Mađarski pasoš - iskustva

Bio sam juce na urucivanju drzavljanstva.Organizovali su svecanost posto je juce bio nacionalni praznik.Kad dodjete morate prvo da se registrujete za davanje zakletve i tu jos provuku par pitanja.Sad, da li je svrha tih pitanja da jos jednom provere znanje jezika ne znam ali sam stekao takav utisak posto su nalgasili da niste drzavljan do god se ne zavrsi proces davanja zakletve.

Pozdrav
mene zanima sta su vas pitali na toj ceremoniji, tj da li su pitanja bila opsirnija nego pri predaji zahteva. ja sam danas imala predaju zahteva i ispitali su me i znala sam (iako madjarski ucim pola godine bez prethodnog znanja) zanima me kakve su sanse da prodjem tu ceremoniju ili je moguce da me tamo odbiju.

snekib-ajde molim te reci mi šta su te pitali? Moj suprug ide u ponedeljak da preda dokumenta, pa nam je bitna svaka sitnica :think:

pa gledali su dokumente i pitali su me samo ono da li znam sta sam napisala tamo, tj devojacko ime majke, kako su mi se zvali preci, da li zelim modifikaciju imena i iz biografije da li volim da gledam tv i tako nesto,nista posebno :) samo hrabro i opusteno, kada vide da ste opusteni puno lakse ce biti ;)

Poštovanje svima prisutnima,

Mađarski jezik je jako težak,možda i jedan od težih za učenje,
ukoliko neko ima jezičku barijeru pri predaji dokumentacije slobodno me može kontaktirati na mail hungary_m@yahoo.co.uk.
Rado ću Vam pomoći da aplicirate.

Srdačan pozdrav.

Samo da vam skrenem paznju da su instrukcije i diskusije o kriminalnim i krivicnim delima i slicne stvari zabranjene. Razumem da nekome to kao nesto moze da "pomogne", ali ako razumno razmislite... Koliko god to nekome moze da "pomogne", 10x vise i jos gore moze mnogima da ODMOGNE.

Morate na to da obratite paznju.

od 1.januara je 100 posto tacno.Prosle godine ako si zahtev predavao u samoj Madjarskoj nisu bili toliko striktni ali su se neke osnove morale znati (i sam sam isao da predam dokumenta) i lakse je bilo proci.Subotica je i pre i sada jednako stroga i bez znanja jezika nema nista

Nije baš tako. Ja sam predao u aprilu u Mađarskoj, bez ikakve veze i vezice, i matičarka me samo pitala šta radim, čime se bavim i kako mi se zove mamina mama. Namerno nije upotrebila izraz baba. I to je bilo sve. 11.oktobra idem da polažem zakletvu.

Ne može. Pitao sam. Hteo sam da vadim na osnovu dede, i rekli su mi da ne može, pa sam predao na osnovu prababe koja je rođena u Bjelovaru u Hrvatskoj. Aneksiju BiH je izvršila Austrija, a ne Austro-Ugarska. Pri tome, ta aneksija nikada nije bila pravno ozvaničena, jer nikada nije prošla proceduru kroz austrijski parlament. Za mađarsko državljanstvo mogu da apliciraju samo oni kojima su preci rođeni na teritoriji jedne od 71 županije iz tadašnje Mađarske ili sa teritorije fašističke Mađarske. Sve drugo se ne prihvata. Racimo, kome je predak rođen u Banatu u vreme A-U može, a onaj kome je rođen u vreme okupacije ne može, jer je tada Mađarska kontrolisala samo Bačku, a Banat je bio pod nemačkom upravom. Tako isto i Srem. Za vreme A-U može, a za vreme WW2 ne može, jer je to tada bila NDH.

Poslednja izmena:
Ne može. Pitao sam. Hteo sam da vadim na osnovu dede, i rekli su mi da ne može, pa sam predao na osnovu prababe koja je rođena u Bjelovaru u Hrvatskoj. Aneksiju BiH je izvršila Austrija, a ne Austro-Ugarska. Pri tome, ta aneksija nikada nije bila pravno ozvaničena, jer nikada nije prošla proceduru kroz austrijski parlament. Za mađarsko državljanstvo mogu da apliciraju samo oni kojima su preci rođeni na teritoriji jedne od 71 županije iz tadašnje Mađarske ili sa teritorije fašističke Mađarske. Sve drugo se ne prihvata. Racimo, kome je predak rođen u Banatu u vreme A-U može, a onaj kome je rođen u vreme okupacije ne može, jer je tada Mađarska kontrolisala samo Bačku, a Banat je bio pod nemačkom upravom. Tako isto i Srem. Za vreme A-U može, a za vreme WW2 ne može, jer je to tada bila NDH.

Ко би рекaо дa су Мaђaри тaко прецизни и педaнтни.

Инaче, aнексијa БиХ се десилa 1908, a Aустро-Угaрскa је нaстaлa 1867, дaкле aнексију је извршилa Aустро-Угaрскa.

Ко би рекaо дa су Мaђaри тaко прецизни и педaнтни.

Инaче, aнексијa БиХ се десилa 1908, a Aустро-Угaрскa је нaстaлa 1867, дaкле aнексију је извршилa Aустро-Угaрскa.

Званично само Аустрија. У А-У царству су строго биле подељене зоне управе Аустрије и Угарске. Оно што је подпадало под Угарску се сматрало мађарским краљевством, а аустријски цар је имао и титулу мађарског краља.

Hungarian_Passport_Cover.jpg

pozdrav svima...
E ovako...ljudi ne predajite sad papire ako ne znate Madjarski jezik jakoooo puno traze skoro pa perfekt madjarski jezik to vam kazem iz iskustva ja sam jos u Avgustu predala papire da bi mi pre dva dana poslali iz Madjasrke pismo da se licno javim u konzulat radi provere Madjarskog jezika uzasss morate da znate i boje madjarske zastave i biografiju da pevate da brojite i jos mnogo toga...Jako su rigorozni tako da ako ne znate madjarski nema nista od pasosa

Back