macOS

• Začetnik teme Začetnik teme bmaxa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Jel hoce Sequoia da pravi swap iako imas dovoljno ram memorije?
Kod mene pravi na Sonomi ali je znatno manje oko 200mb a bilo je 700 a imam sasvim dovoljno rama.
pojma nemam jos nisam video, samo sam iskljucio transparency mod da leti...danas cu da pravim testove pa cu videti sta je sta i sta je gde.

za mirror iPhona na sequoi moras da imas proc sa T2 znaci m seriju, znaci originalni mek.

Zbog toga necu nikad kupiti te masine, nego imam u planu da kupim jos jedan Macbook Pro ali starije generacije koji su kao tenkovi izradjeni.
Na ovim novijima koji su toliko tanki ne smes ni da zatvoris poklopac jer posle bude problema sa displejom.

Video sam malu recenziju ali mislim da je sramota sto Apple nudi sa 256 GB SSD, jedino se setili da prosire na 16 GB rama kao osnovno.
za neki normalan zivot veruj da je i 8 bilo dovoljno jer appleov arm radi skroz drugacije nego intel ili amd.inace intel je prso sa onim svojim arm-om, kazu da ima teze probleme i vest od juce da su apple i samsung resili da kupe.intel ..mozes misliti kakav ce to potres izazvati ako se desi.

Zbog toga necu nikad kupiti te masine, nego imam u planu da kupim jos jedan Macbook Pro ali starije generacije koji su kao tenkovi izradjeni.
Na ovim novijima koji su toliko tanki ne smes ni da zatvoris poklopac jer posle bude problema sa displejom.
znam..imao iz 2015/2016 poslednji koji je imao usbA ...savrsen bio, i7 tadasnji + radeon, ali imao zivotnu krizu i samo mesec dana star morao hitno da prodam.

za neki normalan zivot veruj da je i 8 bilo dovoljno jer appleov arm radi skroz drugacije nego intel ili amd.inace intel je prso sa onim svojim arm-om, kazu da ima teze probleme i vest od juce da su apple i samsung resili da kupe.intel ..mozes misliti kakav ce to potres izazvati ako se desi.
Ma dobar je intel meni je na High Sierru terala 30 programa na 4GB rama samo i nikad nije uslo u crvenu zonu vec bilo blizu, ali radilo.

Ma dobar je intel meni je na High Sierru terala 30 programa na 4GB rama samo i nikad nije uslo u crvenu zonu vec bilo blizu, ali radilo.
da hs je zaista bila jako brza, nisam je voleo zbog bagova na apfs-u koji je jos bio nedoradjen.

eo ti kolko se ovo greje a otvoreno mi 7 programa

Screenshot 2024-10-29 at 08.37.11.png

Starije masine mogu da se nadograde ove nove bukvalno nista, kad crkne ili da se menja ploca ili da se nekako ubaci drugi SSD i to su sad pronasli metod kako da se uradi u sta nisam ni sumnjao.

Kazem SSD jer oni ce pre da crknu nego nesto drugo na ploci, a sto najgore ne mogu se podaci izvadti iz tog racunara, katastrofa sta su napravili ovi kreteni iz Apple-a, sve je krenulo nizbrdo od kad je Jobs umro.

Starije masine mogu da se nadograde ove nove bukvalno nista, kad crkne ili da se menja ploca ili da se nekako ubaci drugi SSD i to su sad pronasli metod kako da se uradi u sta nisam ni sumnjao.
ma nista nije problem, pre meec dan ortaku na intel imacu ubacivao wd-ov ssd koji uzgred radi najbolje na meku...nisam ni verovao kako je lako, samo treba skinuti ekran vakumom i malo pripaziti...ali ybg kad naviknes na mac pro napr kao na klasicne pc masine sa slotovima, sve ostalo ti deluje kao igracka. :lol:

ma nista nije problem, pre meec dan ortaku na intel imacu ubacivao wd-ov ssd koji uzgred radi najbolje na meku...nisam ni verovao kako je lako, samo treba skinuti ekran vakumom i malo pripaziti...ali ybg kad naviknes na mac pro napr kao na klasicne pc masine sa slotovima, sve ostalo ti deluje kao igracka. :lol:
Na Intel moze ali ne moze na M silicon, mislim moze ali to treba da se uradi desoldering pa ponovo da se ubaci flash, sto je komplikovano i rizicno, hocu da kazem da na M Silicon nije predvidjeno da se to radi.

Razmisljao sam i za Mac Pro ali to mi nije mobilno, meni je potreban pokretni racunar.

Kazem SSD jer oni ce pre da crknu nego nesto drugo na ploci, a sto najgore ne mogu se podaci izvadti iz tog racunara, katastrofa sta su napravili ovi kreteni iz Apple-a, sve je krenulo nizbrdo od kad je Jobs umro.
meni napr radi stari samsung ssd 860 ko prvog dana, ali sledeci uzimam nvme wd 770 ili 850 pro jer to brate radi ko zmaj na apple-u. samsungov nvme moz da ti bude katastrofa.

a da su apple ciganija pa to svi znaju :lol: al ybg moze im se imaju najbolji sistem, sminku i propagandu.

Na Intel moze ali ne moze na M silicon, mislim moze ali to treba da se uradi desoldering pa ponovo da se ubaci flash, sto je komplikovano i rizicno, hocu da kazem da na M Silicon nije predvidjeno da se to radi.
da proslo je vreme modularnosti, ali svuda je tako..niko danas nista ne popravlja vec se sv ebaca i samo se menja cela ploca sa svim hibridima koji su zalemljeni na viseslojnim plocama sa kojima ne mozes da se zezas.

cak i ranije su to radili, secam se pretece mac pro, g5, sa onim vodenim hladjenjem imao sam ga :lol: i procurilo nekoliko kapi, a lik iz apple mi odmah doneo novu plocu, a staru bukvalno bacio u kantu za reciklazu koju je slao apple-u :rotf:

da proslo je vreme modularnosti, ali svuda je tako..niko danas nista ne popravlja vec se sev baca i samo se menja cela ploca sa svim hibridima koji su zalemljeni na viseslojnim plocama sa kojima ne mozes da se zezas.

cak i ranije su to radili, secam se pretece mac pro, g5, sa onim vodenim hladjenjem imao sam ga :lol: i procurilo nekoliko kapi, a lik iz apple mi odmah doneo novu plocu a staru bukvalno bacio u kantu za reciklazu koju je slao apple-u :rotf:
To je ta zelena ekologija :hahaha:

pojma nemam jos nisam video, samo sam iskljucio transparency mod da leti...danas cu da pravim testove pa cu videti sta je sta i sta je gde.
A kod mene to ukljuceno u fulu, nije to neko ni opterecenje za grafiku, i sam verovatno znas kakva su cuda pravili linux distra sa compizom i to nekom smesnom grafickom koja je to mogla da pokrece pa i Windows Vista kad je izasla.

A kod mene to ukljuceno u fulu, nije to neko ni opterecenje za grafiku, i sam verovatno znas kakva su cuda pravili linux distra sa compizom i to nekom smesnom grafickom koja je to mogla da pokrece pa i Windows Vista kad je izasla.
ma i kod mene uvek... nego bas nes testirao koliko brze referesuje na ovom novom sistemu jer ipak je proc poprilicno mator.

Back