Ma ja hoću da živim NORMALNO i to je sve .....integrisan ili ne ... baš me briga....

Gradjani sami od sebe ne mogu apsolutno nista.

Zbog toga i postoji politika.

Da postavi smernice.

A politika je koncentrovana ekonomija.

Gradjani nemaju u svojim rukama POLUGE VLASTI da bi ista mogli da promenu.

Da li ja pričam Norveški ...jasno je da građani SAMI ne mogu niišta i da vlast mora da odradi svoj deo ..ali da vidimo šta građani mogu ... to je poenta ......

A mogu da stalno posećaju vlast...da ta vlast ne postoji zbog sebe već zbog građana i da stalno traže od vlasti ono što je dužna da im obezbedi a to je normalan život i da na izborima smene svaku vlast koja ih nije približila tom normalnom životu značajno ili im ga nije omogućila.....

mi stalno ovu vlast podesecamo samo sto se vlast na nasa podsecanja ne obazire..jer mi nemamo cime vlast da nateramo da na nas obrati pozornost..
cist primer budale koja sekla sam sebi prste mesto da prste sece odgovornima u agenciji za privatizaciju..
uostalom jer odneo toma nikolic citavih milion ipo potpisa gradjana i sta je bilo s tim?
to je vise potpisa protiv sadasnje vlade nego sto ta vlada ima biraca iza sebe..i nikome nista..kazu srbija ima jos 4 ipo miliona ljudi..
phe..

sve to postoji i danas cak postoji vec decenijama unazad..pa opet nista

Ne razlikujes suštinu od forme...formalno sve to postoji ..ali suštinski ne...građani ne kažnjavaju na izborima one koji vode državu zbog neuspeha da im obezbede normalan zivot...nego se ideološki opredeljuju....

razmišljaju , šta je ideolški za njih prihvatljivije.... a ideologija je za običnog čoveka đavolja stvar...jer realno gledano samo jedan broj , i to obrazovanih ljudi je u stanju da pravilno razume bilo koju ideologiju , njene i vrline i mane ....

Izbori su vrlo dobra stvar kada imas STA DA BIRAS.

Bojim se da u Srbiji nema sta da se bira.

Jedino DS ima neki jadan program, ostali nemaju APSOLUTNO NISTA.

tako da ce DS satalno pobedjivati.

Jos jedno 100 godina dok se i drugi ne dosete da za pobedu na izborima treba PROGRAM za koji ce narod glasati.

Ma pusti program ...o tome i pričam ...gledaj rezultate... taj i taj je na prošlim izborima ponudio to i to...nije ispunio...ne glasam više za njega ...glasam za drugog i pamtim šta on obećava....u zavisnosti od toga da li će ispuniti odlučujem da li za njega glasam ili ne i tako u krug ....što češća promena vlasti je potrebna državi kakva je Srbija... u to sam uveren .....

DS može da obećava šta god...ali realno ta stranka nije ispunila ništa od onih postulata sa početka koji čine normalan život...to je činjenica.....

Ne razlikujes suštinu od forme...formalno sve to postoji ..ali suštinski ne...građani ne kažnjavaju na izborima one koji vode državu zbog neuspeha da im obezbede normalan zivot...nego se ideološki opredeljuju....

razmišljaju , šta je ideolški za njih prihvatljivije.... a ideologija je za običnog čoveka đavolja stvar...jer realno gledano samo jedan broj , i to obrazovanih ljudi je u stanju da pravilno razume bilo koju ideologiju , njene i vrline i mane ....

To nije tačno...Gradjani Srbije generalno nemaju pojma o ideologiji.
A više je nego očigledno da se u poslednjih desetak godina svaka vlast na izborima u Srbiji kažnjava zbog toga što ne uspeva da gradjanima obezbedi normalan život.
Evo...i ova sadašnja vlast će se kazniti zbog toga.

To je u redu...ali treba imati u vidu da mi nismo zemlja dembelija nikad bili niti ćemo biti.
U ovom tvom postu lepo se vidi da treba postojati i izražena gradjanska odgovornost, a ne samo državna.
Drugo, zanemaruješ uticaj mnogih drugih faktora...
Eto, recimo...i Srbi sa Kosova žele da žive normalno u svojoj zemlji Srbiji...ali im se ne da.

