LuSH!!!!

...:D...Draga Zorzina, S.O.S...Kojim samponom/regeneratorom obradovati suvu, prirodno kovrdzavu, svetlu kosu i pri tom je nahraniti, dati joj zdrav sjaj/elasticnost (uz, po mogucstvu, dasak svezeg mirisa :)), a pri tom izbeci 'prenegovanost'?...Kako pravilno koristiti/cuvati preporucene proizvode?...Hvala + veliki pozdrav...!...:D

@ apache
Definitivno Ambrosia jer je bas za osetljivu kozu kakvu ima tvoj decko. Sadrzi ovseno mleko, kamilicu i neven i samim tim sprecava bubuljice, crvenilo i bol posle brijanja. Mislim da ce mu se dopasti.

@ apache
I jos nesto. Protiv urastanja dlacica bi mogao da koristi neki piling npr. Sweet Japanese Girl koji super nezno skida odumrle celije koze a samim tim se i dlacica lakse probija. SJG ne mora da koristi svaki dan a i nije preporucljivo nego na 2-3-4 dana. :) nadam se da sam bila od koristi.

@ ugadnubaburastem (nemooooj!!!)
E ovakoc. Za tovu kosicu bi najbolje bilo da koristis jedno divno i mirisljavo pakovanje. H'Suan wen Hua jer je za suvu i kovrdzavu kosu fenomenalno. Sadrzi ruzmarin i balsamsko sirce koje kosi daje sjaj (pogotovu lomljenoj tj. kovrdzavoj) a tu su i avokado, maslinovo ulje i banane cine kosu super mekanom (a to znas i sama...sve zene koje prave pakovanja za kosu stavljaju maslinovo ulje i banane). no to nije kraj sastojcima. Sacinjavaju ga jos i ljutic i jaja jer imaju vitamine i proteine koji hrane kosu. Jedina mana je sto traje 3 meseca maximalno.
Koristi se tako sto se nanese na SUVU kosu i uvije se u foliju ili kesu i zatim u peskir i zagreva se fenom (tako najbolje deluje jer foliqle kose sire na toploti i upijaju najbolje sve sastojke i na kraju ti nece biti zao da speres sve) i ispere se posle 20 minuta. Nadam se da sam i tebi pomogla. A sad trk (ili bolje ujutru) u Lush da qpis lepo H'Suan Wen Hua. :)

Prince jeste za nezno brijanje. Ali ipak mislim da nije toliko dobra jer ne ublazuje iritacije a ti napisa da on ima iritiranu kozu nakon tretmancica. Ni jedan preparat ne mirise lose. Samo nismo navikli na taj miris. I u ostalom na kozi je malo drugaciji nego kada je u bocici iz jednostavnog razloga njegova koncentracija u bocici je velika dok je na kozi samo njegova 1/30 npr. i samim tim je i blazi miris.

@ Limette
Ovaaaakoc. Mogu da ti preporucim moj favorit Honey I wash the kids jer mirise na med i karamelu skroz je slatkast miris i na decacima je bas retro. Zute je boje. sadrzi med, aloe veru i super je jer zadrzava vlaznost koze (to je posebno vazno za decake jer oni nemaju tu naviq da se posle tusiranja ili kupanja mackaju).To je sto se tice "obicnih" sapuna. E a sto se tice uljanih sapuna (oni NE pene) moj favorit a i svaciji je Almond Butter jer mirise na jaffa keksic i njam je. Sadrzi cimet i pomorandzu. POsle qpanja se koza ne maze jer je on uljani sapun i sadrzi sve sto je potrebno da se koza nahrani i izhidrira.

i ja sam se odavno "upoznala" sa LUSH-om i naravno kao i vecina vas sam ODUSEVLJENA!!!posto sam udaljena prilicno od svih gradova koji imaju LUSH prodavnice,primorana sam da ih narucujem netom,ali ne zalim..trenutno kod sebe imam Buffy the backside...-odlican samo mi je zao sto se brzo trosi...
rock star sapun-mirise na vanilicu sa jagodom.......divno!
american cream balzam-sjajan,od njega mi kosa mirise duuuuuuugo!
dezodorans aromacreme-mirise neverovatno ,ne znam na sta...
a sutra treba da mi stigne novi kontigent: H I W T K,dream time,karma balistic i fairy jasmin!jedva cekam!!!!!!
a da sampon, soak and float je provereno dobar i provereno uklanja perut!
zna li neko kako mirise gingerman,to me mnogo privlaci......

