madjarske zastave i biografiju da pevate da brojite i jos mnogo toga...Jako su rigorozni tako da ako ne znate madjarski nema nista od pasosa

Pozdrav svima,
Pozvana sam na razgovor u konzulat za proveru jezika. Predala sam uspesno papite jos pre nekoliko meseci i to osnovno koliko ja znam je bilo dovoljno da prodjem ali koliko sam shvatila u konzulatu su mnog rigorozniji i zato i rade te provere. Zanima me da li je neko bio na takvoj proveri, koliko je ozbiljna i sta pitaju? Mislim da li su pitanja slicna prilikom predaje dokumenata i ako nisu ako neko zna kakva su?
Unapred mnogo hvala!
Pozdrav svima,
Pozvana sam na razgovor u konzulat za proveru jezika. Predala sam uspesno papite jos pre nekoliko meseci i to osnovno koliko ja znam je bilo dovoljno da prodjem ali koliko sam shvatila u konzulatu su mnog rigorozniji i zato i rade te provere. Zanima me da li je neko bio na takvoj proveri, koliko je ozbiljna i sta pitaju? Mislim da li su pitanja slicna prilikom predaje dokumenata i ako nisu ako neko zna kakva su?
Unapred mnogo hvala!
Ja sam papire predao u Madjarskoj I koliko sam shvatio tada sam vec proveren za jezik, kroz pitanja koja se ticu papira I obrazaca koje sam tada predavao. Ja sam prilicno dobro govorio jezik kao klinac, ali sam dosta zaboravio. Pored toga znam "svakodnevni" jezik , ali cim krenu da mi pricaju o administraciji nista ne razumem. Sve u svemu zena koja je radila mi rece da "sa vrata" moze da provali ko zna jezik, a ko je ucio za drzavljanstvo. Nisu me posle toga zvali na proveru. Medjutim, prilikom registracije za polaganje zakletve u Subotici (kada dodjes na zakletvu, pre toga treba da se prijavis, tj. registrujes jer bude oko 80-100 ljudi) me je zena proveravala za jezik kroz neformalan razgovor...npr. koliko ti deca imaju godina, u koju skolu idu, sto nisu dosli, ko ih cuva, sta ti radi supruga, kada si se ozenio itd. Jednu devojku koja je lose znala, vratili su I ako su joj prihvatili papire I dosla je na zakletvu. NIje mi jasno zasto te ponovo zovu na razgovor...ja sam mislio da ako private papire, da je to to...nadam se da ce s dobro da prodjes. Da li si papire predala u Beogradu ?
Imate li neku preporuku za pomoc oko ponovnog propitivanja u konzulatu???????????????
Pozzzzzzzzzz