A gde sam ja rekao da treba da budemo zemlja dembelija i da i građani ne treba da daju svoj doprinos ....

samo što ja ne vidim taj doprinos građana kroz njihovo mozganje o integracijama i dezintegracijama , nego kroz ono što sam ti napisao u postu na koji si replicirao ....

što se građana sa Kosova tiče...naravno , vlast je dužna i njima da nađe načina da obezbedi normalan život...ne izuzimam ih od nas ostalih ...

Pa jeste...ali imaš primer super sile kao što su SAD.
Čak ni takva država nije u stanju u ovom trenutku da svojim gradjanima obezbedi minimum tvojih uslova.

Ali je u stanju da obezbedi najvećem broju svojih državljana bar 70 posto mojih zahteva....a osim toga preko trideset godina je bila u stanju da im obezbedi i 100 posto...mada već deceniju i više SAD nisu obećana zemlja i super sila su pre svega u vojnom ali ne i u ekonomskom smislu....

sa druge strane imaš niz zemalja koje su i danas u stanju da za preko 90% svojih građana obezbede one uslove o kojima ja govorim u potpunosti....

Srbija pak nije u stanju da obezbedi ni trećinu tih uslova za više od 25 posto svojih građana...u tome je problem ...

drzave su nastale tako sto je NEKO osvojio i podjarmio sva susedna plemena oruzjem i uzrpirao vlast..
10 000 godina civilizacije je proizvelo vise leseva nego 150 000 godina sukoba sa divljim zivotinjama u plemenskim zajednicama pre toga..

Ne tako nastaju vojne hunte .... ne zanm da li ti uopšte shvataš šta je država .... ono što se naziva demokratskom državom ...kakvoj svi normalni narodi i nacije teže ...

A gde sam ja rekao da treba da budemo zemlja dembelija i da i građani ne treba da daju svoj doprinos ....

samo što ja ne vidim taj doprinos građana kroz njihovo mozganje o integracijama i dezintegracijama , nego kroz ono što sam ti napisao u postu na koji si replicirao ....

što se građana sa Kosova tiče...naravno , vlast je dužna i njima da nađe načina da obezbedi normalan život...ne izuzimam ih od nas ostalih ...

Pa ti uslovi koje ti navodiš u svom prvom postu...postoje samo u zemljama dembelijama.
Rekoh ti već, da ni mnogo sredjenije i razvijenije zemlje ne mogu svojim gradjanima da ispune te uslove. Eno u Americi 50 miliona Amerikanaca nema ni zdravstveno osiguranje.

Odgovor na tvoje pitanje je u suštini jednostavno.
Sve političke stranke obećavaju mnogo...obećavaju svašta, pa izmedju ostalog i ispunjenje tvojih uslova.
Kad ih pitaš kako će to uraditi, neke političke stranke kažu da će se to postići integracijama.

Znači...priča o integracijama za neke političke stranke i gradjane je neodvojiva od pitanja dobrih uslova za život. Integracije su navodno neophodne da bi mi dobro živeli.
Eto...otud ta mantra o integracijama.

To nije tačno...Gradjani Srbije generalno nemaju pojma o ideologiji.
A više je nego očigledno da se u poslednjih desetak godina svaka vlast na izborima u Srbiji kažnjava zbog toga što ne uspeva da gradjanima obezbedi normalan život.
Evo...i ova sadašnja vlast će se kazniti zbog toga.

Kažeš da nije tačno a onda pričaš isto što i ja .....

Dakle - DA građani u Srbiji nemaju pojma o ideologiji ...ali se na žalost njome bave ...u tome je suština..... na bar 3 poslednja izborna termina se glasalo za put ovde i put onde i pu tamo ili put ovamo...za kapitalizam protiv komunizma za bla bla bla ......

da se glasalo za obezbeđivanje minimuma normalnog života.... i Milošević i Ova vlast bi izgubili još PRVE izbore a ne bi vladali po 10 godina ...

Ali je u stanju da obezbedi najvećem broju svojih državljana bar 70 posto mojih zahteva....a osim toga preko trideset godina je bila u stanju da im obezbedi i 100 posto...mada već deceniju i više SAD nisu obećana zemlja i super sila su pre svega u vojnom ali ne i u ekonomskom smislu....

sa druge strane imaš niz zemalja koje su i danas u stanju da za preko 90% svojih građana obezbede one uslove o kojima ja govorim u potpunosti....

Srbija pak nije u stanju da obezbedi ni trećinu tih uslova za više od 25 posto svojih građana...u tome je problem ...

