Mac OS X Tigar, Leopard...

E ovako posto nije htela ni jedna distribucija da radi (iatkos v7, jas 10.4.8, i ideneb) probao sam u virtuelnoj masini znaci sve lepo napravio ubacio iatkos v7 kaze tamo neki boot apple nece probao sam 50 puta, ubacim ja ideneb kad vidis nece ni on pokrene jabuku i cekao sam 1h:37 min i nisam mogao vise mrzelo me i reko ae da probam jas 10.4.8 kad vidis oce....Butuje ga on vidis plava pozadina kliknem nexxt idem gore utility izaberem particiju (preko VMware-a napravi IDE particiju posto imam sata hard disk u biosu nikako nisam mogao da podesi IDE MASTER CONTROLER i to sam resio preko VMware-a)pocne intalacija sve lepo zavrsi onda krene optimizing mac os x i to zavrsi i napise mi OS will rebort about 1 min.. prodje 1 min izvadim ja disk da pokrenem virtualni os krene sve butuje ga pojavi jabuku i isise mi ,,The CPU has been disabled by the guest operating system" i nema dalje kaze da restartujem masinu ili power off ja to uradim 5-10 puta nece i nista ne znam sta dalje.........
Jel ima resenja ili da batalim ja sve ovo???

Imam laptop Dell Inspirion 1545 i hocu da instaliram Mac na njemu...Interesuje me, ako se neko razume, koja je distribucija Mac-a najbolja za ovaj laptop i ako znate neki sajt gde mogu da pronadjem drajvere...Takodje me interesuje kako da znam koji mi je chipset?

Poslednja izmena od moderatora:
ja sam imao na obicnom kompu leoparda jedva sam nasao drajver za 9600GT graficku, jedino sto mi nije jasno zasto se zapucava sistem, recimo surfujem netom i od jednom se samo pojavi onaj krug sto se vrti kao da je zauzet i onda se posle 2min vrati u normalu...nije mi jasno zasto to? inace je po meni iDenab najbolja verzija...

imam par pitanja sto se tice maca

1 da li ima liveCD kao ubuntu
2 koje desktop okruzenje koristi mac
3 koji fajlsistem je u pitanju
4 da li lepo podrzava NVIDIA graficke
5 koju distribuciju mi preporucujete s obzirom da koristim linux ubuntu 10.04 LTS
6 da li lepo radi na pentium procesoru
7 da li je otporan na viruse
8 koje instalacione pakete koristi mac (npr deb rpm ili...)
9 da li komande za linux isto vaze i za mac jer sam video da ima isto konzolu kao linux
10 da li je istina da je mac UNIX-LIKE

Pa skines sa torenta odgovarajucu distribuciju i obicno je u ISO formatu narezes kao bilo koji drugi sistem preko nekog programa za iso slike.ja koristim Ultra Iso za windows ili Basero kad narezujem u Ubuntu , a u slucaju da je Mac ekstenzija slike ".toast" u tom slucaju samo preimenujes ekstenziju u Iso jer je standard isti tako sam ja narezao iAtkos .
I sve mi se dobro snimilo . Pozdrav

Poludecu! Pomagajte!

Skinuo sa nekolko verzija: iAtkos (10.5.7, 10.6.3), JAS (10.5.4.), Hazzard (10.5.3., 10.6.2) i nista od ovoga nece da radi. Pokusavao sam na vise nacina, te sa drajverima, te bez njih, menjao razne opcije, instalirao sam gore nabrojano svaki bar po 5-6 puta i nista.

Imam laptop Advent 8115. To je Intel Pentium dual core t2080 procesor, 2gb ddrII ram, sata hard disk, intel grafika, za plocu nisam siguran.

Pokusavam da instaliram samo macos, dakle nista dual boot i kerefeke. Clean install. Ali, sta god uradio, na kraju dobijem i "morate da restartujete sistem" i tako u krug, ili krene startovanje sistema i onda panic (ispise se svasta po ekranu i tako stoji).

Predlozite koju verziju da skinem pa da probam. Dal da se nadam necemu ako probam Tigra, a ne Leoparda? Mada, ne bih njega, al ako mora...

Uh, bas sam se iznervirao, evo instalirao sam Suse, da se tesim malo.

Moras da podesis da su ti hard diskovi AHCI u Biosu , a ne IDE ili RAID kako je to inace, CD ti mora biti "first boot device" Power mode da je S1 iliS3.Polako kad pokrenes instalaciju otvoris "Disk Utility" i napravis particiju HFS , upises particiju i ona se vratis na instalaciju. Prije nego nastavis ima opcija u lijevom donjem uglu da ubacujes dodatne drajvere i pakete, pazljivo gledaj i odaberi samo one koji su za intel i obicno su drajveri zavisni jedan od drugog i nemozes napamet da radis najbolje da pises na neki papir sta si oznacio jer je tacno objasnjeno koji drajver se slaze a koji ne sa kojim.Hazard se podize u 64b mozda da probas 32b .Kad se podize sistem probaj "by typing the following command at the boot up( boot: -v -x -x32)" .Imas i Kaluway i leo4all distribucije . SRECNO ;)

Poslednja izmena:
Hvala na objasnjenju. Sve mi je to jasno, ali kad udjem u BIOS nigde mi ne nudi da promenim tu opciju za hard disk. Stoji samo STANDARD IDE: Hitachi...(pa oznaka), ali ne daje mi da menjam bilo sta, samo mogu da gledam. Dal bi pomoglo apdejtovanje bios-a? Bas cu da probam i to, moguce da je tu moj problem.

Back