Iluzorni Iluzionista
Domaćin
- Poruka
- 4.031
Kupio bih ako ima neko ovaj matori Mac:

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Hm, ovako...
Može da se instalira... i može da se desi da sve šljaka kako treba... sve zavisi od machine koju koristite...
Na svom lap topu sam probao Leoparda i Tigra... Tigar je stabilniji i bolje radi... intelov procesor... malo je veća frka sa amd ali i to može...
Ako vas zanima da li vasha makina može da šiba na mac os x-u... bačite ovde osnovne podatke pa ću vi kažem...
Dalje, na netu imate sve što treba, mislim na os ali skidanje traje jako dugo, po par dana i sa dobrom konekcijom tj. dobrim protokom...
Za one koji nemaju brz net mali savet... zaboravite skidanje!
Postoji alternativa a to je da vam ja poshaljem dvd-e i debelo naplatim...pa vi sad vidite shta ćete...
![]()
Ajde ljudi pomagajte,imam Toshibu Satellite A210-19J, AMD...pokusavam vec sedam dana da podignem Leopard-a ali nema sanse,probao sam sa verzijama 10.5.2, 10.5.4, 10.5.5 i 10.5.6 i nema sanse,zadnje sto sam uspeo je da instaliram verziju 10.5.5 i posle instalacije,laptop mi se stalno resetuje
Formatirao sam hard disk i napravio 2 particije i pokusao da prvo dignem leoparda ali nema sanse![]()
da li je MAC OS besplatan kao ubuntu ili ne?
...batali to, nikad Mac OS nece raditi na tvojoj masini kao na Apple, neces steci pravi utisak, kupis lepo Apple i batalis Windows ili zaboravis Mac i zezas se sa Winows. Nisam ni ja uspela na mom laptopu da ga instaliram, u stvari instalacija uspela ali nece da se bootuje, dobijem znak zabrane ili onaj znak koji u sabracajnim propisima oznacava jednosmernu ulicuSto ce reci, nece da moze!
![]()
Što se tiče samog uvoza, nisam siguran da li je on dozvoljen s obzirom da mislim da su ograničili starosni vek računara iz uvoza. Ako i jeste računaj carinu + špediciju na cenu samog računara.
To je super info. Znači ladno možeš da izbegneš carinu na laptop tvrdnjom da je u pitanju "lični prtljag"?
![]()
Znam da malo kasnim sa odgovorom, ali možda će nekome značiti odgovor. Stare Macove iz 80tih godina prošlog veka možeš kupiti samo u inostranstvu. Kod nas ih nije bilo ili ih je bilo jako malo. Dobri "izvori" su eBay ili neka od online prodavnica retro računara. Što se tiče samog uvoza, nisam siguran da li je on dozvoljen s obzirom da mislim da su ograničili starosni vek računara iz uvoza. Ako i jeste računaj carinu + špediciju na cenu samog računara.
uspeo mac os Tigar, ali ne radi kako treba, nemogu promenuti frekvencu osvežavanja, ne mogu nema mi zvuka i kodeke za dvx, inače lepo izgleda
Da li je moguce staviti neki mac os na ovom notebook-u :
Fujitsu Siemens Esprimo Mobile V5535
Intel Core2Duo T5550 1.83GHz
2GB RAM
SiS Mirage 3 grafika neka tako bar pise...
Atheros AR5007EG wireless network adapter