Pa sad...ajd da vidimo

1. Mir...u Americi se na ratuje, ali gradjani Amerike učestvuju trenutno u nekoliko svetskih ratnih žarišta

2. Posao adekvatan mom obrazovanju sa adekvatnom platom...to imaš i u Srbiji...samo što "adekvatno" u Srbiji, nije solventno isto što i "adekvatno" u Americi.

3. Bezbednost , slobodu kretanja, izjašnjavanja mišljenja , organizovanja , ...itd...vidimo da u Americi to ne postoji...onim demonstrantima čak i megafon zabranjuju. Mi smo za njih pojam demokratije u tom pogledu. a da ne pominjem koliko se sloboda gradjana u Americi redukovala nakon 11.septembra.

4. Pristupačno i kvalitetno obrazovanje za moju decu .....pristupačno i kvalitetno obrazovanje u Americi zavisi od toga koliko imaš para.

5. Primerenu penziju za moje roditelje .........Penziju moraš zaraditi kao i svuda.

6. Život u državi uređen pravilima koja se poštuju ( pravnu državu i vladavinu prava)...manje-više...sve je relativno

7. Jednaka prava za sve moje sugrađane ( moje komšije i prijatelje) bez obzira na njihovu veru , boju kože ili dugu različitost...to postoji i kod nas

Ne tako nastaju vojne hunte .... ne zanm da li ti uopšte shvataš šta je država .... ono što se naziva demokratskom državom ...kakvoj svi normalni narodi i nacije teže ...

svaka vlast tezi totalitarizmu..apsolutizmu i ..sopstvenoj vecnoj odrzivosti na istoj..pri tome se sluzeci svakavim sredstvima..silom zakonima oruzjem medijima ispiranjem mozga ideologijama itd itd..
ne postoji dobra vlast..vlast je uvek losa ..neka manje neka vise..one manje lose malo vise puste gradjane da disu..
evo primera iz danasnjih dana..dok je kapitalizam imao pretnju u vidu komunizma bio je manje los nego danas..kad je ta pretnja neutralisana kapitalizam je pokazao svoje pravo nemilosrdno lice..epilog?

nekada su nama ponavljali mantru "kako grcka moze" ..pa gde je grcka danas..?

Pa ti uslovi koje ti navodiš u svom prvom postu...postoje samo u zemljama dembelijama.
Rekoh ti već, da ni mnogo sredjenije i razvijenije zemlje ne mogu svojim gradjanima da ispune te uslove. Eno u Americi 50 miliona Amerikanaca nema ni zdravstveno osiguranje.

Odgovor na tvoje pitanje je u suštini jednostavno.
Sve političke stranke obećavaju mnogo...obećavaju svašta, pa izmedju ostalog i ispunjenje tvojih uslova.
Kad ih pitaš kako će to uraditi, neke političke stranke kažu da će se to postići integracijama.

Znači...priča o integracijama za neke političke stranke i gradjane je neodvojiva od pitanja dobrih uslova za život. Integracije su navodno neophodne da bi mi dobro živeli.
Eto...otud ta mantra o integracijama.

Ma necu ni da citam tvoj post dalje od one prve rečenice...jer je to izvini čista neistina i glupost..... među uslovima koje ja postavljam u uvodnom postu nema NITI JEDNE JEDINE NENORMALNE STVARI ...... i SVE NORMALNE ZEMLJE SVETA SU U STANJU DA OBEZBEDE TO u značajnoj meri ( ako ne u potpunosti svojim građanima) ....

SLOVENIJA - AUSTRIJA - ŠVAJCARSKA -ŠVEDSKA, FINSKA, DANSKA, NORVEŠKA, HOLANDIJA , BELGIJA , LUKSEMBURG , .JAPAN .... a u sasvim značajnoj meri to uspevaju i NEMAČKA , FRANCUSKA , ČEŠKA , SLOVAČKA, VELIKA BRITANIJA ...

na tom putu nalaze se i Brazil i Kina .... ( ne kažem da su dostigle taj nivo ali se nalaze na tom putu) ............problem je što su krenule sa veoma niskog nivoa i što su mnogoljudne ( ovo prvo važi za Brazil a drugo za Kinu) .........ali su na tom putu ...

Naravno da nije sve idealno u svim tim zemljama za baš svakog građanina ali je činjenica da najvećem broju građana one ispunjavaju uslove o kojima samo govorio ....

