Ma ja hoću da živim NORMALNO i to je sve .....integrisan ili ne ... baš me briga....

Ja bih samo da neko prepise npr. americko zakonodavstvo i primenjuje ga u Srbiji, ali da to ne bude selektivna pravda vec apsolutna, kako za mene tako i za nacelnika policije,ministra,sudiju vrhovnog suda. Dakle, trazim da se u zemlji PRIMENJUJU ZAKONI .....BRE!!!!! Svaki dan gledam oko sebe jedno rasulo, jednu gomilu koja besciljno luta.

pa mi vec 10 godina prepisujemo evropske zakone i nista nam bolje ne biva..naprotiv..
svaka zemlja pravi zakone u skladu sama sa sobom i svojim mentalitetom..stepenom razvoja i drugih faktora..,

zamisli kod nas npr obicajno pravo britanskog tipa?

enivej..nasi su zakoni losi i lose formulisani..namerno su takvi da bi omogucili neometanu korupciju..a gradjane efikasno onesposobili..

cist primer..clan krivicnog zakona koji uredjuje pojam samoodbrane..ali ga uredjuje tako sto ukida taj p[ojam a uvodi pojam nuzne odbrane i definise ga da je nuzna odbrana svaka odbrana koja ima za cilj da odvrati od sebe ili drugog lica protivpravan napad..sta sad? znaci po zakonu ispada da postoji i napad koji je ..pravan..u prevodu ako te mlati pandur pendrekom nemas pravo da se branis..jer je on u pravu i bije te pravno ..s druge strane ako lice dokaze da je postupalo u nuznoj odbrani..sto znaci da lice mora da dokazuje da nije krivo..sto gazi osnovni pravni postulat da je covek nevin krivica mu se dokazuje..sudije moze lice da oslobodi odgovornosti..ali sudija ne mora da lice oslobodi odgovornosti..i uostalom sudska praksa je da si uvek kriv..

inace sud odluku donosi na osnovu slobodnog sudijskog uverenja..takva pravna formulacija direktno omogucava sudijama da prime mito..jer kakvu god odluku da donesu ona je u skladu sa zakonom..jer je doneta na osnovu slobodnog sudijskog uverenja a ne na osnovu dokaza ili nedostatka istih..i ko ce da dokaze sad da je sudija nekog oslobodio zato sto je zaboga stekao uverenje da je covek nevin a u stocanju tog uverenja mu je neko pomogao susnuvsi mu stos konvertibilnih novcanica u dzep? ili pak nekog osudi jer mu je da stekne takvo uverenje odozgo politicki nalozeno..?

ili recimo ovako..sudski postupak je javan..ali presudu suda je zakonom kaznjivo komentarisati i iznositi u javnost..sto je pasurd ali svestan apsurd jer sudije pisu obrazlozenja presuda koje bi i skolarac bolje napisao..mislim tekstovi presuda su za plakanje ..70% sudija u srbiji su funkcionalno nepismeni..uostalom isti procenat je zena sudija ..tj 70% sudija u srbiji su zene..sad postavlja se pitanje zasto? pa zbog onog pocetnog..sud donosi odluku na osnovu slobodnog sudijskog uiverenja..a znamo da je zenama utisak bitniji od cinjenica..tj istina i pravda su na strani onoga ko se sudiji vise svidi..

Integracije.... Evropske integracije , bezalternativne..... Integracije sa Rusijom i Belorusijom , integracije , integracije ......EVRO_AFRO_AZIJSKE ( što bi rekao Srećko Šojić) ....

A ja se pitam.... zašto ja uopšte od vlasti i opozicije slušam o bilo kakvim integracijama .....

Ja, kao običan građanin dužan sam da poštujem zakone ove zemlje a za uzvrat oni koji njome vladaju i oni koji dođu da vladaju su dužni da mi obezbede normalan život .....a taj normalan život podrazumeva :

1. Mir

2. Posao adekvatan mom obrazovanju sa adekvatnom platom

3. Bezbednost , slobodu kretanja, izjašnjavanja mišljenja , organizovanja , ...itd

4. Pristupačno i kvalitetno obrazovanje za moju decu .....

5. Primerenu penziju za moje roditelje ......

6. Život u državi uređen pravilima koja se poštuju ( pravnu državu i vladavinu prava)

7. Jednaka prava za sve moje sugrađane ( moje komšije i prijatelje) bez obzira na njihovu veru , boju kože ili dugu različitost .......

