Ma ja hoću da živim NORMALNO i to je sve .....integrisan ili ne ... baš me briga....

a zar nije stvar koju svaki građanin treba da trazi pre bilo koje druge od vlasti jeste da mu omogući da živi U NORMALNOJ DRŽAVI .....

šta bilo koga od nas briga da li je ta država integrisana ili dezintegrisana ...... bitno je da li ona može ili ne može da nam obezbedi one gore postavljene postulate ...

Pazi i komunizam, teoretski, zvuci jako dobro. Radis koliko mozes a dobijes koliko ti treba. Samo sto se praksa mnoooogo razlikuje od teorije. Tako nekako zvuci i to o cemu ti pricas. Ja te potpuno shvatam, i ja sam u mladosti zeleo isto, da one ratove, sankcije i prazne prodavnice zameni nesto sto bi se zvala normalna drzava. (Da ne budem pogresno shvacen i sada je isto shranje samo drugo pakovanje). Sada vise nisam mlad i naivan da verujem u bajke kako o EU a tako i o Rusiji. Isvestan sam da ovde nikada nece biti kako treba, zato ni ne izlazim na izbore..... A to o cemu Ti pricas to je utopija....

Pa vecina nije ni sposobna da razmislja drugacije, nego im se misljenje formira pod uticajem medijske propagande, u duhu visedecenijske tradicije. Izlazak na izbore je samo zavrsni cin tog procesa ispiranja mozga.

Slažem se...ali te ja pitam , zar nije vreme da krenemo .... da se ponašamo drugačije jer je voda prešla preko poda ......

sam koncept i ideja demokratije potice sa petog nivoa morlanog razvoja po kolbergovoj skali..
ako su vecina pripadnika..VELIKA vecina pripadnika nekog drustva zaglavljeni negde u razvoju u prelasku iz prvog u drugi nivo..demokratija postaje ..nemogucom..odnosno..u takvom drustvu demokratija postaje "kako se dogovorimo" u prevodu kakav dil s kim napravimo..a to nije demokratije vec postaje kodeksom lopova..pocesi ti moja ledja ja cu tvoja..

drugim recima..oni koji se bore za vlast za pozicije u drustvu..uspon u hijerarhiji prosto receno se bore zbog sebe a ne zbog drustva u celini..to je u ljudskoj prirodi..i da bi drustvo uopste moglu da funkcionise ti ljudi moraju imati zestoku gradjansku kontrolu..a to znaci INKLUZIJA..odnosno ukljucenje i upucenost svakog gradjanina u drzavnu politiku ekonomiju poslove itd itd..nesto sto se naziva transparentnoscu..

ne moze se ziveti dobro a prepustiti drugima da organizuju..jel oni ce dobar zivot sebi da organizuju..a ne drustvu i sirim narodnim masama..
i dok arapi demonstriraju i traze pravo glasa..na zapadu porucuju da od glasanja nema vajde..
sve bi bilo u redu kad bi politicari iz svog dzepa finansirali svoje tajkune ..a ne iz naseg..

Ne razumeš ....ja nisam rekao da ljudi ne treba da učestvuju ...treba..... samo drugačije... ne da se brinu za integracije i dezintegracije već .......za uslove o kojima pričam ...dakle njihovo učešće treba da se ogleda u KONTROLI .........

dakle KONTROLA ......da li vlast obezbeđuje ili neobezbeđuje uslove...a kako će ona to da čini ...njena stvar......

Titova Jugoslavija je bila drzava gde je 90% Srba zivelo kako NIKADA NIJE I NIKADA VISE NECE ZIVETI u CELOJ SVOJOJ ISTORIJI!

Titova drzava je bila JEDNA OD NAJBOLJIH DRZAVA ZA ZIVOT NA CELOM SVETU!

Bas zato su je i rasturili!

Šta god da je bila ...danas je više nema .... i mene interesuje šta sada da radimo i kako sada treba da razmišljamo ....

pa svi to zelimo zato treba i krenuti PUTEM eu, pa dokle stignemo, a na tom putu da sredimo drzavu, jer jedino pod diktatom drugih mi cemo biti sposobni za to. nisam ja eu fanatik ali put eu je jedini ispravan

Ama zašto bih ja kao običan građanin razmišljao gde treba da krenemo ...ima li ovde političara koji će da kaže...ja sam spreman da ti obezbedim uslove normalnog zivota TAD I TAD ..... ako ih ne obezbedim spreman sam za to da odgovaram .... da li ću da ti ih obezbedim time što ću da idem ovde ili onde , tamo ili ovamo ... to je moja stvar...ali je bitno da ću ti te uslove ispuniti ... tacka!