Kažeš da nije tačno a onda pričaš isto što i ja .....

Dakle - DA građani u Srbiji nemaju pojma o ideologiji ...ali se na žalost njome bave ...u tome je suština..... na bar 3 poslednja izborna termina se glasalo za put ovde i put onde i pu tamo ili put ovamo...za kapitalizam protiv komunizma za bla bla bla ......

da se glasalo za obezbeđivanje minimuma normalnog života.... i Milošević i Ova vlast bi izgubili još PRVE izbore a ne bi vladali po 10 godina ...

Milošević je druga priča...on je voleo i da pokrade izbore.
A što se tiče postmiloševićevog perioda...pa mi smo menjali vlast nakon svakih izbora. 4 godine je bio DS, pa je sledeće 4 godine bio DSS, pa sad opet 4 godine vlada DS...Videćemo ko će vladati naredne 4 godine...ali velike su šanse da to ne bude ova vlast.
Dakle...vlast se u Srbiji menja...nije tačno da se ne menja.

Ma necu ni da citam tvoj post dalje od one prve rečenice...jer je to izvini čista neistina i glupost..... među uslovima koje ja postavljam u uvodnom postu nema NITI JEDNE JEDINE NENORMALNE STVARI ...... i SVE NORMALNE ZEMLJE SVETA SU U STANJU DA OBEZBEDE TO u značajnoj meri ( ako ne u potpunosti svojim građanima) ....

SLOVENIJA - AUSTRIJA - ŠVAJCARSKA -ŠVEDSKA, FINSKA, DANSKA, NORVEŠKA, HOLANDIJA , BELGIJA , LUKSEMBURG , .JAPAN .... a u sasvim značajnoj meri to uspevaju i NEMAČKA , FRANCUSKA , ČEŠKA , SLOVAČKA, VELIKA BRITANIJA ...

na tom putu nalaze se i Brazil i Kina .... ( ne kažem da su dostigle taj nivo ali se nalaze na tom putu) ............problem je što su krenule sa veoma niskog nivoa i što su mnogoljudne ( ovo prvo važi za Brazil a drugo za Kinu) .........ali su na tom putu ...

Naravno da nije sve idealno u svim tim zemljama za baš svakog građanina ali je činjenica da najvećem broju građana one ispunjavaju uslove o kojima samo govorio ....

To su sve zemlje dembelije.

Pa sad...ajd da vidimo

1. Mir...u Americi se na ratuje, ali gradjani Amerike učestvuju trenutno u nekoliko svetskih ratnih žarišta

2. Posao adekvatan mom obrazovanju sa adekvatnom platom...to imaš i u Srbiji...samo što "adekvatno" u Srbiji, nije solventno isto što i "adekvatno" u Americi.

3. Bezbednost , slobodu kretanja, izjašnjavanja mišljenja , organizovanja , ...itd...vidimo da u Americi to ne postoji...onim demonstrantima čak i megafon zabranjuju. Mi smo za njih pojam demokratije u tom pogledu. a da ne pominjem koliko se sloboda gradjana u Americi redukovala nakon 11.septembra.

4. Pristupačno i kvalitetno obrazovanje za moju decu .....pristupačno i kvalitetno obrazovanje u Americi zavisi od toga koliko imaš para.

5. Primerenu penziju za moje roditelje .........Penziju moraš zaraditi kao i svuda.

6. Život u državi uređen pravilima koja se poštuju ( pravnu državu i vladavinu prava)...manje-više...sve je relativno

7. Jednaka prava za sve moje sugrađane ( moje komšije i prijatelje) bez obzira na njihovu veru , boju kože ili dugu različitost...to postoji i kod nas

1. Manje od 10 posto građana SAD učestvuje u Ratu ...dakle stoji da ovaj uslov SAD obezbeđuje za više od 70% građana kao što rekoh

2. Ne budi smešan .... u Srbiji ne samo da nemaš adekvatan posao nego ga nemaš uopšte...... svega 300 000 ljudi ( kako reče jedan ministar) radi u proizvodnji ... aja ci ti reći da samo u KG ima 300 lekara bez posla .....

