Mađarski pasoš - iskustva

Hungarian_Passport_Cover.jpg

Ja ga dobih juče :vatromet::vatromet::vatromet:

znaš kako je, davljenik se i za slamku hvata...a i kad ću ja koristiti, kada mi nisu dali '91. sad mi skoro ni ne treba. Ipak, ne znaš šta život nosi, a s obzirom da su mi deca takođe dobila, možda njima bude od koristi. Možda jednom pređem granicu bez čekanja u redu :)

pozdrav svima...
E ovako...ljudi ne predajite sad papire ako ne znate Madjarski jezik jakoooo puno traze skoro pa perfekt madjarski jezik to vam kazem iz iskustva ja sam jos u Avgustu predala papire da bi mi pre dva dana poslali iz Madjasrke pismo da se licno javim u konzulat radi provere Madjarskog jezika uzasss morate da znate i boje madjarske zastave i biografiju da pevate da brojite i jos mnogo toga...Jako su rigorozni tako da ako ne znate madjarski nema nista od pasosa

Pozdrav...
Jel mozes da nam napises da li si posle ove provere dobila neki odgovor i kakav? Ja sam takodje predala u avgustu i sad su mi trazili da dodjem u konzulat (u Beogradu, u kom si ti bila?) radi provere jezika pa sam se jako zabrinula jer ipak znam samo osnovno a koliko znam u konzulatu su bas rigorozni. Ja znam biografiju, znam boje, znam da brojim i da odgovorim na najosnovnija pitanja i nisam sigurna sta jos pitaju. Jel mozes da napises nesto o tome detaljnije. Mislim koja su ti pitanja postavili na priveri (ne prilikom predaje) da bih znaka sta jos eventualno da spremim obzirom da na raspolaganju imam jos nekoliko dana... :(
Unapred mnogo hvala!

Pozdrav svima,
Pozvana sam na razgovor u konzulat za proveru jezika. Predala sam uspesno papite jos pre nekoliko meseci i to osnovno koliko ja znam je bilo dovoljno da prodjem ali koliko sam shvatila u konzulatu su mnog rigorozniji i zato i rade te provere. Zanima me da li je neko bio na takvoj proveri, koliko je ozbiljna i sta pitaju? Mislim da li su pitanja slicna prilikom predaje dokumenata i ako nisu ako neko zna kakva su?
Unapred mnogo hvala!

Pozdrav svima,
Pozvana sam na razgovor u konzulat za proveru jezika. Predala sam uspesno papite jos pre nekoliko meseci i to osnovno koliko ja znam je bilo dovoljno da prodjem ali koliko sam shvatila u konzulatu su mnog rigorozniji i zato i rade te provere. Zanima me da li je neko bio na takvoj proveri, koliko je ozbiljna i sta pitaju? Mislim da li su pitanja slicna prilikom predaje dokumenata i ako nisu ako neko zna kakva su?
Unapred mnogo hvala!

Ja sam papire predao u Madjarskoj I koliko sam shvatio tada sam vec proveren za jezik, kroz pitanja koja se ticu papira I obrazaca koje sam tada predavao. Ja sam prilicno dobro govorio jezik kao klinac, ali sam dosta zaboravio. Pored toga znam "svakodnevni" jezik , ali cim krenu da mi pricaju o administraciji nista ne razumem. Sve u svemu zena koja je radila mi rece da "sa vrata" moze da provali ko zna jezik, a ko je ucio za drzavljanstvo. Nisu me posle toga zvali na proveru. Medjutim, prilikom registracije za polaganje zakletve u Subotici (kada dodjes na zakletvu, pre toga treba da se prijavis, tj. registrujes jer bude oko 80-100 ljudi) me je zena proveravala za jezik kroz neformalan razgovor...npr. koliko ti deca imaju godina, u koju skolu idu, sto nisu dosli, ko ih cuva, sta ti radi supruga, kada si se ozenio itd. Jednu devojku koja je lose znala, vratili su I ako su joj prihvatili papire I dosla je na zakletvu. NIje mi jasno zasto te ponovo zovu na razgovor...ja sam mislio da ako private papire, da je to to...nadam se da ce s dobro da prodjes. Da li si papire predala u Beogradu ?
Poz

Pozdrav svima,
Unapred mnogo hvala!

Sta se desilo na ponovnom propitivanju u konzulatu?jel sve ok? sta pitaju?

Ja sam papire predao u Madjarskoj I koliko sam shvatio tada sam vec proveren za jezik, kroz pitanja koja se ticu papira I obrazaca koje sam tada predavao. Ja sam prilicno dobro govorio jezik kao klinac, ali sam dosta zaboravio. Pored toga znam "svakodnevni" jezik , ali cim krenu da mi pricaju o administraciji nista ne razumem. Sve u svemu zena koja je radila mi rece da "sa vrata" moze da provali ko zna jezik, a ko je ucio za drzavljanstvo. Nisu me posle toga zvali na proveru. Medjutim, prilikom registracije za polaganje zakletve u Subotici (kada dodjes na zakletvu, pre toga treba da se prijavis, tj. registrujes jer bude oko 80-100 ljudi) me je zena proveravala za jezik kroz neformalan razgovor...npr. koliko ti deca imaju godina, u koju skolu idu, sto nisu dosli, ko ih cuva, sta ti radi supruga, kada si se ozenio itd. Jednu devojku koja je lose znala, vratili su I ako su joj prihvatili papire I dosla je na zakletvu. NIje mi jasno zasto te ponovo zovu na razgovor...ja sam mislio da ako private papire, da je to to...nadam se da ce s dobro da prodjes. Da li si papire predala u Beogradu ?

Imate li neku preporuku za pomoc oko ponovnog propitivanja u konzulatu???????????????
Pozzzzzzzzzz

Back