I TO JE TO ....... to je ono što ja tražim od ljudi koji vode državu ........

a da li će oni to da urade kroz integracije ovde ili onde i da li će uopšte da bude integracija , ŠTA TO MENE BRIGA ......

zašto meni uopšte o tome pričaju .... ne interesuje me ..... ja znam šte je država ( odnosno vlast ) dužna da mi obezbedi....ona koja to uspe dobiće opet moj glas koja ne uspe neće dobiti i tačka ..... velike priče i ideologije mene kao običnog čoveka ne interesuju niti treba da me interesuju .....

DAKLE, PREKINITE VIŠE SA PRIČOM ..... PREĐITE NA DELA ......

p.s. Naravno ja s obzirom na struku ne mislim ovako pojednostavljeno , ali je sasvim opravdano i logično da ovako rezonuje svaki građanin republike Srbije kom politika nije usko vezana za srtuku ........

Šta vi mislite o ovakvom rezonovanju?
Мислим да сте јако паметан, добронамеран и исправан човек. Потписујем све.

A to o čemu ti pričaš se zove predaja...... ništa ne valja niti će ikada nešto da valja ......i ti ništa nisi spreman da u tom smislu radiš ... to je tvoja filozofija stvari .....

A utopija sa druge strane je .... nešto nemoguće a ovo nije nemoguće..... ima sijaset država u svetu koje ove uslove ispunjavaju svojim građanima ............ili bar najveci broj tih uslova .........

I pri tom - nisu komunističke ...

Ma vazi, samo ti jurisaj na vetrenjace....

Poslednja izmena:
to su gospodin cedomir jovanovic

images

Integracije.... Evropske integracije , bezalternativne..... Integracije sa Rusijom i Belorusijom , integracije , integracije ......EVRO_AFRO_AZIJSKE ( što bi rekao Srećko Šojić) ....

A ja se pitam.... zašto ja uopšte od vlasti i opozicije slušam o bilo kakvim integracijama .....

Ja, kao običan građanin dužan sam da poštujem zakone ove zemlje a za uzvrat oni koji njome vladaju i oni koji dođu da vladaju su dužni da mi obezbede normalan život .....a taj normalan život podrazumeva :

1. Mir

2. Posao adekvatan mom obrazovanju sa adekvatnom platom

3. Bezbednost , slobodu kretanja, izjašnjavanja mišljenja , organizovanja , ...itd

4. Pristupačno i kvalitetno obrazovanje za moju decu .....

5. Primerenu penziju za moje roditelje ......

6. Život u državi uređen pravilima koja se poštuju ( pravnu državu i vladavinu prava)

7. Jednaka prava za sve moje sugrađane ( moje komšije i prijatelje) bez obzira na njihovu veru , boju kože ili dugu različitost .......

I TO JE TO ....... to je ono što ja tražim od ljudi koji vode državu ........

a da li će oni to da urade kroz integracije ovde ili onde i da li će uopšte da bude integracija , ŠTA TO MENE BRIGA ......

zašto meni uopšte o tome pričaju .... ne interesuje me ..... ja znam šte je država ( odnosno vlast ) dužna da mi obezbedi....ona koja to uspe dobiće opet moj glas koja ne uspe neće dobiti i tačka ..... velike priče i ideologije mene kao običnog čoveka ne interesuju niti treba da me interesuju .....

DAKLE, PREKINITE VIŠE SA PRIČOM ..... PREĐITE NA DELA ......

p.s. Naravno ja s obzirom na struku ne mislim ovako pojednostavljeno , ali je sasvim opravdano i logično da ovako rezonuje svaki građanin republike Srbije kom politika nije usko vezana za srtuku ........

Šta vi mislite o ovakvom rezonovanju?

Dobro ti rezonovanje, tako igleda jedan normalan zivot.
Nece jos dugo toga biti u srbiji ili na balkanu, pakuj torbu i usa

Ne meni kao pojedincu ...nego svima nama...jer po stepenu razvoja civilizacije imamo pravo na te sasvim normalne zahteve...ako ne postoji niti jedna vlast koja bi mogla da vodeći državu to obezbedi onda nam i ne treba država..... šta je njena svrha onda....

država nije neka apstraktna tvorevina već kako reče Žan Žak Kruso ...država je nastala tako što su se ljudi udružili da bi ostvarili neki minimum svojih interesa....a taj minimum se definitivno može ogledati u onim postavljenim uslovima .....

Uslovi koji su navedeni su ovde blizi SF-u nego bilo cemu drugom....