3. Taj zahtev istin ani oni ne ispunjavaju na adekvatan način ali kod nas je katasrofa .......... ne možeš otići normalno na utakmicu od huligana (pa gde ćeš veći strah) ...... nemaš pojma kada će gde da izbije sukob na verskoj ili nacionalnoj osnovi...da li će neko da te ubije jer klanjaš umesto da moliš jer si crn umesto da budeš beo ..... ne smeš da kažeš da si protiv toga i toga jer ćeš biti šikaniran ako je većina za to i to ...itd...ima milion primera....

4. Opet činjenica koja potvrđuje da za 70 posto građana ispunjavaju uslov jer 70 posto građana tamo može da plati kvalitetno obrazovanje

5. Ovde su je ljudi zaradili pa je ne dobijaju........u onoj meri u kojoj bi s obzirom na uloženi rad trebalo ...

6. Nije relativno već veoma bitno ....Srbija je zemlja koja čak dopušta sebi da nema kodifikovan građanski zakonik - skandalozno ........ Francuzi su ga kodifikovali još 1804 godine i od tada je samo podlegao izmenama i dopunama..... a poseban problem je NEPRIMENJIVANJE ZAKONA ..... i one koje imamo ne primenjujemo adekvatno ......

7. Kako da ne ...ha ha ha ha ha ha ... ne zasmejavaj me molim te..... to dragi prijatelju kod nas postoji samo na papiru i nigde više........

p.s. Zaostajemo dakle debelo čak i za SAD koje nikako ne bi trebale da nam budu uzor i reper za bilo šta a naročito za normalan život...ja dakle ne smatram da su oni obecana zemla nikako ...

Poslednja izmena:
svaka vlast tezi totalitarizmu..apsolutizmu i ..sopstvenoj vecnoj odrzivosti na istoj..pri tome se sluzeci svakavim sredstvima..silom zakonima oruzjem medijima ispiranjem mozga ideologijama itd itd..
ne postoji dobra vlast..vlast je uvek losa ..neka manje neka vise..one manje lose malo vise puste gradjane da disu..
evo primera iz danasnjih dana..dok je kapitalizam imao pretnju u vidu komunizma bio je manje los nego danas..kad je ta pretnja neutralisana kapitalizam je pokazao svoje pravo nemilosrdno lice..epilog?

nekada su nama ponavljali mantru "kako grcka moze" ..pa gde je grcka danas..?

Ha ...... pa kakvo ti je ovo sada predavanje o vlasti .........kakve veze ta replika ima sa onim na sta si replicirao ...

Milošević je druga priča...on je voleo i da pokrade izbore.
A što se tiče postmiloševićevog perioda...pa mi smo menjali vlast nakon svakih izbora. 4 godine je bio DS, pa je sledeće 4 godine bio DSS, pa sad opet 4 godine vlada DS...Videćemo ko će vladati naredne 4 godine...ali velike su šanse da to ne bude ova vlast.
Dakle...vlast se u Srbiji menja...nije tačno da se ne menja.

menjali smo ...žuto za malo žuce, plavo za malo plavlje ........

Prijatelju DS vlada u Srbiji od poslednjih 11 sve vreme osim u vrem prve Koštuničine vlade..... a G17 plus SVE VREME , čak njeni ljudi i kao "eksperti u vreme " pre osnivanja stranke ......

To su sve zemlje dembelije.

e onda imam jednu ispravku ...ako su te sve zemlje zemlje dembelije ...onda povlačim unapred rečeno i zahtevam da i mi budemo dembelija taman koliko SU TO slovenija , austrija, švajcarska, švedaska , finska, danska, norveška, holandija, belgija, luksemburg i JAPAN JAPAN JAPAAAAAAAAAAAAAAAAAN ......

I ja dozvoljavam sebi da uopšte diskutujem sa tobom ...strašno ......... za tebe je JAPAN zemlja dembelija ..... O BOŽE!

menjali smo ...žuto za malo žuce, plavo za malo plavlje ........

Prijatelju DS vlada u Srbiji od poslednjih 11 sve vreme osim u vrem prve Koštuničine vlade..... a G17 plus SVE VREME , čak njeni ljudi i kao "eksperti u vreme " pre osnivanja stranke ......

Koštunica je imao samo jednu vladu...tako da je ona prva i poslednja...u periodu od 2004 do 2008.
Dakle...DS od 2000 do 2004...DSS od 2004 do 2008...i DS od 2008 do 2012.