Thanks, videla sam kad sam prolazila neki koji izgleda kao visnje u slatkoj pavlaci (jooooj al' sam slikovita) koji je to sapun i kakv je ako znas na koji mislim.

Gingerman je mesavina mirisa ruze i djumbira. To je onako topao i aromatican miris (hm...velika je steta sto ne mozes da ga pomirises. ako volis zacinske mirise pomesane sa cvetnim a pri tom da nisu babski slobodno mozes da ga probas.)

@ apache (zlice, samo da zakompliqjes P)
Velika razlika u agregatnom stanju. Ocean Salt je piling i sadrzi morsq so, puter avokada grejpfrut i limun. Osim sto cisti on lice snadbeva mineralima, obezbecdjuje vlaznost, blistavost i pomalo zateze kozu (to je jako bitno ako neko ima bubuljice da mu ne bi ostali oziljci). Osobe sa normalnom i masnom kozom korite preparat kakav jeste dok osobe sa suvom i osetljivom kozom ga razvodnjavaju sa 2-3 kapi vode da bi se so otopila posto ona isusuje kozu. Moze se koristiti 2-3 puta nedeljno. (moze se pilingovati celo telo)
SJG je divan i nezan. Za sve tipove koze je. Otklanja mitisere!!! Piling radi mleveni badem i adzuki pasulj(izuzetno lekovito) takodjer se koristi 2-3 puta nedeljno *mada sam napisala jos na pocetq teme kako ga ja koristim i mislim da je sasvim ok.
Moje misljenje je da ukoliko ti treba jaci piling koji ce osim pilingovanja pruziti kozi jos neki tretman onda je sigurno bolji Ocean Salt a ukoliko je potrebno samo skidanje odumrle koze, osvezavanje i toniziranje onda je savrsena Japankica :)

@ Limette
E to je 17 Cherry Tree Lane. Sadrzi mimoze, narandzu i jasminov cvet koji daju vlaznost kozi. Kada ga budes pomirisala u radnjici delovace ti jako cudno i mozda ce ti biti bez veze miris medjutim on u dodiru sa vodom oslobadja sva ta esencijalna ulja i mirise cvetno i osvezavajuce. (U pravu si, on izgleda bas kao poslastica.) :)

Zorzina:
@ apache (zlice, samo da zakompliqjes P)
Velika razlika u agregatnom stanju. Ocean Salt je piling i sadrzi morsq so, puter avokada grejpfrut i limun. Osim sto cisti on lice snadbeva mineralima, obezbecdjuje vlaznost, blistavost i pomalo zateze kozu (to je jako bitno ako neko ima bubuljice da mu ne bi ostali oziljci). Osobe sa normalnom i masnom kozom korite preparat kakav jeste dok osobe sa suvom i osetljivom kozom ga razvodnjavaju sa 2-3 kapi vode da bi se so otopila posto ona isusuje kozu. Moze se koristiti 2-3 puta nedeljno. (moze se pilingovati celo telo)
SJG je divan i nezan. Za sve tipove koze je. Otklanja mitisere!!! Piling radi mleveni badem i adzuki pasulj(izuzetno lekovito) takodjer se koristi 2-3 puta nedeljno *mada sam napisala jos na pocetq teme kako ga ja koristim i mislim da je sasvim ok.
Moje misljenje je da ukoliko ti treba jaci piling koji ce osim pilingovanja pruziti kozi jos neki tretman onda je sigurno bolji Ocean Salt a ukoliko je potrebno samo skidanje odumrle koze, osvezavanje i toniziranje onda je savrsena Japankica :)
Hvala ;)

Zorzina:
@ Limette
E to je 17 Cherry Tree Lane. Sadrzi mimoze, narandzu i jasminov cvet koji daju vlaznost kozi. Kada ga budes pomirisala u radnjici delovace ti jako cudno i mozda ce ti biti bez veze miris medjutim on u dodiru sa vodom oslobadja sva ta esencijalna ulja i mirise cvetno i osvezavajuce. (U pravu si, on izgleda bas kao poslastica.) :)
E, bas sam se pitala zasto je miris bez veze, kada sam ga njusila u radnji...

Back