Све више богаташа имамо у Србији. Да ли је то проблем и зашто?

Није никакав проблем. Када се изгради Национални затвор уместо Националног стадиона, све њихово опљачкано ће да се врати народу, а ресто ће да одраде сезонским и другим радовима у околини затвора. Полако, али сигурно.
Част изузецима, сигурно да има људи који су својим радом добро зарадили, али тешко у систему хоботнице где се браћа по матери устремљују на сваку већу зараду која није њихова.
Nedavno sam cuo da je covek imao skolu fudbala za klince i da su mu to “prisvojili”.
Kakav jad od drzave.

S obzirom da je evro poslednjih 15 godina izgubio duplo na vrednosti, pogotovo u Srbiji gde se kurs odrzava politickom odlukom na neprirodno niskom nivou, uopste nije tesko zaraditi milion.
To je kao pre 15 godina zaraditi pola miliona :)
Једном да се ја сложим са тобом Фредериче.
Није тешко зарадити милионе нарочито ако си на Западу или ако из Србије радиш са тим Западом.
Мислим да Србија баш постаје богата држава, али то може бити само мој лични погрешни утисак.

Није тешко зарадити милионе нарочито ако си на Западу или ако из Србије радиш са тим Западом.
Мислим да Србија баш постаје богата држава, али то може бити само мој лични погрешни утисак.
Oduvek je bilo ljudi koji su radili na zapadu ili sa zapadom, ali ovoliko "bogatasa" nije bilo, i to bas svi u ili oko Beorgada na vodi.

Dodji u neki manji grad, pa ces da vidis koliko stvarno "bogatasa" ima.

Ne postaje bogata, postaje naduvani balon laznog bogatstva, laznih para.
Ako bi se pustio realan kurs dinara, bukvalno bi se svacije bogatstvo u Srbiji prepolovilo jer bi sve duplo poskupelo.

Nije pitanje da li ce da se pusti, vec kada ce. Ovo ovako ne moze jos dugo.

Ne postaje bogata, postaje naduvani balon laznog bogatstva, laznih para.
Ako bi se pustio realan kurs dinara, bukvalno bi se svacije bogatstvo u Srbiji prepolovilo jer bi sve duplo poskupelo.

Nije pitanje da li ce da se pusti, vec kada ce. Ovo ovako ne moze jos dugo.
Нисам неки економиста, али ово што пишеш је много нелогично. Значи вештачки имамо велике плате и кад би све било реално сви би 2 пута осиромашили.
То тако не може у стабилним економијама. Може у оним које штампају паре.

Не разумем то реалан курс динара. Економија нам раста пропорционално више него раније те следствено динар не би требао да слаби.
Чини ми се да се не разумеш у економију. Ако има неки економиста нека објасни. Али мислим да ово нема везе са реалношћу, али ни мало.
Ево нека објасни @38imak ако зна. Волео бих да схватим ове релације ако уопште постоје.

Нисам неки економиста, али ово што пишеш је много нелогично. Значи вештачки имамо велике плате и кад би све било реално сви би 2 пута осиромашили.
То тако не може у стабилним економијама. Може у оним које штампају паре.

Не разумем то реалан курс динара. Економија нам раста пропорционално више него раније те следствено динар не би требао да слаби.
Чини ми се да се не разумеш у економију. Ако има неки економиста нека објасни. Али мислим да ово нема везе са реалношћу, али ни мало.
Ево нека објасни @38imak ако зна. Волео бих да схватим ове релације ако уопште постоје.

Kurs dinara, umesto da se formira po zakonu ponude i potraznje, fiksiran je politickom odlukom Narodne banke.
Realni kurs dinara, na osnovu ponude i potraznje, bi bio minimum 200 din za evro.
E, sad sam izracunaj koliko su vestacki naduvane plate.

То јесте проблем јер то повећава ниво релативног сиромаштва. Релативно сиромаштво је лошије по психичко здравље људи и већи је узрочник самоубистава него апсолутно сиромаштво (лакше је бити у го*нима ако су сви тако него ако си једино ти у го*нима а други нису) а то нама не треба, узрок таквих тенденција је вероватно то што богатством многи појединци добијају моћ, што уједно значи и политичку моћ за насиље над сиромашнијима.

Kurs dinara, umesto da se formira po zakonu ponude i potraznje, fiksiran je politickom odlukom Narodne banke.
Realni kurs dinara, na osnovu ponude i potraznje, bi bio minimum 200 din za evro.
E, sad sam izracunaj koliko su vestacki naduvane plate.
Нек је све што кажеш онда би и плате морале да скоче. Евро је главни. Динар се само равна према њему. Економија нам је везана са Западом.
Наше плате су у еврима пребачене на динаре кроз евро.

По твојој логици сви ми крадемо од света пола своје плате генијалном политиком Јоргованке Табаковић. А кад би то стварно тако могло.
Мислим нисам економиста да се разумем оволико у економију, али овако кад погледаш прича нема смисла.

"Crni" Kornelije, pa kome se sada to divimo od bogatasa?

Ni ne znamo ih, a i ove koje znamo, samo mozemo da preziremo.
U neku ruku je u pravu. Dosta članova familije mi radi na gradilištima kod milionera investitora, preduzimača, gastarbajtera itd. Nije da nemamo nikakvu korist. Uglavnom su veoma korektni i darežljivi. Problem su ovi režimski koji imaju neograničena sredstva i sto nekretnina.

Back