Poslednja izmena:
Ne razumeš ....ja nisam rekao da ljudi ne treba da učestvuju ...treba..... samo drugačije... ne da se brinu za integracije i dezintegracije već .......za uslove o kojima pričam ...dakle njihovo učešće treba da se ogleda u KONTROLI .........

dakle KONTROLA ......da li vlast obezbeđuje ili neobezbeđuje uslove...a kako će ona to da čini ...njena stvar......

treba da se brinu zbog toga sto im ti uslovi o kojima pricas zavise od nacina na koji se te integracije ili dezintegracije vrse..svet neminovno ide ka globalizaciji..problem se pravi oko vlasti nad tim globalizovanim svetom i tu se bitke bije i koplja lome a stradaju mali narodi i male drzave..tj ko pita zabe kad se prazni vir politika..al ako je zaba otrovna pa moze da ujede e onda se zaba pita nesto..mi smo nase zube istupili i povadili i sad nikoga ni za sta ne mozemo ni da ujedemo i svi nas krljaju kako im se prohte..tu su lose pozicije..a kad su pozicije lose i uslovi za zivot su jos gori..
valja nam svima biti jasno da se postuju medjunarodni dogovori samo onda ako imas cime da te dogovore branis..tj kalibre..cevi ..bombe..ICBM

Slažem se...ali te ja pitam , zar nije vreme da krenemo .... da se ponašamo drugačije jer je voda prešla preko poda ......

Pazi, odavno je bilo vreme da se trgnemo iz dubokog sna a ne da cekamo da voda predje preko poda i da pocnemo da se davimo. Ali, upravo je u tome problem s nasim narodom, sve volimo da resavamo u zadnjem trenutku, po principu "lako cemo". E, takve greske se skupo placaju. Na drugoj temi sam napisao da ima malo pameti u Dverima, Obrazu ili njima slicnim organizacijama, oni bi se trudili da informisu i edukuju narod o stvarnim uzrocima katastrofalnog stanja u zemlji. Umesto toga, oni se hvale da su uspeli da odloze paradu. Opet skretanje paznje, a to vlasti odgovara.

Pazi i komunizam, teoretski, zvuci jako dobro. Radis koliko mozes a dobijes koliko ti treba. Samo sto se praksa mnoooogo razlikuje od teorije. Tako nekako zvuci i to o cemu ti pricas. Ja te potpuno shvatam, i ja sam u mladosti zeleo isto, da one ratove, sankcije i prazne prodavnice zameni nesto sto bi se zvala normalna drzava. (Da ne budem pogresno shvacen i sada je isto shranje samo drugo pakovanje). Sada vise nisam mlad i naivan da verujem u bajke kako o EU a tako i o Rusiji. Isvestan sam da ovde nikada nece biti kako treba, zato ni ne izlazim na izbore..... A to o cemu Ti pricas to je utopija....

A to o čemu ti pričaš se zove predaja...... ništa ne valja niti će ikada nešto da valja ......i ti ništa nisi spreman da u tom smislu radiš ... to je tvoja filozofija stvari .....

A utopija sa druge strane je .... nešto nemoguće a ovo nije nemoguće..... ima sijaset država u svetu koje ove uslove ispunjavaju svojim građanima ............ili bar najveci broj tih uslova .........

I pri tom - nisu komunističke ...

Pazi, odavno je bilo vreme da se trgnemo iz dubokog sna a ne da cekamo da voda predje preko poda i da pocnemo da se davimo. Ali, upravo je u tome problem s nasim narodom, sve volimo da resavamo u zadnjem trenutku, po principu "lako cemo". E, takve greske se skupo placaju. Na drugoj temi sam napisao da ima malo pameti u Dverima, Obrazu ili njima slicnim organizacijama, oni bi se trudili da informisu i edukuju narod o stvarnim uzrocima katastrofalnog stanja u zemlji. Umesto toga, oni se hvale da su uspeli da odloze paradu. Opet skretanje paznje, a to vlasti odgovara.

ali je takodje pokazatelj koliko je stanje u zemlji ocajno..ne da voda presla preko poda nego se pola nacije vec udavilo..