Dobro ti rezonovanje, tako igleda jedan normalan zivot.
Nece jos dugo toga biti u srbiji ili na balkanu, pakuj torbu i usa

Ne znam baš:think: nešto se i tamo posustaje sa "normalnim životom" i to u višemilionskim razmerama:cool:

Stvari koje su iznesene u topiku jesu sastavni deo nečega što bi imalo pravo da nosi ime kvalitetno društvo, koje ne trba brkati s a"civilnim" i "otvorenim", jer unutar ovih ne postoje nikakve garancije za očuvanje pristojnog života, što se vidi kad naleti kriza, poput ove koja je potekla iz epicentra zapadnog sveta, SAD.

U takvom stanju stvari, kada i tzv.normalne zemlje sve više postaju "nenormalne" naš put prema unormaljenju sasvim sigurno ne može voditi preko bezalternativne EU-politike.
Pa zapravo ni preko bilo kojeg drugog "saveza",a pogotovo što za ovo drugo ima mnogo više raspoloženja kod jednog dela nas, nego li u zemljama BRIK, na primer.

Nejednom rekoh, i stojim iza toga, da je Srbija toliko zaglavila da joj samo pamet na vlasti (što inače nije običaj ni u jednoj zemlji na svetu) može pomoći da uopšte i opstane.

Nepraktivovani poredak u kojem je na vlasti pamet (isključivo sposobni, stručni i talentovani ljudi) se inače zove meritokratija.

Meritokratija + neposredna (neparlamentarna, nepartijska) demokratija čine opciju i poredak pronarodne meritokratije.
I tu nam je i jedina šansa.
Sve ostalo je samo produžetak agonije na bezalternativnom putu Srbije u sopstvenu propast.

Ne znam baš:think: nešto se i tamo posustaje sa "normalnim životom" i to u višemilionskim razmerama:cool:

Stvari koje su iznesene u topiku jesu sastavni deo nečega što bi imalo pravo da nosi ime kvalitetno društvo, koje ne trba brkati s a"civilnim" i "otvorenim", jer unutar ovih ne postoje nikakve garancije za očuvanje pristojnog života, što se vidi kad naleti kriza, poput ove koja je potekla iz epicentra zapadnog sveta, SAD.

U takvom stanju stvari, kada i tzv.normalne zemlje sve više postaju "nenormalne" naš put prema unormaljenju sasvim sigurno ne može voditi preko bezalternativne EU-politike.
Pa zapravo ni preko bilo kojeg drugog "saveza",a pogotovo što za ovo drugo ima mnogo više raspoloženja kod jednog dela nas, nego li u zemljama BRIK, na primer.

Nejednom rekoh, i stojim iza toga, da je Srbija toliko zaglavila da joj samo pamet na vlasti (što inače nije običaj ni u jednoj zemlji na svetu) može pomoći da uopšte i opstane.

Nepraktivovani poredak u kojem je na vlasti pamet (isključivo sposobni, stručni i talentovani ljudi) se inače zove meritokratija.

A pošteni?
Mislim...kažu da je i Mladjan Dinkić sposoban, stručan i talentovan.

Meritokratija + neposredna (neparlamentarna, nepartijska) demokratija čine opciju i poredak pronarodne meritokratije.
I tu nam je i jedina šansa.
Sve ostalo je samo produžetak agonije na bezalternativnom putu Srbije u sopstvenu propast.

Istina da amere drma kriza ali nije toliko strasno, izvucice se ameri, jer ako oni ljuljnu ode sve dodjavola.

Zasto mislis da srbiji nije put u eu?

A pošteni?
Mislim...kažu da je i Mladjan Dinkić sposoban, stručan i talentovan.

Sposobnost, stručnost i talentovanost se očituju kroz rezultate a ne priče, pa ni diplome.
Ukratko: MLAĐAN DINKIĆ JE DOKAZAO DA JE NESTRUČAN, NESPOSOBAN I NETALENTOVAN S OBZIROM DA NIJE OSTVARIO NIJEDAN PROKLAMOVANI CILJ, NEGO ČAK, UMESTO TOGA, DOPRINEO PROPASTI SRPSKE EKONOMIJE.

A oni koji i dalje "kažu" da je ono što nije ili su slepi iili bezobrazno glupi ... ili deo dinkićevskog demagoškog tima.

Poštenje jeste bitna stavka, ali je bez stručnosti i sposobnoszi nedovoljno.:cool:

Back