I gradjani su svaku vladu menjali, ne zbog ideologije i integracija (jer su na tom polju i DS i DSS bile iste u proteklih 11 godina)...već zbog želje za boljim životom.

ovo sto danas postoju u srbiji postoji na zapadu odavno..samo sto se vlasti u zapadnim zemljama decenijama staraju da onaj najnizi sloj vlasti ..koji radi direktno sa gradjanima bude "cist" ..tako da gradjani na zapadu mnogo manje uvidjaju stvarno stanje stvari od nas ovde..a stanje je identicno..osim ekonomske gradacije naravno..srednja klasa ide dole..mali broj bogatih je jos bogatiji zbog sprege sa svim vlastima oduvek..
kao sto rekoh ..srednja klasa na zapadu je postojala zbog komunisticke pretnje sa istoka..pa setite se samo mekartija i lova na vestice i americkom prestravljenoscu od komunizma..a u stvari iza tog straha je strah krupnih kapitalista za svoj kapital..drzala se srednja klasa kako bi ljudi bili zadovoljni i ne bi otisli u komunizam..medjutim neprekidno su radili na rusenju i destabilizaciji komunizma svim raspolozivim sredstvima..decenijama..cak i hitlerom.."drag nah osten" i tako to..pa kad rusi krenuli na zapad ameri se brze bolje iskrcavali u normandiju da brane nemce od razgoropadjenih rusa koji su izgubili 27 miliona stanovnika i naravno hteli nemacku da upale da je nema.

.i kad je komunizam srusen srednja klasa vise nema svrhu..jer nema a;lternativu..mora da se radi za onoliko za koliko ti gazda da..a daje uvek manje nego sto si zaradio..kako bi u protivnom ubirao profit jelte?

ili kako je to moj deda slikovito objasnio predratno kapitalisticko kraljevsko uredjenje u nas..siroma morao ceo dan da kopa kod nekog gazde za saku brana da bi deci sutra umesoi hleba..imao gazda da mu da i vise od sake brasna i zaradio radnik vise od sake brasna la ako mu gazda da vise on ce sutra da ode da okopava svoju njivu..tako da mu gazda da malo da bi i sutra morao da dodje kod njega da okopava ..

Koštunica je imao samo jednu vladu...tako da je ona prva i poslednja...u periodu od 2004 do 2008.
Dakle...DS od 2000 do 2004...DSS od 2004 do 2008...i DS od 2008 do 2012.

I gradjani su svaku vladu menjali, ne zbog ideologije i integracija (jer su na tom polju i DS i DSS bile iste u proteklih 11 godina)...već zbog želje za boljim životom.

Šta ja dalje da pričam sa tobom ...pa ti čak ne znaš ni koliko je puta Koštunica formirao vladu posle izbora .... evo da te bar to naučim ...formirao ju je dva puta...u jednoj nije bilo DS-a a u drugoj jeste ......

i šta ja sada da pričam dalje sa tobom ...o Bože......!!!

Šta ja dalje da pričam sa tobom ...pa ti čak ne znaš ni koliko je puta Koštunica formirao vladu posle izbora .... evo da te bar to naučim ...formirao ju je dva puta...u jednoj nije bilo DS-a a u drugoj jeste ......

i šta ja sada da pričam dalje sa tobom ...o Bože......!!!

Koštunica je imao samo jednu vladu...od 2004 do 2008 godine...i on lično je bio njen premijer.
Nijednu više...pre toga i posle toga...DSS nije formirao vladu.
Ako jeste...kaži koju?

Ja bih samo da neko prepise npr. americko zakonodavstvo i primenjuje ga u Srbiji, ali da to ne bude selektivna pravda vec apsolutna, kako za mene tako i za nacelnika policije,ministra,sudiju vrhovnog suda. Dakle, trazim da se u zemlji PRIMENJUJU ZAKONI .....BRE!!!!! Svaki dan gledam oko sebe jedno rasulo, jednu gomilu koja besciljno luta.

Vecinu obicnih ljudi u ovakvim uslovima uopste ne interesuje ideologija nego poboljsanje materijalne situacije. Tako da ne bih se slozio da je recimo ideolosko opredeljenje razlog zasto glasaci ne kaznjavaju ovakvu vlast vec strah da se i ovako losa materijalna situacija moze dodatno pogorsati dolaskom na vlast npr SRSa. DSS je recimo izgubio prosle izbore zato sto se odrekao evrointegracija koje vecina ljudi povezuje sa boljim zivotom.

Back