Šta god da je bila ...danas je više nema .... i mene interesuje šta sada da radimo i kako sada treba da razmišljamo ....

Sta bi trebalo da radimo je jedno, a sta mozemo da radimo je drugo.

Da mozemo da radimo sta hocemo prvo bi trebali da prihvatimo REALNOST NA TERENU (da Kosovo vise nije srce Srbije).

Da uvedemo socijalizam, Srbi su teski komunisti u dusi i to se nikada nece izmenuti.

Da ulozimo mnogo para u naoruzanje i postanemo mali ratni monstrum u Evropi.

Ama zašto bih ja kao običan građanin razmišljao gde treba da krenemo ...ima li ovde političara koji će da kaže...ja sam spreman da ti obezbedim uslove normalnog zivota TAD I TAD ..... ako ih ne obezbedim spreman sam za to da odgovaram .... da li ću da ti ih obezbedim time što ću da idem ovde ili onde , tamo ili vamo ... to je moja stvar...ali je bitno da ću ti te ulove ispuniti ... tacka!

IMA NARAVNO, ALI SU OSPORAVANI JER LJUDI NE VIDE DOBRO

treba da se brinu zbog toga sto im ti uslovi o kojima pricas zavise od nacina na koji se te integracije ili dezintegracije vrse..svet neminovno ide ka globalizaciji..problem se pravi oko vlasti nad tim globalizovanim svetom i tu se bitke bije i koplja lome a stradaju mali narodi i male drzave..tj ko pita zabe kad se prazni vir politika..al ako je zaba otrovna pa moze da ujede e onda se zaba pita nesto..mi smo nase zube istupili i povadili i sad nikoga ni za sta ne mozemo ni da ujedemo i svi nas krljaju kako im se prohte..tu su lose pozicije..a kad su pozicije lose i uslovi za zivot su jos gori..
valja nam svima biti jasno da se postuju medjunarodni dogovori samo onda ako imas cime da te dogovore branis..tj kalibre..cevi ..bombe..ICBM

Ma o tome neka razmišlja onaj ko je na vlsti ... o tim svetskim tendencijama... ne može se očekivati od čitave nacije da se bavi politikom ... to postoji samo na Balkanu ....

pa svi to zelimo zato treba i krenuti PUTEM eu, pa dokle stignemo, a na tom putu da sredimo drzavu, jer jedino pod diktatom drugih mi cemo biti sposobni za to. nisam ja eu fanatik ali put eu je jedini ispravan

Kako možeš da budeš siguran da je to jedini ispravan put???
Ti jedini alternativni pravci su nas uvek skupo koštali, a ta teorija EU nema alternativu je proizvod slabosti, nemaštovitosti ili lošeg znanja.

Slažem se... post je apsolutno dobar i ispravno je zapažanje ...

Sta bi trebalo da radimo je jedno, a sta mozemo da radimo je drugo.

Da mozemo da radimo sta hocemo prvo bi trebali da prihvatimo REALNOST NA TERENU (da Kosovo vise nije srce Srbije).

Da uvedemo socijalizam, Srbi su teski komunisti u dusi i to se nikada nece izmenuti.

Da ulozimo mnogo para u naoruzanje i postanemo mali ratni monstrum u Evropi.

Ti pričaš šta treba da radi vlast a ja šta treba da rade građani .......tu je razlika ...

Ma o tome neka razmišlja onaj ko je na vlsti ... o tim svetskim tendencijama... ne može se očekivati od čitave nacije da se bavi politikom ... to postoji samo na Balkanu ....

ja sam ti vec objasnio da ce prepusten sam sebi onaj koji je na vlasti da razmislja o svom dzepu i zabole ga tuki za tebe i tvoje uslove za zivot..
ako vlast ne oseca pretnju kuke i motike vlast ce da radi samo za svoje pedu..
jos nisi shvatio da onaj koji se bori za vlast to radi zbog sebe a ne zbog tebe..

Back